Haldol Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Όταν ζητάς, το 2015, από 210 - 420€ για hardware του 2011 το να έχεις software support δεν είναι καινοτομία, είναι υποχρέωση. Εκτός κι αν απευθύνεσαι σε εντελώς κουτούς ανθρώπους... Σωστά, υποχρέωση. Το πρόβλημα είναι ότι ελάχιστοι κατασκευαστές μπαίνουν στον κόπο να supportάρουν συσκευές "με h/w του 2011". Κι ας έχουν την ... υποχρέωση που λες. 1
nektarios_rs Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 κοίταξε να δεις.. κατ αρχάς να σου πω ότι έχω S4. Μεταξύ μας, ας μιλήσουμε λίγο αντικειμενικά λοιπόν..... Ένα κινητό τόσο παλιό όσο το SII, ναι μεν παίρνει custom roms, ακόμα και με Lollipop, αλλά αυτό που δε λέμε εμείς του Android γιατί δε μας συμφέρει, είναι ότι: 1) Όταν βάζεις μια custom rom που είναι 2 εκδόσεις πιο πάνω από τη τελευταία επίσημη, πάντα έχεις bugs, και μπορεί να μη δουλεύουν τα πάντα γιατί δεν υπάρχει επίσημη υποστήριξη σε drivers. 2) Πρέπει να βρεις ένα kernel που και να δουλεύει, αλλά και να κρατάει σταθερό το σύστημα χωρίς force closing. Επίσης, πάντα μιλάμε για τα Galaxy ή τα Nexus, ποιος σου είπε ότι όλα τα υπόλοιπα Android κινητά υποστηρίζονται από τους devs με custom roms? Τελευταίο και σημαντικότερο, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, όλα αυτά είναι μια διαδικασία που απαιτεί γνώσεις και δεν μπορεί να τη κάνει ο μέσος χρήστης.. Δε μπορούμε σε καμία περίπτωση να το συγκρίνουμε με ένα επίσημο update...... Το Galaxy S2 σταμάτησε να πουλιέται εδώ και αρκετά χρόνια. Η Apple πουλάει ακόμα το 4S (μοντέλο του 2011) στην "προνομιακή" τιμή των 210€ (το μοντέλο των 8GB στο skroutz, το μεντέλο των 64GB κοστίζει "μόνο" 420€ ). Αλίμονο αν ζητούσε αυτά τα χρήματα και δεν πρόσφερε καμία αναβάθμιση, αλλά τα ήθελε μόνο για να σου πουλήσει hardware 4ετίας. Το skroutz επίσης πουλάει Galaxy SII Plus στα 175... Δεν είναι επιχείρημα αυτό... και με αυτή τη λογική που είναι η αναβάθμιση Lollipop για το SII? 3
Jophiel Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Σωστά, υποχρέωση. Το πρόβλημα είναι ότι ελάχιστοι κατασκευαστές μπαίνουν στον κόπο να supportάρουν συσκευές "με h/w του 2011". Κι ας έχουν την ... υποχρέωση που λες. Με τα χρήματα που ζητούσε εκείνη την εποχή το iphone 4s αγόραζες 2 κινητά ναυαρχίδες (ένα για το 2011-12 και ένα για το 2013-14 και ήσουν μέσα στα πράγματα). Οπότε είναι το ίδιο πράγμα με διαφορετική αντιμετώπιση. Κάποιοι πουλάνε hardware, κάποιοι άλλοι software. 1
qsis Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 4s (2011) - iOS 9 (2015) Galaxy S2 (2011) - JB 4.1 (2012) Do the maths. κάνεις λάθος σύγκριση η σωστή είναι: nexus 4 (2012) lolliopop 5.1.1 ΟΛΟΚΛΗΡΟ όχι κουτσουρεμένο.. 7
Haldol Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Με τα χρήματα που ζητούσε εκείνη την εποχή το iphone 4s αγόραζες 2 κινητά ναυαρχίδες (ένα για το 2011-12 και ένα για το 2013-14 και ήσουν μέσα στα πράγματα). Οπότε είναι το ίδιο πράγμα με διαφορετική αντιμετώπιση. Κάποιοι πουλάνε hardware, κάποιοι άλλοι software. Αυτό τώρα επιχείρημα είναι; Ναι, είναι ακριβή. Το λοιπόν; Κρίνουμε το κατά πόσο supportάρει τα προϊόντα της, είτε αυτά κοστίζουν $999 ή $49. Και το κάνει καλύτερα από τις περισσότερες. Αν πάρεις Apple θα έχεις υποστήριξη για περισσότερο χρόνο από ότι αν πάρεις ένα (random android-based συσκευή). Εκτός εξαιρέσεων. Δε πάει με τα λεφτά το support. Όπως είπες, είναι υποχρέωση, είτε το προϊόν είναι ακριβό ή φτηνό. 2
voldemort Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Το skroutz επίσης πουλάει Galaxy SII Plus στα 175... Δεν είναι επιχείρημα αυτό... και με αυτή τη λογική που είναι η αναβάθμιση Lollipop για το SII? Παιζει να ειναι και το μοναδικο ομως... Aσε που αλλο 175 αλλο 420!Με 420 παιρνεις τωρα οτι σχεδον γουσταρεις 2015 technology... 2
ardi21 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 4s (2011) - iOS 9 (2015) Galaxy S2 (2011) - JB 4.1 (2012) Do the maths. Πριν κανεις τα maths πρεπει να κανεις σωστες συγκρισεις -> Apple συσκευη - Google συσκευη. Δεν σε υποχρεωνει κανεις να παρεις των κατασκευαστων, παρε Nexus αν θες αναβαθμισεις. 1
sepsekasan Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 1) Το 4s ειναι 3 ετών τηλέφωνο και κατι μηνών.2) Οταν μιλάμε για κατι μη φέρνουμε σύγκριση τα χειρότερα. Σαν να αγοράζεις αμάξι να μη στρίβει και να σου λεει ο άλλος ούτε το υποβρύχιο στρίβει μεγάλε.. 3) Η πετσοκομμένη εκδοση θα ειναι αυτη που θα σου κοψει το jailbreaking, που δεν θα εχεις υποστήριξη εφαρμογών, που πριν ειχες κλπΤο αν σκοτώνει επίσημα ή ανεπίσημα η apple και η καθε apple τη συσκευή της δεν εχει καμία διαφορά το να βγάζεις ομως update που απλα θα σε κανει να νιώσεις πως εχεις μιση εκδοση καλύτερα αστο οπως ηταν αφού ουτε ιους κολλάει ουτε τίποτα ποιος ο λόγος να αναβαθμίσεις τους πελάτες σου αφαιρώντας τους και τα ελάχιστα προνόμια που ειχαν;4) Ακόμα πουλάει τη συσκευή της αρα δεν υπάρχει και καμία δικαιολογία να μη δωσει τυπική αναβάθμιση... αρα δίκοπο μαχαίρι η αναβάθμιση.5) To android με 2 χ 400ευρα περνάς πολυ καλυτερα τη 5ετια αποτι με 800ευρω τη 5ετια με ενα iphone μη λεμε οτι θέλουμε. Οπότε αν αγοράζεις συσκευή να σου βγάλει 5 ετη στα 400 ή και λιγότερα ευρω ψάχνεις για μλκες και δυστυχώς καμία εταιρία μεχρι τωρα δεν εχει δείξει πως ειναι μλκες... 4
Drop_Dead Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Εγώ πάντως αγόρασα πέρυσι τέτοια εποχη στα 200€ Galaxy S3 και μου ήρθε με την 4.3. Δεν πήρε ούτε την μικρότερη αναβάθμιση και αναγκάστηκα να του περάσω εγώ custom rom με kitkat (cm mod11) γιατί ως γνωστών η Samsung στην 4.3 είχε κάνει το Galaxy S3 πολύ laggy και δεν μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις. Τρελό πούλημα δηλαδή. Τώρα με την 4.4.4 custom τρέχει αξιοπρεπές ΑΛΛΑ, κάνει συχνά τα κουλα του και θέλει επανεκκινησεις κτλ. Στον μπαμπά μου ας πούμε που θέλει ένα κινητό απλά να δουλεύει δε θα το δινα, αλλά ούτε με την 4.3 θα του το δινα. Κοινώς, φτύσιμο από sammy. iPad 3 απ την άλλη που είχα, φτύσιμο και αυτό, κουτσουρεμενες εκδόσεις απ την 7 κιόλας, τρελό lag και τα σχετικά, talking about true support...nah
Jophiel Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Το skroutz επίσης πουλάει Galaxy SII Plus στα 175... Δεν είναι επιχείρημα αυτό... και με αυτή τη λογική που είναι η αναβάθμιση Lollipop για το SII? Μπορεί να είναι και ένα από τα 2-3 κομμάτια που βρίσκονται ξεχασμένα σε μια αποθήκη από το 2012. Δεν είναι το ίδιο. Εδώ η Apple δεν έχει σταματήσει την παραγωγή των iphone 4s από το 2012, όπως στην περίπτωση του S2. Αυτό τώρα επιχείρημα είναι; Ναι, είναι ακριβή. Το λοιπόν; Κρίνουμε το κατά πόσο supportάρει τα προϊόντα της, είτε αυτά κοστίζουν $999 ή $49. Και το κάνει καλύτερα από τις περισσότερες. Αν πάρεις Apple θα έχεις υποστήριξη για περισσότερο χρόνο από ότι αν πάρεις ένα (random android-based συσκευή). Εκτός εξαιρέσεων. Δε πάει με τα λεφτά το support. Όπως είπες, είναι υποχρέωση, είτε το προϊόν είναι ακριβό ή φτηνό. Δεν κρίνω που είναι ακριβή με το συγκερκιμένο σχόλιο, αλλά στο ότι δεν είναι "έτη φωτός μπροστά στην υποστήριξη" όταν σου πουλάει το 2015 hardware του 2011 με κουτσουρεμένο software, αλλά ξεφορτώνεται το stock. Δεν τη κατηγορώ, από τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν τόσα χρήματα για να τα αγοράσουν, τότε καλά κάνει και τα πουλάει. Τέλος, πολύ λίγοι άνθρωποι αγόρασαν 4s το 2011 και το έχουν ακόμα. Δε φτάνει μόνο η αναβάθμιση software για να κρατηθεί ένα κινητό ζωντανό στο χρόνο, αλλά και η αναβάθμιση hardware. Δε νομίζω να υπάρχουν πολλοί medium - hardcore users, που να προσπαθούν το 2015 να μπουν internet με 3.5" οθόνη... Οι casual user, κανονικά, δε θα έπρεπε να δίνουν 210-420€ για κινητό... Αλλά ο καθένα κάνει τις επιλογές του. Εγώ πάντως αγόρασα πέρυσι τέτοια εποχη στα 200€ Galaxy S3 και μου ήρθε με την 4.3. Δεν πήρε ούτε την μικρότερη αναβάθμιση και αναγκάστηκα να του περάσω εγώ custom rom με kitkat (cm mod11) γιατί ως γνωστών η Samsung στην 4.3 είχε κάνει το Galaxy S3 πολύ laggy και δεν μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις. Τρελό πούλημα δηλαδή. Τώρα με την 4.4.4 custom τρέχει αξιοπρεπές ΑΛΛΑ, κάνει συχνά τα κουλα του και θέλει επανεκκινησεις κτλ. Στον μπαμπά μου ας πούμε που θέλει ένα κινητό απλά να δουλεύει δε θα το δινα, αλλά ούτε με την 4.3 θα του το δινα. Κοινώς, φτύσιμο από sammy. iPad 3 απ την άλλη που είχα, φτύσιμο και αυτό, κουτσουρεμενες εκδόσεις απ την 7 κιόλας, τρελό lag και τα σχετικά, talking about true support...nah Με 15€ παραπάνω έπαιρνες το S3 LTE, που πήρε την KitKat κανονικά και γλύτωνες όλη αυτή τη φασαρία. Να μη μιλήσω και για τις επιλογές από άλλες εταιρείες στα ίδια ή λιγότερα χρήματα. 1
nektarios_rs Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Μπορεί να είναι και ένα από τα 2-3 κομμάτια που βρίσκονται ξεχασμένα σε μια αποθήκη από το 2012. Δεν είναι το ίδιο. Εδώ η Apple δεν έχει σταματήσει την παραγωγή των iphone 4s. Κοίτα όμως αν πας στο site της Apple. το παλιότερο που πουλάει είναι το 5c, ούτε καν το 5άρι. Οπότε μήπως και αυτά που έχουμε εμείς εδώ είναι απλά stock που έχει μείνει? 1
Jophiel Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Κοίτα όμως αν πας στο site της Apple. το παλιότερο που πουλάει είναι το 5c, ούτε καν το 5άρι. Οπότε μήπως και αυτά που έχουμε εμείς εδώ είναι απλά stock που έχει μείνει? Πέρυσι έβγαλε ξανα το iphone 4 για την αγορά της Ινδίας στην τιμή των 300$, περίπου. Άρθρο στο insomnia, αν θυμάμαι καλά. Το iphone 4s σίγουρα δεν έχει πολύ καιρό που σταμάτησε η παραγωγή του.
woofkid1 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι το μήλο του 2012 ζηλεύει πολύ το note2 μου το οποίο όχι μόνο δεν φοράει κουτσουρεμενη έκδοση του android αλλά πάει και σφαίρααααααα συγνωμη υπαρχει samsung που εχει touchwiz και δεν κρασαρει δεν νομιζω ειμαι κατοχος νοτε 3 με γλυφιτζουρι και βλαστημαω καθε μερα τετοια κολληματα ουτε το 3gs
Unabomber Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 κάνεις λάθος σύγκριση η σωστή είναι: nexus 4 (2012) lolliopop 5.1.1 ΟΛΟΚΛΗΡΟ όχι κουτσουρεμένο.. Πριν κανεις τα maths πρεπει να κανεις σωστες συγκρισεις -> Apple συσκευη - Google συσκευη. Δεν σε υποχρεωνει κανεις να παρεις των κατασκευαστων, παρε Nexus αν θες αναβαθμισεις. Nexus i9250 (2011) oπως και το 4s (2011) Mε ενα μηνα διαφορα βγηκαν (το 4s πρωτο) μεχρι 4.3 JB πηγε…… (νομιζω ειναι πιο δικαια συγκριση απο το nexus 4) 1
qsis Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Μέχρι το gnex έχεις δίκιο, από κει και πέρα όμως το πράγμα φανερό ότι άλλαξε 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα