zio10 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Σημερα παιζω δυνατα, σπιτικη πιτσα με κιμα, τσενταρ, γραβιερα και αυγο Σαν πίνακας είναι φίλε! Καλλιτέχνης! 6
volos27 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 εχω λιγο παραπανω χοληστερινη κ δεν τρωω τετοια παρολα αυτα κανω 2 πακετα τσιγαρα την μερα οποια θελει να κληρονομησει την τεραστια περιουσα μου ,εδω ειμαι,απλα να ειναι κατω απο 25 με αναλογιες μοντελου
*nenya* Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Είσαι σε λάθος θρεντ τράβα στο fitness. 4
volos27 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 σωστο ,παω στους ομορφους εδω ειστε ολοι χοντροι 4
volos27 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 μεχρι κ οι γατες σας χοντρες ειναι,παω να μετρησω τους κοιλιακους μου συγχυστηκα
Ψιτ Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 12 είναι. Ανθρωπολογία γυμνασίου. Μπορεί να μάστε χοντροί, αλλά είμαστε και διαβαστεροί 5
volos27 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 εγω εχω παραπανω,αλλα δεν φαινονται,κατι εχουν απο πανω
Anorymous Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Την έφτιαξες εσύ τη ζύμη; οχι γιατι βαριουμουν πηρα πιλς μπουρι Σαν πίνακας είναι φίλε! Καλλιτέχνης! Χαχαχα δικιο εχεις αφου για ενα λεπτο σκεφτηκα να μην το φαω και να το εκθεσω μετα λεω να παει να μπιμπ η τεχνη και το χλαπακιασα Ναι, είμαστε. nenia μου σε παω πολύ αλλα θα σε στεναχωρήσω εσύ δεν είσαι χοντροί είσαι απλά wanna be χοντροί 2
terry308 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 την εφτιαξα σημερα, ταρτα λεμονι με μαρενγκα Κι ακόμα περιμένουμε την συνταγή ... Βρήκα κάτι σαν τάρτα στα lidl (deluxe) αλλά δεν με εντυπωσίασε ... Συνταγές στο internet βρήκα δε μπορώ να πω .... αλλά αφού άρεσε θα περιμένω λίγο ακόμα 1
evabb Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Κι ακόμα περιμένουμε την συνταγή ... Βρήκα κάτι σαν τάρτα στα lidl (deluxe) αλλά δεν με εντυπωσίασε ... Συνταγές στο internet βρήκα δε μπορώ να πω .... αλλά αφού άρεσε θα περιμένω λίγο ακόμα ουυυυς το ξεχασα εντελως κατσε να αρχισω να γραφω ταρτα με λεμονι και μαρενγκα γλυκια ζυμη για φορα 23εκ (η δικια μου φορμα ηταν πολυ μεγαλυτερη (27εκ νομιζω) αλλα καταφερα να την απλωσω καλα) 80γρ αναλατο βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου 90γρ ζαχαρη αχνη 210γρ αλευρι 1 τσιμπια αλατι 1 χτυπημενο αυγο 1/2 κουταλακι του καφε αρωμα βανιλιας * Σε ενα μπωλ ανακατευουμε την ζαχαρη με το βουτυρο μεχρι να γινουν σαν κρεμα * Προσθετουμε το αλευρι και το αλατι και τριβουμε το μειγμα να γινει σαν αμμος *Ανακατευουμε την βανιλια με αυγο και τα προσθετουμε στο ζυμαρι και την πλαθουμε με τις ακρες τον δαχτυλων μεχρι να εχουμε μια μπαλα ζυμης * Αλευρωνουμε την μπαλα και την τυλιγουμε με πλαστικο φιλμ και την αφηνουμε να ξεκουραστει στο ψυγειο τουλαχιστον 1 ωρα (ιδανικα φτιαχνουμε την ζυμη απο βραδυς και την αφηνουμε στο ψυγειο ολη νυχτα, καλυτερα ετσι μην σου πεσουν ολα μαζι την αλλη μερα) Κυριως συνταγη Για την ζυμη *προθερμενουμε τον φουρνο στους 180°C *Ακουμπαμε την ζυμη στην φορμα και την απλωνουμε με τα δαχτυλα (αν υπαρχει ενα μικρο ρολο βοηθαει να γινει ομοιομορφη) *Την σκεπαζουμε με χαρτι ψησιματος και βαζουμε πανω 500γρ φασολια για να μην σηκωθει κατα το ψησιμο, ψηνουμε 30 λεπτα * Βγαζουμε τα φασολια και το χαρτι και ψηνουμε την ζυμη για ακομα 15 λεπτα * Βγαζουμε την ζυμη απο τον φουρνο και την αφηνουμε να κρυωσει κανα μισαωρο Εγω προσωπικα την εψησα λιγοτερο (15 λεπτα) γιατι ο φουρνος μου ειναι λιγο οτι ναι και γιατι ηταν αρκετα λεπτη επειδη η φορμα μου ηταν πλατυτερη. Να την κοιτας λιγο μην σου παραψηθει και γινει τουβλο. τα 45λεπτα μου φαινονται πραγματικα υπερβολικα Κρεμα λεμονιου 250ml χυμο λεμονι φρεσκοστυμενο 7γρ ζελατινη 4 κροκοι αυγου 130γρ ζαχαρη (βγαινει αρκετα ξινη η κρεμα οποτε μπορεις να βαλεις παραπανω ζαχαρη αν θες δεν θα αλλαξει την υφη) 140γρ αναλατο βουτυρο *Σε μια κατσαρολα βραζουμε τον χυμο λεμονι *Βαζουμε σε ενα μπολακι την ζελατινη με 1-2 κουταλιες κρυο νερο να φουσκωσει 5-10 λεπτα (δεν παθαινει τπτ και μιση ωρα να μεινει) *Χτυπαμε με μιξερ την ζαχαρη με τους κροκους εως οτου ασπρισουν. *Ριχνουμε (σιγα σιγα) τον βραστο χυμο λεμονιου στο μειγμα κροκων-ζαχαρης και ανακατευουμε συνεχεια (μην το ριξεις ολο μαζι θα φτιαξεις ομελετα) *Βαζουμε το μειγμα και παλι στην κατσαρολα μεχρι να βρασει και ανακατευουμε συνεχως. *Βγαζουμε απο την φωτια την κατσαρολα και ριχνουμε μεσα την ζελατινη και το βουτυρο και χτυπαμε με το μιξερ για κανα 5λεπτο να φουσκωσει ωραια. *Ριχνουμε το μειγμα πανω στην ψημενη και κρυα ζυμη ταρτας Μαρενγκα 4 ασπραδια αυγου 130γρ ζαχαρη (θα προτεινα μερος των 130γρ να ειναι ζαχαρη αρωματισμενη με βανιλια για να σπασει τις πιθανες ανεπιθυμετες οσμες αυγουλιλας) Προσοχη με την μαρενγκα μετα απο μερικες ωρες στο ψυγειο θα αρχισει να βγαζει νερα. Πρεπει να φαγωθει αυθημερων. Αν ειναι να σερβιριστει την επομενη μερα η ταρτα καλυτερα ειναι να φτιαξεις την μαρενγκα λιγο πριν το σερβιρισμα *Τοποθετουμε ενα μπωλ πανω σε μια κατσαρολα με νερο που βραζει ελαφρα (μπεν μαρι στην ουσια) *Βαζουμε στο μπωλ τα ασπραδια και την ζαχαρη και ανακατευουμε συνεχως * Οταν το μειγμα ειναι ομοιομορφο και ζεστο στο αγγιγμα το βαζουμε απο την φωτια. Προσοχη δεν πρεπει να βρασει αλλιως δεν θα γινει μαρενγκα μετα *Με το μιξερ χυπαμε το μειγμα εως οτου γινει μαρενγκα (θελει κανα 10λεπτο) *Οταν γινει η μαρεγκα καλυπτουμε με αυτην την ταρτα λεμονιου ολοκληρη. *Βαζουμε την ταρτα στον φουρνο δυο λεπτα περιπου στο γκριλ να παρει αυτο το χρυσο χρωμα στις κορυφες. Θελει να την κοιτας συνεχως για να μην καει η μαρενγκα, μπορει να γινει αυτο απο την μια στιγμη στην αλλη. Enjoy τωρα (μετα απο 4 ωρες δουλεια ) 8
terry308 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 ουυυυς το ξεχασα εντελως κατσε να αρχισω να γραφωταρτα με λεμονι και μαρενγκα Είναι μπελαλιδικη αλλά φαίνεται πως το αξίζει... Ανάλογα τα λεμονια, την εποχή θέλει λίγο μαντικες ικανότητες, αλλά προσωπικά μου αρέσει το λεμόνι. Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που αφιέρωσες 1
*nenya* Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Το παρακάναμε αλλά γουστάραμε. No regrets!<br><br><br><br> <br><br><br><br> [ATTACH]1594729[/ATTACH]<br><br><br><br> <br><br><br><br> [ATTACH]1594730[/ATTACH]<br><br><br><br> <br><br><br><br> [ATTACH]1594731[/ATTACH] Για να σας προλάβω: εγώ πρασινάδες δεν έφαγα :Ρ 12
Toxo <3 lover Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Για μια στιγμή φοβήθηκα ότι σταματήσατε να τρώτε. Αμάρτησα σήμερα, δεν άντεξα. 3
*nenya* Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Αυτό είναι δείγμα καλέ! Δεν θεωρείται αμαρτία! 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις