Προς το περιεχόμενο

Anti-Fitness Thread


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή εσύ τρώς τη βάφλα όπως ακριβώς  βγαίνει από τη βαφλιέρα; :huh:

 

ναι, αν δοκιμασεις βελγικη βαφλα θα καταλαβεις οτι οι σοκολατες και τα παγωτα απλα χαλανε την γευση της βαφλας

btw εγω μετακομιζω στο fitness thread, πηγα για μαγιο χθες και μονο που δεν εβαλα τα κλαματα. να ναι καλα αυτη η πωλητρια που ειχε την υπομονη να μου βρει μαγιο.

  • Απαντ. 11,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τελευταία φορά που είχα φάει βάφλες ήταν πριν αρκετά χρόνια, είχα πάει στο πεντελικό που πτώχευσε πρόσφατα, εκεί είχα φάει καναδέζικες βάφλες. Μας είχανε φέρει ένα πράγμα σαν παχύ μπισκότο αλλά οχι σκληρό και επάνω του είχαν μια μπάλα με παγωτό κρέμα.

Δημοσ.

ναι, αν δοκιμασεις βελγικη βαφλα θα καταλαβεις οτι οι σοκολατες και τα παγωτα απλα χαλανε την γευση της βαφλας

btw εγω μετακομιζω στο fitness thread, πηγα για μαγιο χθες και μονο που δεν εβαλα τα κλαματα. να ναι καλα αυτη η πωλητρια που ειχε την υπομονη να μου βρει μαγιο.

 

εχεις δοκιμασει αλμυρες βαφλες; Πως ειναι; Θυμιζουν αλμυρες κρεπες;

 

αλλαζουν καθολου την ζυμη; Οπως μερικοι εχουν αλλη ζυμη για αλμυρες/γλυκες

Δημοσ.

εχεις δοκιμασει αλμυρες βαφλες; Πως ειναι; Θυμιζουν αλμυρες κρεπες;

 

αλλαζουν καθολου την ζυμη; Οπως μερικοι εχουν αλλη ζυμη για αλμυρες/γλυκες

 

dat is blasphemy :shock:  :shock:  :shock:  δεν υπαρχουν αλμυρες βαφλες στο βελγιο. υποθετω ομως οτι αν καποιος θελει να πειραματιστει πρεπει να αλλαξει την στανταρ ζυμη γιατι δεν νομιζω οτι ταιριαζουν τα λιωμενα τυρια με τα κοτρωνια ζαχαρης μεσα στην ζυμη.

Δημοσ.

η βαφλα Λιεγης που ειναι και η πιο νοστιμη, εχει περλες ζαχαρης μεσα (ειναι ειδικη ζαχαρη που δεν λιωνει). υποθετω οτι οι αλμυρες βαφλες ειναι αμερικανικη επινοηση 

 

tirlemont_sucre_perle_500gr.jpg

Δημοσ.

ναι, αν δοκιμασεις βελγικη βαφλα θα καταλαβεις οτι οι σοκολατες και τα παγωτα απλα χαλανε την γευση της βαφλας

 

E; Και δεν σπάνε τα δόντια τους οι καημένοι οι Βέλγοι;

 

Εμείς εδώ στην Ελλάδα (στα μαγαζιά όπως την φτιάχνουν) είμαστε πιο έξυπνοι και βάζουμε παγωτό και μερέντα να μαλακώσει, γιατί αλλιώς η ζύμη είναι για να σπάσεις κανένα κεφάλι.

Δημοσ.

εγω γουσταρω ξεροψημενες βαφλες(= γκοφρετες), ειχα βρει ενα μαγαζι που εφτιαχνε δικιες του ζυμες (και στις κρεπες) αλλα εκλεισε ρε γαμωτ'

 

η ζωη ειναι ΠΟΛΥ αδικη τελικα

  • Like 1
Δημοσ.

εγω γουσταρω ξεροψημενες βαφλες(= γκοφρετες), ειχα βρει ενα μαγαζι που εφτιαχνε δικιες του ζυμες (και στις κρεπες) αλλα εκλεισε ρε γαμωτ'

 

η ζωη ειναι ΠΟΛΥ αδικη τελικα

 

Η σωστή η βάφλα πρέπει να είναι απο εξω λίγο κρατσανιστή και απο μέσα αφράτη. Οχι στόκος όπως την φτιάχνουν τα περισσότερα μαγαζιά που νομίζουν ότι ξέρουν να κάνουν βάφλες.

  • Like 2
Δημοσ.

E; Και δεν σπάνε τα δόντια τους οι καημένοι οι Βέλγοι;

 

Εμείς εδώ στην Ελλάδα (στα μαγαζιά όπως την φτιάχνουν) είμαστε πιο έξυπνοι και βάζουμε παγωτό και μερέντα να μαλακώσει, γιατί αλλιώς η ζύμη είναι για να σπάσεις κανένα κεφάλι.

 

η ζαχαρη μαλακωνει με το ψησιμο αλλα δεν εξαφανιζεται.

 

τι σκατα σας ταιζουν ρε παιδια εκει;

Δημοσ.

merenda bread! Αν και δεν βγηκε οπως θα θελα σε σχεδιο σε γευση ηταν μπομπα

 

προκαλεις εμ τρως κατι τετοια εμ εχεις κορμι φετες, λιγη τσιπα ρε φιλε υπαρχουν και χοντροι :P

  • Like 2
Δημοσ.

μ άρεσε κάτι σαν βάφλα στην Ολλανδία

στρουπβάφελ; κάπως έτσι

ήταν ένα λεπτό στρώμα σχετικά μαλακό με κάτι σαν μέλι

τρωγόταν ζεστό από πλανόδιους αλλά αν ήθελες αγόραζες και από σούπερ μάρκετ

 

Stroopwafel.jpg

  • Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά απορώ γιατί το λένε σαλατιέρα, έχω ξεχάσει ποτέ έβαλα τελευταία φορά μακαρόνια σε κανονικό πιάτο.

 

post-260042-0-34786600-1439044292_thumb.jpg

 

Οκ δεν είναι το τρελό αντί-φιτ αλλά σαν μέγεθος καλά πάμε...

  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...