Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους! Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικα με κινητό..γιατί ψηνομαι να πάρω. Το βασικό που θέλω να έχει κ γι αυτό ψαχνομαι είναι καλη σύνδεση στο ίντερνετ, να μη μου κολλάει στη πλοήγηση δηλαδή. (Πχ στο φβ,όπως παθαινω με το Samsung s7562 και το μλς king. Ισως για το φβ να κολλάει κ σαν εφαρμογή βέβαια,οποτε είναι θέμα μνήμης να φανταστώ.)Αν έχει κ μεγάλη διαρκεια μπαταρίας ακόμα καλυτερα..Παίζει να βρω με 100-150 ή ονειρευομαι; για μένα το θέλω,όχι για τη μάνα μου,οπως λεει ενας συμφοριτης παρακατω.. γι αυτό είπα ν ανοίξω άλλο θέμα.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1) http://www.skroutz.gr/s/5723621/Microsoft-Lumia-535-Dual-Sim.html

2) http://www.skroutz.gr/s/5536025/Nokia-Lumia-735-8GB.html?keyphrase=735
Καλύτερης ανάλυσης και χρωμάτων οθόνη, καλύτερα ηχεία, καλύτερη κάμερα με Carl Zeiss οπτικά, έχει και 4g + NFC, μεγαλύτερη μπαταρία, γρηγορότερος επεξεργαστής (ίδιοι πυρήνες και Hz αλλά διαφορετικό chip)  

• Like 1
Δημοσ.

Οι πιο vfm προτάσεις είναι τα lumia παραπάνω. Αλλα αν δεν σε ενδιαφέρει φωτογραφική / flash κοίτα και αυτό απο android 
http://www.skroutz.gr/s/6317018/Motorola-Moto-E-2nd-Gen-4G-8GB.html?keyphrase=moto+e+4g

Η τιμή του είναι χώμα , υστερεί σε φωτογραφική μηχανή αλλά σε μπαταρία είναι απο τα καλύτερα.

Δημοσ.

Μ ενδιαφέρει να χει και μια καλή κάμερα με φλας,όχι τρέλα πραγματα βέβαια. Σκεφτόμουν για μότο g 4g, αλλά απο κάμερα; επίσης σ αυτό το φόρουμ είδα που έλεγαν ότι έχει κ καλο GPS.. Αν ισχυει,μετράει στα συν γιατί καμια φορά το χρειάζομαι.. http://www.skroutz.gr/s/5083685/Motorola-Moto-G-4G-8GB.html

Όσο για το λουμια, ενω στην αρχή μ άρεσε σαν ιδέα έτσι τετράγωνο που βλέπω το μενού φοβάμαι μη το βαρεθω. Το χει κ μια φιλη κ μου λεγε οτι καλό μεν, αλλά έχει περιορισμένες εφαρμογές το windows market.

Δημοσ.

To Moto G 2ης γενιάς έχει ικανοποιητική κάμερα για social media, με φωτισμό πολύ καλές θα έλεγα δεδομένης και της τιμής του. Για σέλφις μην περιμένεις πολλά. Της 1ης γενιάς αν θες για φώτος θα έλεγα να ψαχτείς σε WP γιατί σε βλέπω να απογοητεύεσαι. Το GPS δουλεύει μια χαρά και στις 2 εκδόσεις (υπάρχουν και τα 2 στο σπίτι μου)

Δημοσ.

+1 και από εμένα στο 735 καλύτερο vfm σε αυτά τα λεφτά αυτήν την στιγμή.

Την οθόνη του και την κάμερα του την βρίσκεις μόνο σε +50euro κινητά.

Eπίσης 4g,nfc,wireless charging.

Σίγουρα είναι και future proof αφού θα πάρει 10ρια και γενικά δεν θα αρχίσει να κολλάει στο εξάμηνο.

Το θέμα με τα apps ισχύει πχ εμένα μου λείπουν εφαρμογές τραπεζικές (πειραιως), hearthstone, quizdom ...

Αυτό το κομμάτι πρέπει να το κρίνεις μόνος σου ανάλογα με την χρήση που κάνεις. Στην καθημερινότητα δεν θα σου λείψει τίποτα fb,twitter,whatsapp,viber,browser,mails,news... είναι σε πολύ καλό επίπεδο και εδώ είναι που μετράει το lag free και το να θές να πάρεις τηλέφωνο και να έχει τύχει εκείνη την ώρα να έχει κολλήσει το κινητό.

Αν όμως αποφασίσεις αποκλειστικά android σε αυτά τα λεφτά μόνο moto G ή κίνα.

• Like 1
Δημοσ.

απ ο,τι καταλαβα δηλαδη, απ τα λεγομενα ολων σας... για να μη κολλαει ενα κινητο, παμε σε windows ετσι; δηλαδη το android ειναι θεμα χρονου, αν το φορτωσουμε με καθημερινες εφαρμογες που χρησιμοποιουμε να κολλαει καποια στιγμη, οσο γρηγορα κι αν παει τωρα ε; χμμ... το android δηλαδη τι προτερηματα εχει και το προτιμαει τοσος κοσμος; ή απλως ετυχε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απ ο,τι καταλαβα δηλαδη, απ τα λεγομενα ολων σας... για να μη κολλαει ενα κινητο, παμε σε windows ετσι; δηλαδη το android ειναι θεμα χρονου, αν το φορτωσουμε με καθημερινες εφαρμογες που χρησιμοποιουμε να κολλαει καποια στιγμη, οσο γρηγορα κι αν παει τωρα ε; χμμ... το android δηλαδη τι προτερηματα εχει και το προτιμαει τοσος κοσμος; ή απλως ετυχε;

Έχει να κάνει με τις δυνατότητες των συσκευών σ' αυτήν την κατηγορία τιμής.

Γενικεύοντας, το android είναι πιο ώριμο λειτουργικό και με περισσότερες δυνατότητες και λόγω παλαιότητας και λόγω φύσης (open source). Είναι όμως και βαρύτερο και απαιτεί περισσότερους πόρους(ram, cpu). Κατάσταση που επιβαρύνεται με το bloatware(extra apps) που εγκαθιστούν οι κατασκευαστές (χαρακτηριστικό παράδειγμα η samsung). 

Έτσι, το s7562 που έχεις, με τα 768mb ram και παλιό επε/γαστή, δυσκολεύεται να τρέξει το android και τα apps που έχεις εγκαταστήσει.

Το moto g με τον s400 και 1gb είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα και με καθαρό android (χωρίς bloatware). Ανάλογα με τη χρήση και τα apps που θα εγκαταστήσεις(διάφορες βλακείες τρώνε απλά μνήμη χωρίς να κάνουν κάτι), μπορεί να έχεις μια σχετικά καλή εμπειρία χρήσης για αρκετό καιρό.

Τα wp απ την άλλη είναι σημαντικά ελαφρύτερο λειτουργικό, με καλή διαχείριση πόρων και μπορεί να τρέχει σχετικά καλά ακόμα και με 512mb ram. Οπότε στο 1gb τρέχει υπεράνετα.

Με απλά λόγια, το android έχει περισσότερες δυνατότητες σαν λειτουργικό και πλουσιότερο store, αλλά χρειάζεται καλή συσκευή για να τρέχουν άνετα. Οι συσκευές στα 100-150 οριακά μπορούν να το καταφέρουν αυτό. Αντίθετα, με την ίδια τιμή και τα ίδια χαρακτηριστικά, τα wp τρέχουν άνετα και προσφέρουν πολύ καλή εμπειρία χρήσης.

Ps: Προσπάθησα να γίνω κατανοητός γενικεύοντας, ελπίζω να μη γίνει κι αυτό άλλο ένα θέμα windows vs android με ολίγον από ios

Επεξ/σία από revvok
  • Like 6
Δημοσ.

Έγινες απόλυτα κατανοητός..θενξ!απλα τώρα έχω αυτό που λεν.. Ευχάριστο πονοκέφαλο! Σε τι να κατάληξη..θα το δω. Χωρίς να θέλω να σας φρικαρω..ίσως μείνω κ σ αυτά που εχω. Κάτι τελευταιο σχετικα με την κάμερα του μότο ,είναι στα ίδια επίπεδα με του σαμσουνγκ που εχω; ξέρει κανεις; γιατί με αυτό είμαι ικανοποιημένη γι αυτά που θέλω..καμια φωτο στη βόλτα/εκδρομή.. Καμια φωτο τα Ζουζούνια μου.. Λίγο καμια θεα.. Κάτι λίγα πιάνει.

Δημοσ.

Έγινες απόλυτα κατανοητός..θενξ!απλα τώρα έχω αυτό που λεν.. Ευχάριστο πονοκέφαλο! Σε τι να κατάληξη..θα το δω. Χωρίς να θέλω να σας φρικαρω..ίσως μείνω κ σ αυτά που εχω. Κάτι τελευταιο σχετικα με την κάμερα του μότο ,είναι στα ίδια επίπεδα με του σαμσουνγκ που εχω; ξέρει κανεις; γιατί με αυτό είμαι ικανοποιημένη γι αυτά που θέλω..καμια φωτο στη βόλτα/εκδρομή.. Καμια φωτο τα Ζουζούνια μου.. Λίγο καμια θεα.. Κάτι λίγα πιάνει.

Της πρώτης γενιάς Μότο ναι, ίσως λίγο καλύτερη, της 2ης ΣΑΦΩΣ καλύτερη μην το συζητάς. Για μένα αν είναι να πας για αλλαγή καλύτερα να ανεύεις 15Ε και να πάρεις της 2ης που θα σου κρατήσει πολύ καιρό με βάση τις ανάγκες σου. Είναι ακριβώς η περίπτωση που εδώ στην Κύπρο λέμε πως το ακριβό είναι το φθηνό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...