Προς το περιεχόμενο

Samsung UE55H6400 vs SAMSUNG UE55H7000

et13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

Σκέφτομαι την αγορά νέας τηλεόρασης 55 ιντσών.

Μία επιλογή είναι η SAMSUNG UE55H7000. Δεν ξέρω όμως αν αξίζει τη διαφορά των 450 ευρώ από την UE55H6400.

https://www.skroutz.gr/s/4690057/Samsung-UE55H7000.html

https://www.skroutz.gr/s/4639766/Samsung-UE55H6400.html

Καμία γνώμη;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από ότι βλέπω μέχρι στιγμής στο ιντερνετ που κοίταξα, η 7000 θεωρείται ανώτερη, αλλά η τόση διαφορά τιμής με την 6400 δεν δικαιολογείται.

Προσωπικά, έχω την 6400 48'' και είμαι πολύ ικανοποιημένος.

Τί θα βλέπεις στην Tv?

Ταινίες κυρίως, λίγο ps4, λίγο μπάλα... κι εμένα μου φαίνεται ότι δεν την αξίζει τη διαφορά. 

Θα προσπαθήσω να τις βρω να κάνω τη σύγκριση από κοντά.

Aν ειναι να δωσεις 1250 ευρω γιατι δεν πας σε 4K να εισαι καλυμενος για χρονια;

https://www.skroutz.gr/s/6650041/Samsung-UE55JU6450.html

και με κατι παραπανω σε ακομη μια φοβερη smart tv που ετυχε να τις δω στο plaisio απο κοντα;

https://www.skroutz.gr/s/5457704/Samsung-UE55HU7100S.html

Φίλε μου δεν ξέρω αν αξίζει να πάρω 4k από τώρα.

Δες για παράδειγμα τις κριτικές από χρήστες σε αυτή:

https://www.skroutz.gr/s/5296690/Samsung-UE55HU7200.html

Μακριά από 4k είναι νωρίς ακόμα. Την 55h6470 έχω 9 μήνες και σπάνια να δω 1080p ταινία. 720p στα 5-6gb είναι άψογα στα 3 μέτρα. Το 4k αξίζει για οθόνες 65"+ εκτός και αν κάθεστε στο 1.5 μέτρο από την 55αρα.

Φίλε μου δεν ξέρω αν αξίζει να πάρω 4k από τώρα.

Δες για παράδειγμα τις κριτικές από χρήστες σε αυτή:

https://www.skroutz.gr/s/5296690/Samsung-UE55HU7200.html

Για το τυπικο σου απανταω δεν βλεπω κατι αρνητικο στις 3 αξιολογησεις.Ο ενας λεει οτι ειναι πολυ ευχαριστημενος και οι αλλοι οτι δεν εχουν 4k βιντεο εκτος απο trailer για να δουνε.Αυτο ειναι δικο τους προβλημα...

Οσο για το αν αξιζει στις 55 ιντσες γιατι οχι;55 ειναι.Οχι 40.Λιγες ειναι οι 55 ιντσες;

Γι'αυτο και σου ειπα αν ειναι να δωσεις 1250 πας σε 4k.Διαφορετικα παρε στα μια προς το 700αρι,

https://www.skroutz.gr/s/4639766/Samsung-UE55H6400.html

Οχι οτι αυτη με τα 1250 οτι δεν θα ειναι φανταστικη αλλα δεν ξερω...οτι σου λεει η τσεπη σου.Αυτη με τα 1250 ειναι εξωτερικα(ξεγελαει και αρκετα)πιο επιβλητικη.Ειναι ωραια smart και samsung.(ζωηρα και ζωντανα χρωμματα).

Eαν παραταυτα σηκωνεις αυτη,

https://www.skroutz.gr/s/4690057/Samsung-UE55H7000.html

go for it!

Eχει μηδενικα πλαινα bezzels και την εχω δει στο Plaisio.Οταν βλεπεις ταινια νομιζεις οτι ολα ζωντανευουν και θα βγουνε εξω απο την tv.

H 7000 εχει Ultra clear panel και εχει πολυ μεγαλη διάφορα με την 6400 ακομα και σε side by side σύγκριση με το ματι. Σαφως και αξιζει την διαφορά εφόσον αυτη ειναι καθαρά ποιότητα εικόνας.

Μοντέλα νεα εχουν ηδη βγει απο την Samsung και LG. Η σειρα Η για την samsung ειναι του 2014 και η J ειναι 2015.

Οσο για 4Κ. Φετος samsung και LG εχουν βγαλει κατα πλειοψηφία 4Κ μοντελα. Τα full HD ειναι λιγα και φτωχα σε specs. Οι τιμες ειναι οι ιδιες και χαμηλότερες με τα περσινα Full HD οποτε δεν θα υπάρχει διλλημα οταν εξαλείψουν τελειως τα περσινά μοντελα.

Για την ιστορια τα 4Κ μοντελα περαν της αναλυσης εχουν καλυτερους επεξεργαστες και ανωτερο hardware. Οταν αυτα διατιθονται σε λογικες τιμες δεν βλεπω τον λογο να μην προτιμηθουν. Του χρονου δεν θα υπαρχουν full hd tv.. Ασχετα με το υλικο θεασης.

H 7000 εχει Ultra clear panel και εχει πολυ μεγαλη διάφορα με την 6400 ακομα και σε side by side σύγκριση με το ματι. Σαφως και αξιζει την διαφορά εφόσον αυτη ειναι καθαρά ποιότητα εικόνας.

Μοντέλα νεα εχουν ηδη βγει απο την Samsung και LG. Η σειρα Η για την samsung ειναι του 2014 και η J ειναι 2015.

Οσο για 4Κ. Φετος samsung και LG εχουν βγαλει κατα πλειοψηφία 4Κ μοντελα. Τα full HD ειναι λιγα και φτωχα σε specs. Οι τιμες ειναι οι ιδιες και χαμηλότερες με τα περσινα Full HD οποτε δεν θα υπάρχει διλλημα οταν εξαλείψουν τελειως τα περσινά μοντελα.

Για την ιστορια τα 4Κ μοντελα περαν της αναλυσης εχουν καλυτερους επεξεργαστες και ανωτερο hardware. Οταν αυτα διατιθονται σε λογικες τιμες δεν βλεπω τον λογο να μην προτιμηθουν. Του χρονου δεν θα υπαρχουν full hd tv.. Ασχετα με το υλικο θεασης.

Δηλαδή graphist83 θεωρείς ότι δεν αξίζει τώρα η αγορά μιας fhd?

Εφόσον κάποιος αναζητήσει κάποια καλή tv με απαιτήσεις στην εικόνα. Και εφόσον τα περσινά μοντέλα εξαντληθουν. Σε νέο μοντέλο μόνο σε 4k θα βρει αυτα που θέλει. Η Samsung έχει την J6300 η οποία είναι μέτρια. Κακή όχι αλλά σε καμία περίπτωση hi end. Η LG φέτος έχει περισσότερα fd μοντέλα αλλά και αυτά φτωχά σε επιδόσεις καθώς έχει δοθεί βάση στα 4Κ και εκεί. Η sony τα ίδια. Άρα καταλήγουμε ότι όσοι ψάχνουν για κάτι καλό σε εικόνα όπως οι περσινες 7000, W829 κτλ. Θα το βρουν φέτος σε 4Κ υλοποίησεις στα ίδια χρήματα με τις αντίστοιχες FULL HD.

Του χρόνου όπως δείχνει FULL HD θα υπάρχουν μόνο φθηνές 40αρες και 32 άρες. Συμφωνώ ότι το 4Κ είναι λίγο υπερβολή για τις αποστάσεις που έχουμε οι περισσότεροι στα σπίτια μας. Αλλά πλέων τείνει προς μονοδρομηση χωρίς να κοστίζει παραπάνω. Ενώ από την άλλη το hardware έχει αναβαθμιστεί μακράν.

Τέλος να κλείσω η Η7000 σε τιμή κάτω από 1200€ αποτελεί εξαιρετική επιλογή. Τα έχει όλα, σοβαρή εικόνα, καλό εξοπλισμό. Έχω και εγώ μια εδώ και 2 μήνες +. Δεν είχα σκοπό να την πάρω αλλά την βρήκα 700€ και δεν άντεξα. Δεν το έχω μετανιώσει καθόλου. Αν ήταν να δώσω όμως περισσότερα (1500 με 2000) που θεωρείται το min για καλή tv θα πήγαινα σε 4Κ.

Έχω κι εγώ την UE55H7000 από τα Χριστούγεννα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Βλέπω κυρίως ταινίες/σειρές σε 1080p. Και τα κανάλια μια χαρά τα δείχνει, ειδικά το NEΡIT HD όποτε έχει αγώνες, τους απολαμβάνεις.

Εφόσον κάποιος αναζητήσει κάποια καλή tv με απαιτήσεις στην εικόνα. Και εφόσον τα περσινά μοντέλα εξαντληθουν. Σε νέο μοντέλο μόνο σε 4k θα βρει αυτα που θέλει. Η Samsung έχει την J6300 η οποία είναι μέτρια. Κακή όχι αλλά σε καμία περίπτωση hi end. Η LG φέτος έχει περισσότερα fd μοντέλα αλλά και αυτά φτωχά σε επιδόσεις καθώς έχει δοθεί βάση στα 4Κ και εκεί. Η sony τα ίδια. Άρα καταλήγουμε ότι όσοι ψάχνουν για κάτι καλό σε εικόνα όπως οι περσινες 7000, W829 κτλ. Θα το βρουν φέτος σε 4Κ υλοποίησεις στα ίδια χρήματα με τις αντίστοιχες FULL HD.

Του χρόνου όπως δείχνει FULL HD θα υπάρχουν μόνο φθηνές 40αρες και 32 άρες. Συμφωνώ ότι το 4Κ είναι λίγο υπερβολή για τις αποστάσεις που έχουμε οι περισσότεροι στα σπίτια μας. Αλλά πλέων τείνει προς μονοδρομηση χωρίς να κοστίζει παραπάνω. Ενώ από την άλλη το hardware έχει αναβαθμιστεί μακράν.

Τέλος να κλείσω η Η7000 σε τιμή κάτω από 1200€ αποτελεί εξαιρετική επιλογή. Τα έχει όλα, σοβαρή εικόνα, καλό εξοπλισμό. Έχω και εγώ μια εδώ και 2 μήνες +. Δεν είχα σκοπό να την πάρω αλλά την βρήκα 700€ και δεν άντεξα. Δεν το έχω μετανιώσει καθόλου. Αν ήταν να δώσω όμως περισσότερα (1500 με 2000) που θεωρείται το min για καλή tv θα πήγαινα σε 4Κ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, αν και μάλλον με μπέρδεψες χειρότερα! 

1250 έχει πλέον η Η7000.

Αν εσύ ξέρεις κάπου να την πουλάνε 700 πες και σε μας! :P

Αν εισαι αυστηρα στα 1250 παρε την 7000.  Εφοσον την βρεις του κουτιού. Γενικως υπάρχουν λίγες οποτε η αγορά θα πρεπει να γινει άμεσα. Αν το σκέφτεσαι μακροπροθεσμα τοτε για να βρεις κατι αντάξιο σαν την 7000 σε νεο μοντέλο 2015, μονον σε 4Κ υλοποίηση. 

Στα 700 την βρηκα 2 ημερων μεταχειρισμενη που χρησιμοποιηθηκε για ενα event. Λογω δουλειάς κατι τετοια πυκνα συχνα τα πετυχαίνω.

Το ερώτημα είναι: γιατί να μην πάρει κανείς στα 800 ευρώ την 55Η6400 που συζητάμε στο θέμα, και να δώσει +50% (ώς και αρκετά παραπάνω χρήματα) για να πάρει μια 4K που δεν φαίνεται στα άμεσα χρόνια να υπάρχει περιεχόμενο ... και όταν υπάρξει περιεχόμενο μετά από χρόνια να πάρει τότε 4K που σαφώς θα είναι ανώτερες σε συνολικά χαρακτηριστικά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...