RF_Pif Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Καλησπέρα σε όλους τους φίλους. Λοιπόν πιο το πρόβλημα: έχω στο ισόγειο ενός κτιρίου 2 winxp και 2 win7. αυτους τους υπολογιστές θέλω να τους συνδέσω με καλώδια (ethernet) με άλλους 4 που βρίσκονται στο πρώτο όροφο του κτιρίου. δεν επιτρέπεται ασυρματα μονο ενσυρματα. η απορία μου είναι. 1. να αγοράσω 2 φτηνά switches http://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/switches/dianomeas-diktyoy-tp-link-tl-sf1005d-5-port-network-switch/prod1430099pp/ (un-managed), το ένα να το βάλω στο εισόγειο και το άλλο στο πρώτο όροφο και μεταξύ τους να τα συνδέσω με ethernet μήκους 50 μέτρα ? όταν λέω φτηνά μιλάω για 10 ευρώ το καθένα. είναι δυσκολο το setup για να κάνω κάτι τετοιοιο ; 2. αν υπάρχει πρόβλημα στο setup μεταξύ τους , θα αγοράσω ένα switch http://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/switches/dianomeas-diktyoy-tp-link-tl-sf1008d-8-port-network-switch/prod1430045pp/ με πιο πολλες θύρες και θα το βάλω στο ενδιάμεσο του κτιρίου και θα τραβήξω 25 μέτρα καλώδιο απο τον κάθε υπολογιστή σε αυτο. σίγουρα ειναι πιο ευκολο το σετάρισμα για μία τέτοια τοπολογία αλλά τα πολλά τα καλώδια τα φοβάμαι. ακούω γνώμες !!!
jkoukos Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Καλύτερη λύση είναι η δεύτερη, δηλαδή με ένα switch και καλώδιο από κάθε υπολογιστή σε αυτό. Όμως και η πρώτη λύση δουλεύει μια χαρά, δηλαδή 2 switch συνδεδεμένα μεταξύ τους με ένα καλώδιο. Και στις 2 περιπτώσεις δεν χρειάζεται καμιά ρύθμιση. Μόνο τροφοδοσία για την λειτουργία τους. Φαντάζομαι ότι δεν σ' ενδιαφέρει η ταχύτητα του δικτύου για να μιλάς για φθηνότερες συσκευές και όχι Gigabit. 1
RF_Pif Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Καλύτερη λύση είναι η δεύτερη, δηλαδή με ένα switch και καλώδιο από κάθε υπολογιστή σε αυτό. Όμως και η πρώτη λύση δουλεύει μια χαρά, δηλαδή 2 switch συνδεδεμένα μεταξύ τους με ένα καλώδιο. Και στις 2 περιπτώσεις δεν χρειάζεται καμιά ρύθμιση. Μόνο τροφοδοσία για την λειτουργία τους. Φαντάζομαι ότι δεν σ' ενδιαφέρει η ταχύτητα του δικτύου για να μιλάς για φθηνότερες συσκευές και όχι Gigabit. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Βασικά έχω ακούσει οταν θέλεις να συνδέσεις 2 switches μεταξύ τους καλό ειναι ( ή απαραίτητο) να έχουν και θυρα "trunk port" . τα φτηνά που έχω επισυνάψει δεν έχουν τέτοιες θύρες όμως ... η δουλειά που θέλω να κάνω είνα η μεταφορά αρχείων office και pdf. Μέγιστο μέγεθος ανά αρχείο 5 MB. Στην χειρότερη μεταφορά καμιά 10αρα εγγράφων άρα 50 MB απο έναν υπολογιστή σε έναν άλλο.
jkoukos Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 H θύρες Trunk χρησιμοποιούνται στα managed switches μεγάλων ή πολύπλοκων δικτύων, για να μεταφέρουν τα δεδομένα σε συγκεκριμένες συσκευές που έχουν το ανάλογο VLAN. Ακόμη και σε αυτά όμως, μπορούμε να μην χρησιμοποιήσουμε κάποια θύρα ως trunk και αυτή να δουλεύει όπως οι υπόλοιπες. Για τέτοιες απαιτήσεις όγκου, επαρκεί και το απλό Fast Ethernet. Είτε Fast Ethernet (100Mbps) είτε Gigabit (1000Mbps), οι μεταφορά των π.χ. 50MB θα γίνει γρήγορα. Απλά στην πρώτη περίπτωση χοντρικά θα γίνει σε 4 δευτερόλεπτα, ενώ στην δεύτερη στο 1/10 του χρόνου αυτού. Το κέρδος του Gigabit είναι ότι γίνονται ταχύτερα οι ταυτόχρονες μεγάλες μεταφορές από πολλές συσκευές. Ουσιαστικά είναι σαν να μεταφέρεις περισσότερη ποσότητα νερού (στην ίδια μονάδα του χρόνου) λόγω μεγαλύτερου σωλήνα. 1
RF_Pif Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Σε ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες. Σε μερικές μέρες θα το τεστάρω με το switch που αγόρασα. Για την ώρα συνδέω τα 2 xp και τα 2 win7 με ένα royteraki. Απο τους 7αρηδες μπορω να διαβασω όλους τους άλλους υπολογιστές τέλεια κανένα πρόβλημα. Απο τους xp όμως κολάει κάπως το δίκτυο...κολάνε οι φάκελοι οπως τους ανοίγω και κλείνω. επίσης έχω ελάχιστα byte σε αποστολή και λήψη (1000 byte περίπου 2000 στην καλύτερη, πάει αργά δεν ξέρω τι το καθυστερεί. Είναι η καρτες δικτύου στο auto (το speed & duplex )δεν έχω πειράξει κάτι και δεν ξέρω τι τα αργεί. Καμία ιδέα ;
jkoukos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2015 Δες τον οδηγό για δικτύωση WinXP και Win7, καθώς και γενικές πληροφορίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα