Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι παιζει και αναλογως την χρηση του καθενος αλλα και το ποσο θα σε κοροιδεψει ο μαστορας οτι και καλα κατι κανει.Εμενα στην αρχη μου χει πει ψυκτικος οτι δεν χρειαζονται ποτε φρεο συμπληρωμα εκτος αν εχεις καπου βλαβη.

• Like 1
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χθες το κλιματιστικό το μέσα, έβγαζε νερά. Ερώτηση:

Τον χειμώνα το κλιματιστικό βγάζει νερό απ το σωληνάκι ή είναι μόνο το καλοκαίρι λόγο υγρασίας??? 

Επειδή το σωληνάκι ήταν αρκετά μεγάλο και σε κάποια σημεία έκανε λακούβες μάλλον γι αυτό επέστρεφε το νερό. Νομίζω. Τώρα που το έκοψα και δεν ανεβοκατεβαίνει φαίνεται τα νερά να βγαίνουν.  

Δημοσ.

Χρειάζεται πού και πού γιατί ο καθαρισμός των φίλτρων μόνο δεν αρκεί πάντα

Στο δωμάτιο μου που από την υγρασία της αναπνοής μου προφανώς είχε με το καιρό πιάσει μύκητες έπρεπε να γίνει επαγγελματική δουλειά.

Πλέον η μποχα εξαφανίστηκε

Ο επαγγελματικός καθαρισμός δηλαδή, αφορά μόνο την εξωτερική μονάδα?

Και τις δύο
Δημοσ.

Τον χειμώνα το κλιματιστικό βγάζει νερό απ το σωληνάκι ή είναι μόνο το καλοκαίρι λόγο υγρασίας??? 

Επειδή το σωληνάκι ήταν αρκετά μεγάλο και σε κάποια σημεία έκανε λακούβες μάλλον γι αυτό επέστρεφε το νερό. Νομίζω. Τώρα που το έκοψα και δεν ανεβοκατεβαίνει φαίνεται τα νερά να βγαίνουν.  

κοιταξε οταν το χεις εν λειτουργια αν πιανει παγο η σωληνα εξω και σηκωσε στην εσωτερικη μοναδα το καπακι που ειναι τα φιλτρα να δεις μηπως πιανουν παγο οι κυψελες.Αυτο θα σημαινει οτι λειπει φρεο.Στο λεω γιατι και εμενα μου εβγαζε μεσα νερα στα ξαφνικα και τελικα λογω που δεν ειχαν πατησει καλα οι σωληνες στην συνδεσμολογια εχανε σιγα σιγα φρεον.Αν δεν φωναζα για καθαρισμο και δεν το βλεπαν θα το παιρνα στο χερι το αιρκοντισιον.Οσο για το ποτε βγαζει νερα το καλοκαιρι βγαζει νερα  απο την σωληνα και το χειμωνα απο το κατω μερος της εξωτερικης μοναδας που εχει μια τρυπα.Η υγρασια να ξερεις φευγει μονο με κρυο αερα γιαυτο και τα νερα στο κρυο.Τον χειμωνα δεν τρεχει σταλα απο το σωληνακι.

Δημοσ.

Έγινε συντήρηση του κλιματιστικού τον Δεκέμβριο και καθαρισμό και συμπλήρωση φρέον. Πάντως παίζει να μην έχει πίεση το νερο και να μην μπορούσε να ανέβει τα "βουναλάκια" που έκανε ο σωλήνας??

Δημοσ.

Έγινε συντήρηση του κλιματιστικού τον Δεκέμβριο και καθαρισμό και συμπλήρωση φρέον. Πάντως παίζει να μην έχει πίεση το νερο και να μην μπορούσε να ανέβει τα "βουναλάκια" που έκανε ο σωλήνας??

το νερο αυτο που τρεχει απο την αποχετευση δεν εχει πιεση.Αν ειχε βουναλακια ο σωληνας τοτε  ναι παιζει να στα βγαλει μεσα.Παντα η σωληνα πρεπει να κατεβαινει προς τα κατω χωρις πανω κατω ενδιαμεσα.

• Like 1
Δημοσ.

περισσότερες λεπτομέρειες για το πως γίνεται σωστά ένας καθαρισμός δείτε το βίντεο. ;)

Αρα ακολουθαμε τις οδηγιες του βιντεο και χρησιμοποιουμε για ειδικό χημικό υγρό για καθαρισμό και απολύμανση (Fectant ή Everbrite NCH );;  :D

Δημοσ.

Το καλοκαίρι στην λειτουργία ψύξης παγώνει το εσωτερικό στοιχείο άρα το νερό βγαίνει από το σωληνάκι, τον χειμώνα στην λειτουργία θέρμανσης παγώνει το εξωτερικό στοιχείο, ο συμπυκνωτής δηλαδή, άρα το νερό βγαίνει από την εξωτερική μονάδα στο κάτω μέρος. Μερικά κλιματιστικά όπως το δικό μου δεν βγάζουν καθόλου νερό κατά την λειτουργία θέρμανσης τον χειμώνα.

Για να έπεσε νερό εσωτερικά του κλιματιστικού σημαίνει οτι κάπου έφραξε ο σωλήνας και το νερό δεν μπορεί να βρει διαφυγή άρα θα γεμίσει όλη η λεκάνη της εσωτερικής μονάδας και θα πέσουν τα νερά μέσα, το είχα πάθει εγώ όταν πήραμε το δικό μας, έβαλα ένα μπουκαλάκι στην σωλήνα αυτό γέμισε και μετά έτρεχαν τα νερά στο εσωτερικό, ευτυχώς που δεν κάηκε το μηχάνημα γιατί σε κάποιες περιπτώσεις καίγονται.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

To NCH Everbrite είναι κατάλληλο για εσωτερικά στοιχεία ; Εννοώ αν είναι καλό να το αναπνευσει ο άνθρωπος όταν μπει μετά σε λειτουργία το κλιματιστικό.
Επίσης είναι και για εξωτερικά στοιχεία αλλά και για φίλτρα;

Τέλος ξέρει κάποιος που θα βρω μάσκα με εγκεκριμένο φίλτρο για αυτή την δουλειά ; (Κάποιο λινκ; )

Ευχαριστώ !!!

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και αρχίζουν οι ζέστες σκέφτομαι και εγώ να καθαρίσω το κλιματιστικό μόνος μου . Πιο καθαριστίκό να πάρω για ένα a/c https://www.skroutz.gr/c/2968/katharistika-klimatistikon.html?from=autocomplete&o=καθαριστικα+κλιματιστικων

Δεν συμφέρει να πάρω το NCH Europe Everbrite 1lt γιατί κοστίζει 35 ευρώ .

Επεξ/σία από calico
Δημοσ.

Πλενεις το φιλτρο,ψεκαζεις με ενα οποιοδηποτε υγρο (συμφωνα με τις οδηγιες) και εισαι ετοιμος 

Παντως ανα καποια χρονια (πχ 4),συστηνω να το κανει ενα σοβαρος μαστορας και να βλεπει αν παιζει κανα αλλο θεμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...