Προς το περιεχόμενο

Anti-Fitness Thread


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 11,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είναι κανένας εδώ που να φτιάχνει καλά τσουρέκια; σε σημείο να του ζητάει ο φούρνος για να τα πουλήσει... αν ναι, όταν τα ψήνεις βάζεις κανά μπολ με νερό στον πάτο του φούρνου για υγρασία; αυτό τα κάνει πιο αφράτα; 

Δημοσ.

η έκπτωση αρα θυλικο οποτε εδω κολαει το γυναικες πεταμενα λεφτα χαχα 

 

Τέτοια να λες μήπως και φύγει το μένος που υπάρχει στην ατμόσφαιρα για μένα από κάποιους μετά τα όσα δήλωσα για το κίντερ μπουένο (βρε σεις, μεγαλομέτοχοι της kinder είστε;;; :P το delice και οι γαλακτοφέτες μου αρέσουν πάντως, να το ξέρετε :P) και έρθει προς τα σένα.  Γι' αυτό συνέχισε έτσι, καλά το πας :D

 

 

Εδώ που είμαστε τα έχουμε ακούσει όλα και τώρα αναμένω κάποιον να πεταχτεί και να πει : Δεν μου αρέσει το παστίτσιο. 

 

W8 4 it..  Aυτό το παστίτσιο  μεγάλη μα

 

γκιά να μπορείς να το φτιάξεις καθότι μπελαλίδικο  :mad: 

 

 

 

Εγώ στο παστίτσιο θέλω τα κλασσικά μεγάλα μακαρόνια!

 

Εννοείται.. χωρίς αυτά πού πας;!

  • Like 2
Δημοσ.

Τέτοια να λες μήπως και φύγει το μένος που υπάρχει στην ατμόσφαιρα για μένα από κάποιους μετά τα όσα δήλωσα για το κίντερ μπουένο (βρε σεις, μεγαλομέτοχοι της kinder είστε;;; :P το delice και οι γαλακτοφέτες μου αρέσουν πάντως, να το ξέρετε :P) και έρθει προς τα σένα.  Γι' αυτό συνέχισε έτσι, καλά το πας :D

 

το μονο που δεν παω με τιποτα ειναι το χαπι χιπο, παντως μπορω να τους κανω να με μισησουν σε χρονο dt  :P

Να πχ μπορω να πω οτι σημερα εφαγα σπανακοριζο...και να συνεχισω λεγοντας μου αρεσε κιολας  :lol:

  • Like 1
Δημοσ.

Όντως ήταν σαν γάλα,όντως δεν ήταν πολύ καλό.. Είχε κρίση ταυτότητας,δεν ήξερε αν είναι βανίλια ή καιμάκι.Πάντως με την επιθυμία που είχα τίμησα τα 2/3.

 

 

Υ.Γ.  Γ@@@ έκπτωση!!

  • Like 3
Δημοσ.

Άλλο ένα θύμα των εκπτώσεων.. είμαστε πολλοί! 

 

 

 

σημερα εφαγα σπανακοριζο...και να συνεχισω λεγοντας μου αρεσε κιολας

 

Μπράβο ρε είσαι φίλος, θέλω να σε δω να βγάζεις φύλλα! Συνέχισε στον ίδιο πράσινο ρυθμό, όσο εγώ γράφω εσύ πρασινίζεις!! :eek: :devil: σαν τον παπαγάλο τον χαμένο τον πράσινο θα γίνεις! 

  • Like 2
Δημοσ.

Όντως ήταν σαν γάλα,όντως δεν ήταν πολύ καλό.. Είχε κρίση ταυτότητας,δεν ήξερε αν είναι βανίλια ή καιμάκι.Πάντως με την επιθυμία που είχα τίμησα τα 2/3.

 

 

Υ.Γ.  Γ@@@ έκπτωση!!

 

εμ στα ελεγα παντως για εξιλέωση εχει προσφορα τα νιρβανα στο mymarket

 

Μπράβο ρε είσαι φίλος, συνέχισε στον ίδιο πράσινο ρυθμό, θέλω να σε δω να βγάζεις φύλλα! όσο εγώ γράφω εσύ πρασινίζεις!! :eek: :devil: σαν τον παπαγάλο τον χαμένο τον πράσινο θα γίνεις! 

 

χαχα εχω παρει την κατω βολτα αυριο εχει φασολακια :P

Δημοσ.

Είναι κανένας εδώ που να φτιάχνει καλά τσουρέκια; σε σημείο να του ζητάει ο φούρνος για να τα πουλήσει... αν ναι, όταν τα ψήνεις βάζεις κανά μπολ με νερό στον πάτο του φούρνου για υγρασία; αυτό τα κάνει πιο αφράτα; 

 

Όχι, δεν είναι το νερό στο φούρνο καλή ιδέα. Για να γίνουν αφράτα τα τσουρέκια έχω παρατηρήσει ότι παίζει ρόλο να γίνει σωστά το φούσκωμα και την πρώτη και τη δεύτερη φορά, ειδικά τη δεύτερη να μην σου παραφουσκώσει και επίσης παίζει ρόλο πόσο υγρό στοιχείο προσθέτεις.

 

Η υγρασία εκ των έσω το κάνει αφράτο. Εγώ ποτέ δεν έχω βάλει στο φούρνο πιάτο με νερό. Φήμες λένε ότι τελικά αυτό κάνει το τσουρέκι να απλώνει. Δεν ξέρω, δεν το έχω δοκιμάσει. Υποθέτω ότι όποιος το σκέφτηκε, το σκέφτηκε στο πνεύμα του επαγγελματικού φούρνου που ρυθμίζει και την υγρασία στο εσωτερικό του. Δεν είναι το ίδιο να βάλεις ένα μπολ με νερό. 

 

Τσουρεκοδείγμα για να μην είμαστε και οφφ τόπικ. 

 

post-258415-0-85308800-1461766623_thumb.jpg

  • Like 18
Δημοσ.

εσύ το έφτιαξες τούτο δω; Για πες λεπτομέρειες, για πες. Αύριο φτιάχνουμε τσουρέκια (μεγάλη τετάρτη λένε τα εθίματα, αλλά εμείς οι άθεοι τα κάνουμε μεγάλη πέμπτη γιατί τετάρτη δουλεύουμε ακόμα... )

  • Like 4
Δημοσ.

Κι εγώ στο ίδιο club. Μεγάλη Πέμπτη τα τσουρέκια μαζί με τα αυγά. 

 

Πάει τέταρτη χρονιά που καταπιάνομαι με τσουρέκια και πλέον είμαι πολύ σίγουρη για τη συνταγή μου, γι' αυτό και κάνω διάφορα πειράματα. Έχω πει μερικά πράγματα εδώ, νέο λινκ για τη συνταγή γιατί το παλιό δεν λειτουργεί εδώ. Μην γράφω πάλι στο anti-fitness.

 

Για να βοηθήσω, να πω ότι επειδή η ζύμη αυτή με μισό λίτρο γάλα στο κιλό αλεύρι είναι δύσχρηστη, έχω φτιάξει με εξαιρετικά αποτελέσματα και με 350ml και με 400ml γάλακτος σε μέρες που δεν είχα χρόνο να δουλέψω την πιο υγρή ζύμη. 

  • Like 4
Δημοσ.

Κι εγώ στο ίδιο club. Μεγάλη Πέμπτη τα τσουρέκια μαζί με τα αυγά. 

 

Πάει τέταρτη χρονιά που καταπιάνομαι με τσουρέκια και πλέον είμαι πολύ σίγουρη για τη συνταγή μου, γι' αυτό και κάνω διάφορα πειράματα. Έχω πει μερικά πράγματα εδώ, νέο λινκ για τη συνταγή γιατί το παλιό δεν λειτουργεί εδώ. Μην γράφω πάλι στο anti-fitness.

 

Για να βοηθήσω, να πω ότι επειδή η ζύμη αυτή με μισό λίτρο γάλα στο κιλό αλεύρι είναι δύσχρηστη, έχω φτιάξει με εξαιρετικά αποτελέσματα και με 350ml και με 400ml γάλακτος σε μέρες που δεν είχα χρόνο να δουλέψω την πιο υγρή ζύμη. 

 

οπότε να κρατήσω ένα μέρος της ζύμης και να προσθέσω επιπλέον αλεύρι λες, για να ασχοληθούν και λίγο τα παιδιά χωρίς να τυρανιστούν, και εγώ να παιδευτώ με την υπόλοιπη; Γιατί εμείς τα τσουρέκια τα φτιάχνουμε όλοι μαζί, ο καθένας πλάθει το τσουρεκάκι του :)

Δημοσ.

Τι καλό  :D Δεν είναι τυραννία ακριβώς, απλώς θέλει ζύμωμα καλό στα κορδόνια να σταθούν και να μην απλώσουν πριν περαστούν από ένα φιλμ αλεύρου ώστε να κρατήσουν το σχήμα τους.

 

Θα τους είναι σίγουρα πιο εύκολο αν προστεθεί αλεύρι στο ζυμάρι που θα πλάσουν και θα πλεχτούν και πιο εύκολα τα κοτσίδια - φιτίλια - τσουλούφια όπως τα λέει ο καθένας. Πάω κι εγώ να ξεκινήσω.

  • Like 1
Δημοσ.

Σε αυτήν τη στιχομυθία πάει το σχόλιο: «κοίτα τον άτιμο που θα γαμήσει φτιάχνοντας τσουρέκια»

 

Σημ δεν ξέρω το γένος του μέλους τόξο καρδούλα λάβερ

  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...