d@mi@NOS Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Γεια σε ολους. Εχω την συγκεκριμενη υδροψυξη και θελω να βαλω αλους 2 120mm ανεμηστηρες να βγαζουν αερα απο την πισω πλευρα του ψυγειου. Το θεμα ειναι οτι πουθενα δεν βρηκα βιδες Μ3 μακριες. εχω ομως αυτες http://www.e-shop.gr/koolance-radiator-mounting-screw-nut-25mm-p-PER.810668 λετε να κανω τιποτα με κανενα κολαουζο? δηλαδη να ανοιξω 1mm σπειρωμα πιο μεγαλο στο ψυγειο μιας και αυτες ειναι M4?? H να προσπαθησω να τις βιδωσω πανω με λιγη πιεση παραπανω? το θεμα ειναι οτι δεν εχει μεγαλο παχος το σημειο του σπειρωματος της βιδας για να μπορει ενα κολαουζο να κανει εστω 1 στροφη... θα ανοιξει η θα κανω ζημεια στα φιλα απο κατω? Αλλα και με στραβωβιδωμα ζημεια παλι μυριζομαι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coolerman Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 http://www.e-shop.gr/bides-l?table=PER&category=%C2%C9%C4%C5%D3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fixxxer29 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Φίλε μου, το έχω κάνει αυτό που λες, πρόσθεσα και εγώ 2 extra ανεμιστήρες στην H105 και χρησιμοποίησα Site: αύτες τις βίδες από το eshop . Δεν χρειάζεται ούτε να τρυπήσεις ούτε τίποτε άλλο, βάζεις απλά το παξιμαδάκι που έχουν κάτω από τον ανεμιστήρα και εφαρμόζουν τέλεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d@mi@NOS Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 ευχαριστω παιδια!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
looproll Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Τι ακριβως θες να κάνεις? να βάλεις ανεμηστήρες και μπροστά και πίσω απο το ψυγείο????? Δεν υπάρχει κάποιος λόγος ΙΣΑ ίσα θα χαλάσεις το airflow στα fins του ψυγείου και θα αυξήσεις το θόρυβο και την κατανάλωση ΔΕΝ έχει νόνημα αυτό αν έχεις παραπάνω θερμοκρασίες προσπαθείς να μην έχεις αέρα στο loop και να έχεις σωστό ανεμηστήρα για το ψυγείο σου και σημαντικότερό να είναι σωστα τοποθετημένος στο κουτι μπροστά εισαγωγή αέρα και πίσα εξαγωγή. τα ψυγεία πρέπει να τραβούν κρύο αέρα απο έξω απο το κουτί ΟΧΙ να στέλνουν καυτό αέρα πάνω στο radiator απο το εσωτερικό του κουτιού Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fixxxer29 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Εγώ πάντως διαφορά είδα με αυτό το setup. Μου έκοψε 4-8 βαθμούς σε full load (ανάλογα το θερμικό φορτίο). Τα 2 extra fans τα έβαλα ν'ανοιγουν όταν ξεπεράσει τους 60 βαθμούς ο cpu και αυτό σε χαμηλές στροφές μέχρι τους 70. Άρα θέμα θορύβου δεν τίθεται σε gaming π.χ. και γενικότερα όταν χρησιμοποιώ το μηχάνημα. Τώρα όταν φεύγω και αφήνω το μηχανημα να κάνει π.χ. rendering ας κάνει παραπάνω θόρυβο δε με νοιάζει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
conkal Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Τι ακριβως θες να κάνεις? να βάλεις ανεμηστήρες και μπροστά και πίσω απο το ψυγείο????? Δεν υπάρχει κάποιος λόγος ΙΣΑ ίσα θα χαλάσεις το airflow στα fins του ψυγείου και θα αυξήσεις το θόρυβο και την κατανάλωση ΔΕΝ έχει νόνημα αυτό αν έχεις παραπάνω θερμοκρασίες προσπαθείς να μην έχεις αέρα στο loop και να έχεις σωστό ανεμηστήρα για το ψυγείο σου και σημαντικότερό να είναι σωστα τοποθετημένος στο κουτι μπροστά εισαγωγή αέρα και πίσα εξαγωγή. τα ψυγεία πρέπει να τραβούν κρύο αέρα απο έξω απο το κουτί ΟΧΙ να στέλνουν καυτό αέρα πάνω στο radiator απο το εσωτερικό του κουτιού κατι δεν καταλαβες. εννοει push-pull στo ψυγειο . τιποτα το τραγικο αυτο καταλαβα εγω τουλαχιστον 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Αν και μάλλον το έλυσες το θέμα, μια ερώτηση. Δεν έχει βίδες το κουτί μέσα? Εμένα στην Η100i μου έχει και μακρυές και κοντές. Οι μακρυές πήγαν κουτί-ανεμιστήρα (οι από πάνω)-ψυγείο (βιδωμένο στο "ταβάνι" του κουτιού) και οι κοντές ανεμιστήρας (οι από κάτω)-ψυγείο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d@mi@NOS Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Τι ακριβως θες να κάνεις? να βάλεις ανεμηστήρες και μπροστά και πίσω απο το ψυγείο????? Δεν υπάρχει κάποιος λόγος ΙΣΑ ίσα θα χαλάσεις το airflow στα fins του ψυγείου και θα αυξήσεις το θόρυβο και την κατανάλωση ΔΕΝ έχει νόνημα αυτό αν έχεις παραπάνω θερμοκρασίες προσπαθείς να μην έχεις αέρα στο loop και να έχεις σωστό ανεμηστήρα για το ψυγείο σου και σημαντικότερό να είναι σωστα τοποθετημένος στο κουτι μπροστά εισαγωγή αέρα και πίσα εξαγωγή. τα ψυγεία πρέπει να τραβούν κρύο αέρα απο έξω απο το κουτί ΟΧΙ να στέλνουν καυτό αέρα πάνω στο radiator απο το εσωτερικό του κουτιού θελω να κανω αυτο που αναφερει ο fixxxer29 push-pull στo ψυγειο. Αν και μάλλον το έλυσες το θέμα, μια ερώτηση. Δεν έχει βίδες το κουτί μέσα? Εμένα στην Η100i μου έχει και μακρυές και κοντές. Οι μακρυές πήγαν κουτί-ανεμιστήρα (οι από πάνω)-ψυγείο (βιδωμένο στο "ταβάνι" του κουτιού) και οι κοντές ανεμιστήρας (οι από κάτω)-ψυγείο. ναι φιλε μου εχει.. αλλα εχει 8 μακριες και θελω και αλλες 8 για να βαλω αλλους 2 120mm απο την αλλη μερια του ψυγειου σε κουτι ανεμιστηρα.. τωρα μου κανουν και οι 8 κοντες που εχει μεσα εφοσον δεν εχω fans πανω. παρεμπιπτοντως δεν το ελυσα το θεμα γιατι οι βιδες που προτεινε ο fixxxer29 δεν υπαρχουν πια στο eshop. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Κάτσε για να καταλάβω... Έχει μόνο 8 μακρυές? Όχι κ κοντές (το αποκλείω)? Αν έχει 8+8, τότε τί τις θέλεις τις επιπλέον 8 μακρυές? Μπορείς να ακολουθήσεις ακριβώς την ίδια διάταξη που έχω κι εγώ στο δικό μου (σε Push-pull). Οι μακρυές από πάνω (τα κεφάλια τους έξω από το κουτί), να συγκρατούν τους πάνω ανεμιιστήρες και το ψυγείο (πάνω σε αυτό βιδώνουν). Οι κοντές, να συγκρατούν τους κάτω ανεμιστήρες στο ψυγείο. Αν δεν έχω καταλάβει κάπου τη διάταξή σου, πες να βοηθήσω (αν μπορώ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d@mi@NOS Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 (επεξεργασμένο) Κάτσε για να καταλάβω... Έχει μόνο 8 μακρυές? Όχι κ κοντές (το αποκλείω)? Αν έχει 8+8, τότε τί τις θέλεις τις επιπλέον 8 μακρυές? Μπορείς να ακολουθήσεις ακριβώς την ίδια διάταξη που έχω κι εγώ στο δικό μου (σε Push-pull). Οι μακρυές από πάνω (τα κεφάλια τους έξω από το κουτί), να συγκρατούν τους πάνω ανεμιιστήρες και το ψυγείο (πάνω σε αυτό βιδώνουν). CIMG4245.JPG Οι κοντές, να συγκρατούν τους κάτω ανεμιστήρες στο ψυγείο. CIMG4248.JPG Αν δεν έχω καταλάβει κάπου τη διάταξή σου, πες να βοηθήσω (αν μπορώ). ναι εχω μια απορια οκ για τις μεγαλες βιδες οπως τα λες ειναι αλλα για τις κοντες ομως πως θα κρατουν τους κατω ανεμιστηρες? πως θα περασουν απο τις τρυπες του fan? ποσο κοντες εννοεις? φιλε πρεπει να ειχε μονο 8 μακριες τελικα. Ναι αν ειχε 8+8 δεν θα χρειαζομουν βεβαια αλλες. Εντωμεταξυ εγω εχω το κουτι της υπογραφης και εχω βαλει το ψυγειο στο δευτερευον κουτι απο πανω δεν το εχω οπως εσυ αν και αυτο δεν νομιζω να εχει καποια σχεση αλλα το αναφερω.Θελω να ειναι σε αυτο το σημειο γιατι οι 3 120αρηδες που υπαρχουν στην αλλη πλευρα χτυπανε πανω στο ψυγειο και εχω φοβερα χαμιλες θερμοκρασιες σε σχεση με αλλο σημειο στο κουτι. Και θελω να βαλω αλλους 2 120mm στο πισω μερος του ψυγειου εκει που εχω στερεωσει το ψυγειο με 8 κοντες βιδες για να βγαζουν. ανεβασα και μια φωτο μπας και βοηθησει.. Επεξ/σία 29 Μαΐου 2015 από d@mi@NOS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Μόνο 8? Μόνο 8 μακρυές ή μόνο 8 και τέλος? Δεν είμαστε καλά. Αυτό που σε μπερδεύει (και εκεί είναι νομίζω πως κάνεις το λάθος) είναι ότι δεν χρειάζεσαι μακρυές βίδες για να στερεώσεις ανεμιστήρες, δλδ δεν χρειάζεται να περάσει η βίδα και απο τις 2 τρύπες του ανεμιστήρα (πάνω και κάτω) πριν μπει στο ψυγείο (εκεί βιδώνει). Η κοντή βίδα μπαίνει μόνο στην τρύπα της πλευράς που εφάπτεται στο ψυγείο. Δες πως είναι το δικό μου. Βλέπεις πως ο κάτω ανεμιστήρας είναι μόνο με κοντή βίδα, στην πάνω τρύπα, αυτή που πάει και βιδώνει στο ψυγείο. Πάνω απο το ψυγείο, στον πάνω, φαίνεται αντίστοιχα η μακρυά η οποία περνάει και από τις δύο τρύπες και χώνεται στο ψυγείο. Όπως βλέπω εγώ στη φωτό σου, έχεις χρησιμοποιήσεις τις μακρυές βίδες στους ανεμιστήρες και οι κοντές κρατάνε το ψυγείο στο κουτί. Άλλαξε τη διάταξη όπως έχω κάνει στο δικό μου και ξεμπέρδεψες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d@mi@NOS Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Μόνο 8? Μόνο 8 μακρυές ή μόνο 8 και τέλος? Δεν είμαστε καλά. Αυτό που σε μπερδεύει (και εκεί είναι νομίζω πως κάνεις το λάθος) είναι ότι δεν χρειάζεσαι μακρυές βίδες για να στερεώσεις ανεμιστήρες, δλδ δεν χρειάζεται να περάσει η βίδα και απο τις 2 τρύπες του ανεμιστήρα (πάνω και κάτω) πριν μπει στο ψυγείο (εκεί βιδώνει). Η κοντή βίδα μπαίνει μόνο στην τρύπα της πλευράς που εφάπτεται στο ψυγείο. Δες πως είναι το δικό μου. WP_20150529_006.jpg Βλέπεις πως ο κάτω ανεμιστήρας είναι μόνο με κοντή βίδα, στην πάνω τρύπα, αυτή που πάει και βιδώνει στο ψυγείο. Πάνω απο το ψυγείο, στον πάνω, φαίνεται αντίστοιχα η μακρυά η οποία περνάει και από τις δύο τρύπες και χώνεται στο ψυγείο. Όπως βλέπω εγώ στη φωτό σου, έχεις χρησιμοποιήσεις τις μακρυές βίδες στους ανεμιστήρες και οι κοντές κρατάνε το ψυγείο στο κουτί. Άλλαξε τη διάταξη όπως έχω κάνει στο δικό μου και ξεμπέρδεψες. εχεις απολυτο δικιο! πες μου μονο πως βιδωσες αυτες τις κοντες βιδες στην πανω τρυπα του ανεμιστηρα και οντως ξεμπερδεψα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 A, εδώ σε θέλω. Με λεπτό κ μακρύ κατσαβίδι, ώστε να χωρέσει/περάσει μέσα από την "κάτω" τρύπα του ανεμιστήρα και να βιδώσει. Απαράβατος κανόνας να γίνει το μοντάρισμα εκτός κουτιού, αλλιώς θα βλαστημήσεις. Μετά, βάζεις το "μπλοκ" μαζί με τους πάνω ανεμιστήρες στο κουρτί. Καλή συνέχεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d@mi@NOS Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 A, εδώ σε θέλω. Με λεπτό κ μακρύ κατσαβίδι, ώστε να χωρέσει/περάσει μέσα από την "κάτω" τρύπα του ανεμιστήρα και να βιδώσει. Απαράβατος κανόνας να γίνει το μοντάρισμα εκτός κουτιού, αλλιώς θα βλαστημήσεις. Μετά, βάζεις το "μπλοκ" μαζί με τους πάνω ανεμιστήρες στο κουρτί. Καλή συνέχεια. Χαχα εδω με θελω και γω...Σε ευχαριστω για ολη την βοηθεια φιλε Πετρο εισαι αψογος να εισαι καλα . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα