Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, ένας φίλος μου πουλάει τον εν λόγο επεξεργαστή. Έτσι μου τον έδωσε να τον δοκιμάσω.

Διάβασα ότι ανεβάζει θερμοκρασία παρά πολύ. Και έτσι είναι κατα την διάρκεια του τεστ αξιολόγησης των windows έφτασε μέχρι τα 110 (δεν θυμάμαι αν είχα ενεργοποιημένο το turbo core από το bios της μητρικής. Η μητρική είναι η f2ax88m-d3h).

Σε idle χωρις τίποτα ειναι στους 49-50 βαθμούς.

Σίγουρα θα πάρω μια ψυκτρα (δεν θυμάμαι μάρκα, μόνο το μοντέλο Thesis μια κοκκινη).

Η πάστα που έχω είναι η artic mx2.

Τις θερμοκρασίες τις κοιτάω από το he monitor. Το speed fan και το aida64 δεν μου δίνει σώστε θερμοκρασίες πιστεύω. Αν και το overdrive της amd σε μια φάση μου έλεγε thermal margin 60 και το hwmonitor 50 βαθμούς.

Διαβάζω στα χαρακτηριστικά του επεξεργαστή και λέει maximum operation temperature 74 βαθμούς. Όπως διαβάζω και διάφορα άλλα ότι η συγκεκριμένη σειρά richland έχει θέμα στο monitoring της θερμοκρασίας. δεν ξέρω όμως αν αυτό έχει να κάνει μόνο με την απεικόνιση της θερμοκρασίας αλλά και με το τι διαβάζει το chipset του ώστε να δώσει περισσότερες στροφές στα ανεμιστηρακια.

Πάντως και στο bios πιάνει ψηλές θερμοκρασίες 70-80+

Αν βάλω και την κάρτα γραφικών ως πρώτη επιλογή οι θερμοκρασίες πάνε στο Θεό.

Το κουτί που έχω είναι το cooler master silencio pure 650. Αλλά και σε αυτό είδα κάτι περίεργο όσον αφορά τα ανεμιστηρακια. Τα ανεμιστηρακια πάνε μέχρι στις περίπου 850rpm είτε το έχω στο φουλ speed είτε στο normal. Να πω ότι είναι κουμπωμενα πάνω στη μητρική.

Για δώστε λίγο τα φώτα σας. Γιατι δεν την παλεύω άλλο μόνος μου χαχα

Δημοσ.

καταρχάς τσέκαρε τι κουλερ έχεις για τον επεξεργαστή

ο συγκεκριμένος την 212EVO την έχει ελάχιστο.

όταν μας πεις αυτό θα μπορέσουμε να πούμε μια γνώμη.

Δημοσ.

Την στοκ Έχω. Το θέμα μου με την ψύκτες είναι άι ότι δεν θέλω να μου φάει μνήμη ραμ. Γιατί έχω και τοα 4 slots πιασμένα.

Υπάρχει και μια πολύ μικρή πιθανότητα να πάρω και υδροψηξη μεταχειρισμένη γιατι για καινούρια δεν βγαίνω Οικονομικά, εκτός και βρω καμιά 50ευρω που και πάλι θα εξαρτηθει από τα οικονομικά μου. Για αρχή λέω ένα 25αρι για ψυκτρα.

Ποιο είναι πιο αξιόπιστο πρόγραμμα για να παρακολουθώ θςρμοκρασιες;

Δημοσ.

γενικά υπάρχει μεγάλη αναξιοπιστία σε αυτή την cpu

εγώ περιοδικό θα επανεκινούσα και θα τσέκαρα απο ΒΙΟΣ

Δημοσ.

Και στο bios παντως εχει φτάσει και 80 βαθμούς.

Έκανα undervolt σε επίπεδο software και η Μαξ θερμοκρασίες είναι στο 92-95

Χωρίς undervolt τους 125 και θα πήγαινε κι άλλο αλλά έκλεισε το stress test. Και μάλιστα ανέβηκε πολύ γρήγορα ούτε καν 1-2 λεπτα.

Δοκίμασα το να παίξω ένα παιχνίδι και συγκεκριμένα το lol αφου φόρτωσα τις ρυθμίσεις του undervolt και μαξ έφτασε τους 80 και έπαιζε συνήθως κοντά στο 75-77-80.

Άααα κάτι που ξέχασα να τονίσω είναι πως έχω απενεργοποιημένο το turbo core.

Τέλος πάντων.

Εχεις να προτείνεις καμιά υδροψηξη μεταχειρισμένη από τθς αγγελίες του site με μαξ τιμή τα 60 ευρώ; γιατί δεν έχω ψαχτεί καθόλου σ αυτό το κομματι. Η έστω να μου πεις τι πρέπει να προσέξω.

Κι αν είναι να μου προτείνεις καμιά ψυκτρα με μαξ 25-27 ευρώ και να μην μου κόβει καμία ram. Η ραμ είναι σε νορμάλ ύψος χωρίς ψυκτρα.

Ευχαριστώ και συγγνώμη για τον χρόνο σου.

Δημοσ.

με 60 ευρώ εγώ θα έπαιρνα 2 12αρηδες ανεμιστηρες για το κουτί μου (αν δεν έχει) υπάρχουν και με 3-4ευρώ ανα τεμάχιο σχετικά αθόρυβοι  και θα αγόραζα καποια από τις  παρακατω ΑΕΡΟψύκτρα

https://www.skroutz.gr/s/4245030/Thermalright-Macho-120-Rev-A.html

https://www.skroutz.gr/s/3653128/Scythe-Mugen-4.html

https://www.skroutz.gr/s/6652207/CoolerMaster-Hyper-612-Ver-2.html

έτσι θα ήταν ποιο αθόρυβο το μηχανημα σου και μπορείς να ελπίζεις βάσιμα ότι θα ρίξεις την θερμοκρασία cpu 20-30 βαθμούς κάτω από αυτά που λες τώρα.

δυστηχώς οι ψύκτρες της ΑΜΔ είναι για επεξεργαστές με την μισή κατανάλωση ....... δεν κάνουν γι'αυτά τα watts

Δημοσ.

Ανεμιστηρακια έχει 3 το κουτί. 2 μπροστά 120 και ένα πίσω πάλι 120 το site της cooler master λέει ότι τα ανεμιστηρακια πιανουν τις 1200 στροφές. Το περισσότερο που έχω δει όμως να πιάνουν είναι οι 918.

Για ψύκτρα σκέφτομαι να πάρω την themis evo.

Δημοσ.

Φίλε spiti δεν υπάρχει αναξιοπιστία, αλλά υπάρχει ανακρίβεια σχετικά με τις θερμοκρασίες του a8 6600k, ανάλογα φυσικά και με την μητρική. Και όχι, μια 212 evo δεν είναι το minimum για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή, αλλά μία από τις ψύκτρες που θα τον κρατήσει σχετικά κρύο ακόμα και σε full load στα 5 ghz. Σκέψου ότι με την cnps5x performa σε full load με τον a8 6600k μετά από μισάωρο stress test στα 4.5 ghz με 1,34v έχω 56 βαθμούς σε full load και η cnps5x performa είναι μια πολύ μέτρια ψύκτρα των 17 ευρώ, οπότε μην λέμε ότι θέλουμε.

Δημοσ.

η  cnps5x performa είναι μια ψύκτρα που Γερμανία έχει ίδια τιμή με την 212evo .... και είναι άνω του μετρίου και σίγουρα πολύ καλύτερη από την μαμίσια.

Πάντως ..... τα ΑΜΔ δεν είναι απογορευτικά .... όποιος το έχει φροντίζει τον καλό αερισμό του κουτιού βάζει και μια ψύκτρα των 30+ ευρώ και παίζει μια χαρά γρήγορα με χαμηλό θόρυβο. Για τους gamers η vga έχει μεγαλύτερο βάρος στα frames  οπότε πάλι ο ΑΜD κάνει μια χαρά την δουλειά του. Είναι χαζομάρα κάποιος να ξεπουλήσει τζαμπε τον AMD για να πάρει λίγα(ελάχιστα) frames παραπάνω και να έχει μια ΜΗ αισθητη διαφορά σε windows/internet. (μιλάω για τους σημερινούς AMD που ξεκινάνε από 80ευρώ και άνω)

Δημοσ.

Μιλάμε για τιμές Ελλάδας στην παρούσα φάση, ωστόσο η evo 212 είναι απλά ανώτερη από μια cnps5x performa. Έχω δει ένα μάτσο reviews και έχω διαβάσει πράγματα πολλά, όμως προτίμησα την cnps5x performa γιατί έδινα τόσα χρήματα και όχι περισσότερα. Αυτό με τον αερισμό του κουτιού αποκλειστικά για τους amd έχει καταντήσει αηδία όμως. Το ότι δεν είναι απαγορευτικοί οι amd το ξέρω πάρα πολύ καλά, είμαι κάτοχος και έχω να πω ότι είμαι ευχαριστημένος στο μέγιστο. Ο καλός αερισμός είναι δεδομένος για οποιαδήποτε πλατφόρμα οποιασδήποτε εταιρείας, είναι το A και το Ω της σωστής υγείας ενός υπολογιστικού συστήματος.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον ειχα σε μια ξεχασμενη κουτα αυτη την ψυκτρα: https://www.google.gr/search?q=av-z7uh40q001&oq=av-z7uh40q001&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8

Την εβαλα, και η θερμοκρασια απο 125 και πανω (αγνωστο το ποσο πανω γιατι εκλεισα απο μονος μου το stress test οπως ειχα αναφερει και σε αλλο ποστ). 

Πλεον οι θερμοκρασιες χωρις undervolt ειναι στους 100 (98 για την ακρηβεια), η διαφορα ειναι 25+ βαθμους. 

Ελπιζω με μια καλη ψυκτρα η δοαφορα να ειναι ακομα πιο μεγαλη. 

Επισης ολες οι ψυκτρες που κυκλοφορουν κανουν λογο για 1500rpm. Ενω οι στοκ ψυκτρες ξεκινουν απο τις 2000+. Για ποιο λογο; 

Και ενα τελευταιο, επειδη μου τελειωσε η παστα με τις δοκιμες (δεν ειχα και πολυ). Εχετε να μου προτεινεται καμια; Αυτη τη στιγμη εχω αυτη: http://www.e-shop.gr/arctic-mx-2-thermal-compound-8g-p-PER.650165και ημουν ευχαριστημενος τοσο για επεξεργαστες (laptops και Desktop) οσο και για GPU! Απλα λεω μην υπαρχει καλυτερα με τα ιδια λεφτα.

Δημοσ.

Λοιπό πήρα ψυκτρα themis evo την βρήκα σε καλή τιμή εδώ Πάτρα, και βουτιά 34 ευρώ.

Αγόρασα και πάστα mx-4.

Τα έβαλα όλα κομπλέ. Αλλά από θερμοκρασίες idle 44 full load 100 και με ενεργοποιημένο το turbo core τους 102-115 παίζει συνεχως.

Τι φταίει ρε σεις;

post-250754-0-62643800-1432846417_thumb.jpg

Δημοσ.

Οι αισθητήρες είναι απλά ότι νάναι. Με την συγκεκριμένη ψύκτρα δεν νομίζω να έχεις πάνω από 40 βαθμούς σε full load και άντε να έχεις 25 idle. Αν το τσιπάκι χτύπαγε πραγματικά τέτοιες θερμοκρασίες, θα έσβηνε το μηχάνημα. Όπως ειπε και ο aten ra, στους 75 βαθμούς ο επεξργαστής σβήνει, είναι το μέγιστο θερμικό του όριο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...