Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι η περίοδος που θα πρέπει να προετοιμαστεί το κλιματιστικό για τους καλοκαιρινούς μήνες.  Το έχω κανά 4άρι χρόνια χωρίς να έχει καθαριστεί από ειδικό. Μόνος μου, μόνο το φίλτρο της εσωτερικής συσκευής βγάζω και καθαρίζω με νερό! Αλήθεια αυτό φτάνει ή όντως πρέπει να έρθει κάποιος ειδικός, νομίζω με χημικά τα καθαρίσει τη μονάδα ή όχι;

• Like 1
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μεγάλο θέμα που το έχω ψάξει αρκετά. Δεν φτάνει μόνο ο καθαρισμός του φίλτρου. Τα περισσότερα οικιακά κλιματιστικά χρειάζονται καθαρισμό στο στοιχείο της εσωτερικής μονάδας κάθε 2 έτη, αν όμως το χρησιμοποιείς πάρα πολύ καθώς και τον χειμώνα ενδέχεται να χρειαστεί και ένας χρόνος. Ο τακτικός καθαρισμός με χημικά θα έλεγα είναι απαραίτητος οχι τόσο για να μην υπάρχουν άσχημες οσμές και μικρόβια όσο για το οτι αν περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα χρήσης με πλημμελή χημικό καθαρισμό, μετά την πάροδο 10ετιας αποκτάει μια άσχημη οσμή η οποία είναι εντονότερη στην λειτουργία της ψύξης και δύσκολα φεύγει μετά όσο χημικό και να βάλεις, οπότε θες καινούργιο κλιματιστικό.

Δημοσ.

Μεγάλο θέμα που το έχω ψάξει αρκετά. Δεν φτάνει μόνο ο καθαρισμός του φίλτρου. Τα περισσότερα οικιακά κλιματιστικά χρειάζονται καθαρισμό στο στοιχείο της εσωτερικής μονάδας κάθε 2 έτη, αν όμως το χρησιμοποιείς πάρα πολύ καθώς και τον χειμώνα ενδέχεται να χρειαστεί και ένας χρόνος. Ο τακτικός καθαρισμός με χημικά θα έλεγα είναι απαραίτητος οχι τόσο για να μην υπάρχουν άσχημες οσμές και μικρόβια όσο για το οτι αν περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα χρήσης με πλημμελή χημικό καθαρισμό, μετά την πάροδο 10ετιας αποκτάει μια άσχημη οσμή η οποία είναι εντονότερη στην λειτουργία της ψύξης και δύσκολα φεύγει μετά όσο χημικό και να βάλεις, οπότε θες καινούργιο κλιματιστικό.

Δεν βγαίνει πιο φθηνό να το πετάς και να το αλλάζεις κάθε 10 χρόνια από το να κάνεις 5 φορές επαγγελματικό καθαρισμό;

Δημοσ.

Βάλε αναλόγος τη χρήση που τρώνε θέλουν και συμπλήρωμα σε φρέον αλλά και η εξωτερική μονάδα καθάρισμα.Δεν είναι ακριβόπλέον ένα 40 και στο κάνουν τζι τζι.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν χρειαζεται να δωσεις τοσα λεφτα , τσιμπας μια προσφορα απο τα groupon κ λοιπα sites και στο κανουν με 10/15 ευρω

• Like 1
Δημοσ.

Θέλουν προσοχή αυτές οι κουπονοκαταστάσεις, ειδικά όταν αφορούν παροχή υπηρεσιών, αφού οι υπηρεσίες κάποιες φορές δεν είναι αυτές που θα ήταν full price άσχετα αν λένε το αντίθετο

• Like 2
Δημοσ.

η εσωτερικη μοναδα εχει κ κατι αλλα μεσα εκτος απο τα φιλτρα,περσυ το καλοκαιρι ειχα φερει να μου το καθαρισουν μετα απο 4-5 χρονια που το εχω..αν δεις τι θα βγει απο εκει σιγουρα δν θα λυπηθεις να δωσεις τα λεφτα για τη συντηρηση!

θα το καταλαβεις αμεσως μετα μολις το δουλεψεις απο τη μυρωδια που θα εχει πλεον ;)

btw με 15 ευρω 

Δημοσ.

μια φορα ειχα δοκιμασει και φωναξα καποιον να κανει συντηρηση το κλιματιστικο...

απο τοτε αγορασα εγω τα "ειδικα" αντιμυκητιακα και αντιβακτηριακα-βακτηριδιακα σαπουνια τα αραιωσα σε νερο και τα ψεκασα με το πιστολακι του αζαξ..  βασικα αυτο ειναι... μετα καθαρισμο εξωτερικο και τελος.. 

• Like 1
Δημοσ.

Τα κλιματιστικά τα καθαρίζουν και τα συντηρούν γιατί αναπτύσονται βακτήρια/ιοί και μπορεί να τα κακαρώσεις. Χώρια που υπολειτουργούν και άρα κοστίζουν παραπάνω. Κάνα 40αρι πρέπει να είναι η συντήρηση νομίζω. Κλαιν.

Στο ίδιο άρθρο που παραθέτεις , αναφέρει : Τα συστήματα κλιματισμού (air-condition), δεν θεωρούνται πλέον πηγές μετάδοσης του βακτηριδίου, όπως πιστευόταν παλαιότερα.

• Like 1
Δημοσ.

μια φορα ειχα δοκιμασει και φωναξα καποιον να κανει συντηρηση το κλιματιστικο...

απο τοτε αγορασα εγω τα "ειδικα" αντιμυκητιακα και αντιβακτηριακα-βακτηριδιακα σαπουνια τα αραιωσα σε νερο και τα ψεκασα με το πιστολακι του αζαξ..  βασικα αυτο ειναι... μετα καθαρισμο εξωτερικο και τελος.. 

μπορείς να δώσεις κάποιες παραπάνω πληροφορίες ,για το πως να το κάνω και εγώ μόνος μου?

Δημοσ.

Και εγω ετσι το ειχα κανει αλλα θελει καθαρισμα και το φυλλο που ανοιγει(που βγαινει ο αερας με ενα πινελο μεσα μεσα το οποιο δεν το ηξερα δεν ειχα ξαναδει τοσες φορες που ειχα κανει συντηρηση) αλλα εχω καινουργιο και για να ισχυει η εγγυηση θελει αποδειξη συντηρησης.

Στην εξωτερικη μοναδα πολυ νερο ειδικα αν δεν βρεχεται και πιο πολυ απο το πισω μερος αλλα προσοχη πως το κουναται αν ακουμπα κατω γιατι μπορει να σπασει ο σωληνας.

Πιστευω οτι δεν κανουν ολοι καλη δουλεια ξεπετες κανουν και φυσικα αυτο το ειδικο υγρο που χρησιμοποιουν μπορει και να μην παιρνουν το καλυτερο.Χειροτερη δουλεια κανουν αυτοι που εχουν συμβαση με μεγαλα καταστηματα βαζουν νεαρους χωρις πειρα αφου παρουν την δουλεια απο το οποιοδηποτε μεγαλοκαταστημα(ξερετε δωρεαν η εγκατασταση....)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

40 ευρώ είναι πολλά, για τις τιμές που παίζουν τώρα. Η συνηθισμένη τιμή που δίνω είναι 25-30 (τελική). Όταν αγοράζεις απλό κλιματιστικό με 170 ευρώ και inverter με 250 (με δώρο πλέον την εγκατάσταση σε κάποια μαγαζιά), δεν μπορεί ο ψυκτικός να ζητάει 40άρια για 15 λεπτά δουλειά. Απλά δεν παίζει αυτή η τιμή στην αγορά, για όσους ξέρουν. Πολύ παλιά, ναι η τιμή έφτανε το 50ρικο. 

Πάντως και για μένα, ο καθαρισμός είναι κάτι περισσότερο από απαραίτητος, ειδικά όταν μιλάμε για μεγάλες πόλεις. Εγώ κάνω 2 φορές το χρόνο στη δουλειά (που δουλεύουν πολύ) και μια φορά το χρόνο στα κλιματιστικά στο σπίτι.

Επεξ/σία από BritGreek
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...