mixalaras1977 Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Γεια σε ολους. θελω τη βοηθεια σας για να αναβαθμισω τη μνημη ραμ του λαπτοπ μου. τωρα εχει 4GB(2X2GB) DDR3 PC3-8500F 533 MHZ με μεγιστη επεκταση μεχρι τα 8GB. τα στοιχεια των καρτων που εχω θα τα δειτε παρακατω σε φωτο. αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν μπορω να βαλω αλλες καρτες με μεγαλυτερη συχνοτητα,π.χ.10500 η 12800,κι αν ναι θα πρεπει να κανω καποια ρυθμιση στο BIOS? μπορω να αλλαξω μονο τη μια καρτα και να αφησω τη δευτερη παλια,η πρεπει να αλλαχτουν κι οι 2? για την ταχυτητα χρονισμου ηδη γνωριζω πως οτι καρτα και να βαλω,αυτες θα χρονιζονται εκει που τους επιτρεπει η μητρικη. εδω απλα να αναφερω οτι το εγχειριδιο με τα χαρακτηριστικα του λαπτοπ αναφερει στο κομματι μνημη οτι ειναι τεχνολογιας 1066 MHZ. θα περιμενω τη βοηθεια σας,ευχαριστω πολυ.
SPANK Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Μπορείς να αφήσει την μια και να πάρεις αλλο ενα dimm δεν έχεις πρόβλημα , βέββαια αν θές 8gb πρέπει να πάρεις 2x4gb και οσο για την ταχύτητα καλύτερα να βάλεις αυτο που έχει τώρα για να μην έχεις ασυμβατότητες , ετσι και αλλιώς και μεγαλύτερη ταχύτητα να βάλεις διαφορά δεν θα δείς καμια. Η μνήμη που πρέπει να βάλεις να δεις να ειναι sodimm ddr3 στα 1066
mixalaras1977 Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Μπορείς να αφήσει την μια και να πάρεις αλλο ενα dimm δεν έχεις πρόβλημα , βέββαια αν θές 8gb πρέπει να πάρεις 2x4gb και οσο για την ταχύτητα καλύτερα να βάλεις αυτο που έχει τώρα για να μην έχεις ασυμβατότητες , ετσι και αλλιώς και μεγαλύτερη ταχύτητα να βάλεις διαφορά δεν θα δείς καμια. Η μνήμη που πρέπει να βάλεις να δεις να ειναι sodimm ddr3 στα 1066 Καλησπερα και σε ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση. ολα οσα εγραψες ειναι απολυτως κατανοητα,απλα μια διευκρινηση..λες αυτη η αυτες που θα βαλω να ειναι στα 1066. αυτες που εχω τωρα,μεσα στις φωτο που εβαλα αναφερουν 533..ειναι το ιδιο η απλα με παιρνει να βαλω μεχρι 1066? εχω μπερδευτει ελαφρως,διοτι ψαχνοντας στο νετ προηγουμενως,εβαλα το εργαλειο της crucial και μου εβγαλε καποιες μνημες που υποτιθεται οτι κανουν για μενα,οι οποιες ομως ειναι PC3-12800 στα 1600. αυτες φανταζομαι δε μου κανουν ετσι?
SPANK Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Στα 1066 ειναι η ram που έχει το 553 ειναι για την κάθε μια στα ποσα λειτουργεί τώρα , ειναι αλλο πράγμα μην μπερδεύεσαι εσυ στα 1066 θέλεις , αυτη ειναι η μνήμη που έχεις http://www.memory4less.com/m4l_itemdetail.aspx?itemid=1441527421
mixalaras1977 Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Στα 1066 ειναι η ram που έχει το 553 ειναι για την κάθε μια στα ποσα λειτουργεί τώρα , ειναι αλλο πράγμα μην μπερδεύεσαι εσυ στα 1066 θέλεις , αυτη ειναι η μνήμη που έχεις http://www.memory4less.com/m4l_itemdetail.aspx?itemid=1441527421 Μαλιστα,ησουν απολυτως σαφης και σε ευχαριστω παρα πολυ για το ξεμπλεγμα. αυριο κιολας θα ξεκινησω ψαξιμο. καλο σου βραδυ.
mixalaras1977 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Χαιρετω την παρεα. λοιπον,μετα απο λιγο ψαξιμο ανακαλυψα 2 καρτες μνημης,αλλα η ιδια η εταιρια αναφερει οτι ειναι συμβατες για mac..και ρωταω εγω,για τη δικη μου περιπτωση δεν κανουν?αφου εχουν ακριβως τα ιδια χαρακτηριστικα με τις δικες μου καρτες,αλλαζουν μονο στο μεγεθος. 1)http://eu.crucial.com/eur/en/ct4g3s1067mceu 2)http://eu.crucial.com/eur/en/ct2c4g3s1067mceu
xristoforos89 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Τα μακ για καποιον λογο (που ισως ουτε αυτοι ξερουν) δεν δεχονται ολες τις μνημες ραμ. Για αυτον τον λογο το αναγραφουν κιολας χαρακτηριστικα στην περιγραφη για να ξερει ο χρηστης ενος μακ οτι θα ειναι συμβατη με το λαπτοπ του. Όσον αφορα την περιπτωση σου, παρε 2 τετοιες και τελειωνεις. http://www.e-shop.gr/ram-corsair-cm3x4gsd1066-4gb-so-dimm-ddr3-value-select-pc3-8500-p-PER.549206 Το μονο που σε ενδιαφερει ειναι να ειναι so-dimm ddr3, στο 1.5v και στα 1066. Ακόμα και στα 1333 ή στα 1600 και αν παρεις, παλι θα στις αναγνωριζει το μηχανημα αλλά θα δουλευει μεχρι το μαξ που δεχεται το λαπτοπ, τα 1066 δηλαδη.
mixalaras1977 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Χριστοφορε καλη σου μερα,σε ευχαριστω πολυ για την παρεμβαση.. η αληθεια ειναι οτι μου εκανε πολλη εντυπωση το γεγονος οτι ενω αυτες οι καρτες που παρεθεσα στην προηγουμενη αναφορα μου,φαινονται απολυτως συμβατες με το λαπτοπ μου,με βαση τα χαρακτηριστικα τους,εντουτοις η ιδια η εταιρια τους τις αναφερει ως συμβατες με τα mac,χωρις ομως να αναφερει αν κανουν για windows. σαν τελευταια κινηση νομιζω θα προσπαθησω να ερθω σε επικοινωνια μαζι τους,κι αν δε βγαλω ακρη,θα παω σε κατι αλλο.. εξαλλου κι αυτες που ανεφερες θεωρουνται απο τις κορυφαιες στον τομεα τους.
xristoforos89 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δεν υπάρχει περίπτωση να μην δουλεύουν και σε windows laptop. Ότι είναι συμβατές ΚΑΙ με μακ εννοεί στην ουσία.
SPANK Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Εφόσον πάντως υπάρχουν και αλλες μνήμες δεν βλέπω τον λόγο να πάς με αυτες που λένε mac
mixalaras1977 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Εφόσον πάντως υπάρχουν και αλλες μνήμες δεν βλέπω τον λόγο να πάς με αυτες που λένε mac Ναι ναι σιγουρα,εχετε απολυτο δικιο κι εσυ κι ο Χριστοφορος που εγραψε απο πανω..απλα ηθελα να ξεδιαλυνω λιγο τις αποριες μου. να ρωτησω κατι τελευταιο ελπιζοντας οτι δε γινομαι κουραστικος?οπως ανεφερα στην αρχη του ποστ μου εχω 4 γιγα ραμ..σκεφτομουν να την αυξησω στα 6,δηλαδη να αλλαξω μονο τη μια καρτα..θα κανει καποια σημαντικη διαφορα η ειναι καλυτερα να αλλαξω και τις 2 και να παω στα 8 γιγα?
SPANK Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Απλά θα έχεις περισότερη ram αλλα και με 6gb μια χαρά θα εισαι
nikοs Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δεν έχει ουσία η αναβάθμιση από 4 στα 6 gb ram...Για να δουλέψει σωστά το dual channel πρέπει να έχεις δύο ολόιδιες ραμ,αν δεν μπορεις να έχεις δύο ολόιδιες τότε θα κοιτάξεις να πάρεις δύο με ίδια χαρακτηριστικά. Σε κάθε περίπτωση όμως διαφορά θα δεις από τα 4 στα 8 gb ram και όχι από τα 4 στα 6!!! Αν θες την δικιά μου άποψη μείνε με 4gb ram και πάρε έναν ssd δίσκο...εκεί θα δεις την πραγματική αλλαγή!!!Όση ραμ και να βάλεις αν δεν έχεις ssd δεν μπορείς να καταλάβεις τι παει να πει ταχύτητα!!!Πραγματικά ένας ssd μπορεί να αναστήσει και το πιο παλιό μηχάνημα...Σκέψου το σοβαρά πριν ξοδέψεις λεφτά για 6 ή 8 gb ram!!!Με τα διπλά λεφτά θα έχεις 100φορές πάνω επιδόσεις...Ενώ από 4 στα 8gb ραμ θα έχεις μια διαφορά κοντά στο 15-20% και αυτό σε συγκεκριμένες εργασίες. 1
xristoforos89 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Ναι ναι σιγουρα,εχετε απολυτο δικιο κι εσυ κι ο Χριστοφορος που εγραψε απο πανω..απλα ηθελα να ξεδιαλυνω λιγο τις αποριες μου. να ρωτησω κατι τελευταιο ελπιζοντας οτι δε γινομαι κουραστικος?οπως ανεφερα στην αρχη του ποστ μου εχω 4 γιγα ραμ..σκεφτομουν να την αυξησω στα 6,δηλαδη να αλλαξω μονο τη μια καρτα..θα κανει καποια σημαντικη διαφορα η ειναι καλυτερα να αλλαξω και τις 2 και να παω στα 8 γιγα? Ουσιαστικη διαφορα απο τα 6 στα 8 γιγα δεν θα δεις. Εφοσον εχεις και ssd, δεν αξιζει -κατ'εμενα- να πας στα 8γιγα ραμ. Και με 6 υπερκαλυμμενος θα εισαι. Όχι οτι για απλη χρηση δεν ειναι υπεραρκετα τα 4γιγα. 1
nikοs Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Ουσιαστικη διαφορα απο τα 6 στα 8 γιγα δεν θα δεις. Εφοσον εχεις και ssd, δεν αξιζει -κατ'εμενα- να πας στα 8γιγα ραμ. Και με 6 υπερκαλυμμενος θα εισαι. Όχι οτι για απλη χρηση δεν ειναι υπεραρκετα τα 4γιγα. Αν ήδη έχει ssd τότε δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα