Προς το περιεχόμενο

Anti-Fitness Thread


*nenya*

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ξέρω πώς τρώτε με μαχαιροπίρουνα με τέτοιες λαβές. Από νιάνιαρο δεν τα ήθελα με τίποτα. Επίσης σου έμεινε ένα κομμάτι, αν είναι δυνατόν.  -_-

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 11,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

το έφαγα και αυτό εννοείτε, απλά ήθελα να φαίνεται λίγο ζύμη κρέπας... ήμουν σε σπίτι φιλου.. και εμένα δεν μου άρεσαν οι λαβές

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν επρεπε ρε μαν. Το ειχα διαγραψει απο τη μνημη μου για να μην ποναώ.

 

Δεν πρεπει να μεινεις με το αποθυμένο :-D Ειναι ο νο2 προορισμός για φαι..

 

Εδω ειναι ο νο1 οταν αποφασισω να αυτοκτονήσω :P

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν πρεπει να μεινεις με το αποθυμένο :-D Ειναι ο νο2 προορισμός για φαι..

 

Εδω ειναι ο νο1 οταν αποφασισω να αυτοκτονήσω :P

 

https://www.youtube.com/watch?v=XaYY3oGfkyg&nohtml5=False

Νομίζω πως θα είναι ένας αξιοπρεπής θάνατος.

Μου πέφτει λίγο μακριά όμως.

Εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε κάτι αντίστοιχο ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προς ολους με τα γλυκατζούργια

 

post-269452-0-71385200-1480158006_thumb.gif

 

:P 

 

Εγω θα αρκεστω στο ταπεινο κεικακι για το βραδυ

 

post-269452-0-22086400-1480158055_thumb.jpg

 

Με λιγη μερεντα απο πανω, οτι πρεπει

  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επειδή η συνταγή είναι από INDUSTRIAL ποσότητες, κάντε εσείς τη διαίρεση σε οσες μεριδες θελετε :P

 

Α.  Αλεύρι                 3500γρ

     Corn flour            1200γρ

     Ζαχαρη                35κτσ

     Baking powder     25κτγ

     Baking soda         8κτγ

     Αλάτι                    4κτγ

 

 

Β. Ξυνόγαλο *             4500ml

    Γάλα                      1500ml

    Αυγά                      15τμχ

 

Γ. Βούτυρο λιωμένο**   350γρ

 

 

Ανακατεύουμε τα υλικα του Α.

Χτυπαμε τα αυγά και προσθέτουμε όλα τα υγρά. Προσθέτουμε σιγά σιγά στο Α. Στο τέλος βάζουμε το Γ και ομογενοποιούμε.

 

*(ΟΧΙ αριανι, ξυνόγαλο, οπως το λεμε στο χωριο μου buttermilk. Ευα, Ολλανδιστί karnemelk :P )

 

** Το βούτυρο ζυγίζεται κρυο.

 

Για τις μπανάνες απλά καραμέλωσα ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, πέταξα μέσα το βούτυρο (Στην καραμελωμένη ζάχαρη θα γίνει γρήγορα noir, εμενα με αρέσουν τα αρώματα που βγάζει) έβαλα τις μπανάνες ολόκληρες κομμένες κατα μήκος και τις άφησα να καραμελώσουν σε μέτρια χαμηλή φωτιά. Εναλλακτικά μπορείτε να κανετε τυπικο butterscotch, εχει 1κατομμυριο συνταγές στο ιντερνετσ.

 

Τηγάνι αντικολλητικό, εγώ βάζω βουτυρο σε μια χαρτοπετσέτα και το περναω μια στομπάτο. Μέτρια/υψηλη θερμοκρασία. Αναλόγως τη διάμετρο του τηγανιού και η κουτάλα/ποσοτητα που παίρνει. Σε 28άρι τηγάνι εγώ βάζω 80 ml κουτάλα και δεν το απλώνω πολύ, αλλά επειδή φουσκώνουν πολύ λογο baking και σοδας θέλουμε το αρχικό πάχος να ειναι 2-3 χιλιοστα το πολυ αλλιώς θα ειναι "Challenging" το να ρυθμιστεί η θερμοκρασία, να μην καεί η τηγανήτα μέχρι να ψηθεί αρκετά ωστε να μπορείτε να τη γυρίσετε . ΘΑ καταλάβετε οτι ειναι έτοιμο για γύρισμα όταν αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκάλες. (Επισης εμπειρικά καταλαβαίνεις πότε έχει δεσει αρκετά η ζύμη ώστε στο γύρισμα να μην γινουν όλα πουτάνα). Αναλόγως το τι εστία έχετε κ τι τηγάνι θα σας πάρει 2-3 για να τελειοποιήσετε θερμοκρασία προς ποσότητα προς χρόνο.

 

Η ζύμη να καταναλωθεί το πολύ σε 2 μέρες γιατί η χημική διεργασία του ξνογαλου με τη soda ειναι εκρηκτική :P

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...