nikοs Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 (επεξεργασμένο) Πριν μερικούς μήνες μου χαρίστηκε ένα Hp G62 b15sv.Το λαπτοπ ήταν σε πραγματικά άθλια κατάσταση.Τα προβλήματα που είχε ήταν τα εξής: 1)Σκισμένη power bottun καλωδιοταινία.Χρειαζόταν να την βραχυκυκλώσεις για να ξεκινήσει. 2)Συχνές επανεκκινήσεις.Μερικές φορές εμφάνιζε μαύρη οθόνη και δεν ξεκίναγε καν. 3)Τεράστιες θερμοκρασίες,πάνω από 65 βαθμούς σε idle. 4)Η οθόνη κουνιόταν στο σημείο που έδενε με το υπόλοιπο κουτί. 5)Η μπαταρία δεν κράταγε ούτε 5 λεπτά. 6)Το touchpad και τα γραφικά σταματούσαν να λειτουργούν. Αρχικά σκέφτηκα πως δεν άξιζε το κόπο να ασχοληθώ και είπα να το βγάλω αγγελία για ανταλλακτικά...αλλά από την άλλη ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πειραματιστώ...εξ άλλου δεν το είχα πληρώσει... -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Τεχνικά χαρακτηριστικά του λαπτοπ (πριν την αναβάθμιση): Επεξεργαστής: AMD Athlon II P340 / 2.2 GHz ( Dual-Core ) Μνήμη RAM: 3 GB DDR3 Σκληρός δίσκος: 320 GB - 7200 rpm Γραφικά: ATI Mobility Radeon HD 5470 & m880g with ati mobility radeon hd 4250 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Κεφάλαιο πρώτο-Διόρθωση προβλημάτων. ●Βήμα πρώτο-καθαρισμός: Κάνω το λαπτοπ βίδες.Φτάνω στο σύστημα ψύξης,το ξεκουμπώνω, αφαιρώ τον ανεμιστήρα και τον λύνω τελείως...Πραγματικά δεν πίστευα στα μάτια μου!!!!Τρίχες, σκόνες, χνούδια όλα ήταν εκεί σχηματίζοντας ένα "τείχος" βρομιάς που εμπόδιζε τον αέρα να εισχωρήσει από τον αεραγωγό στον ανεμιστήρα...έχω καθαρίσει κάμποσα λαπτοπ αλλά τέτοια πράγμα σπάνια συνάντησα. Ξεκινάω λοιπόν έναν σχολαστικό καθαρισμό στα σωθικά του λαπτοπ...Γυαλίζω τον ανεμιστήρα, αφαιρώ σκόνες κτλπ από τους αεραγωγούς. Στην συνέχεια αλλάζω την πάστα του επεξεργαστή ή να το πω καλύτερα ότι είχε απομείνει από αυτή... και τα thermal pads από τα γραφικά. ●Βήμα δεύτερο-καλωδιοταινία: Η καλωδιοταινία είχε σκιστεί στο σημείο που κούμπωνε στην μητρική. Με πολύ προσοχή και χειρουργικές κινήσεις έξυσα την μπροστινή επάνω επιφάνεια της καλωδιοταινίας εως ότου εμφανιστούν τα συρματάκια και από κάτω τοποθέτησα ένα μικρό κομμάτι πλαστικό τα δένω όλα μαζί με λίγη κολλητική ταινία. Voilà το κουμπί πλέον δούλευε σαν καινούργιο. ●Βήμα τρίτο-οθόνη: Πριν κλείσω όμως το κουτί έπρεπε να φτιάξω και την οθόνη που κουνιόταν...παρά ήταν εύκολο...είχαν απλά λασκάρει οι βίδες από τους μεντεσέδες...λίγο σφίξιμο και η οθόνη ήταν ακμαία και ακίνητη πλέον!!! ●Βήμα τέταρτο-επανεκκινήσεις& μαύρη οθόνη: Παρόλο που εσωτερικά όλα ήταν όμορφα και καθαρά πλέον,το λάπτοπ συνέχιζε να πετάει συχνά μαύρη οθόνη κατά την εκκίνηση και να κάνει επανεκκινήσεις...Μήπως είναι η ραμ;;; Παίρνω από το συρτάρι μια ξεχασμένη ραμ που είχα την φοράω στο λαπτοπ και...Τέλος οι μαύρες οθόνες και οι αψυχολόγητες επανεκκινήσεις... ●Βήμα πέμπτο-προβλήματα με touchpad και κάρτας γραφικών: Ενώ όλα λειτουργούσαν σωστά σε άκυρες στιγμές κλείδωνε το touchpad και πέταγε μήνυμα πως τα γραφικά σταμάτησαν να λειτουργούν. Με ένα γρήγορο γκουγκλάρισμα είδα από άλλου κατόχους του ίδιου λαπτοπ πως ήταν πρόβλημα με τους drivers.Μπήκα λοιπόν στην σελίδα της HP κατέβασα καινούργιους drivers για την κάρτα γραφικών, το touchpad καθώς και τα update για τα bios.Αφού τα έκανα εγκατάσταση σταμάτησαν και τα προβλήματα. ================================================================================ Κεφάλαιο Δεύτερο - Επένδυση. Το λαπτοπ πλέον ήταν πλήρως λειτουργικό. Οι θερμοκρασίες απόλυτα φυσιολογικές. Δεν μου πέταγε καμιά μαύρη οθόνη. Αλλά συνέχιζε να είναι σχετικά αργό. Σκέφτηκα λοιπόν πως δεν θα ήταν κακή ιδέα να επενδύσω λίγα χρήματα ώστε να κάνω το λαπτοπ πιο γρήγορο...δεν είχα και λαπτοπ εξάλλου και από το να αγοράσω ένα καινούργιο γιατί να μην αναβαθμίσω αυτό;;; Ξεκινάμε λοιπον τις αγορές: 1) 2x4gb ram KINGSTON στα 1600MHz ➔ 60 ευρώ. 2) SSD 120gb από πλαίσιο σε προσφορά➔65 ευρώ 3) HDD caddy...για να μην πάει χαμένος ο 320gb σκληρός που είχε το λαπτοπ➔20 ευρώ. 4)Τι να το κάνεις το λαπτοπ αν δεν μπορείς να το μετακινήσεις;;;➔Ματαρία 50 ευρώ. ΤΕΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ: 195 ΕΥΡΏ. ================================================================================ Κεφάλαιο Τρίτο-Εγκατάσταση λογισμικού. •Εγκατάσταση Windows 7 Ultimate x64. •Drivers,updates,bios updates κτλπ. •Ακολούθησα αυτόν τον οδηγό για να κάνω τον ssd μου ακόμα πιο γρήγορα. •Μεταφορά των φακέλων από τον user που ήταν στον ssd στον hdd. •Από το msconfig έκλεισα ότι δεν χρειαζόμουν να τρέχει κατα την εκκίνηση. •Απενεργοποίησα μερικές από τις βελτιώσεις όπως πχ.Άνοιγμα των σύνθετων πλαισίων με σύρσιμο & Σβήσιμο ή ολίσθηση των επεξηγήσεων εργαλείων κατά την εμφάνιση κτλπ. •Δεν εγκατέστησα κανένα antivirus. •Φροντίζω συχνά να τρέχω το ccleaner και να κάνω καθαρισμό και επιδιόρθωση των μητρώων. •Μέσα από το Ati Catalyst Control Center στο power play επέλεξα τα γραφικά να είναι στην μεγιστοποίηση διάρκειας ζωής μπαταρία όταν το λαπτοπ είναι στην μπαταρία αλλά και στο ρεύμα.Αυτό βοήθησε ακόμα περισσότερο στο να διατηρούνται οι θερμοκρασίες των γραφικών σε χαμηλά επίπεδα χωρίς να επηρεάζει αρνητικά τις επιδόσεις. ================================================================================ Κεφάλαιο Τέταρτο-Η καθημερινότητά μου με το λαπτοπ. -Πλέον το λαπτοπ είναι όχι απλά γρήγορο αλλά ακαριαίο,με υπερ καλύπτει τόσο στις καθημερινές μου ανάγκες και τα πηγαίνει περίφημα ακόμα και σε απαιτητικές εφαρμογές!!!Έχω να ανοίξω πάνω από μήνα το desktop μου. -Οι θερμοκρασίες απόλυτα φυσιολογικές,δεν ξεπερνάνε τους 55 βαθμούς ακόμα και σε HD videos. -Δεν υπάρχει ούτε υποψία κολλήματος,όλα εκτελούνται γρήγορα και το λαπτοπ κάνει αμέσως ότι του ζητήσω. -Τα windows μπουτάρουν σε 15 δευτερόλεπτα. ================================================================================ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ➔Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πετάμε ή να αλλάζουμε τα λαπτοπ και τα pc μας ειδικά αν δεν έχουμε πολλές απαιτήσεις.Πρέπει να φροντίζουμε και να συντηρούμε τους υπολογιστές μας και αυτοί με την σειρά του θα συνεχίζουν να μας βγάζουν ασπροπρόσωπους για αρκετό καιρό. ➔Όταν βλέπουμε πως παρόλη τη φροντίδα που δείχνουμε στα μηχανήματά μας αυτά παραμένουν σχετικά αργά τότε μπορούμε με μικρά ποσά να βελτιώσουμε τις επιδόσεις τους...Ένας ssd και μια αναβάθμιση της ram μπορεί να δώσει στο λαπτοπ μας μια τεράστια παράταση ζωής και να μας γλυτώσει από τα έξοδα της αγοράς ενός καινούργιου. ➔Η σκέψη "αν είναι να δώσω 200ευρώ ας αγοράσω καλύτερα καινούργιο" είναι μια πολύ λάθος σκέψη...Με 200 ευρώ ή και με 300 δεν αγοράζεις κανένα σοβαρό λαπτοπ. Αντίθετα αν επενδύσεις αυτό το ποσό στο λαπτοπ σου τότε θα έχεις ένα πραγματικά καινούργιο λάπτοπ σίγουρα πολύ καλύτερο από αυτά των 300 ευρώ.Αυτό βέβαια δεν ισχύει για όλα τα λαπτοπ. ➔Η σκόνη και οι θερμοκρασίες είναι ο χειρότερος εχθρός για του υπολογιστές.Ευθύνονται για πολλά από τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα laptop.Ένας καθαρισμός τουλάχιστον 1-2 φορές το χρόνο μπορεί να μας γλυτώσει από πολλές πιθανές βλάβες. ➔Πριν πετάξετε τον υπολογιστή σας βεβαιωθείτε πως τα προβλήματά του είναι μη αναστρέψιμα.Πολλές φορές χωρίς καθόλου κόστος μπορούμε μόνοι μας να επισκευάσουμε τον υπολογιστή μας ή ακόμα και αν δεν μπορούμε μόνοι μας σίγουρα με λίγα χρήματα μπορεί ο τεχνικό της γειτονιάς μας. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Τεχνικά χαρακτηριστικά του λαπτοπ (μετά την αναβάθμιση): Επεξεργαστής: AMD Athlon II P340 / 2.2 GHz ( Dual-Core ) Μνήμη RAM: 8 GB DDR3 1600MHz Σκληρός δίσκος: 120GB SSD & 320 GB - 7200 rpm Γραφικά: ATI Mobility Radeon HD 5470 & m880g with ati mobility radeon hd 4250 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ελπίζω να βοήθησα! Επεξ/σία 25 Μαΐου 2015 από nikοs 10
kraken92 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Μπράβο σου! Συγκινούμε όταν βλέπω οτι υπάρχουν ακόμα πρακτικά μυαλά.
kataramenos32 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Βασικά μετά από τη συντήρηση αν του παιρνούσες ένα λινουξακι δεν θα χρειαζόσουν καν αναβάθμιση εκτός ίσως από μπαταρία
nikοs Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Βασικά μετά από τη συντήρηση αν του παιρνούσες ένα λινουξακι δεν θα χρειαζόσουν καν αναβάθμιση εκτός ίσως από μπαταρία Με τα λίνουξ και τον συγκεκριμένο συνδιασμό γραφικών υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας αδελφέ.Χρησιμοποιώ και linux mint στο desktop μου σε dual boot,αλλά στο λαπτοπ είχε μεγάλο πρόβλημα όσο και αν το έψαξα δεν έβγαλα άκρη...είδα πως κι άλλοι είχαν το ίδιο πρόβλημα με εμένα...Καμιά φορά αν έχω ντέρτια τρέχω καμιά έκδοση από live usb στο λαπτοπ έτσι για τον χαβαλέ χαχαχαχα Εκτός αυτού δεν μετάνιωσα καθόλου τα λεφτά που έδωσα ειδικά για τον ssd...πλέον χρησιμοποιώ και επαγγελματικά το λαπτοπ! 3
AlienTechGR Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Ωραίος Νίκο!!Κατά τη γνώμη μου έκανε πολύ καλά που επένδυσες στο συγκεκριμένο μηχάνημα γιατί πράγματα όπως ο δίσκος και οι RAM πχ μπορούν να σου μείνουν και για άλλο μηχάνημα όταν δώσεις αυτό. 1
nikοs Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Έτσι σκέφτηκα και γω AlienTechGR.Σαν επόμενη κίνηση σκέφτομαι και την αγορά νέου επεξεργαστή για το συγκεκριμένο λαπτοπ.Μια καλή επιλογή σε τετραπύρινο είναι ο phenom p960 αλλά δεν ξέρω αν και κατα πόσο αξίζει να δαπανήσω κι άλλα λεφτά μιας και το λαπτοπ ήδη με υπερκαλύπτει!!!
xristoforos89 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Μπράβο σου! Συγκινούμε όταν βλέπω οτι υπάρχουν ακόμα πρακτικά μυαλά. Καλή, ωραία η κίνηση του παιδιού, αλλά τι θα έκανα εγώ (μην με παίρνετε στα σοβαρά - αλλάζω μηχανήματα πιο γρήγορα απο τα βρακιά μου) 1) Πουλάω το χρέπι 100ευρώ ή το δίνω κομμάτι κομμάτι (ίσως κάτι παραπάνω απο 100 ευρώ θα βγάλεις αλλά θέλει υπομονή) 2) Έδωσε 200ευρώ για τα εξτρά. Συν 100 που θα έβγαζε από το χρέπι = 300ευρώ. Στις αγγελίες με 300ευρώ -προσωπικά- έχω βρει πολλα λαπτοπάκια μινιμουμ i3 (στα 270ευρω με εγγύηση) και πολλά στα 300 ευρώ με i5. Γιατί όπως και να το κάνεις ο συγκεκριμένος amd είναι λίγο χρεπάκι. Θα μου πεις 'καλά, ο άλλος αναβάθμισε με 8gb ram και ssd. Ε ναι, όμως η 8αρα ραμ ουσιαστικα δεν θα χρειαζοταν σε λαπτοπ με i3-i5 (αν υποθέσουμε ότι όλα αυτά εχουν μινιμουμ 4αρες ραμ επάνω) 2
AlienTechGR Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Έτσι σκέφτηκα και γω AlienTechGR.Σαν επόμενη κίνηση σκέφτομαι και την αγορά νέου επεξεργαστή για το συγκεκριμένο λαπτοπ.Μια καλή επιλογή σε τετραπύρινο είναι ο phenom p960 αλλά δεν ξέρω αν και κατα πόσο αξίζει να δαπανήσω κι άλλα λεφτά μιας και το λαπτοπ ήδη με υπερκαλύπτει!!!Αν κάνεις εργασίες που απαιτούν καλό επεξεργαστή όπως επεξεργασία βίντεο και εικόνας πχ τότε ναι κοίτα για αναβάθμιση αλλιώς είσαι κομπλέ πιστεύω πιστεύω!Έτσι κι αλλιώς,την σημαντική αναβάθμιση που έπρεπε να κάνεις,την έκανες ήδη (SSD). 1
nikοs Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Αν κάνεις εργασίες που απαιτούν καλό επεξεργαστή όπως επεξεργασία βίντεο και εικόνας πχ τότε ναι κοίτα για αναβάθμιση αλλιώς είσαι κομπλέ πιστεύω πιστεύω!Έτσι κι αλλιώς,την σημαντική αναβάθμιση που έπρεπε να κάνεις,την έκανες ήδη (SSD). Για τις απαιτητικές εργασίες έχω το desktop μου που είναι πραγματικό θηρίο...αλλά από την άλλη είναι πολύ δελεαστικό με 30-40 ευρώ να αλλάξω και την "καρδιά" του λαπτοπ...
kraken92 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Καλή, ωραία η κίνηση του παιδιού, αλλά τι θα έκανα εγώ (μην με παίρνετε στα σοβαρά - αλλάζω μηχανήματα πιο γρήγορα απο τα βρακιά μου) 1) Πουλάω το χρέπι 100ευρώ ή το δίνω κομμάτι κομμάτι (ίσως κάτι παραπάνω απο 100 ευρώ θα βγάλεις αλλά θέλει υπομονή) 2) Έδωσε 200ευρώ για τα εξτρά. Συν 100 που θα έβγαζε από το χρέπι = 300ευρώ. Στις αγγελίες με 300ευρώ -προσωπικά- έχω βρει πολλα λαπτοπάκια μινιμουμ i3 (στα 270ευρω με εγγύηση) και πολλά στα 300 ευρώ με i5. Γιατί όπως και να το κάνεις ο συγκεκριμένος amd είναι λίγο χρεπάκι. Θα μου πεις 'καλά, ο άλλος αναβάθμισε με 8gb ram και ssd. Ε ναι, όμως η 8αρα ραμ ουσιαστικα δεν θα χρειαζοταν σε λαπτοπ με i3-i5 (αν υποθέσουμε ότι όλα αυτά εχουν μινιμουμ 4αρες ραμ επάνω) Και οι δύο λύσεις ακούγονται πολύ καλές! Στη μια όπως πολύ σωστά λες θέλει υπομονή και το πιο σημαντικό αναμονή, και στην άλλη προχωράς κατευθείαν. Αυτό που πιστεύω καθορίζει ανάλογα με τον άνθρωπο τη καλύτερη περίπτωση είναι να γνωρίζει γιατί τον χρειάζεται. Αν δηλαδή θέλει να το χρησιμοποιεί για πιο απαιτητική χρήση καλύτερα να ακολουθήσει το παράδειγμα σου, απο την άλλη αν το θέλει για τα βασικά (πλοήγηση, ταινίες, office και εννοείτε να μη κολλάει σαν ) κάνει τη δουλειά του και με έναν ssd 120GB ~60 ευρώ και 4GB ram. Job done! PS. Στο λάπτοπ της υπογραφής μου σκέφτομαι να χωρέσω έναν SSD να πάει σφεράτο. Με τη βοήθεια των παιδιών εδώ βρήκα αυτόν για αρχή http://www.e-shop.gr/ssd-ocz-arc100-25sat3-120g-arc-100-120gb-25-sata3-p-PER.320919
nikοs Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Γενικά όλο αυτό έγινε πιο πολύ σαν παιχνίδι...ήθελα ένα λαπτοπ,μου έκατσε αυτή η ευκαιρία και το προχώρησα...Τα 8 gb ραμ μπορεί να είναι όντως λίγο τραβηγμένα αλλά δεν θα πάνε χαμένα,εξ άλλου τα αγόρασα με σκεπτικό να αναβαθμίσω και τον επεξεργαστή κάποια στιγμή... Απ την άλλη 8gb ram δεν είναι δα και κάτι υπερβολικό σήμερα...ειδικά με τον chrome θα έλεγα πως είναι must!!! Αυτό που προτείνεις xristoforos89 το έκανα με αρκετά παλιά λάπτοπ που συχνά περνούσαν απ τα χέρια μου...ουσιαστικά τα λεφτά για την συγκεκριμένη επένδυση τα έβγαλα από 2 Compaq CQ58-d51 sv που πούλησα για ανταλλακτικά...
AlienTechGR Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Και οι δύο λύσεις ακούγονται πολύ καλές! Στη μια όπως πολύ σωστά λες θέλει υπομονή και το πιο σημαντικό αναμονή, και στην άλλη προχωράς κατευθείαν. Αυτό που πιστεύω καθορίζει ανάλογα με τον άνθρωπο τη καλύτερη περίπτωση είναι να γνωρίζει γιατί τον χρειάζεται. Αν δηλαδή θέλει να το χρησιμοποιεί για πιο απαιτητική χρήση καλύτερα να ακολουθήσει το παράδειγμα σου, απο την άλλη αν το θέλει για τα βασικά (πλοήγηση, ταινίες, office και εννοείτε να μη κολλάει σαν ) κάνει τη δουλειά του και με έναν ssd 120GB ~60 ευρώ και 4GB ram. Job done! PS. Στο λάπτοπ της υπογραφής μου σκέφτομαι να χωρέσω έναν SSD να πάει σφεράτο. Με τη βοήθεια των παιδιών εδώ βρήκα αυτόν για αρχή http://www.e-shop.gr/ssd-ocz-arc100-25sat3-120g-arc-100-120gb-25-sata3-p-PER.320919 Off-topicΠολύ καλός ο Arc100 που σου πρότειναν,είχαν τον ίδιο σε 240άρη και ήταν πολύ γρήγορος!Άριστο VFM. Για τις απαιτητικές εργασίες έχω το desktop μου που είναι πραγματικό θηρίο...αλλά από την άλλη είναι πολύ δελεαστικό με 30-40 ευρώ να αλλάξω και την "καρδιά" του λαπτοπ...Ε αφού μπήκες στο τρυπάκι...βάλε του και τον τετραπύρηνο.Αν πουλήσεις και τον CPU που έχεις τώρα θα σου βγει ακόμα πιο φθηνά η αναβάθμιση! 2
nikοs Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Ε αφού μπήκες στο τρυπάκι...βάλε του και τον τετραπύρηνο.Αν πουλήσεις και τον CPU που έχεις τώρα θα σου βγει ακόμα πιο φθηνά η αναβάθμιση! Κάπως έτσι θα πάει μάλλον...αν και πόσο να πουλήσεις έναν p340 χαχαχαχαχα...σε γενικές γραμμές δεν είναι κακός επεξεργαστής,για καθημερινή χρήση σε υπερκαλύπτει...σε σύγκριση με κάτι Ε1 είναι κανόνι!!! 1
AlienTechGR Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Κάπως έτσι θα πάει μάλλον...αν και πόσο να πουλήσεις έναν p340 χαχαχαχαχα...σε γενικές γραμμές δεν είναι κακός επεξεργαστής,για καθημερινή χρήση σε υπερκαλύπτει...σε σύγκριση με κάτι Ε1 είναι κανόνι!!!Ε εντάξει,εννοείται πως δεν είναι κακός επεξεργαστής.Είναι αντίστοιχος με Core 2 Duo T7250 νομίζω της Intel.Ο τετραπύρηνος πάντως πλάκα-πλάκα είναι σχεδόν 2 φορές πιο γρήγορος από τον τωρινό σου CPU.(με βάση το PassMark )
nikοs Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Ε εντάξει,εννοείται πως δεν είναι κακός επεξεργαστής.Είναι αντίστοιχος με Core 2 Duo T7250 νομίζω της Intel.Ο τετραπύρηνος πάντως πλάκα-πλάκα είναι σχεδόν 2 φορές πιο γρήγορος από τον τωρινό σου CPU.(με βάση το PassMark ) Είναι πολύ δυνατός ο p960,αν και υστερεί λιγάκι σε επιδόσεις μονού πυρήνα σε σύγκριση με τον p340...αλλά το καλό είναι ότι έχουν την ίδια κατανάλωση ενέργειας και παρόμοιες θερμοκρασίες άρα δεν θα έχω προβλήματα ούτε με την κατανάλωση αλλά ούτε και την ψήκτρα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα