John-lamia Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Ο εν λόγο επεξεργαστής έχει δοκιμαστεί με τις εξής μητρικές με ατελείωτες ώρες παιχνιδιού, με την εργοστασιακή ψυκτρα και ενα 80αρι ανεμιστιρακι στο κουτι. www.e-shop.gr/mitriki-asus-a88xm-e-retail-p-PER.524382 www.e-shop.gr/mitriki-asus-a88xm-a-retail-p-PER.523169 www.e-shop.gr/mitriki-gigabyte-ga-f2a88xm-hd3-retail-p-PER.526953 www.e-shop.gr/mitriki-asus-a88xm-plus-retail-p-PER.523162 www.e-shop.gr/mitriki-asus-a88x-plus-retail-p-PER.523164 οι μνήμες ήταν πάντα ένα ζευγάρι g skill 8gb 2133mhz. Δεν παρατηρήθηκε ποτέ η αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από 68c
BloodDonor89 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Με τι bios Ήταν στην gigabyte? Κάπου διάβασα ότι μπορεί να φταίει το τροφοδοτικό ισχύει κάτι τέτοιο τρελό;
John-lamia Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Με τι bios Ήταν στην gigabyte? Κάπου διάβασα ότι μπορεί να φταίει το τροφοδοτικό ισχύει κάτι τέτοιο τρελό; πολλα μπορει να φταινε, δε ξερω ποιο bios ειχε η ga, απο αστάθεια τροφοδοτικου, μεχρι προβλιματικο cpu cooler, αλλα μιας και παιζει παιχνιδια να του βαλεις κια καινουρια ψηκτρα λιγο ποιο μεγαλη απ αυτη που εχει.
BloodDonor89 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Του έχω βάλει τη themis evo. Διάβασα πολύ αυτές τις μέρες. Τα σημαντικότερα συμπέρασματα τα έβγαλα σήμερα. Οι θερμοκρασίες που αναφέρονται ως package είναι fake για τους amd. Οι πιο σωστές θερμοκρασίες είναι αυτές του Aida easytune και speed fan. Θα δοκιμάσω το εξής. Θα ρυθμίσω μέσα από το bios να κλείσει αν πιασει τους 90 βαθμούς και θα τσεκάρω τις θερμοκρασίες να δω αν θα κλείσει και σε ποιες θερμοκρασιες θα κλείσει. Αν δεν κλείσει θα βγάλω πιο ασφαλή συμπεράσματα.
BloodDonor89 Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2015 Συγγνωμη για το διπλο ποστ.Λοιπον...ας τα παρουμε απο την αρχη...Βρηκα πολλους μαζι μ αυτο να συμπληρωσει μια απο τις αποψιες μου...οτι τα εκαστωτε προγραμματα (Hwmonitor, Hwinfo etc) δεν λειτουργουν με τον ιδιο ακριβως τροπο οπως με εναν INTEL.Εκει που λεει Package ειναι fake οι θερμοκρασιες. Για το λογο οτι ο sensoras βρισκεται κατω απο τον επεξεργαστη, δηλαδη πανω στο socket. Αρα οι πραγματικες θερμοκρασιες ειναι αυτες σε κατασταση idle: http://i.imgur.com/et8uiqu.jpgΕνεργοποιησα το warning που εχει το bios να κανει το εξης: οταν φτασει τα 90 να κανει εναν ηχο, κι αν χρειαστει να σβησει. Κανω τεστ, πηγε 70-80 (επαιζε συνεχως, γινοταν στην ουσια throttling οταν επιανε τα 74+). Δεν ακουσα κανεναν ηχο ουτε εσβησε. Παρολο που το package εγραφε τα δικα του 105-117.Μπαινω παλι στο bios το βαζω στο 80. Κανω τεστ κτλ, ακουω εναν θορυβο απο το buzzer σταματαει οταν πηγε στους 75 βαθμους, ξανα ακουω, ξανα κατεβαινει η θερμοκρασια. Ξανα ακουω και σβηνει. Ωραια λεω βγαλαμε μια ακρη και επιβεβαιωνονται ολα αυτα που λενε και διαβασα.Στο bios οι θερμοκρασιες ειναι 69-70 με το ζορι.Οταν εβλεπα να πιανει τοσους βαθμους συμφωνα με το package, ακουμπησα την ψυκτρα προσεχτικα, και ηταν αρκετα κρυα, ακομα και κοντα στον επεξεργαστη.Ολα, καλα λεω ας ψαχουλεψω λιγο το bios. Βαζω τα ανεμιστηρακια στην επιλογη "Full Speed", κανω save & exit. Ξανα μπαινω bios τι να δω; Τα ανεμιστηρακια να πιανουν τις στροφες που αναφερει ο κατασκευαστης.Σε stress test με το OCCT ειναι αυτες: http://i.imgur.com/cgYMU7F.jpgΠιστευω ειναι μια χαρα. Υ.Γ Το μονο κακο με τα ανεμιστηρακια στο full ειναι οτι με μουρλενει ο θορυβος.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Κάτι παίζει πολύ απλά με τους αισθητήρες, δείχνουν ότι θέλουν.
John-lamia Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Κάτι παίζει πολύ απλά με τους αισθητήρες, δείχνουν ότι θέλουν. bios update? Ίσως λύσει κάποια θέματα. 1
BloodDonor89 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δεν πρόλαβα χθες. Θα κάνω σήμερα. Έχω την προ τελευταία έκδοση. Αλλά δεν μπορώ να βρω το change log του update.
BloodDonor89 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Λοιπόν. Έκανα update. Χωρίς turbo boost max64 μέχρι να πάρουν μπρος τα ανεμιστηρακια. Μόλις πιάνουν κάποιες στροφές. Πάει στα 57 κολλημένα.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Με τέτοια ψύκτρα αποκλείεται να είσαι max 57, με την cnps5x performa και turbo κλειστό είμαι max 47, η themis είναι σαφώς ανώτερη. Συμπέρασμα, οι αισθητήρες της μητρικής σου δεν είναι με τα καλά τους. 1
John-lamia Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Λοιπόν. Έκανα update. Χωρίς turbo boost max64 μέχρι να πάρουν μπρος τα ανεμιστηρακια. Μόλις πιάνουν κάποιες στροφές. Πάει στα 57 κολλημένα. ρε συ, μπας και έχεις κανέναν ανεμιστήρα ανάποδα στο κουτί και κάνει βόλτα ο ζεστός αέρας μέσα στο κουτί; Κάνε τους ένα τσεκ. Και βγάλε και το καπάκι απ το κουτί Για αρχή και ξανά δες θερμοκρασίες.
spiti Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 μπορεί να έχει ξεκινήσει degrade στον επεξεργαστή αν ο προηγουμενος χρήστης του έκανε "ατσαλο" οβερκλοκινγκ με ανεβασμένο voltage , σε αυτή την περίπτωση εβδομάδα με την εβδομάδα θα χειροτερεύουν τα χαρακτηριστικά του και η συμπεριφορά του. 1
BloodDonor89 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Τα ανεμιστηρακια δεν τα εχω πειραξει οπως ηρθε το silencio 650 pure ετσι ειναι και τωρα. Το θεμα ειναι οτι κουραστικα και εχω ξενερωσει, εδωσα 90 ευρω οπου θα τον επαιρνα καινουριο, Και μαλιστα θα ειχα καλυτερες θερμοκρασιες με την στοκ η εστω τις ιδιες που εχω τωρα με μια καλη ψυκτα. Πειτε μου ενα καλο προγραμμα να του κανω ενα ελαφρυ undervolt στα πρωτα 2-3 multipliers τουλαχιστον να μπορω να τον χρησιμοποιησω.
John-lamia Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Δημοσ. 30 Μαΐου 2015 Τα ανεμιστηρακια δεν τα εχω πειραξει οπως ηρθε το silencio 650 pure ετσι ειναι και τωρα. Το θεμα ειναι οτι κουραστικα και εχω ξενερωσει, εδωσα 90 ευρω οπου θα τον επαιρνα καινουριο, Και μαλιστα θα ειχα καλυτερες θερμοκρασιες με την στοκ η εστω τις ιδιες που εχω τωρα με μια καλη ψυκτα. Πειτε μου ενα καλο προγραμμα να του κανω ενα ελαφρυ undervolt στα πρωτα 2-3 multipliers τουλαχιστον να μπορω να τον χρησιμοποιησω. λογικά αυτός ο επεξεργαστής έχει ακόμα εγγύηση γιατί δεν έχουν περάσει ούτε 2 χρόνια από τότε που βγήκε. οπότε αν έχεις απόδειξη τραβά τον για έλεγχο.
BloodDonor89 Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2015 Μάλλον το πρόβλημα είναι στη μητρική και συγκεκριμένα στα vrm που δεν έχουν ψυκτρα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα