Προς το περιεχόμενο

Mini Mac 2006 G4 PPC τι λειτουργικο να βαλω?

Karoleiro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σας! Εχω ενα Mini Mac 2006 Power PC G4 , 1.42ghz CPU, 1gb RAM, 80gb HD. Το οποιο παιρνει λειτουργικο της Apple μεχρι το 10.5 Leopard (εχω το 10.4 τωρα αλλα εχω δουλεψει και το 10.5)     και πλεον το προβλημα ειναι οτι ολα τα προγραμματα πχ οι Browsers (Safari, Chrome, Monzilla κτλ) ειναι πολυ παλιας χρονολογιας και δεν μπορω να δω καν βιντεο στο youtube με αναλυση πανω απο 240p, κολλαει πολυ γενικα και με ταλαιπωρει! Εχω δει οτι υπαρχουν πολλες πατεντες για να βαλεις γρηγοροτερο flash στο Safari, διαφορα κολπα που το κανουν πιο γρηγορο τουλαχιστον να μπορω να δω ενα βιντεο στο youtube χωρις να κολλαει! Εαν καποιος ειναι γνωστης, θα ηθελα να μου πει τι να κανω να βαλω το OSX 10.4 ή το 10.5? υπαρχει καποια λυση ετσι ωστε να μπορει να γινει λειτουργικο παλι? Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να βαλω Linux, εχει καποιος καποια εμπειρια μηπως και σε αυτο? Καθε βοηθεια ειναι πολυτιμη, ευχαριστω παρα πολυ !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα αρχηγε μου !! κολλαει με τα 10.5 ρε γαμωτο μου :( το εχω ψαξει κανει για Linux, εχει κ ενα Theme για Linux που το κανει ιδιο με Yosemite χαχα θα παιξω τετοια απατη μαλλον !! ειναι δυστυχως πολυ παλιοι οι browsers και κολλανε :(

Δεν νομίζω να φταίνε οι browsers που δεν βλέπεις HD video στο Youtube. Δυστυχώς, αυτό που φταίει είναι το: "PowerPC G4 1.42GHz, 1GB RAM, ATI9200 GPU".

Μην ξεχνάς πως το Mac Mini σου έχει hardware που δεν θεωρούταν κορυφαίο ακόμα και όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 2005. Τότε δεν παραπονιόμασταν γιατί απλώς δεν υπήρχε HD video στο Youtube (μέχρι το 2007 το Youtube έδειχνε μόνο 320x240 ενώ ξεκίνησε να δίνει 720p HD στα τέλη του 2008).

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Για browser, κατέβασε τον tenfourfox.

Προσωπικά, θα έβαζα λειτουργικό το 10.5, αλλά και το 10.4 καλό είναι...

Η ιστορία του flash για ppc επεξεργαστές είναι πονεμένη, δεν έχω βγάλει άκρη, στο youtube υπάρχει κάποια ρύθμιση να τα βλέπεις όλα τα βίντεο με HTML5, πάντως να τα βλέπεις καλά τα βιντεάκια χωρίς σπασίματα δεν γίνεται νομίζω... Οσο για το linux, δοκίμασέτο πρώτα με ένα livecd, γιατί νομίζω ότι για την αργή ταχύτητα δεν φταίει το λειτουργικό, αλλά ο αργός επεξεργαστής και κάρτα γραφικών.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...