Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είδα πρόσφατα το Blade Runner και ξέρω ότι κάποιοι θα με πείτε ιερόσυλο, αλλά εμένα δε μου άρεσε. Γραφικά για την εποχή φανταστικά, μουσική τέλεια αλλά από εκεί και πέρα δεν ξέρω... Κάτι που δε μου αρέσει ο Harrison Ford (με εξαίρεση τον Dr Jones), κάτι που δε με συγκλόνισε η ιστορία (μάλλον με ξενέρωσε το τελείωμα) δε μπορώ να πω ότι καταλαβαίνω γιατί θεωρείται κορυφαία ταινία.

Υπάρχει και εναλλακτικό τέλος..

Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ τόσο η ταινία όσο και το βιβλίο ( Do androids dream of electric sheep?) κυρίως για τα μηνύματα και την ατμόσφαιρα - η ταινία και για την απίστευτη, πρωτοποριακή για την εποχή της μουσική.

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

σιγά... πάμε για 2ο τώρα, έχουν βγει βιβλία, παιχνίδια, μπαρμπι και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς... Οποτε μιλάμε για εμπορική σειρά και franchise.. νιώθεις καλύτερα τώρα;

Εμπορική σειρά με μία ταινία που βασίστηκε σε ένα βιβλίο;

Δημοσ.

Είδα πρόσφατα το Blade Runner και ξέρω ότι κάποιοι θα με πείτε ιερόσυλο, αλλά εμένα δε μου άρεσε. Γραφικά για την εποχή φανταστικά, μουσική τέλεια αλλά από εκεί και πέρα δεν ξέρω... Κάτι που δε μου αρέσει ο Harrison Ford (με εξαίρεση τον Dr Jones), κάτι που δε με συγκλόνισε η ιστορία (μάλλον με ξενέρωσε το τελείωμα) δε μπορώ να πω ότι καταλαβαίνω γιατί θεωρείται κορυφαία ταινία.

Kαθε ταινια πρεπει να την κρινεις με το κλιμα της εποχης που πρωτοβγηκε, με τα τοτε ερεθισματα και φυσικα τα τεχνικα μεσα της εποχης. Υποθετω οτι εισαι μικρος σε ηλικια εχεις μεγαλωσει με αλλα ερεθισματα και σε αλλη εποχη, οποτε ειναι λογικο να μην σου κανει τοσο εντυπωση ΣΗΜΕΡΑ η ατμοσφαιρα, τα εφε και το στορυ του BR. 

Πχ το citizen Cane που θεωρειται απο πολλους η καλυτερη ταινια ολων των εποχων , πρεπει να την κρινεις με τα κοινωνικα και κινηματογραφικα δεδομενα του 1941, αλλιως το στορυ και την σκηνοθεσια πια τα βλεπεις ακομα και σε μια τηλεοπτικη σειρα του σημερα.

ΥΓ: αν και ηταν λιγο ιεροσυλια οτι δεν σου αρεσει ο Χαρισον Φορντ   :ΡΡ

• Like 1
Δημοσ.

φυσικα αν την δεις τωρα δεν θα λεει

Και με τα σημερινά δεδομένα, είναι αξεπέραστη.

• Like 1
Δημοσ.

Eσένα που δεν σ'άρεσε, κάτσε και δες τρανσφόρμερς και απο κωμωδίες, μιχάλη  βιολέτη/ mikeus.

Κατανοητό και σεβαστό.

Δημοσ.

To Blade Runner θεωρείται κορυφαία ταινία στο είδος του, παραδόξως δεν πήγε καθόλου καλά στο box office τότε.

Δείτε το remastered σε blu-ray και dolby surround και θα καταλάβετε τη μαγεία αυτής της ταινίας. Το δε soundtrack, ΜΟΝΑΔΙΚΟ! 

Το Hollywood στέρεψε από ιδέες δυστυχώς και το μοναδικό που κάνουν είναι να καταστρέφουν αριστουργηματικές ταινίες.

• Like 1
Δημοσ.

Ας μην βιαστούμε. Ο σκηνοθέτης έχει εξαιρετικά δείγματα γραφής. Θα το παρακολουθώ το project με νοσταλγία και με κριτικό πνεύμα.

• Like 1
Δημοσ.

Ας μην βιαστούμε. Ο σκηνοθέτης έχει εξαιρετικά δείγματα γραφής. Θα το παρακολουθώ το project με νοσταλγία και με κριτικό πνεύμα.

Συμφωνώ, ο Βιλνέβ είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς και ταλαντούχους σκηνοθέτες των τελευταίων ετών. Νομίζω έχει όλα τα προσόντα για να παράγει ένα εξαιρετικό και ατμοσφαιρικότατο φιλμ νουάρ. Σε sci-fi δε τον έχουμε δει ακόμα βέβαια, αλλά δε τον φοβάμαι. Περιμένω γυρίσματα σε πραγματικά σετ/τοποθεσίες και όσο γίνεται practical effects αντί για cgi. Εχει σίγουρα όμως πολύ δύσκολο έργο στο να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα αντάξια της ταινίας του Ρίντλεϋ Σκοτ. Η μουσική είναι επίσης ένα σημαντικό ζήτημα. Δε νομίζω ότι είναι εύκολο να αναλάβει πάλι ο Παπαθανασίου και αν ναι, να παράγει πάλι κάτι αρκετά ποιοτικό.

Σαν ιστορία/σύμπαν πάντως το Blade Runner έχει να δώσει ακόμα πράγματα στη μεγάλη οθόνη.

• Like 1
Δημοσ.

Και είναι και τσιμπημένο!

Δεν θυμάμαι παιχνίδι που να ήταν 8 cd...θυμάμαι 6 το ripper και 7 το phantasmagoria νομίζω αλλά παραπάνω δεν θυμάμαι. Ίσως υπήρχε βέβαια, περάσανε και τα χρόνια... :)

Black Dahlia, ειχε 8 cd

• Moderators
Δημοσ.

^^^

Κρίμα που δεν το βρίσκει κανείς σε GOG (όχι ακόμα τουλάχιστον). Ήταν πολύ προσεγμένο για παιχνίδι που προερχόταν από δημοφιλή ταινία (και πολύ καλό ως adventure game με ιδιαίτερα mechanics γενικότερα).

Το έχω και εγώ (στην ίδια έκδοση "SE Asia Only"). Το case διασώζεται (το πρώτο CD κλωτσάει λίγο) το κουτί κάπου έχει καταχωνιαστεί :(

/offtopic

• Like 2
Δημοσ.

Βρε ξέρω τι σημαίνουν τα αρχικά, απλά δεν κατάλαβα γιατί γράφει ότι προορίζεται μόνο για τη συγκεκριμένη αγορά :P

Δημοσ.

Remake ενός film για μένα πρέπει να γίνεται μόνο αν το πρωτότυπο ήταν μάπα αλλά είχε potential.
π.χ. to Dredd έπρεπε να γινει remake γιατί το πρώτο ήταν άθλιο. Το Bladerunner από την άλλη, δεν πρέπει.

Υ.Γ. Το game ήταν έπος. Το έχω σε έκδοση που τρέχει κανονικά σε win7/8.1 και το ξανατελείωσα πρόσφατα. Για όσους το έχουν παίξει και ξέρουν, ήταν η 1η μου φορά που ήμουν κι εγώ replicant (το έχω τελειώσει 3 φορές).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...