Προς το περιεχόμενο

επιλογή κράνους

kleo1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πρώτη επαφή με μηχανάκι.

κοιτούσα για κράνος κι έχω 2 απορίες.

1. τι είναι καλύτερο να πάρω; άσπρο (ανοιχρόχρωμο δηλαδή) ή μαύρο; οι περισσότεροι που βλέπω έχουν σκουρόχρωμα κράνη πάντως. ποια είναι τα υπέρ και τα κατά;

2.  δοκίμασα κάποια κράνη σε διάφορα μεγέθη, s-m-l (νομίζω και xl).

ε δε κατάλαβα καμία διαφορά. ίσως σε μια περίπτωση κάποιο να ήταν λίγο πιο χαλαρό.

κανονικά το κράνος πρέπει να είναι σφιχτό;

δεν ξέρω τι μέγεθος να πάρω, όλα ίδια  είναι

το μηχανάκι μου είναι μαύρο.

μιλάμε για full face κράνος.

Επεξ/σία από kleo1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλυτερα ανοιχτοχρωμο να φαινεται. Κολλας και ανακλαστικα αυτοκολλητα

στην αρχη πρεπει να ειναι λιγο σφιχτο, μετα απο λιγο θα ανοιξει λιγο. Οχι πολυ σφιχτο, γιατι θα σε πιανει πονοκεφαλος

Παρε απο αυτα που εχουν ξεχωριστα μαξιλαρακια σαν ανταλλακτικο, για να παρεις εξτρα και να τα πλενεις συχνα, ωστε να μπορεις να κυκλοφορησεις μεχρι να στεγνωσουν

Το κεφαλι στο μετρησε με μεζουρα; Δοκιμασε κρανη απο διαφορετικες φιρμες

• Like 1

δε μέτρησα το κεφάλι.

απλά βρέθηκα σε ένα κατάστημα και δοκίμασα μερικά.

σχεδόν όλα δεν έχουν αποσπώμενα μαξιλαράκια;

τα τελευταια χρονια τα περισσοτερα ειναι αποσπωμενα. Σιγουρεψου πριν παρεις, και ρωτα τιμες γι' αυτα, και για εξτρα ζελατινες, πλαστικα αεραγωγων που σπανε, κλιψακια, παπαρακια κτλ

και για εξτρα ζελατινες, πλαστικα αεραγωγων που σπανε, κλιψακια, παπαρακια κτλ

αυτά δε μου πέρασαν καν από το μυαλό.

:wacko:

ένα τέτοιο πως σας φαίνεται;

δε το έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο.

δεν την ξερω σαν μαρκα

το καλο ειναι οτι δεν φαινεται ξεκαρφωτη (στο google)

απο πρακτικερ το πολυ πολυ να ψωνιζα κανα διακοσμητικο για ρεσω

αν εισαι αθηνα τσεκ

https://www.motorparts.com.gr/

http://www.megastockbazaar.gr/

ακριβως διπλα απο τον Παπασταυρου εχει ενα υπογειο

https://www.google.gr/?gws_rd=ssl#q=%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%85+%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%81%CE%BF%CE%B7%CF%82

η Καλλιροης ειναι κατι αντιστοιχο της Στουρναρη

αυτά δε μου πέρασαν καν από το μυαλό.

:wacko:

οχι σε πτωση, απο χρηση και ατσουμπαλα κουβαληματα/αποθηκευση

top μαγαζι

http://www.uride.gr/

πρώτη επαφή με μηχανάκι.

κοιτούσα για κράνος κι έχω 2 απορίες.

1. τι είναι καλύτερο να πάρω; άσπρο (ανοιχρόχρωμο δηλαδή) ή μαύρο; οι περισσότεροι που βλέπω έχουν σκουρόχρωμα κράνη πάντως. ποια είναι τα υπέρ και τα κατά;

2.  δοκίμασα κάποια κράνη σε διάφορα μεγέθη, s-m-l (νομίζω και xl).

ε δε κατάλαβα καμία διαφορά. ίσως σε μια περίπτωση κάποιο να ήταν λίγο πιο χαλαρό.

κανονικά το κράνος πρέπει να είναι σφιχτό;

δεν ξέρω τι μέγεθος να πάρω, όλα ίδια  είναι

το μηχανάκι μου είναι μαύρο.

μιλάμε για full face κράνος.

Καλύτερα ανοιχτό για να φαίνεσαι το βράδυ . Σοβαρά δεν έχεις δίπλωμα ; Αυτό υπάρχει σε ερώτηση μέσα στο βιβλίο μηχανολογικών ... anyway..  μπορεί να μην το θυμάσαι :P

Όσον αφορά την εφαμρογή του κράνους ... Πρέπει να είναι σφιχτό στα μάγουλα και να μην παίζει όταν κουνάς το κεφάλι σου αριστερα δεξιά . Όσο σφιχτό γίνεται . Με το καιρό θα πάρει την φόρμα του προσώπυο σου. 

Όσον αφορά το κεφάλι . Στο μέτωπο πρέπει να έχει το λιγότερο δυνατό κενό . Να εφαρμόζει  "άριστα" . Σε καμία περίπτωση να μην χωράει να μπει όλο μέσα το μικρό σου δαχτυλάκι ανάμεσα στο μέτωπο και το κράνος . 

Επίσης όταν το φορέσεις δέστο πάνω σου  και προσπάθησε να το βγάλεις τραβώντας το απο πίσω (απο τον αυχένα σου ) δεν πρέπει σε καμια περίτπωση να μπορεί να βγει ενώ το χεις δεμένο στο κεφάλι σου . 

Αυτά θυμάμαι πάνω κάτω. Τσέκαρε και στο google οδηγούς ή ακόμα καλύτερα μίλα με παιδιά στο www.mybike.gr

Επίσης φρόντισε να παρεις ένα αξιόλογο κράνος και όσο το δυνατόν ασφαλέστερο . Δεν παίζουμε με την ζωή μας .  250-300 ευρώ παίρνεις ένα πολύ καλο απο άποψη ασφαλείας. Επίσης φρόντισε να πληρει όλες τις πιστοποιήσεις ασφαλείας που έχουν θεσπιστεί . (δεν τις θυμάμαι απέξω )

Τώρα εγώ προσωπικά το κράνος με τα 70 ευρώ του πράκτικερ δεν θα το εβαζα στο κεφάλι μου .. Εκτός και αν πραγματικά δεν σε παίρνει οικονομικά για κάτι καλύτερο αλλα και πάλι θα προτιμούσα να περιμενα να μαζέψω λεφτά παρά να ρισκαρω στο δρόμο . 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: ΜΗΝ τσιγκουνευτείς τα λεφτά για το κράνος . Εκτός αν η ζωή σου κοστολογείται σε ευρώ .

Μια συμβουλή ακόμη και για τσιγάρα να θες να πάς στο δεύτερο τετράγωνο ΦΟΡΑ ΚΡΑΝΟΣ . Στο λέει κάποιος που έχει εμπειρία απο τροχαία με μηχανάκι και χωρίς να είναι δικό του φταίξιμο . Απο την στιγμή που καβαλάς δίτροχο είσαι σε ένα ρίσκο . Προστάτεψε τον εαυτό σου όσο καλύτερα γίνεται  (παθητικα και ενεργητικά)

το κρανος πρεπει να ειναι ψιλοσφικτο επειδη σε περιπτωση ατυχηματος πρεπει να ειναι σταθερο στο κεφαλι σου και οχι στην προσκρουση να φερει σβουρες και να σε κανει μεγαλυτερη ζημια.

το χρωμα οπως η λογικη προσταζει ειναι προσωπικο γουστο.

Για την μαρκα ολα τα κρανη πρεπει να περνανε συγκεκριμενα τεστ ανθεκτικοτητας.Και οτι κρανος κυκλοφορει απο καταστημα της προκοπης και οτι chinese απομιμες χωμενα σε στενακια τυρουν τα στανταρ.Τα ακριβοτερα κρανη ισως να εχουν μια ανθεκτικοτητα παραπανω αλλα ετσι και αλλιως σε περιπτωση ατυχηματος πρεπει να πεταχτουν σπασουν δεν σπασουν,και αν χτυπησεις με πολλα χιλιομετρα ειτε κρανος ποδηλατου φορας ειτε κρανος φορμουλα 1 μικρη διαφορα θα εχει.Το κρανος σε προστατευει σε φυσιολογικες ταχυτητες.

Η κυριως διαφορες στα ακριβοτερα ειναι ο αερισμος του κεφαλιου και η αεροδυναμικη,στον πολυ αερα με ενα φτηνο κρανος το κεφαλι σου θα πηγαινει περα δωθε σαν να σου κλωτσανε το κεφαλι με ενα καλο θα ειναι ποιο υποφερτη η κατασταση

Με άσπρο κράνος θα φαίνεσαι σαν μπάτσος από μακριά. :P

Πάρε κάτι επώνυμο, θα βρεις σε προσφορές και με 100€ ασφαλές κράνος, όχι noname από σούπερμάρκετ.

Δώσε βάση στο βάρος του, είναι κάτι που πολλοί δεν προσέχουν στην έρευνα αγοράς και είναι αρκετά σημαντικό.

Μόλις φορέσεις ένα carbon π.χ, δεν θα θες να ξαναβάλεις άλλο κράνος στο κεφάλι σου.

Δες και αυτόν τον οδηγό για το πώς πρέπει να εφαρμόζει.

Παίζουν μερικά ωραιότατα στα ~200+€.

http://motogiga.gr/product/683/3570/marushin-rs2-carbon-helmet

Με 200 ευρώ πάντως είχα πάρει κράνος κατασκευασμένο απο kevlar-fiber-spectra  . Καλό απο θέμα ασφαλείας πολύ κακό όμως σε ταχύτητες πάνω απο 80 χλμ/ώρα. Ασταθές και θορυβώδης . Απο αποψη αεραγωγών ήταν πολύ καλό μέσα στην Αθήνα . Aπο βάρος είναι άνετο καί με κούμπωμα D ring. Ελαφρύτερο απο το Shoei XR 1100

HJC FG-15

Πριν την αγορά κράνους συμβουλευτείτε αυτό το site που δοκιμάζει και βαθμολογεί τα κράνη σε επίπεδο ασφαλείας. Είναι κρατική εταιρία της Βρετανίας:  http://sharp.direct.gov.uk/

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...