Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ακομα λιωνω στο civ2, 20 χρονια τωρα.

προγραμματιστης δεν προλαβα να γινω :D

κοιτα μια φατσα εκατομυριουχου! σε εμας ετσι ειναι ο τρελος του χωριου! :P

• Like 1
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ πάντως όταν πήρα τον πρώτο μου υπολογιστή πριν 26 χρόνια, κατευθείαν έβαλα gw-basic και ξεκίνησα. Με γοήτευε ότι μπορούσα να δημιουργήσω κάτι από το 0. Το μικρόβιο υπήρχε ήδη μέσα. Αφού αγόραζα το pc-master πριν πάρω τον pc και κοίταγα τις στήλες του προγραμματισμού αντί για τα game reviews. Μπορούσα ήδη να καταλάβω τα προγραμματάκια σε basic πως λειτουργούν πριν καν αγγίξω υπολογιστή.

Επειδή έχω εργαστεί και σαν καθηγητής πληροφορικής στον ιδιωτικό τομέα, έχω διαπιστώσει ότι άμα δεν τα πιάνεις από την 1η στιγμή τα απλά, δηλαδή τι είναι μεταβλητές, επαναλήψεις κτλ δεν πρόκειται ποτέ να γίνεις καλός προγραμματιστής.

Τα παιδιά στην αρχή νομίζουν ότι μπορούν να γίνουν Super προγραμματιστές για να φτιάχνουν παιχνιδάρες. Γρήγορα διαπιστώνουν ότι τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και τα "αθώα"¨παιδικά όνειρα γίνονται καπνός.

Οπότε αν δεν έχεις το μικρόβιο της περιέργειας, της δημιουργίας, μπόλικη αναλυτική σκέψη, επιμονή και υπομονή, όσο και να γουστάρεις να γίνεις προγραμματιστής επειδή σου αρέσουν τα video games για να συμμετάσχεις στην δημιουργία κάποιου, δεν πρόκειται να συμβεί.

Όσοι έχετε το μικρόβιο ο προγραμματισμός θα λειτουργήσει σαν μαγνήτης ανεξάρτητα αν παίζετε video games.

Και κάτι τελευταίο που το είχαμε αναλύσει και παλιότερα. Επειδή υπάρχει τεράστια έλλειψη καλών προγραμματιστών, και το κόστος για τις εταιρίες είναι μεγάλο για καλούς προγραμματιστές, υπάρχει μια προσπάθεια από τις μεγάλες εταιρίες να τραβήξουν κόσμο στον προγραμματισμό ώστε να ρίξουν το κόστος. Μην νομίζεται ότι τους έπιασε ο ρομαντισμός και θυμήθηκαν τα παιδικά τους χρόνια.

• Like 11
Δημοσ.

Βασικά ο προγραμματισμός σε σχέση με το gaming δεν με ενθουσιάζει. Όπως ο μηχανικός φτιάχνει μηχανές αυτοκινήτου ετσι και ο αεροναυπηγός φτιάχνει μηχανές αεροπλάνων, at the end of the day και οι 2 μηχανικοί είναι με ειδικότητες. Ο σχεδιαστής όμως είναι άλλη ιστορία. Είναι αυτός που θα ενορχηστρώσει την όλη προσπάθεια για να φτιαχτεί κάτι είτε είναι αεροπλάνο είτε είναι game. Χωρίς φυσικά να εννοώ πως οι προγραμματιστές , οι καλλιτέχνες και οι σεναριογράφοι είναι οι τελευταίοι τροχοί, απλά νομίζω, περισσότερο βαρύτητα έχει ο ρόλος του game designer παρά ο ρόλος ενός προγραμματιστή σε ένα game και για εμένα τουλάχιστον είναι πιο συνιφασμένος με τα games πλέον. Ναι, αν ήμασταν 20 χρόνια πίσω θα μιλούσαμε για προγραμματιστές αλλά πλέον νομίζω πως πρέπει να μιλάμε για game designers. Ένας game designer εξάλου πρέπει να γνωρίζει και προγραμματισμό εκτός των άλλων.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά ο προγραμματισμός σε σχέση με το gaming δεν με ενθουσιάζει. Όπως ο μηχανικός φτιάχνει μηχανές αυτοκινήτου ετσι και ο αεροναυπηγός φτιάχνει μηχανές αεροπλάνων, at the end of the day και οι 2 μηχανικοί είναι με ειδικότητες. Ο σχεδιαστής όμως είναι άλλη ιστορία. Είναι αυτός που θα ενορχηστρώσει την όλη προσπάθεια για να φτιαχτεί κάτι είτε είναι αεροπλάνο είτε είναι game. Χωρίς φυσικά να εννοώ πως οι προγραμματιστές , οι καλλιτέχνες και οι σεναριογράφοι είναι οι τελευταίοι τροχοί, απλά νομίζω, περισσότερο βαρύτητα έχει ο ρόλος του game designer παρά ο ρόλος ενός προγραμματιστή σε ένα game και για εμένα τουλάχιστον είναι πιο συνιφασμένος με τα games πλέον. Ναι, αν ήμασταν 20 χρόνια πίσω θα μιλούσαμε για προγραμματιστές αλλά πλέον νομίζω πως πρέπει να μιλάμε για game designers. Ένας game designer εξάλου πρέπει να γνωρίζει και προγραμματισμό εκτός των άλλων.

Εδω ειναι που εισαι λαθος. Και εχει επικρατησει οι Project managers σε αυτον τον τομεα να μην εχουν ιδεα τι τους γινεται....και ενα project να καταληγει σε αποτυχια οχι εξαιτιας του προγραμματιστη αλλα της ασχετοσυνης εκεινων. Ενας σωστος project designer και manager (σε αυτον τον τομεα τουλαχιστον)πρεπει να ειναι και προγραμματιστης (οχι αναγκαστικα τελειος αλλα να ξερει τι του γινεται)

• Like 1
Δημοσ.

Ο "κύριος" της φωτογραφίας ας πάει να ταΐσει τις κοτούλες του στα φάρμβιλ/σιέτβιλ κι ας αφήσει τα παιδιά ήσυχα, ήδη τα έχει βλάψει αρκετά

• Like 3
Δημοσ.

Έλα, μη λέμε ότι θέλουμε... Θέλει πολύ κόπο ο προγραμματισμός, δεν έχει καμία σχέση με το να είσαι gamer! Τα δημογραφικά στοιχεία είναι πιθανότητες... Στο λέω από πρώτο χέρι καθώς έχω δει και βλέπω ακόμα κάτι καμμένα πιτσιρίκια που λέγανε ή λένε ότι θα γίνουν προγραμματιστές και μπλα μπλα μόνο και μόνο επειδή παίζανε παιχνίδια, τελικά το πολύ gaming τους έκαψε και δεν περάσανε.. 

Και δεν σοκαρίστηκα, απλά απογοητεύτηκα..

Αν πάρουμε 2 ομάδες παιδιών, η μια πωρωμένη με το ποδόσφαιρο και η άλλη με τα παιχνίδια στους υπολογιστές ποια θα έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να ασχοληθεί με την τεχνολογία ή και τον προγραμματισμό; Τα παιχνίδια ίσως είναι και καλύτερος δείκτης ικανότητας από τα πτυχία. Εδώ τεράστιες εταιρίες όπως η Shell τα χρησιμοποιούν σαν κριτήριο απόδοσης!

"If companies are trying to quantify success based on which school you went to and what's the ranking of the school and your GPA, etc. those things are not very powerful,...Far better to do an analysis based on observing actual behaviors and performance in real time via one of their games.

MONEYBALL AT WORK: They've Discovered What Really Makes A Great Employee

Το γεγονός επίσης ότι στην Ελλάδα όποιος αποτύχει στις φοβερές αυτές εξετάσεις στείρας απομνημόνευσης αποκλείεται αυτόματα από την σχετική αγορά εργασίας δείχνει πόσο πίσω είμαστε. Η google για παράδειγμα βρήκε ότι ούτε καν τα πτυχία από τα Αμερικάνικα πανεπιστήμια δεν έχουν ισχυρή συσχέτιση με την εργασιακή απόδοση:

After years of looking at the data, Google has found that things like college GPAs and transcripts are almost worthless in hiring. Following these revelations, the company is hiring more and more people who never even went to college.

Δημοσ.

Αν πάρουμε 2 ομάδες παιδιών, η μια πωρωμένη με το ποδόσφαιρο και η άλλη με τα παιχνίδια στους υπολογιστές ποια θα έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να ασχοληθεί με την τεχνολογία ή και τον προγραμματισμό; Τα παιχνίδια ίσως είναι και καλύτερος δείκτης ικανότητας από τα πτυχία. Εδώ τεράστιες εταιρίες όπως η Shell τα χρησιμοποιούν σαν κριτήριο απόδοσης!

"If companies are trying to quantify success based on which school you went to and what's the ranking of the school and your GPA, etc. those things are not very powerful,...Far better to do an analysis based on observing actual behaviors and performance in real time via one of their games.

MONEYBALL AT WORK: They've Discovered What Really Makes A Great Employee

Το γεγονός επίσης ότι στην Ελλάδα όποιος αποτύχει στις φοβερές αυτές εξετάσεις στείρας απομνημόνευσης αποκλείεται αυτόματα από την σχετική αγορά εργασίας δείχνει πόσο πίσω είμαστε. Η google για παράδειγμα βρήκε ότι ούτε καν τα πτυχία από τα Αμερικάνικα πανεπιστήμια δεν έχουν ισχυρή συσχέτιση με την εργασιακή απόδοση:

After years of looking at the data, Google has found that things like college GPAs and transcripts are almost worthless in hiring. Following these revelations, the company is hiring more and more people who never even went to college.

αν μου δώσεις παραδείγματα για πάνω από 50 άτομα (παγκοσμίως) που έχουν καταφέρει να μπουν σε κάποια πολυεθνική (όχι ως προσωπικό καθαρισμού, ασφαλείας κοκ) κλπ χωρίς πτυχίο, κάθομαι να με ***** 

Τα έχουμε απαξιώσει όλα μου φαίνεται

Δημοσ.

Καλός προγραμματιστής χωρίς καλή γνώση μαθηματικών (γραμμική άλγεβρα, αριθμητική ανάλυση, διανυσματική γεωμετρία, μαθηματικό λογισμό κ.α.) δεν υφίσταται. 

• Like 3
Δημοσ.

Αυτό ακριβώς. Εμένα με εξοργίζει να περνάει κοινωνικά μυνήματα, ποιος, ο ιδιοκτήτης του Ρουφμπουκ.

• Like 2
Δημοσ.

αν μου δώσεις παραδείγματα για πάνω από 50 άτομα (παγκοσμίως) που έχουν καταφέρει να μπουν σε κάποια πολυεθνική (όχι ως προσωπικό καθαρισμού, ασφαλείας κοκ) κλπ χωρίς πτυχίο, κάθομαι να με ***** 

Το ένα άρθρο που παρέθεσα γράφει για την Google: "So we have teams where you have 14 percent of the team made up of people who’ve never gone to college.". Το άλλο γράφει στο "Thinking beyond college" ότι είναι νεο trend στις μεγάλες εταιρίες και αναφέρει την Shell.

Καλός προγραμματιστής χωρίς καλή γνώση μαθηματικών (γραμμική άλγεβρα, αριθμητική ανάλυση, διανυσματική γεωμετρία, μαθηματικό λογισμό κ.α.) δεν υφίσταται. 

Αυτό είναι σίγουρο. Ομως, πρώτον δεν μιλάνε αποκλειστικά για προγραμματιστές και δευτερον, το πως και που θα αποκτήσει αυτήν την γνώση λένε δεν έχει σημασία. Και οι αναλύσεις της Google δείχνουν ότι η αυστηρή βαθμοθηρική δομή ενός πανεπιστημίου μετά τα 2-3 χρόνια βλάπτει την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων.

After two or three years, performance at college is "completely unrelated" to performance at Google, because the skills you learn are so different and you change so much, Bock says.

Δημοσ.

Μπορείς να είσαι άριστος προγραμματιστής ακόμα και με λίγες γνώσεις μαθηματικών, πολύ απλά επειδή υπάρχουν εφαρμογές που απαιτούν μαθηματικά και άλλες που όχι ή που όλοι οι υπολογισμοί τους γίνονται από έτοιμες βιβλιοθήκες.

Και υπάρχει και το Google για έτοιμη τροφή και tutorials αν υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιήσεις κάποια μαθηματικά ή να υλοποιήσεις κάποιον αλγόριθμο, οπότε δεν θα χρειαστεί να μελετήσεις και να καταλάβεις όλη την γραμμική άλγεβρα.

Η προτεραιότητα του προγραμματιστή είναι να κατέχει τη λογική του προγραμματισμού και να κατανοεί πως λειτουργεί ο υπολογιστής, τα διάφορα πρωτόκολλα κ.λπ. Γι' αυτό και σε πολλά ξένα πανεπιστήμια στις σχολές Πληροφορικής διδάσκουν από λίγα μαθηματικά έως καθόλου.

Σε αντίθεση με τα ελληνικά ΑΕΙ όπου τα μαθηματικά είναι το 1/3 των μαθημάτων. Όσα από αυτά τελικά δεν εξασκήσεις μετά την αποφοίτηση τα ξεχνάς γρήγορα.

Ενώ τον προγραμματισμό δύσκολα τον ξεχνάς. Μπορεί να ξεχάσεις τις ιδιαιτερότητες μιας γλώσσας προγραμματισμού, αλλά εύκολα την φρεσκάρεις.

• Like 2
Δημοσ.

χωρίς καν να σκεφτώ:

Πρώτος και καλύτερος ο Zuckerberg (παράτησε το Harvard) :P

+

Dustin Moskovitz (ήταν μαζί με τον  Zuckerberg)

Bill Gates (παράτησε το Harvard)

Gabe Newell (παράτησε το Harvard)

Steve Jobs (πήγε μόνο ένα εξάμηνο)

Michael Dell (έφτιαξε τη  Dell)

.

.

.

και μπορώ να σου βρω πάνω από 50, όχι υπαλλήλους, αλλά ηγέτες πολυεθνικών.. 

Αν κάποιος δεν έχει γνώση, θέληση και στόχο το πτυχίο από μόνο του είναι ένα σκέτο χαρτί.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...