lirris Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Καλησπέρα, ένας φίλος μου θέλει να φτιάξει ένα σύστημα για την επιχείρησή του το οποίο θα δουλεύει ως σέρβερ αλλά παράλληλα θα τρέχουν office προγραμματα. Ποσό που διαθέτουμε : 500Χρήση υπολογιστή : Server με δυνατότητα χρήσης προγραμμάτων office παραλληλαΕιδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: word excel powerpoint etcΑν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Ναι χρειαζόμαστεΑν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ναι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).ΣερρεςΑν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? απο το eshopΑν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?η συναρμολόγιση θα γίνει απο το κατάστημα (eshop)Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . οχι Ευχαριστώ εκ των προτέρωνΥΓ Ο main hdd να είναι 1tb και ο δεύτερος 2tb
argimeg Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Ο server που θέλετε θα δουλεύει 24Χ7? Το downtime σε περίπτωση βλάβης κάποιου υλικού, πόσο συμαντικό είναι για εσάς? Τί οθόνη θέλετε? Σας αρκεί και μια παλιά crt μιας και είναι server ή θα δουλεύτε επάνω?
velafar Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 θα δουλεύει ~12 ώρες την ημέρα ο υπολογιστής. Φυσικά και το κομμάτια θα πρέπει να είναι αξιόπιστα για να αποφύγουμε βλάβες αλλα να μη τα χρυσοπληρώσουμε κιολας και μια οθόνη με 100ευρώ οπως αυτη http://www.e-shop.gr/othoni-samsung-s22d300ny-215-led-full-hd-p-PER.157500 καλή είναι γιατί θα γίνονται εργασίες παραλληλα
The_Judas Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Τι εννοείς με τον όρο σερβερ; Γιατί αυτό που περιγράφεις δεν είναι ιδιαίτερα κοντά στον ορισμό.. 1
velafar Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Στο τέλος της ημέρας θα γίνεται σε αυτόν τον υπολιγιστή back up απο όλους τους υπολογιστές του γραφείου που δουλεύουν τα λογιστικά προγράμματα και κατα τη διάρκεια της ημέρας 2 υπολογιστές θα πέρνουν απο κοίνοχρηστο φάκελο(ο οποίος θα είναι σε αυτόν) αρχεία για την διαχιρειση τους
drachilles Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 καταρχην ψαξε μια αναζητηση τον ορο server στο google!!! εκει θα καταλαβεις οτι ακομα και η διαταξη δισκων ειναι λαθος που εχεις βαλει! αν μην τι αλλο ο δισκος του λειτουργικου επιβαλεται να ειναι σε διαταξη raid!!! αρα ψαξτο καλυτερα! επισης μιλας για μια δουλεια ετσι οπως το εχεις γραψει ουτε αρχαριου οχι μαλλον καποιου που ασχολειται επαγγελματικα για στησιμο server και δυκτιου b2b !!!! και μια ερωτηση που θα σε καθοδηγησει αν σκεφτεις λιγο καλυτερα και αναφερομαι προς τα τελευταια ερωτηματα, γνωριζεις απο administration? domain κτλπ?
velafar Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 καταρχην ψαξε μια αναζητηση τον ορο server στο google!!! εκει θα καταλαβεις οτι ακομα και η διαταξη δισκων ειναι λαθος που εχεις βαλει! αν μην τι αλλο ο δισκος του λειτουργικου επιβαλεται να ειναι σε διαταξη raid!!! αρα ψαξτο καλυτερα! επισης μιλας για μια δουλεια ετσι οπως το εχεις γραψει ουτε αρχαριου οχι μαλλον καποιου που ασχολειται επαγγελματικα για στησιμο server και δυκτιου b2b !!!! και μια ερωτηση που θα σε καθοδηγησει αν σκεφτεις λιγο καλυτερα και αναφερομαι προς τα τελευταια ερωτηματα, γνωριζεις απο administration? domain κτλπ? Σε ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες να απαντήσεις αλλά νομίζω δεν αφιέρωσες λίγο χρόνο να διαβάσεις το αρχικό ποστ, το σύστημα δεν είναι για μένα και ούτε εγώ θα ασχοληθώ με το σύστημα, οποτε αυτά που αναφέρεις δεν με βοηθάνε ιδιαίτερα. Αν έχεις να προτείνεις κάποιο καλό σύστημα για τις δουλειές που προανέφερα θα ήμουν ευγνώμων αν βοηθούσες
WalkerSW Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Προφανώς ένα κοινο pc χρειαζεται που απλα θα εκτελει και χρέη file server!! 1
velafar Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Προφανώς ένα κοινο pc χρειαζεται που απλα θα εκτελει και χρέη file server!! Αυτο ακριβώς φίλε μου!!!
WalkerSW Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Μισο λιγο , βλεπω double account η μου φαίνεται? Who is Lirris ? Who is Velafar?
velafar Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Μισο λιγο , βλεπω double account η μου φαίνεται? Who is Lirris ? Who is Velafar? καταλάθος έκανα το topic απο το account της κοπέλας μου
WalkerSW Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Για εμενα ας παει σε ενα branded desktop ώστε να εχει σοβαρό support και γνησιο λειτουργικό..... http://www.skroutz.gr/c/891/branded-desktop-pc/m/1139_40_288/Dell_or_HP_or_Lenovo/f/342722_399086/Core-i3-Windows-7.html?price_max=500.001 και απλα προσθέστε τους απαραίτητους σκληρούς για στήσιμο raid 1 για την ασφάλεια των δεδομένων! 1
Bspus Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δεν προτεινω κατι οπως το ζητας γιατι θεωρω οτι κακως ζητας κατι τετοιο για το ρολο που θα του αναθεσεις, και μαλιστα με τοσο μικρο κοστος. Στην τελικη δεν μπορεις να εχεις την αξιοπιστια που απαιτειται για τετοιο ρολο απο το συστημα που περιγραφεις. Καλυτερα να δωσει λεφτα η εταιρια να παρει τουλαχιστον ενα ποιοτικο NAS με δισκους σε raid. Αν συνεχιζεις να θες και PC για τους κοινοχρηστους φακελους, τουλαχιστον εχε και το NAS (η 2 PC, η εναν εξωτερικο δισκο που θα συνδεεις) και κανε το backup σου εκει σε τακτα χρονικα διαστηματα. Προγραμματα δωρεαν οπως το synctoy μπορουν να σε βοηθησουν να αυτοματοποιησεις τη διαδικασια σε μεγαλο βαθμο. Οχι οτι το παραπανω setup ειναι καταλληλο για επαγγελματικο χωρο αλλα τουλαχιστον δεν κρεμεσαι απο μια κλωστη (κρεμεσαι απο 2 ) 1
velafar Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Οκ θα το κοιτάξω, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες-προτάσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα