Προς το περιεχόμενο

Anti-Fitness Thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 11,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο sushi το ψαρι είναι ωμό πάντα (nigiri sashimi και maki)

Φυσικά δεν είναι άγευστο αλλά ή γεύση του είναι "διακριτική" και γιαυτό τρώγεται με wasabi και σόγια σως

μια φορα παλια και μου φανηκε χαλια με σολομο ηταν

Πρώτη φορά που έφαγα ήταν στην Θεσσαλονίκη σε ένα πολύ κυριλε restaurant που εγκαινίασε μερικά πιάτα sushi.

Ή εντύπωση μου ήταν ότι ήταν ότι χειρότερο έχω φάει στην ζωή μου και είχα αποφασίσει να μην ξαβαδοκιμασω ποτε

Συμπέρασμα : sushi μόνο σε sushi restaurants. Οι σεφ μόνο γιαπωνέζοι και αν τους ακούσετε να μιλάνε αγγλικά πέρα από hello και goodbye φυγετε

• Like 5
Δημοσ.

Στο sushi το ψαρι είναι ωμό πάντα (nigiri sashimi και maki)

Φυσικά δεν είναι άγευστο αλλά ή γεύση του είναι "διακριτική" και γιαυτό τρώγεται με wasabi και σόγια σως

Πρώτη φορά που έφαγα ήταν στην Θεσσαλονίκη σε ένα πολύ κυριλε restaurant που εγκαινίασε μερικά πιάτα sushi.

Ή εντύπωση μου ήταν ότι ήταν ότι χειρότερο έχω φάει στην ζωή μου και είχα αποφασίσει να μην ξαβαδοκιμασω ποτε

Συμπέρασμα : sushi μόνο σε sushi restaurants. Οι σεφ μόνο γιαπωνέζοι και αν τους ακούσετε να μιλάνε αγγλικά πέρα από hello και goodbye φυγετε

Iσχυει αυτο που λεει ο Αλεξ οτι sushi mono  σε εξειδικευμενα αλλα και καλα μαγαζια .

Τα τελευταια χρονια  εχουν ανοιξει αρκετα στην Αθηνα που ειναι κατω του μετριου και ας κανουν μονο sushi οποτε αν καποιου η ολη εμπειρια γυρω απο απο αυτο το θεσπεσιο εδεσμα  περιοριζεται σε αυτα μονο ειναι λογικο να μην εντυπωσιαστει απο το αποτελεσμα .

Στο sushi  παιζει πολυ μεγαλο ρολο η ποιοτητα του ψαριου και ο chef.Tα πρωτης ποιοτητας ψαρια ειναι πανακριβα  και στην Ευρωπη το πολυ καλο sushi θα το πληρωσεις γιατι ειναι ακριβο, δεν υπαρχει φτηνο και καλο sushi.

Eνδεικτικα αναφερω το Μatsuhisa sto Astir palace της γνωστης αλυσιδας Nobu, to Kiku kai sto Galaxy Bar sto Hilton   αλλα σε αυτο εχω να παω χρονια .

Παραδειγμα πολυ καλου εστιατορειου αλλα fail sushi  ειναι το Ιθακη .

Για vfm  προτεινω το  furin kazan.

Aυτα για οσους δεν ειχαμε ακομα την τυχη να παμε Ιαπωνια οπως ο Alex.

• Like 3
Δημοσ.

Έτσι μπράβο, άρα το σουσι είναι μια μουφα, εκτός Ιαπωνίας, ή με μη Ιάπωνα μάγειρα.

Ποιο σουσι ρε ...στην Ελλάδα των καταπληκτικων ψαριών, σουσι θα έπρεπε να απαγορεύεται :)

• Like 2
Δημοσ.

εχω σταμπαρει ενα σουσαδικο στην αθηνα οπου ο σεφ εκπαιδευτικε στην ιαπωνια και τωρα που θα κατεβω τον αυγουστο θα το εξερευνησω ενδελεχως.

Δημοσ.

Ψιλοάσχετο, αλλά είχα ακούσει για ένα ψάρι που αν ο σεφ δεν το μαγειρέψει ακριβώς όπως πρέπει μπορεί και να πεθάνεις! Δεν μπορώ να θυμηθώ λεπτομέρειες όμως...

Δημοσ.

το μοσχάρι αυτό μοιράζει πόνο σε όλα τα ελληνικά...

Στο πορτοφόλι να δεις πόσο πόνο μοιράζει...

Φαντάζομαι ότι δεν έχει δοκιμάσει κανείς σας :P

Εγώ δεν έχω δοκιμάσει, αλλά είναι ένα από τα αρκετά πράγματα που δεν έχω δοκιμάσει και ούτε πρόκειται. Ακόμα κι αν είμαι 100% σίγουρος ότι πρόκειται για την καλύτερη ποιότητα και τον κορυφαίο σεφ, απλώς δεν...

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ δεν έχω δοκιμάσει, αλλά είναι ένα από τα αρκετά πράγματα που δεν έχω δοκιμάσει και ούτε πρόκειται. Ακόμα κι αν είμαι 100% σίγουρος ότι πρόκειται για την καλύτερη ποιότητα και τον κορυφαίο σεφ, απλώς δεν...

Εγώ θα το έτρωγα. Πιστεύω είναι στην ίδια λογική με τα παστά ή καπνιστά ψάρια που πάλι ωμά είναι αλλά μου αρέσουν.

Δημοσ.

Ήρθα να σπάσω την σουσίλα .... 
πατροπαράδωτο μπιφτεκάκι, τζατζικάκι, πάπρικα, τηγανιά κότας, τηγανιά χοιρινή...
καλαμποκόψωμο, λόφος πίτας 

Και λίγο τσίπουρο για το σβήσιμο ... 

post-387656-0-52624800-1468781064_thumb.png

• Like 18
Δημοσ.

Ήρθα να σπάσω την σουσίλα .... 

πατροπαράδωτο μπιφτεκάκι, τζατζικάκι, πάπρικα, τηγανιά κότας, τηγανιά χοιρινή...

καλαμποκόψωμο, λόφος πίτας 

Και λίγο τσίπουρο για το σβήσιμο ... 

Σώσε έτσι λίγο την κατάσταση. Η τηγανιά κότας παίζει να είναι πεντανόστιμη.

Χθες βγήκαμε έξω και πήραμε κοντοσούβλι κοτόπουλο. Ήταν μπούτια καθαρισμένα. Άψογο. Λες και τρώγαμε καθαρισμένα φυστίκα Αιγήνης. :D

• Like 1
Δημοσ.

σα ν'αρπάξαν λιγάκι τα μπιφτέκια :D

ο ψήστης πήρε την εντολή, δεν υπήρχαν τα άτιμα, ήταν πεντανόστιμα 

θέλω το τσιτσί ξεροψημένο 

και το τζατζίκι με σκόρδο 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...