evabb Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Μόνο στο sashimi δεν είναι ωμό? οχι παντου ομο ειναι,
alex_000 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Στο sushi το ψαρι είναι ωμό πάντα (nigiri sashimi και maki) Φυσικά δεν είναι άγευστο αλλά ή γεύση του είναι "διακριτική" και γιαυτό τρώγεται με wasabi και σόγια σως μια φορα παλια και μου φανηκε χαλια με σολομο ητανΠρώτη φορά που έφαγα ήταν στην Θεσσαλονίκη σε ένα πολύ κυριλε restaurant που εγκαινίασε μερικά πιάτα sushi. Ή εντύπωση μου ήταν ότι ήταν ότι χειρότερο έχω φάει στην ζωή μου και είχα αποφασίσει να μην ξαβαδοκιμασω ποτε Συμπέρασμα : sushi μόνο σε sushi restaurants. Οι σεφ μόνο γιαπωνέζοι και αν τους ακούσετε να μιλάνε αγγλικά πέρα από hello και goodbye φυγετε 5
Fotis13 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Στο sushi το ψαρι είναι ωμό πάντα (nigiri sashimi και maki) Φυσικά δεν είναι άγευστο αλλά ή γεύση του είναι "διακριτική" και γιαυτό τρώγεται με wasabi και σόγια σως Πρώτη φορά που έφαγα ήταν στην Θεσσαλονίκη σε ένα πολύ κυριλε restaurant που εγκαινίασε μερικά πιάτα sushi. Ή εντύπωση μου ήταν ότι ήταν ότι χειρότερο έχω φάει στην ζωή μου και είχα αποφασίσει να μην ξαβαδοκιμασω ποτε Συμπέρασμα : sushi μόνο σε sushi restaurants. Οι σεφ μόνο γιαπωνέζοι και αν τους ακούσετε να μιλάνε αγγλικά πέρα από hello και goodbye φυγετε Iσχυει αυτο που λεει ο Αλεξ οτι sushi mono σε εξειδικευμενα αλλα και καλα μαγαζια . Τα τελευταια χρονια εχουν ανοιξει αρκετα στην Αθηνα που ειναι κατω του μετριου και ας κανουν μονο sushi οποτε αν καποιου η ολη εμπειρια γυρω απο απο αυτο το θεσπεσιο εδεσμα περιοριζεται σε αυτα μονο ειναι λογικο να μην εντυπωσιαστει απο το αποτελεσμα . Στο sushi παιζει πολυ μεγαλο ρολο η ποιοτητα του ψαριου και ο chef.Tα πρωτης ποιοτητας ψαρια ειναι πανακριβα και στην Ευρωπη το πολυ καλο sushi θα το πληρωσεις γιατι ειναι ακριβο, δεν υπαρχει φτηνο και καλο sushi. Eνδεικτικα αναφερω το Μatsuhisa sto Astir palace της γνωστης αλυσιδας Nobu, to Kiku kai sto Galaxy Bar sto Hilton αλλα σε αυτο εχω να παω χρονια . Παραδειγμα πολυ καλου εστιατορειου αλλα fail sushi ειναι το Ιθακη . Για vfm προτεινω το furin kazan. Aυτα για οσους δεν ειχαμε ακομα την τυχη να παμε Ιαπωνια οπως ο Alex. 3
tsakonas Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Έτσι μπράβο, άρα το σουσι είναι μια μουφα, εκτός Ιαπωνίας, ή με μη Ιάπωνα μάγειρα. Ποιο σουσι ρε ...στην Ελλάδα των καταπληκτικων ψαριών, σουσι θα έπρεπε να απαγορεύεται 2
evabb Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 εχω σταμπαρει ενα σουσαδικο στην αθηνα οπου ο σεφ εκπαιδευτικε στην ιαπωνια και τωρα που θα κατεβω τον αυγουστο θα το εξερευνησω ενδελεχως.
zio10 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Ψιλοάσχετο, αλλά είχα ακούσει για ένα ψάρι που αν ο σεφ δεν το μαγειρέψει ακριβώς όπως πρέπει μπορεί και να πεθάνεις! Δεν μπορώ να θυμηθώ λεπτομέρειες όμως...
Muchacho Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Ψιλοάσχετο, αλλά είχα ακούσει για ένα ψάρι που αν ο σεφ δεν το μαγειρέψει ακριβώς όπως πρέπει μπορεί και να πεθάνεις! Δεν μπορώ να θυμηθώ λεπτομέρειες όμως... https://en.wikipedia.org/wiki/Fugu 1
tehAllantin Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 αυτοι ειναι οι Λαγοκέφαλοι στα ελληνικά ή παρόμοιο είδος;
deesnider Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 το μοσχάρι αυτό μοιράζει πόνο σε όλα τα ελληνικά... Στο πορτοφόλι να δεις πόσο πόνο μοιράζει... Φαντάζομαι ότι δεν έχει δοκιμάσει κανείς σας Εγώ δεν έχω δοκιμάσει, αλλά είναι ένα από τα αρκετά πράγματα που δεν έχω δοκιμάσει και ούτε πρόκειται. Ακόμα κι αν είμαι 100% σίγουρος ότι πρόκειται για την καλύτερη ποιότητα και τον κορυφαίο σεφ, απλώς δεν... 1
zio10 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Εγώ δεν έχω δοκιμάσει, αλλά είναι ένα από τα αρκετά πράγματα που δεν έχω δοκιμάσει και ούτε πρόκειται. Ακόμα κι αν είμαι 100% σίγουρος ότι πρόκειται για την καλύτερη ποιότητα και τον κορυφαίο σεφ, απλώς δεν... Εγώ θα το έτρωγα. Πιστεύω είναι στην ίδια λογική με τα παστά ή καπνιστά ψάρια που πάλι ωμά είναι αλλά μου αρέσουν.
tsakonas Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δεν είναι ωμα ούτε τα παστα ούτε τα καπνιστα 1
Demetra_ Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Ήρθα να σπάσω την σουσίλα .... πατροπαράδωτο μπιφτεκάκι, τζατζικάκι, πάπρικα, τηγανιά κότας, τηγανιά χοιρινή...καλαμποκόψωμο, λόφος πίτας Και λίγο τσίπουρο για το σβήσιμο ... 18
gon1332 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Ήρθα να σπάσω την σουσίλα .... πατροπαράδωτο μπιφτεκάκι, τζατζικάκι, πάπρικα, τηγανιά κότας, τηγανιά χοιρινή... καλαμποκόψωμο, λόφος πίτας Και λίγο τσίπουρο για το σβήσιμο ... Σώσε έτσι λίγο την κατάσταση. Η τηγανιά κότας παίζει να είναι πεντανόστιμη. Χθες βγήκαμε έξω και πήραμε κοντοσούβλι κοτόπουλο. Ήταν μπούτια καθαρισμένα. Άψογο. Λες και τρώγαμε καθαρισμένα φυστίκα Αιγήνης. 1
Demetra_ Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2016 σα ν'αρπάξαν λιγάκι τα μπιφτέκια ο ψήστης πήρε την εντολή, δεν υπήρχαν τα άτιμα, ήταν πεντανόστιμα θέλω το τσιτσί ξεροψημένο και το τζατζίκι με σκόρδο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις