Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ,

Πρόσφατα άλλαξα κάρτα γραφικών και από τότε αντιμετωπίζω πρόβλημα με τη θερμοκρασία του υπολογιστή.

Πιο συγκεκριμένα όταν δεν παίζω και απλά σεφάρω η θερμοκρασία του υπολογιστή είναι ικανιποιητική.

Όταν όμως παίζω βαριά παιχνίδια η θερμοκρασία αυξάνεται αρκετά.

Κάνω κάτι λάθος ή έτσι ανεβαίνει η θερμοκρασία λόγω του ότι φορτώνεται παραπάνω ο υπολογιστής;

CPU: AMD FX-6100

M/B : ASUS M5A97 PRO

GPU : GIGABYTE RADEON R9 280.

Θερμοκρασίες πριν και μετά:

CPU:30-32 °C               68-70 °C

M/B :24-26 °C               40-42 °C

GPU :40°C                    60-62 °C

Ευχαριστώ πολύ για τις όποιες γνώμες και βοήθειες.

Δημοσ.

Θέλεις παραπάνω Case fans, ένα 12άρι στο πίσω μέρος και ένα πάνω λογικά. Γιατί η κάρτα σου βγάζει όλη την θερμότητα μέσα στο κουτί, αυξάνοντας την θερμοκρασία του ;)

Δημοσ.

Έχω δύο πάνω ένα πίσω και ένα κάτω το οποίο δεν κάνει και πολλά διότι το κουτί είναι στο κάτω μέρος του γραφείου.Δεν πρέπει όμως να είναι 12άρια.Το κουτί ξέχασα να σας πω ότι είναι σχετικά μικρό αν και είναι διάτρηττο αλλά πιστεύω ότι ίσως να φταίει και το κουτί.

Είναι το THERMALTAKE COMMANDER SNOW EDITION

Μήπως μπορεί να προκληθεί κάποιος κίνδυνος ή κάποια βλάβη αν το αφήσω για λίγο καιρί έτσι?

Δεν παίζω πολλή ώρα αναγκαστικά διότι ανεβαίνει πολυ γρήγορα η θερμοκρασία.

Τους οδηγούς τους απεγκατέστησα από την προηγούμενη κάρτα γραφικών.

Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Δημοσ.

Το θέμα είναι αν τους απεγκατέστησες σωστά και τελείως. Εγώ στη θέση σου  θα έκανα μια σωστή απεγκατάσταση με το DDU και έπειτα θα ξαναπέρναγα τους οδηγούς. Εφόσον λες οτι όλο αυτό προκλήθηκε αφότου έβαλες τη gpu στο σύστημα σου τότε κάτι που σχετίζεται με αυτό θα είναι. Κάνε και ένα clear CMOS.

Δημοσ.

Κοίτα η 280 βγάζει κάπου 200βαττ σε θερμότητα αν ζοριστεί. Αν όλα αυτά μένουν μέσα στο κουτί σου, λογικό να ζεσταίνεται ο περιβάλλον αέρας και κατα συνέπεια όλα τα εξαρτήματα.

Για μένα εγκατέστησε όσους ανεμηστήρες μπορέι να πάρει το κουτί σου, με τους πάνω και πίσω να βγάζουν και τους μπροστά και κάτω να βάζουν!

cooling.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ για όσα λες για την 280, έχει περάσει και απο τα χέρια μου και έχει αυτές τις "κακές συνήθειες" που προανέφερες. Όμως σε καμία περίπτωση οι θερμοκρασίες δεν μπορούν να αλλάξουν τόσο δραματικά όσο λένε οι μετρήσεις πιο πάνω. Κάτι άλλο φταίει το οποίο ψάχνοντας ο ts θα το βρει. ΤS προσπάθησε να θυμηθείς μήπως πείραξες κάτι πριν έχεις αυτές τις θερμοκρασίες.

Δημοσ.

Ποιά κάρτα γραφικών είχες πριν και είχες τόσο χαμηλές θερμοκρασίες?

Εμένα κανονικές μου φαίνονται οι θερμοκρασίες που έχεις... εκτος του επεξεργαστή.

Και είναι περίεργο που δεν γινεται αεροπλάνο ο ανεμιστήρας που έχεις στη ψύκτρα του επεξεργαστή.

ή που δεν σου σβήνει στους 70

Μήπως έχεις πειράξει το fan control απο το bios?

Ποιό κουτί έχεις, και ποιά ψύκτρα για τον επεξεργαστή?

Δημοσ.

60-62 για κάρτα γραφικών είναι ακριβώς ότι ποιο φυσιολογικό για gaming. Η CPU σου είναι λίγο πάνω όπως λέει το παιδί. Άλλαξε καμιά πάστα.

Αλλά όσο για τις ανεβασμένες ενδείξεις γενικά που λες, θα μπορούσα να σου πω μήπως το τροφοδοτικό δεν είναι επαρκές και γι αυτό ζορίζονται αλλά οι θερμοκρασίες δεν το δικαιολογούν αυτό.

Νομίζω είσαι εντάξει.

Δημοσ.

Καλησπέρα ,

Πρόσφατα άλλαξα κάρτα γραφικών και από τότε αντιμετωπίζω πρόβλημα με τη θερμοκρασία του υπολογιστή.

Πιο συγκεκριμένα όταν δεν παίζω και απλά σεφάρω η θερμοκρασία του υπολογιστή είναι ικανιποιητική.

Όταν όμως παίζω βαριά παιχνίδια η θερμοκρασία αυξάνεται αρκετά.

Κάνω κάτι λάθος ή έτσι ανεβαίνει η θερμοκρασία λόγω του ότι φορτώνεται παραπάνω ο υπολογιστής;

CPU: AMD FX-6100

M/B : ASUS M5A97 PRO

GPU : GIGABYTE RADEON R9 280.

Θερμοκρασίες πριν και μετά:

CPU:30-32 °C               68-70 °C

M/B :24-26 °C               40-42 °C

GPU :40°C                    60-62 °C

Ευχαριστώ πολύ για τις όποιες γνώμες και βοήθειες.

το πριν και μετα ειναι προφανος λαθος...το πριν θα επρεπε να ηταν οι θερμοκρασιες σε gaming με την προηγουμενη καρτα γραφικον

αμφιβαλω οτι ειχες 30-32c σε gaming με την προηγουμενη καρτα γραφικον

οποτε μαλλον το πριν σου ειναι οι idle θερμοκρασιες και το μετα οι full load (και οι 2 με το υπαρχον συστημα)

και στης θερμοκρασιες σου σε full load δεν βλεπω πουθενα προβλημα εκτος της cpu...τι cpu cooler εχεις?ισως να χρειαζεται παστα η και αλλαγη αν ειναι το εργοστασιακο

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα .Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια σας  και τισ συμβουλές σας.

Το πριν και το μετά που έγραψα αφορά την τωρινή κάρτα γραφικών και εννοώ για θερμοκρασίες πριν βάλω ένα παιχνίδι το οποίο έχει αυξημένες απαιτήσεις και μετά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Όσο για το τροφοδοτικό είχα ένα 550W το οποίο δεν επαρκούσε και το άλλαξα και έβαλα το Coolermaster B 700 VER.2

Το κουτί που έχω είναι το THERMALTAKE COMMANDER MSI SNOW EDITION.

Η ψύκτρα είναι η δικιά του που είχε επάνω.Φοβάμαι ότι αυτό είναι πρόβλημα.

Σημείωτέον πριν από δυο εβδομάδες που το άνοιξα και το καθάρισα έβαλα πάστα στον επεξεργαστή κανονικά.

Δημοσ.

για fx cpu εισαι πανω απο το μεγιστο επιτρεπτο οριο... (γυρο στους 62c ειναι στους fx) στο κουτι σου μαλλον δεν εχεις καλη ροη του αερα

(δεν βλεπω overclock οποτε ακομη και το stock cooler θα επρεπε να αρκει) δες τι μπορει να κανεις σε πρωτη φαση με τι ροη στο κουτι

δες επισης αν εχει πατησει καλα το cooler πανω (μιας και ειπες οτι το εβγαλες για καθαρισμα και παστα προσφατα)

και αν ακομη εισαι πανω απο τους 62 σε full load μαλλον εισαι για aftermarket

• Like 1
Δημοσ.

για fx cpu εισαι πανω απο το μεγιστο επιτρεπτο οριο... (γυρο στους 62c ειναι στους fx) στο κουτι σου μαλλον δεν εχεις καλη ροη του αερα

(δεν βλεπω overclock οποτε ακομη και το stock cooler θα επρεπε να αρκει) δες τι μπορει να κανεις σε πρωτη φαση με τι ροη στο κουτι

δες επισης αν εχει πατησει καλα το cooler πανω (μιας και ειπες οτι το εβγαλες για καθαρισμα και παστα προσφατα)

και αν ακομη εισαι πανω απο τους 62 σε full load μαλλον εισαι για aftermarket

+1, Επίσης αυτοί που νομίζουν οτι αυτές οι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές πρέπει να το ψαξουν λίγο παραπάνω να δουν τι φταίει στο σύστημα τους , ειδικά για m/b και cpu. Εγώ με OC και έχω μικτρότερες θερμοκρασίες. :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...