KaRouLi Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Καλησπέρα. Πριν μερικές μέρες, καθώς χάζευα, η οθόνη μου έσβησε στα καλά του καθουμένου και το pc πάγωσε. Δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση. Αναγκάστηκα μετά από λίγο να κάνω rr για να ξεκολλήσει. Μέχρι στιγμής έχει συμβεί 3 φορές.Όλες οι θερμοκρασίες cpu & σκληρών μια χαρά. Έκανα και checkdisk στον ssd που έχει το OS.Δεν βρέθηκαν λάθη.Έβγαλα όλους τους drivers, και τους πέρασα πάλι καθαρό Install. Δυστυχώς ενώ πίστευα πως αυτό έφταιγε, ξαναέγινε το περιστατικό σήμερα.. Πάγωσε ο υπολογιστής και η οθόνη έσβησε. (το πληκτρολόγιο δεν ανταποκρινόταν πχ, num lock κλπ κλπ). Μόνο με restart . Ούτε bsod, ούτε τίποτα...Τι μπορεί να φταίει?Το pc αποτελείται από τα εξής:CPU: i5 intel core 4690K 3.5 GHzMobo: z97 asus pro gamergpu: R9 280 asus radeonRAM: 8 GB DDR3Τροφοδοτικό: Thermaltake toughpower 750 W . Ευχαριστώ!
KiriosD Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 πιθανογω πως ειναι θεμα με τη ραμ κανε ενα memtest και ιδια να ειναι τα 4 dim παλι μπορει να δημιουργηθουν θεματα για αυτο κανε τον ελεγχο αυτο αρχικα
KaRouLi Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 2 dim έχω! Ίσως να έχει σχέση και δεν το ανέφερα. Πριν μερικές μέρες έριξα καταλάθος το κουτί μου κάτω. Βρίσκεται ήδη στο πάτωμα κι απλά έπεσε στα πλάγια. Έκανα ένα restart και bootare κανονικά το pc και δεν είδα κάποιο θέμα, οπότε το αγνόησα. Μετά όμως παρουσιάστηκε το πρόβλημα που περιγράφω. Παίζει να έγινε τίποτα? Να κουνήθηκε κάποιο εξάρτημα?
astegos Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Μπορεί να απέκτησε πρόβλημα ο hdd απο το πεσιμο. Μπορεί να τα έχει φτύσει το τροφοδοτικό σου ή η κάρτα γραφικών. Μπορεί και να ανεβάζει θερμοκρασια η κάρτα γραφικών. Αν κάνει overclocking η μητρική μόνη της φταίνε οι μνήμες λογικά!! Κάνε default το bios και στείλε μας όλες τις μέγιστες θερμοκρασίες μετα απο παιχνίδι.
KaRouLi Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Έκανα checkdisk στον δίσκο με το OS (ssd) και δεν βρήκε τίποτα. Το τροφοδοτικό είναι το μόνο παλιό εξάρτημα στο σύστημα. Όλα τα άλλα είναι 2,5 μηνών ζωής !! Και τόσο καιρό η κάρτα παίζει τέλεια. Όπως κια τώρα παίζει τέλεια! Έπαιξα game και η gpu έφτασε 52 . (νομίζω νορμαλ θερμοκρασία. Όπως νορμαλ είναι και όλες οι άλλες θερμοκρασίες δίσκων) Η μητρική δεν νομίζω να κάνει oc από μόνη της, γιατί εγώ προσωπικά έκανα oc τις ram στα 2400 όπου παίζουν. (χωρίς oc 1600 MHz) Τα bios τα έκανα default( γιατί είχα βάλει το default oc που προσφέρει η asus) από την πρώτη στιγμή που είδα αυτό το θέμα. Θα κοιτάξω τις μνήμες που λέτε, πάντως και οι δύο. Τι άλλο μπορεί να πειράχτηκε?
astegos Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Το ότι δεν έχεις λειτουργικό στον hdd δεν σημαίνει πως αυτός δεν ευθύνεται. Οι μνήμες είναι εργοστασιακά 1600 και τις τρέχεις 2400? Ποιές μνήμες έχεις και πόσα volt έχεις δώσει στις μνήμες απο το bios?
KaRouLi Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Όχι τρέχουν στα 2400 από την μαμά τους, αλλά πρέπει να το πειράξω για να φτιάσει 2400 ,μιας και η Mobo υποστηρίζει χωρίς OC μέχρι 1600. Μετά υποστηρίζει τις υπόλοιπες συχνότητες με oc. Έχω τις Kingston Hyper X Savage 8 GB DDR3 (2x4 GB) στα 2400. Τα volt δεν τα έχω πειράξει ποτέ από τότε που δουλεύει το σύστημα.
astegos Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Ο κατασκευαστής, και οι μνήμες πάνω τους, γράφουν τα βολτ και τα cl που μπορούν να τρέξουν. Αν δεν τα παίρνει μόνη της η μητρική από xmp πρεπει να τα βάλεις χειροκίνητα. Επίσεις είναι καλύτερα να βάλεις ένα module σε κάθε κανάλι της μητρικής. Διάβασε το εγχειρίδιο της για καταλάβεις πως πρέπει να τις βάλεις. Ο καλύτερος τρόπος για να αποκλείσεις οτι οι μνήμες σου δημιουργουν πρόβλημα , όπως είπε και ο kiriosd είναι το Site: memetest Μην αποκλείεις να είναι ελατωματικό το προϊόν ακόμα και αν είναι καινούριο. Πρσπάθησε να βρεις άλλο τροφοδοτικό για δοκιμή και άλλη καρτα γραφικών
KaRouLi Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Ωραία. Θα κάνω memtest για να είμαι σίγουρος. Κάτι άλλο από πλευράς software? Για να δω πχ αν η κάρτα δουλεύει όπως πρέπει υπάρχει?
astegos Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 Δημοσ. 27 Μαΐου 2015 θερμοκρασίες και συχνότητες λειτουργίας της κάρτας γραφικών μπορεις να δεις με το Site: gpu-z Για επεξεργαστή και μητρική (συχνότητες) κάνει και το Site: cpu-z Σε περίπτωση που δεν φταίνε οι μνήμες και οι θερμοκρασίες είναι κανονικές το αμέσως επομενο που πρεπει να δεις είναι το τροφοδοτικό.
pontez2 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Δημοσ. 28 Μαΐου 2015 Αν έχεις βγάλει όλα τα περιφεριακά και δεν φταίει κάποιο από αυτά, αλλαξε τις μνήμες σου. Κατά 90% αυτές ευθηνονται. Μπορεί να τρέχουν στα 1866 MHz που λέει ο λόγος και η motherboard σου να θέλει 1600ΜHz.
KaRouLi Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Να ανεβάσω φωτογραφίες από gpuz / cpuz? Ξανακόλλησε το pc κι αυτή την φορά δεν έσβησε η οθόνη, απλά πάγωσε το σύστημα και έκανα πάλι RR...
teo1997 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 καλημερα.και εγω ειχα ενα παρομοιο προβλημα και κολλαγε ξαφικα ο υπολογιστης και ηθελε reset.αλλες φορες δεν αναβε η οθονη.ειχα και εδω θεματα για αυτο.κατατυχη μια μερα πριν μια βδομαδα μου ηρθε να κανω disable ενα hd audio στην μητρικη.μαλλον η καρτα ηχου της μητρικης ειναι αυτη.μεχρι στιγμης 9 μερες δεν εχει κολλησει.θα δουμε αν ειναι αυτο.2 χρονια παλευω τωρα να βρω το προβλημα.
KaRouLi Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Ελπίζω να μην τραβήξει και το δικό μου τόσο καιρό. Οι θερμοκρασίες ελέγχθηκαν και είναι όλες κανονικές. Ξαναπέρασα τον driver της κάρτας με καθαρό Install απλά για σιγουριά. Μόνο το memtest μένει να κάνω.
astegos Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Μετά απο πολύ σκέψη μπορεσα να φανταστώ και άλλα λάθη που πιθανόν να έχεις κάνει. Ίσως είναι καλύτερα να φωνάξεις κάποιον επαγγελματία τεχνικό. Ακόμα και αν καταφέρεις να κάνεις τον υπολογιστή να δουλέψει επιφανειακά χωρίς προβλήματα δεν σημαίνει πως θα τον έχεις σετάρει σωστά. Υπάρχουν πιθανότητες να καει μελλοντικά ή να χάσεις δεδομένα απο τους δίσκους. Η προσπάθεια για να μην πληρώσεις τον τεχνικό δηλαδή θα σου κοστίσει περισσότερο. Αν όμως σε ενδιαφέρει να μάθεις, ξεκίνα με γενικές γνώσεις υπολογιστών, μάθε τι κάνει κάθε επιλογή απο το bios και διαβασε forum τεχνικής υποστήριξης εταιριών άσχετα με το προβλημα που εχεις τώρα. Καταλήγω πως ακόμα και να τα καλώδια να σου πω να ελέγξεις θα είναι λάθος!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα