Προς το περιεχόμενο

Anti-Fitness Thread


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

post-213127-0-42178600-1481238380_thumb.jpg

 

Σπιτικό παστίτσιο απο τα χεράκια μου κουφάλες! Με την σωστή την μπεσαμέλ, τα τυράκια του και τον κιμά σε ποσότητα στην νιοστή.

 

Γιατι ο σωστός ο αντιφιτνεσσάς, την γουρουνιά την κάνει με τα χεράκια του ή την παραγγέλνει από το σουβλατζίδικο του μπαρμπα Κιτσου στην γωνία, δεν την βρίσκει σε ντεμέκ και τυχάρπαστα μαγαζάκια στα προάστια.

  • Like 21
  • Απαντ. 11,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και ο σωστος ο γειτονας φερνει ταπερακιιιιι! Μπραβο νοικοκυρη, φαίνεται λαχταριστο.

 

Πριν στο Little Kook τσακισα αυτο εδω το διακριτικο cake:

post-119922-0-90244800-1481239588_thumb.jpg

  • Like 15
Δημοσ.

Αν εισαι μερακλής τότε και ο πάγκος μετα την χρήση ειναι στην εντέλεια. 

 

Α, και μεσα στα μακαρόνια εχω χώσει τσιγαρισμένο συγκλινο μάνης σε κυβάκια για εξτρα γευση. ΕΠικός αυτοσχεδιασμός.

  • Like 4
Δημοσ.

Είναι σπεσιαλιτέ του τόπου, δεν χάθηκε όμως με τον κιμά; Εμείς το κάναμε ομελέτες με πατάτες. Τι μου θύμισες.. Εύγε και πάλι!

Δημοσ.

attachicon.gifgNzZj2k.jpg

 

Σπιτικό παστίτσιο απο τα χεράκια μου κουφάλες! Με την σωστή την μπεσαμέλ, τα τυράκια του και τον κιμά σε ποσότητα στην νιοστή.

 

Γιατι ο σωστός ο αντιφιτνεσσάς, την γουρουνιά την κάνει με τα χεράκια του ή την παραγγέλνει από το σουβλατζίδικο του μπαρμπα Κιτσου στην γωνία, δεν την βρίσκει σε ντεμέκ και τυχάρπαστα μαγαζάκια στα προάστια.

Μαγειρεύω κάπου στα 25 χρόνια και μια μπεσαμέλ της προκοπής δεν έχω καταφέρει.

Για έτοιμη δεν το συζητώ, απλά δεν φτιάχνω παστίτσιο.

Δεν μας γράφεις τη συνταγή μπας και κάνω καμιά δοκιμή ;

  • Like 1
Δημοσ.

Τι ωρα πας δουλεια αυριο, για να σου φερω..

 

Αυτή είναι από εκείνες τις στιγμές που πας στον καθρέφτη, τον κοιτάς κατάματα και του λες (με παραπονιάρικο βλέμμα DDevil πάντα) : Ρε πόστη καθρέφτουλα, γιατί να μην είχα γεννηθεί και γω θηλυκό??? :cry:

  • Like 2
Δημοσ.

για σωστη μπεσαμελ θελεις ζυγαρια. 40γρ αλευρι, 40γρ βουτυρο,  και 500μλ κρυο απο το ψυγειο γαλα, συν 100-150γρ τυρι που λιωνει για εξτρα γευση, Με το τυρι η μπεσαμελ γινεται πιο πηχτη. Αν δεν θελεις να βαλεις τυρι τοτε μειωσε το γαλα. Δες πως σου βγαινει με 400μλ γαλα κι αν την θες ακομα πιο πηχτη πεσε στα 300. Αντιθετως αν θελεις πιο αραιη μπεσαμελ πχ για να κανεις σαλτσα τοτε ανεβασε το γαλα στα 700μλ. Υποθετω την διαδικασια την ξερεις. μην τρομαξεις αν στα πρωτα λεπτα φαινεται σαν νερο, πρεπει να βρασει το μειγμα και τοτε αρχιζει να δενει. οσο το βραζεις τοσο πιο πολυ θα δεσει. (ενοειται βαζεις αλατοπιπερο και μοσχοκαρυδο ή οτι μπαχαρικο νομιζεις οτι ταιριαζει)

 

Μαγειρεύω κάπου στα 25 χρόνια και μια μπεσαμέλ της προκοπής δεν έχω καταφέρει.

Για έτοιμη δεν το συζητώ, απλά δεν φτιάχνω παστίτσιο.

Δεν μας γράφεις τη συνταγή μπας και κάνω καμιά δοκιμή ;

  • Like 3
Δημοσ.

Εγώ μπεσαμέλ έμαθα να φτιάχνω από εδώ. Οι φωτογραφίες βοηθάνε να καταλάβεις αν έχεις κάνει λάθος, μπορεί να σε τρομάξει πώς σβολιάζει στην αρχή. Φυσικά θέλει καλό ανακάτεμα, όχι να τεμπελιάζεις, να ξύνεις τα τοιχώματα, να προσέχεις μην αρπάξει, αλλά είναι πολύ εύκολη διαδικασία. 

 

Τυρί και αυγό είναι προαιρετικά. Και το μοσχοκάρυδο προαιρετικό είναι, τρελαίνομαι προσωπικά για το άρωμα, άλλοι δεν το προτιμούν.  

  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ βάζω και ένα κροκο αυγού μέσα πάντως... Οχι πάντα, αλλά αν το θυμηθώ..

 

δεν χρειαζεται καθολου

Εγώ μπεσαμέλ έμαθα να φτιάχνω από εδώ. Οι φωτογραφίες βοηθάνε να καταλάβεις αν έχεις κάνει λάθος, μπορεί να σε τρομάξει πώς σβολιάζει στην αρχή. Φυσικά θέλει καλό ανακάτεμα, όχι να τεμπελιάζεις, να ξύνεις τα τοιχώματα, να προσέχεις μην αρπάξει, αλλά είναι πολύ εύκολη διαδικασία. 

 

Τυρί και αυγό είναι προαιρετικά. Και το μοσχοκάρυδο προαιρετικό είναι, τρελαίνομαι προσωπικά για το άρωμα, άλλοι δεν το προτιμούν.  

 

αν σου σβολιαζει εχεις κανει καποιο λαθος, αν βαλεις κρυο γαλα δεν θα σου σβολιασει καθολου ουτε θα τρελαθεις να ανακατευεις. μονο στην αρχη θα του ριξεις ενα καλο ανακατεμα. επισης το ανακατεμα παντα με συρμα ποτε με πιρουνι ή κουταλα. μεγιστο λαθος αυτο που λεει οτι το γαλα πρεπει να ειναι ζεστο, σαμποταρεις τον εαυτο σου εντελως. τι σκατα επιτηδες το κανουν και δινουν λαθος πληροφοριες; οποιονδηποτε σεφ και να ρωτησεις ολοι θα σου πουν κρυο παγωμενο γαλα.

  • Like 4
Δημοσ.

Δεν το ζεσταίνω να σου πω την αλήθεια. Το αφήνω απλώς έξω από το ψυγείο. Δεν ξέρω αν δυσκολεύει τη διαδικασία το ζεστό γάλα, αλλά καλά που το είπες!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...