patroklosp Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Καλησπέρα σε όλους, εδώ και καιρό έχω αρχίσει να ψάχνομαι με τη λύση του wol για το pc μου. Η όλη ιστορία ξεκίνησε από το plex στο οποίο θέλω να έχω πρόσβαση 24/7. Από την άλλη δεν θέλω να έχω και το pc ανοιχτό όλες τις ώρες και ημέρες (και λόγω κατανάλωσης ρεύματος αλλά και για να μην τον ξεπατώσω γρήγορα). Έτσι ψάχνοντας από εδώ και από εκεί ανακάλυψα το wake on lan. Η ιδανική λύση για εμένα - το pc κοιμάται και όποτε θέλω το ξυπνάω πρώτα και μετά έχω πρόσβαση στο plex - Όλα αυτά βέβαια στη θεωρία γιατί στην πράξη αντιμετωπίζω κάποια προβληματάκια. Αρχικά να παραθέσω τι έχω καταλάβει (διαβάζοντας στο ιντερνετ) ότι πρέπει να κάνω για να μπορέσει να δουλέψει το wol: 1. Να έχω ενεργοποιήσει στο bios μου τη σχετική επιλογή (το έκανα) 2. Να έχω ενεργοποιήσει το wol στην κάρτα δικτύου μου (το έκανα) 3. Να έχω static ip ή ddns (έχω το δεύτερο και το router μου μάλιστα έχει integrated λύση ddns στην οποία έχω επιλέξει ως ddns provider το no-ip.org -έχω κάνει την εγγραφή μου στο no-ip και φαίνεται ότι δουλεύει σωστά) 4. Να κάνω port forwarding στο router μου 5. Να έχω ένα πρόγραμμα στο κινητό (κατέβασα αυτό) που θα στέλνει το περίφημο magic packet που θα ξυπνήσει τον υπολογιστή μου Τα προβλήματα που έχω είναι 2: 1. Κάποιες φορές το pc με το που μπαίνει σε λειτουργία sleep ξυπνάει σχεδόν αμέσως (έχω τρέξει κάποιες εντολές powercfg στο cmd για να δω τι το ξυπνάει αλλά μου βγάζει source unknown - επίσης να τονίσω ότι η μόνη συσκευή που μπορεί να ξυπνήσει το pc είναι η κάρτα δικτύου - έχω αφαιρέσει όλα τα υπόλοιπα, π.χ. mouse, keyboard κ.ά.) 2. Το προγραμματάκι που κατέβασα στο κινητό κάποιες φορές δουλεύει και κάποιες όχι. Φαντάζομαι ότι το καλύτερο που έχω να κάνω σε πρώτη φάση είναι να σιγουρευτώ ότι οι ρυθμίσεις που έχω κάνει στο router και στα properties της κάρτας δικτύου είναι σωστές. Οπότε σας επισυνάπτω αρχεία και παρακαλώ να μου πείτε σε πρώτη φάση αν οι ρυθμίσεις που σας δείχνω είναι σωστές. Αν είναι σωστές εξετάζουμε σε δεύτερη φάση τι άλλο μπορεί να συμβαίνει. 1. Η εικόνα ddns δείχνει τα settings που έχω φτιάξει για τον ddns 2. Η εικόνα system tools)manage control δείχνει ότι έχω ανοίξει το port 80 για να μπορώ να έχω remote control (το έκανα γιατί πριν το κάνω αυτό, σε Online εργαλεία που ελέγχεις αν κάποιο port του υπολογιστή σου είναι ανοιχτό έδειχνε ότι δεν ήταν παρά το γεγονός ότι είχα κάνει τις ρυθμίσεις που βλέπετε στην εικόνα forwarding.jpg. Τέλος στα properties της κάρτα δικτύου έχω τα: 1. wake on magic packet: enabled 2. wake on pattern match: enabled 3. wol & shutdown link speed: 100 mbps first 4. Allow this device to wake the computer (checked) 5. Only allow a magic packet to wake the computer (checked) Αυτα προς το παρόν...κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη
patroklosp Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Τελικά τα κατάφερα ακολουθώντας εν μέρει αυτόν τον οδηγό. Προσοχή: πρέπει επίσης να εγκαταστήσετε το simple tci/ip service των windows (δες εδώ). Μην το παραλείψετε γιατί χωρίς αυτό δεν δουλεύει το port 9 που είναι απαραίτητο για το wol. 1
LiquidTroll Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Καλή μαγκιά , δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοια δυνατότητα , Ευγε!
GreekMonkey Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Ξέρουμε κάποια υπηρεσία να μας δίνει στατική ip δωρεάν, χωρίς free trial για να προχωρήσω στον οδηγό που έδωσε ο φίλος παραπάνω; Η DynDNS δεν επιτρέπει πια δωρεάν από ότι έμαθα.
patroklosp Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 No-ip, Freedns και αρκετές ακόμη. Ακριβώς...εγώ έχω την no-ip.org. Μια χαρά μέχρι τώρα...
GreekMonkey Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Πήγα στο No-ip αλλά δεν μπορώ να τρέξω το πρόγραμμα τους στο pc μου. Μου βγάζει The application was unable to start correctly (0xc000007b).
patroklosp Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2015 <p>Πήγα στο No-ip αλλά δεν μπορώ να τρέξω το πρόγραμμα τους στο pc μου. Μου βγάζει The application was unable to start correctly (0xc000007b).</p> Εισαι σιγουρος οτι χρειαζεσαι να κατεβασεις το προγραμμα; μηπως το router σου υποστηριζει integrated την dynamic dns?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα