Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω ότι πλέον θα απεξαρτηθούμε από τα γυαλιά οπότε είναι ένα μεγάλο βήμα για όλους...

Δημοσ.

παιδια αν καταλαβα καλα, δεν ειναι φακοι που θα μπαινοβγαινουν αλλα στους εμφυτευουν απαξ και καθαρισες, ουτε κασετινες ουτε μπουκαλακια ουτε τιποτα!

Δημοσ.

Hold ya horses everyone.Στα γρηγορα που διαβασα το original αρθρο εχουμε να κανουμε με μια απλη(; ) εξελιξη των φακων που χρησιμοποιουνται σημερα στις εγχειρησεις καταρρακτη.Το μεγαλο τους μειονεκτημα,που δεν βλεπω να εχουν λυσει ,ειναι οτι ο νεος φακος ειναι "fixed" εστιασης,δηλαδη βλεπεις καθαρα σε μια συγκεκριμενη αποσταση.Ναι ο φακος ειναι πεντακαθαρος,ναι θα βλεπεις τα χρωματα με τρομερη ζωντανια,αλλα καλυτερος,στην παρουσα φαση,απο το real thing δεν ειναι.

Δημοσ.

Πολύ καλά νέα για εμάς που έχουμε μυωπία , προσωπικά θα πήγαινα σε laser σύντομα αλλα μάλλον αξίζει να περιμένω λίγο ακόμα

Δημοσ.

που λέει ότι είναι fix εστίασης; Δεν είδα κάτι τέτοιο ούτε στο αρχικό άρθρο

Οι τεχνητοι φακοι που χρησιμοποιουνται σημερα προς αντικατασταση των "θολωμενων" σε εγχειρησεις καταρρακτη εχουν fixed εστιαση.Δε βλεπω το αρθρο να αναφερεται σε αυτο το προβλημα,συνεπως θεωρω οτι ουτε αυτοι οι φακοι ουτε νεοτερες χειρουργικες τεχνικες το εχουν λυσει,αλλιως θα ηταν το πρωτο που θα γραφοταν στο αρθρο και με bold μαλιστα.

EDIT:Το λεει και στο αρθρο: Dr. Vincent DeLuise, an ophthalmologist with joint teaching positions at both Yale University and at Weill Cornell Medical College, told the CBC, “I think this device is going to bring us closer to the holy grail of excellent vision at all ranges — distant, intermediate and near.”...holy grail ,σα να λεμε,για τεχνητους φακους που πολυ-εστιαζουν εχουμε πολυ δρομο ακομα.

@SPANK .Δεν απευθυνεται σε εχοντες μυωπια/υπερμετρωπια/πρεσβυωπια ο "νεος" φακος.Οι σημερινες τεχνικες laser ειναι απολυτως επαρκεις και σχετικα ασφαλεις για τετοια "απλα" προβληματα. 

Υ.Γ.Οι γνωσεις γενικης ιατρικης που εχω επι του θεματος ,ισως εχουν ξεπεραστει απο νεα δεδομενα,δεν θεωρω οτι κατεχω το αλαθητο ,γι'αυτο θα παρακαλουσα καποιος ειδικος επι του θεματος να με διορθωσει αν εχω μεινει τοσο πισω στην οφθαλμολογια.

Δημοσ.

Πολύ καλά νέα για εμάς που έχουμε μυωπία , προσωπικά θα πήγαινα σε laser σύντομα αλλα μάλλον αξίζει να περιμένω λίγο ακόμα

προς το παρόν δεν θα είχα μεγάλες ελπίδες.Πρώτη επιλογή θα πρέπει να είναι το laser νομίζω.Θα πάρει χρόνια το άλλο.

Δημοσ.

κανάς γέρος να τα πάρει να έχουμε λιγότερα τροχαία

Λες αυτο να ειναι το προβλημα με τους γερους; Αμα βγει μεταμοσχευση ολοκληρου του κεφαλιου κατι γινεται. Θα γλυτωσουμε και απτις ουρες στις τραπεζες καθε 1η του μηνα..

• Like 1
Δημοσ.

επιτελους θα βλεπει και αυτος που εχει ποτικη οξυτιτα μικροτερη του 1/20 εχω εναν φιλο που εχει οπτικη οξυτιτα 4 στα 10 και με τα δυο ματια τωρα με αυτα δεν θα οδηγαει θα πεταει με το αμαξι του που το εχει στο garage και περιμενει την ωρα να το βγαλει βολτα θα του πω τα καλα νεα αυριο να χαρει και αυτος ο ανθρωπος

Δημοσ.

άραγε θα είναι κ πιο private μέλη μας cyborg?  :ph34r:

προσωπικα θα προτιμουσα οχι (αν και πχ χερια ποδια ματια θα ηθελα ηλεκτρονικα) ο κορμος μου θα ηθελα να ειναι natural ... 

παντως ετσι οπως παει ειναι πολυ πιθανο και εκει να δουμε τετοια "κομματια" ... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...