mixalaras1977 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δεν έχει ουσία η αναβάθμιση από 4 στα 6 gb ram...Για να δουλέψει σωστά το dual channel πρέπει να έχεις δύο ολόιδιες ραμ,αν δεν μπορεις να έχεις δύο ολόιδιες τότε θα κοιτάξεις να πάρεις δύο με ίδια χαρακτηριστικά. Σε κάθε περίπτωση όμως διαφορά θα δεις από τα 4 στα 8 gb ram και όχι από τα 4 στα 6!!! Αν θες την δικιά μου άποψη μείνε με 4gb ram και πάρε έναν ssd δίσκο...εκεί θα δεις την πραγματική αλλαγή!!!Όση ραμ και να βάλεις αν δεν έχεις ssd δεν μπορείς να καταλάβεις τι παει να πει ταχύτητα!!!Πραγματικά ένας ssd μπορεί να αναστήσει και το πιο παλιό μηχάνημα...Σκέψου το σοβαρά πριν ξοδέψεις λεφτά για 6 ή 8 gb ram!!!Με τα διπλά λεφτά θα έχεις 100φορές πάνω επιδόσεις...Ενώ από 4 στα 8gb ραμ θα έχεις μια διαφορά κοντά στο 15-20% και αυτό σε συγκεκριμένες εργασίες. Ηδη εχω βαλει ssd και ομολογω οτι η διαφορα με πριν ειναι απλα τεραστια,και στην εκκινηση αλλα και γενικοτερα στην ολη λειτουργια..ομως επειδη τελευταια δουλευω αρκετα το multitasking και μερικα παιχνιδακια,βλεπω μια καθυστερηση,αλλα και χωρις να κανω τιποτα απολυτως βλεπω οτι η καταναλωση ραμ φτανει στο 42%,ποσο μαλλον να ανοιξω κι εφαρμογες.
nikοs Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Χμ...42% σε idle δεν είναι και πολύ φυσιολογικό...Μήπως έχεις πολλά προγράμματα που ανοίγουν κατά την εκκίνηση;;; Στην αναζήτηση γράψε msconfig πάνε στην καρτέλα "εκκίνηση εργασιών" και απενεργοποίησε ότι δεν χρειάζεσαι...αν δεν ξέρεις τι πρέπει να απενεργοποιήσεις στείλε ένα print screen.
mixalaras1977 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Χμ...42% σε idle δεν είναι και πολύ φυσιολογικό...Μήπως έχεις πολλά προγράμματα που ανοίγουν κατά την εκκίνηση;;; Στην αναζήτηση γράψε msconfig πάνε στην καρτέλα "εκκίνηση εργασιών" και απενεργοποίησε ότι δεν χρειάζεσαι...αν δεν ξέρεις τι πρέπει να απενεργοποιήσεις στείλε ένα print screen. Νικο εχεις δικιο,κι εμενα μου φαινεται παρα πολυ..θα το ψαξω λιγο και θα επανελθω..σε ευχαριστω πολυ.
mixalaras1977 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Λοιπον,εκανα αυτο που μου ειπες για την καταργηση εντολων εκκινησης,απλα ειχα κανει ενα λαθος πριν που εγραψα οτι σε κατασταση ηρεμιας ηταν 42% η μνημη,ενω ηταν 37%,απολογουμαι για το λαθος..παντως τωρα βρισκεται στο 30%..ειναι καλυτερα φανταζομαι..θεωρειται φυσιολογικο το ποσοστο αυτο?
nikοs Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δηλαδή 1,2-1,3gb ram σε χρήση...μια χαρά είσαι... Αν θες να το μειώσεις λίγο ακόμα κάνε τα παρακάτω: Δεξι κλικ στον Υπολογιστής μου->Ρυθμίσεις συστήματος για προχωρημένους->Στην καρτέλα για προχωρημένους επέλεξε το Ρυθμίσεις στις Επιδόσεις.Και απενεργοποίησε τα παρακάτω: -Εμφάνιση σκιάς κάτω απ τα παράθυρα. -Άνοιγμα σύνθετων πλαισίων κατά το σύρσιμο. -Αποθήκευση προεπισκόπησης μικρογραφιών γραμμής εργασιών. -Σβήσιμο ή ολίσθηση των επεξηγήσεων εργαλείων κατα την εμφάνιση. -Σβήσιμο ή ολίσθηση των μενού κατα την εμφάνιση. Εμφανισιακά δεν θα δεις καμιά αλλαγή αλλά θα σου γλυτώσει λίγη ραμ.
sirparis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Καλησπέρα, Εχω ένα λαπτοπ με την ΡΑΜ που ακολουθει, θελω να ναβαθμησω σε 8GB, μέχρι εκέι παέι το PC. Πρέπει να παρω μια ιδια ή να πάρω δύο μεγαλύτερες σε ταχύτητα;
Comic maniak Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2018 17 λεπτά πριν, sirparis είπε Καλησπέρα, Εχω ένα λαπτοπ με την ΡΑΜ που ακολουθει, θελω να ναβαθμησω σε 8GB, μέχρι εκέι παέι το PC. Πρέπει να παρω μια ιδια ή να πάρω δύο μεγαλύτερες σε ταχύτητα; Γιατι ξεθαψες παλιο θεμα και δεν ανοιγες καινουργιο.....;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα