Προς το περιεχόμενο

Anti-Fitness Thread


*nenya*

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο ειπα και εγω.Πηγα στο burgerville,δοκιμασα 3 διαφορετικα,0 γευση,λες και τα εφτιαχνα μονος μου.Ενα σκληρο ψωμι,με ε να ξερο μπιφτεκι μεσα ,3 ευρω για 3 μπουκες.Αστεια πραγματα.Χιλλιερς φορες πιτογυρο που γουσταρεις.Αποτι φαινεται το μπιφτεκι θελει ψαξιμο που να φας.

 

εχω φαει σε διαφορα συνήθως ομως παραγγελνω, αυτο που εχει την καλητερη γευση νομιζω ειναι το simply burgers, εχω ακουσει πολυ καλα λογια για το hot hot στην φιλαδερφια δυστηχως δεν εχω δοκιμασει οποτε παω εκει με κερδιζει το σουβλακι και συγκεκριμενα η σουβλακουπολη. 

Επεξ/σία από Anorymous
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 11,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το σωστό μπέργκερ ειναι τέχνη. Μου πήρε πάνω απο 1 χρονο δοκιμές για να βρω τη σωστή αναλογία στον κιμά, τα μυρωδικά, τα φρέςκα λαχανικά που βοηθούν, τη γέμιση. Και άπειρες δοκιμές τόσο με το ψήσιμο όσο και κυρίως με το κάπνισμα τους.

Για να μη βάλω στην εξίσωση, τα τυριά, μουστάρδες, τη σωστή ντομάτα, τα κρεμμύδια και τα τουρςιά και κυρίως το ψωμί που πρέπει απο τη μία να απορροφά τα ζουμιά και να ειναι μαλακούλι και απο την άλλη να μη σε στουμπώνει και καταστρέφει τις γεύσεις που αναδεικνύονται μέσα απο το κρέας κυρίως.

 

Έχω περάσει ώρες με μπαρμπάδες στη μέση του πουθενά στον αμερικάνικο νότο για να ψιλομάθω τα μυστικά τους - όπως και με χασάπηδες που φτιάχνουν λουκάνικα. Για να μάθω να καπνίζω τα κρεατικά, πήγαμε βόλτα στο δάσος για να διαλέξουμε τα ξύλα...

 

Υποπτεύομαι ότι θα χα μια λαμπρή καριέρα στην Ελλάδα.

Δεν ξέρω τι κάνεις εκεί που είσαι, νομίζω ασχολείσαι με υπολογιστές κι άλλα τέτοια ξεπερασμένα. Παράτα όλα κι έλα άνοιξε μπεργκεράδικο στην Ελλάδα (πριν περάσει η μόδα όμως :P  ) που ευνοεί και την επιχειρηματικότητα!

 

Βγάλτο "Ο Αμερικάνος"

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το σωστό μπέργκερ ειναι τέχνη. Μου πήρε πάνω απο 1 χρονο δοκιμές για να βρω τη σωστή αναλογία στον κιμά, τα μυρωδικά, τα φρέςκα λαχανικά που βοηθούν, τη γέμιση. Και άπειρες δοκιμές τόσο με το ψήσιμο όσο και κυρίως με το κάπνισμα τους.

Για να μη βάλω στην εξίσωση, τα τυριά, μουστάρδες, τη σωστή ντομάτα, τα κρεμμύδια και τα τουρςιά και κυρίως το ψωμί που πρέπει απο τη μία να απορροφά τα ζουμιά και να ειναι μαλακούλι και απο την άλλη να μη σε στουμπώνει και καταστρέφει τις γεύσεις που αναδεικνύονται μέσα απο το κρέας κυρίως.

 

Έχω περάσει ώρες με μπαρμπάδες στη μέση του πουθενά στον αμερικάνικο νότο για να ψιλομάθω τα μυστικά τους - όπως και με χασάπηδες που φτιάχνουν λουκάνικα. Για να μάθω να καπνίζω τα κρεατικά, πήγαμε βόλτα στο δάσος για να διαλέξουμε τα ξύλα...

 

Υποπτεύομαι ότι θα χα μια λαμπρή καριέρα στην Ελλάδα.

 

Μοιράσου τα μυστικά σου master. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

0. Να το κανείς διότι το γουσταρεις. Έμαθα για να αραζουμε με την παρέα και να γουσταρουμε. Οι αμερικανοί το έχουν συνδυάσει με το football, το επονομαζόμενο και tailgating, στο νότο είναι τρόπος ψυχαγωγίας τις Κυριακές.

 

1. Βρες ένα χασάπη που εμπιστευέσαι.

2. Aged beef 30 μερες.

3. Να κρατάς σταθερή την αναλογία κρέας/λίπος, για μενα: 80 παρά κατι/ 20 και κατι. Επομένως και τυριά(/ γουρουνι) να βάζεις πρέπει να παίξεις με τις αναλογιες.

4. Φρέσκα λαχανικα , αν έχεις κάνα μπάρμπα που φτιάχνει λουκανικα, πήγαινε να δεις τι βάζει μέσα και σε τι αναλογίες. Ειδικά αν φτιάχνει λουκάνικο με πορτοκαλί ή φρέσκο κρεμμύδι ή πράσο.

Ανιθος και ψιλοκομμενη πιπεριά.

 

5. Μη δισταζεις με τα μπαχαρικά, εκτός από αλάτι. Εγώ χρησιμοποιώ διάφορα Cajun mixes, αλλά και το αγαπημένο κόκκινο πιπέρι.

 

6. ΜΗ χρησιμοποιείς φυσικά κάρβουνα αν δεν έχεις κάπου να τα προετοιμαζεις καθώς ψηνεις. Τα τεχνητά έχουν συγκεκριμένη θερμιδική αξία επομένως και ελεγχόμενο ψήσιμο.

Μην έχεις την ίδια ποσότητα κάρβουνων παντού στην ψησταριά.

 

Αν δεν κάψεις κι αν δεν κόψεις να δεις, δε θα μάθεις να ψηνεις.

 

7. Για το κάπνισμα, βρες ποιες μυρωδιές ξύλου σου αρεσουν. Αγαπημένος συνδυασμος: 2μηλια/ 1 καρυδιά/ 1 οξιά. Σε κάποιους δεν αρέσει η μηλιά για μοσχάρι και έβαζα 2.5 καρυδιά/1 οξιά. Προσωπικα βρισκω το συνδυασμο μυρωδιας μηλιας με λιπος μοσχαριου καυλωτικο, ειδικά αν έχω βάλει και μπεικον. Η νωποτητα του ξύλου είναι σημαντική: τα τελείως στεγνα ξυλαρακια πρέπει να τα έχεις στο νερό κάνα 30 λεπτό πχ.

 

8. Κανείς δεν έμαθε με τη μια, να το θυμάσαι.

 

9. Ψωμί: χωριατικο ζυμωτό φρατζολακι να έχει καθήσει 2-3 ωριτσες από το ξεφουρνισμα, το κοβεις στη μέση και το βάζεις στη σχάρα για μερικά λεπτά.

  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ρωτάς εμένα, δεν ξέρω. Ο πατέρας μου τις χρησιμοποιεί για γουρουνάκι ή αρνάκι στο φούρνο. Κυρίως και να τρέχουν τα υγρά από το ζωντανό όταν ψήνεται. Αλλά αν σκεφτούμε ότι το ζώο ειναι στο φούρνο σχεδον 10 ώρες, κάποια μυρωδιά θα περνάει απο τις βέργες στο ψητό, υποθέτω.

 

Δεν ξέρω τι κάνεις εκεί που είσαι, νομίζω ασχολείσαι με υπολογιστές κι άλλα τέτοια ξεπερασμένα. Παράτα όλα κι έλα άνοιξε μπεργκεράδικο στην Ελλάδα (πριν περάσει η μόδα όμως :P ) που ευνοεί και την επιχειρηματικότητα!

 

Βγάλτο "Ο Αμερικάνος"

Άσε ρε!

 

Μετά θα βγαίνουν στα ιντερνετζ και θα με κράζουν που θα έχω 15-20€ το μπέργκερ. Για τους φίλους μου και για την καβλα μονο.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Κάτι τελευταίο ανέφερα το tailgating παραπάνω, για να καταλάβετε τι ακριβώς είναι για τον αμερικάνικο νότο. Σήμερα έχει παιχνίδι των Saints, επομένως μαζευονται παρέες και ψήνουν όπου μπορείτε να φανταστείτε. Σε αυτό το βίντεο 

 

https://video.fash1-1.fna.fbcdn.net/hvideo-xtp1/v/t43.1792-2/11806252_834846303296630_1854684278_n.mp4?efg=eyJybHIiOjE1MDAsInJsYSI6MTAyNH0%3D&rl=1500&vabr=580&oh=26be88eb3e93fca8d81c8e46e8ea58c1&oe=55F5FB96

 

Ο τύπος που φωνάζει who dat στην αρχή και βάζει στη φουφού τα κρέατα είναι ο Kermit Ruffins*, κατά την άποψη μου και όχι μόνο ένας από τους καλύτερους τζαζ τρομπετίστες εν ζωή. Ο τύπος, μεταξύ άλλων, έχει μια μουσική σκηνή, το μπαρμπεκιου του βίντεο είναι έξω από το μαγαζί (μπροστά από τον Ι-10, η αμερικανικη εθνική), όποιος θέλει πάει κι αράζει και περνάνε διάφοροι και παίζουν ζωντανά μουσική στο πεζοδρόμιο. Σε κάποια στιγμή, αρχίζει το λάιβ κι όποιος μπει στο μαγαζί (με εισιτήριο) τρώει όσο θέλει χωρίς οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση. Όσο πιο εξοικειωμένοι είναι με τη φάτσα σου ή την ελληνική σου προφορά ή γνωρίζουν την οικονομική σου κατάσταση, τόσο λιγότερα, προς το τίποτα, πληρώνεις. 

 

Αυτά που γράφω τώρα, έχουν περισσότερο να κάνουν με τη σημασία του φαγητού (του ποτού και λοιπων ουσιών), της μουσικής και των υπερπροϊοντων του αθλητισμού στις τοπικές κοινωνίες και λιγότερο με το anti-fitness, αλλά δυστυχώς είναι αυτό το κομμάτι της σύγχρονης αμερικανικής κοινωνίας που ελάχιστοι γνωρίζουν.  

 

 

 

* έχω σκάσει 4 η ώρα το μεσημέρι στο παλιό μαγαζί του, κι είναι μέσα με καναδυο φίλους του και κάνουν πρόβα. Η κόρη του μου φέρνει μια μπύρα και ρωτάω για φαγητό, ο Κερμιτ πιάνει τη συζήτηση σταματάει την πρόβα και μου φτιάχνει βατραχοπόδαρα. 

 

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα ωραίο μπεργκερ έχουν στα goodies το smoked/smoky κάπως έτσι. Γεύση κατά 90% κρέας πρώτη φορά έτρωγα μπιφτέκι που είχε τόσο έντονη γεύση κρέατος. Φοβερή ήταν η καπνιστή σως μαγιονεζας έδινε μία γλυκιά αλλά ταυτόχρονα βαριά γεύση ώστε να συνοδεύει την εξίσου έντονη γεύση του angus. Με γλυκες ροδέλες κρεμυδιου συνδυάζεται άψογα φαντάζομαι κ με τις country πατάτες τύπου MkCain.

Ξέχασα να αναφέρω όπως σωστά λέει ο whodatinsomniac για τη σημασια που έχει το ψωμάκι στο burger να είναι μαλακό χωρίς να στουμπωνει και επίσης να αναφέρω να μην έχει σουσάμι όπως είναι αυτά τα μπριος στα angus.All in all θετικές εντυπώσεις λίγο τσιμπήμενο σε τιμη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω τι κάνεις εκεί που είσαι, νομίζω ασχολείσαι με υπολογιστές κι άλλα τέτοια ξεπερασμένα. Παράτα όλα κι έλα άνοιξε μπεργκεράδικο στην Ελλάδα (πριν περάσει η μόδα όμως :P  ) που ευνοεί και την επιχειρηματικότητα!

 

Βγάλτο "Ο Αμερικάνος"

 

Aυτές οι ιδέες σου είναι γροθιά στην ανεργία.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τσίμπησα μπεργκερ στην Κολοκοτρωνη πολύ καλό τίμιο για τα λεφτά του και πατάτες φοβερές αλλά έβαλα Mexican  σως και πέθανα, καούρα. Να πάτε παιδιά...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

(αν δεν πιάσει το γυρνάει και σε γυράδικο...)

 

Ε δεν το πιστεύω πως έχεις και plan b, θα μας τρελάνεις ρε ζι.. Για τον χουντάτη δουλεύεις εσύ, μια μέρα θα σε ευγνωμονεί.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε δεν το πιστεύω πως έχεις και plan b, θα μας τρελάνεις ρε ζι.. Για τον χουντάτη δουλεύεις εσύ, μια μέρα θα σε ευγνωμονεί.

plan c, καφέ σε πλαστικό (αφού έχει σκοτώσει τα grill και τις φριτέζες! :P )

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ύμνος στην καινοτομία θα πρόσθετα!

 

(αν δεν πιάσει το γυρνάει και σε γυράδικο...)

 

... με τελικη καταληξη ενα take away "ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΦΕΔΕΣ 1 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΝΕΡΟ" + βιτρινα με 25 κατεψυγμενες σφολιατες της κακιας ωρας ...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

... με τελικη καταληξη ενα take away "ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΦΕΔΕΣ 1 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΝΕΡΟ" + βιτρινα με 25 κατεψυγμενες σφολιατες της κακιας ωρας ...

Και αφού κλείσει κι αυτό κατηγορούμε το κράτος στο καφενείο :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...