Προς το περιεχόμενο

Linux σε tablet


gekamp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα κι από εμένα σε όλη την κοινότητα/παρέα. Με αφορμή ένα παλιό laptop (Acer travelmate 2355lmi 512gb ram) αποφάσισα να ασχοληθώ με το linux (κυρίως δουλεύω σε Mac) και να μάθω ό,τι μπορώ. Έτσι του εβαλα lubuntu που του έδωσε καινούργια ζωή. Διαβάζοντας λοιπόν είδα κάπου ότι μπορεί να μπει linux σε ταμπλέτα. Έχω μία Onda Vi40 elite που κάθεται και θα ήθελα να το δοκιμάσω. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και χαίρομαι που μπήκα στην παρέα σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχάς,καλωσήρθες!Στο θέμα μας τώρα,προσωπικά δεν θα δοκίμασα να περάσω linux (natively) σε μη επώνυμο tablet γιατί αν γίνει μια στραβή δεν υπάρχει το απαραίτητο community για να σε βοηθήσει να το επαναφέρεις στην εργοστασιακή του κατάσταση.

 

Επίσης,οι περισσότερες διανομές linux δεν είναι optimized/compiled για ARM συσκευές όπως είναι τα Android smartphone/tablet και έχουν γίνει μερικά πειράματα μόνο σε κάτι Nexus 7 απ'ότι θυμάμαι και εκεί δεν προχώρησε το πράμα!

 

Υ.Γ.Βασικά δεν καταλαβαίνω όμως που θα χρησιμεύσει ένα desktop λειτουργικό σε συσκευή με οθόνη αφής.Θα είναι αρκετά δύσχρηστο χωρίς ποντίκι/πληκτρολόγιο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...