Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στον χώρο εργασίας μου υπάρχουν 2 διαφορετικά ασύρματα δίκτυα αλλά όταν βρίσκομαι κοντά στο πρώτο, πιάνει ακόμα ασθενες σήμα από το δεύτερο οπότε κ παραμένει σε εκείνο έως ότου το αλλάξω χειροκίνητα εγώ...

Υπάρχει τρόπος να αποσυνδέεται από το πιο αδύναμο σήμα και να συνδεεται στο δυνατότερο αυτοματα??

Δημοσ.

Αν μιλάς για υπολογιστή (σταθερό ή φορητό) ψάχνεις στις ρυθμίσεις της κάρτας δικτύου αν έχει κάποια επιλογή Roaming Aggressiveness ή Sensitivity και παίζεις με τις τιμές.

Αν μιλάς για smartophone ή tablet, ανάλογα το λειτουργικό υπάρχουν εφαρμογές για τέτοιες επιλογές.

Δημοσ.

συνδέομαι με το κινητο μου στα δίκτυα οπότε θα πρέπει να είναι εφαρμογή Android...αν έχει να προτείνει κάποιος κάποιο καλοδεχουμενο!

Δημοσ.

Στο Android υπάρχει επιλογή για αυτόματη αλλαγή..

Εκεί στα WIFI ψαξτο. Όχι μόνο για τα ασύρματα , αλλά αλαγή και απο το δίκτυο του παρόχου σε ασύρματα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Διαφορετικό SSID σημαίνει διαφορετικό δίκτυο, (με διαφορετικά security settings πιθανόν, ip addressing, κλπ) το οποίο παρέχει τις όποιες υπηρεσίες (πχ πρόσβαση σε corporate lan - application). Άν ήταν υπάρχει μεγάλη ευαισθησία απο πλευράς client wifi adapter σε διαφορετικό SSID και γίνετε αύτοματα αποσύνδεση ( απο το SSID A με χαμηλή στάθμη πχ) και νεά σύνδεση (στο SSID B που έχει καλύτερη στάθμη), τότε η υπηρεσία που παρέχεται απο το δίκτυο (με SSID A) χάνετε και αυτό δεν είναι και ότι το καλύτερο απο πλευράς user experience...Είναι λογικό και προτιμότερο να θές να συνεχίσεις να είσαι συνδεδεμένος στο SSID A και να έχεις την υπηρεσία που σου δίνει και να αλλάξεις manual σε διαφορετικό SSID/network αν θές κάτι άλλο (χοντρικά). Φυσικά υπάρχουν αλγόριθμοι sensitivity αλλά έχει νόημα η εφαρμογή τους στο ίδιο SSID (κάνοντας roaming) απο AP με χαμηλό σήμα σε κάποιο άλλο AP με καλύτερο. Η αλλαγή γενικά εξαρτάτε απο τον client wifi adapter μιας και αυτός αποφασίζει την αλλαγή και η παραμετροποίση ποικίλει απο OS/card wifi drivers/options κλπ. Παραδείγματα έχουν δωθεί και παραπάνω απο τους προ-λαλήσαντες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...