Προς το περιεχόμενο

systemd-mailify

mad-proffessor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετα την τεραστία επιτυχία του systemd-denotify(ούτε στα repos δε μπήκαμε) είπα να κάνω το ξαδερφάκι mailify για server.

Με την εγκατάσταση θα κάνετε

systemctl enable systemd-mailify 

και

systemctl start systemd-mailify

Kατόπιν πάτε στο

/etc/systemd-mailify.conf

και πράτετε αναλόγως τι Θελετε

Επειδή δεν έχει τεσταριστει καταλλήλως ζητω απο κάποιον με smtp tls/ssl auth enabled mail server να το τεστάρει. Εμένα δε μου παίζει το auth ούτε με cyrus ούτε με dovecot sasl (postfix) εδω κ δυο μέρες. Η αλήθεια είναι δοκίμασα με pam, shadow σα mechanisms.

Είναι σε καλό σημείο δουλευει το authentication με σωστα σεταρισμένο mail server. Λογικά πρέπει να παίζει άψογα απλα σε μένα είναι σπασμένη η pam. Δε μου κάθεται με τίποτα.

Βοηθήστε να κυνηγήσουμε τα ζωύφια.

https://github.com/gkarakou/systemd-mailify

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Ένας hackeras να το τεσταρει, πέρασε σε stable με αλλαγές. Μπορει να τρέξει με setuid σε χρήστη εκτός root, προστέθηκε logging σε dedicated file. Eγω τέσταρα starttls, smtps, smtp  auth σε δικό μου τοπικό σερβερ δουλεύουν όλα. Αν δεν έχετε  mail server σεταρισμένο δουλεύει και με google νομίζω. Απλά μη τους σπαμάρετε όλη την ώρα.

Δεν έχω τεστάρει client smtp auth με certificates, setuid σε χρήστη χωρίς bash/zsh shell (δηλ. /bin/false κτλ).

Aν ψαχτείτε ίσως έχει bugs αλλά είναι σε επίπεδο σχετικά καλό. Αν κ python δε νομίζω ότι έχει να ζηλέψει απο κάποιον c daemon πέρα απο τη μνήμη που καταναλώνει. Σε λειτουργικότητα κάνει ότι θα έκανε κ ένας c daemon.

Tέλος αν σας φαίνονται δύσκολα, πρωτάκουστα τα setuid/starttls auth κτλ προσπεράστε το thread.

Μιας κ κανείς δεν ασχολήθηκε το τέσταρα εκτενώς, δουλεύουν όλα άψογα και client certificates και setuid σε χρήστη χωρίς shell.

Έγινε και ένα minor update με την υπηρεσία να είναι Type=notify στο unit file και μπηκε αντίστοιχος κώδικας στη main.

Κάπου εδώ νομίζω κλείνει και ο κύκλος του mailify

• 5 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...