TriLoBiTe Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 περιμένω ταπεράκια, ένα με κουλουράκια και ένα με πίτα. Ως δημιουργός του θρεντ έχεις τα τυχερά σου τυχερούλα! Ε ρε να μη σκεφτώ να το ανοίξω εγώ...;! 1
evabb Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Είχα ξεχάσει τελείως ότι πλησιάζει Πάσχα και μαζί με αυτό έχουμε δικαιολογία για να φτιάξουμε κουλουράκια. Χε χε χε.
evabb Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δεν έχω χώρο για να φτιάξω τσουρέκι προσωπικά αλλά αυτοί που έχουν είναι τυχεροί.
mary Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Ειχα να ανοιξω το thread απο τοτε που εφυγα, δλδ μόνον 50 σελίδες δεν ειχα δει. Αποτι φαινεται μου εχουν ηδη λείψει αρκετά από Ελλαδα. Όπως: μπουγάτσα, χωριατικη σπανακοπιτα οπως γιαγιας mclein, χωριατικα λουκανικα, κεφαλοτυρι (δεν βρισκω της προκοπης), γύρος (ειτε σουβλακι, είτε απλο), σαρμαδάκια και τσουρεκι. Συνεχιστε, συνεχιστε. Over and out. 2
Lilith19 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Σήμερα είπε ο αδερφός να κάνει επίδειξη μαγειρικής δεινότητας 7
evabb Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Ειχα να ανοιξω το thread απο τοτε που εφυγα, δλδ μόνον 50 σελίδες δεν ειχα δει. Αποτι φαινεται μου εχουν ηδη λείψει αρκετά από Ελλαδα. Όπως: μπουγάτσα, χωριατικη σπανακοπιτα οπως γιαγιας mclein, χωριατικα λουκανικα, κεφαλοτυρι (δεν βρισκω της προκοπης), γύρος (ειτε σουβλακι, είτε απλο), σαρμαδάκια και τσουρεκι. Συνεχιστε, συνεχιστε. Over and out. χωριατικο λουκανικο αμα βρεις εκει που εισαι στειλε μου κι εμενα. κατα τ'αλλα θα πρεπει να προσαρμοσεις λιγο τις διατροφικες σου συνηθειες. μπορεις να βρεις παρομια υλικα, καμια φορα και τα ιδια (ποση διαφορα δλδ να εχουν πια τα ριμαδια τα μακαρονια) αλλα κυριως εχεις την δυνατοτητα να δοκιμασεις πραγματα που δεν θα τα ετρωγες ποτε στην ελλαδα. εναλακτικο τυρι για το κεφαλοτυρι μπορεις να βαλεις παρμεζανα ή πεκορινο (που ειναι αλμυρα τυρια) 1
Toxo <3 lover Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δεν έχω χώρο για να φτιάξω τσουρέκι προσωπικά αλλά αυτοί που έχουν είναι τυχεροί. Εγώ η τυχερή τσουρεκοπλάστης! Ανυπομονώ πραγματικά, έχω μια μαρμελάδα κάστανο στο ψυγείο και σκέφτομαι σοβαρά να φτιάξω μια δόση τσουρέκια να τη βάλω μέσα στυλ Τερκενλή με λευκή σοκολάτα από πάνω. Νένυ, μόνο likes έκανα για να μην σπαμμάρω, αλλά τώρα που λέμε για φαγητό και γράφω, πολύχρονη κορίτσι μας! 3
Grim Ripper Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Κανείς δεν έφαγε μπριζόλες σήμερα; Τουλάχιστον ελπίζω να κάνατε/σαν έκαναν το άλλο.
mary Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 χωριατικο λουκανικο αμα βρεις εκει που εισαι στειλε μου κι εμενα. κατα τ'αλλα θα πρεπει να προσαρμοσεις λιγο τις διατροφικες σου συνηθειες. μπορεις να βρεις παρομια υλικα, καμια φορα και τα ιδια (ποση διαφορα δλδ να εχουν πια τα ριμαδια τα μακαρονια) αλλα κυριως εχεις την δυνατοτητα να δοκιμασεις πραγματα που δεν θα τα ετρωγες ποτε στην ελλαδα. εναλακτικο τυρι για το κεφαλοτυρι μπορεις να βαλεις παρμεζανα ή πεκορινο (που ειναι αλμυρα τυρια) Ναι βρισκω ιδια υλικα, αλλά ειναι μερικα που ειτε η γευση τους ειναι λιγο διαφορετική ή δεν θα βρω καθολου. Πχ μου εκανε εντυπωση που βρηκα φέτα (με το σημα του agrocert απο ελληνα παραγωγο και αρκετα καλη μαλιστα) ή φυλλο για πίτες - εστω το λεπτο και οχι σφολιατα - αλλά κατι ιρλανδικα μπιφτεκια ειχαν πολυ κρεατίλα ζευση. Δεν ξερω, ισως τα κανουν χωρις μπαχαρικα και ειναι πιο βαρια. Οσπρια πχ δεν εχω ιδεα τι παιζει, γιατι μου εστειλαν οι δικοι μου μερικα κιλα. Απο την άλλη για φαγητο εξω, οντως υπαρχει μεγαλη ποικιλια, απο κινεζικο, ιταλικο, μεξικανικο, αμερικανικο κλπ που δυσκολα θα εβρισκα Θεσσαλονικη. Εχω βρει grana padano (δεν εχω ιδεα τι ειναι) και παρμεζανα για να βαλω, παραδειγμα, στα μακαρονια αλλά οταν δοκιμασα σκετη τη παρμεζανα ηταν χάλια. Τριμμενη δεν καταλαβαινεις πολυ τη γευση.
evabb Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2017 Ναι βρισκω ιδια υλικα, αλλά ειναι μερικα που ειτε η γευση τους ειναι λιγο διαφορετική ή δεν θα βρω καθολου. Πχ μου εκανε εντυπωση που βρηκα φέτα (με το σημα του agrocert απο ελληνα παραγωγο και αρκετα καλη μαλιστα) ή φυλλο για πίτες - εστω το λεπτο και οχι σφολιατα - αλλά κατι ιρλανδικα μπιφτεκια ειχαν πολυ κρεατίλα ζευση. Δεν ξερω, ισως τα κανουν χωρις μπαχαρικα και ειναι πιο βαρια. Οσπρια πχ δεν εχω ιδεα τι παιζει, γιατι μου εστειλαν οι δικοι μου μερικα κιλα. Απο την άλλη για φαγητο εξω, οντως υπαρχει μεγαλη ποικιλια, απο κινεζικο, ιταλικο, μεξικανικο, αμερικανικο κλπ που δυσκολα θα εβρισκα Θεσσαλονικη. Εχω βρει grana padano (δεν εχω ιδεα τι ειναι) και παρμεζανα για να βαλω, παραδειγμα, στα μακαρονια αλλά οταν δοκιμασα σκετη τη παρμεζανα ηταν χάλια. Τριμμενη δεν καταλαβαινεις πολυ τη γευση. αν αγορασες ετοιμη τριμενη τοτε λογικο ειναι να μην εχει γευση. το grana padano προσωπικα δεν μου αρεσει γιατι μου γλυκιζει. το πεκορινο ειναι πολυ πιο δυνατο απο την παρμεζανα. επισης παρα πολυ ωραιο ειναι το προβολονε. καποια στιγμη θα επιχειρησω να το κανω σαγανακι. 1
Ψιτ Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Όλα αυτά ειναι τυριά που τα τρώμε και στην ελλάδα^. Δεν ειναι σαν το κεφαλίσιο της τραχιάς, αλλά εξαιρετικά τυριά. Μόλις βγήκαν από το φούρνο: Και όξω χιονάει.
McNerd Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Μόλις βγήκαν από το φούρνο: σόρι δεν κρατήθηκα 7
*nenya* Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Ψιτ τί βλέπουμε; [φοβάμαι μην κάνω λάικ στην τύχη σε τίποτα όσπρια ξερωγω] 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις