giannis22k Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Αφου εγαταστησω τον win server 03 με vmware και εγαταστησω και τα win 7 παλι με vmware ,γινεται να συνδεθω απο τα win 7 στον τομεα που εχω φτιαξει στο win server 03?,στην ουσια να εχω ενα τοπικο δικτυο?
Moderators Gi0 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Αφου εγαταστησω τον win server 03 με vmware και εγαταστησω και τα win 7 παλι με vmware ,γινεται να συνδεθω απο τα win 7 στον τομεα που εχω φτιαξει στο win server 03?,στην ουσια να εχω ενα τοπικο δικτυο? Υeap, μπορεις να στησεις και active directory και ολα τα σχετικα
giannis22k Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 εφτιαξα και το active directory οπου εφτιαξα και εναν user.Oποτε μετα παω μεσα απο τα win 7 -ιδιοτητες του υπολογιστη μου και αλλαγη σε τομεα η χρειαζεται και κατι ακομα?Λογικα πρπει να τρεχουν και τα 2 λειτουργικα ταυτοχρονα με το vmware ετσι?
Moderators Gi0 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Λογικα πρπει να τρεχουν και τα 2 λειτουργικα ταυτοχρονα με το vmware ετσι? Yeap. Θα εχεις τον DC σηκωμενο στο background με οτι ρυθμισεις εχεις κανει και μετα 'παιζεις' με τους clients σαν να ησουν σε κανονικο δικτυο με κανονικα μηχανηματα.
giannis22k Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Θα το δοκιμασω και θα σου πω αν εχω καποιο θεμα Επισης θα πρπει να εχω καποια συγκεκριμενη εκδοση του vmware για να γινει αυτο?
Moderators Gi0 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Επισης θα πρπει να εχω καποια συγκεκριμενη εκδοση του vmware για να γινει αυτο? Προσωπικα μπορω να επιβεβαιωσω πως λειτουργει σε VMWare Workstation απροβληματιστα. Δεν θυμαμαι συγκεκριμενη εκδοση να σου πω (ισως να ηταν η 9κατι, δλδ αρκετο καιρο πριν). Κατα τ αλλα για το Workstation, δεν παιζει ρολο η εκδοση.
giannis22k Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Αχα γιατι εγω εχω το vmware player Εβαλα την εκδοση που ειπες τρεχω ταυτοχρονα και τα 2,παω να αλλαξω τομεα και μου λεει "απετυχε η προσπαθεια επιλυσης του ονοματοσ dns ...."το ειχα λυση αυτο το θεμα σε πραγματικες συνθηκες ,αλλα εδω τι αλλο μπορω να κανω.
giannis22k Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Παιζει να θελει και ρυθμισεις o dns server αλλα δεν ξερω αν κανω τις σωστες.Αν μπορει να με βοηθησει καποιος ενταξει ξαναεφτιαξα το active directory μαζι με τις προεπιλεγμενες ρυθμισεις του dns server και μπηκα κανονικα.Θα πρπει να ρυθμισω και τον dchp server?
The_Judas Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Εννοείς να βάλεις στον win2003 server ρόλο dhcp server? Δεν είναι απαραίτητο, ειδικά αν έχεις λίγους υπολογιστές. Γενικά καλό είναι να μην βάζεις πολλούς ρόλους ταυτόχρονα στο ίδιο μηχάνημα αν δεν είναι απαραίτητο.
giannis22k Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Ναι στον win2003.Για εξηγησε μου για να τα ξεκαθαρισω στο μυαλο μοου.Ποια η διαφορα η ο ρολος τους ,του dchp με τον dns server.
aposporis Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Ο dhcp μοιράζει ip στα μηχανήματα στο εσωτερικό δίκτυο. Ο dns αντιστοιχεί τα url σε ip. Όταν ζητάς το ntua.gr ο server το μεταφράζει σε 147.102.222.210. Χρειάζονται και τα δύο για να παίξει σωστά. Για να μην βάλεις τον server σε dhcp mode θα πρέπει να σετάρεις τα εσωτερικά μηχανήματα με καρφωτές ip. Αν δε θέλεις τα μηχανήματα να βγαίνουν στο internet δε χρειάζεται το dns mode. 1
tsakonas Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Εάν στο dhcp server δεν προσθέσεις το option για dns τότε πρέπει να έχεις manual dns Ip για να μπει στο domain 1
The_Judas Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Ο DNS server είναι πολύ βασικός. Δεν δουλεύει ο τομέας-domain (που έφτιαξε ήδη) χωρίς αυτόν. DHCP server μπορεί να είναι και το router του μπορεί και ο win2003. Η Microsoft δεν προτείνει να είναι μαζί dhcp server και domain controller (για λόγους ασφάλειας και επιδόσεων). Αν όμως μιλάμε για μικρή εγκατάσταση δεν υπάρχει πρόβλημα. 1
giannis22k Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Αν ενεργοποιησω τον dhcp,, στα τερματικα θα βαλω αυτοματη αποδοση διευθυνσεων ip?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα