jgeorgiou Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 βασίλης33 συμφώνω με αυτό που λες δεν λέω ότι πάνω στο παιχνίδι θα του καταναλώνει συνεχώς αυτό το ρεύμα .... απλά προβλέπουμε ποιο είναι το ΜΑΞ γιατί όταν το πιάνει δεν θέλουμε κολλήματα , μπλε οθόνες και επανεκινήσεις. Οπότε μετράμε το worst case σενάριο και υπολογίζουμε ότι θα μας καίει κατα μέσο όρο 10...30% λιγότερο ανάλογα με την χρήση. η 750ΤΙ που του προτάθηκε ποιο πάνω είναι λίγο ποιο αδύναμη αλλά καίει λιγότερο από το μισό ρεύμα οπότε δεν στρεσάρονται οι ανεμιστήρες μέσα στο κουτί. (καταναλωση ρεύματος = θερμότητα ..... μισή κατανάλωση ρεύματος = μισή ελκυση θερμότητας ...............αρα ξεκούραστοι - ποιο αθόρυβοι αναμιστήρες)
cabdik Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 ΞΑΝΑ...λεμε... το TDP ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ. την καταναλωση την μετραμε στην πριζα με WATToμετρο, για να βλεπουμε την πραγματικη καταναλωση το συστηματος. το παραπανω συστημα + την 270Χ, θα ειναι ζητημα, αν ξεπερναει τα 280-300W...!! μιλαω σε καθημερινη χρηση και οχι σε STRESS TESTS που πιεζουν στα ορια..! αντε στα τεστ αυτα, να βαλεις 30-40W(?) επιπλεον...! παντως, θα κανω και αλλη μια προταση, μιας και εχει καλη μητρικη. θα ελεγα -αν θελει φυσικα- να αλλαξει τον επεξεργαστη με εναν 860Κ, αφου θα μπει εξωτερικη καρτα γραφικων....!!!! 1
jgeorgiou Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 http://www.cpu-world.com/Glossary/T/Thermal_Design_Power_(TDP).html The Thermal Design Power (TDP) is the average maximum power a processor can dissipate while running commercially available software. TDP is primarily used as a guideline for manufacturers of thermal solutions (heatsinks/fans, etc) which tells them how much heat their solution should dissipate. TDP is not the maximum power the CPU may generate - there may be periods of time when the CPU dissipates more power than designed, in which case either the CPU temperature will rise closer to the maximum, or special CPU circuitry will activate and add idle cycles or reduce CPU frequency with the intent of reducing the amount of generated power. TDP is usually 20% - 30% lower than the CPU maximum power dissipation. και εγώ με ΒΑΡΙΑ προγράμματα/παιχνίδια τον υπολογίζω κάτω από τα 400 .... και με ελαφριά (π.χ. ιντερνετ) γύρω στα 300watts
βασίλης33 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 μα υπέρχει αδερφέ μου περίπτωση να είναι όλα μαζί ποτέ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕ FULL LOAD??? ακόμη και να είναι τον καλύπτει 500% το τροφοδοτικό του! όσων αφορά την 750ti για μένα είναι πεταμένα χρήματα! ΑΠΛΑ. τους τελευταίους τίτλους θα τους παίζει σε medium γραφικά απλά αξιοπρεπώς, αξίζει??? δέν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ των δύο καρτών! ο επεξεργαστής που έχει δέν θα την κρατήσει καθόλου πίσω την κάρτα οπότε δέν βλέπω τον λόγο γιατί να μήν πάει σε κάτι τέτοιο!
jgeorgiou Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 http://extreme.outervision.com/PSUEngine εδώ μπορούμε να υπολογίσουμε τα watts κάρτα γραφικών όσο ποιο ακριβή παίρνεις τόσο ποιο καλή είναι. Αν βγάλεις έξω τις άχρηστες κάρτες των 1 ή 2 ετών εγγυησης που δεν τις εμπιστεύεται ούτε ο κατασκευαστής .... η 270Χ είναι σαφώς ποιο γρήγορη αλλά πρέπει να χώσεις το χέρι ποιο βαθιά στην τσέπη. βασίλης33 Βεβαίως ..... όταν παίζεις ένα βαρύ παιχνίδι (σύγχρονο , όχι LOL) μπορεί μέσα στην διάρκεια των ωρών κάποιες στιγμές να τα χρειαστείς αυτά τα watts. Στο 99% του χρόνου που παίζεις .... όχι .... αλλά εκείνο το 1 στα 1000 δευτερόλεπτα θες να σου κολλήσει το σύστημα?
cabdik Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 http://extreme.outervision.com/PSUEngine εδώ μπορούμε να υπολογίσουμε τα watts κάρτα γραφικών όσο ποιο ακριβή παίρνεις τόσο ποιο καλή είναι. Αν βγάλεις έξω τις άχρηστες κάρτες των 1 ή 2 ετών εγγυησης που δεν τις εμπιστεύεται ούτε ο κατασκευαστής .... η 270Χ είναι σαφώς ποιο γρήγορη αλλά πρέπει να χώσεις το χέρι ποιο βαθιά στην τσέπη. και αυτο το Site, επαναλαμβανω, δεν ειναι μετρητης καταναλωσης, αλλα υπολογιστικο site τροφοδοσιας. με πιο απλα λογια, υπολογιζει ποσα W τροφοδοτικο χρειαζεσαι για την συνθεση που θελεις. πχ εγω εβαλα το συστημα που εχω στο HTPC της υπογραφης μου, και στο 100% utilization, μου λεει οτι θελω 359W Recommended PSU Wattage...! δεν σημαινει οτι καταναλωνει τοσο...!! ο μετρητης πριζας που του εχω, ΜΑΧ -in game- γραφει 180-190W....!!!!
adtakhs Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 η 270Χ θα φτάσει στο όριο το τροφοδοτικό του ..... γιατί έχει ενεργοβόρο επεξεργαστή. επίσης ..... θα ζεσταθεί το εσσωτερικό του κουτιου και οι ανεμιστήρες θα κάνουν σαν ελικόπτερα. Τα APU δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ενεργοβόρα .... 1
jgeorgiou Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 λογικό αυτό που λες γιατί το πικ της 7750 είναι 43Watt οι 3 δίσκοι έχουν μέση κατανάλωση 10+10+10=30watts συν ssd 5watts ο επεξεργαστής σου 95watts με τα λίγο παλιότερα παιχνίδια (p.x. LOL) να τον δουλεύουν στα 60-70 με το ζόρι και κάτι άλλα ψιλά μητρική , μνημες κτλ βγαίνει το νούμερο που λες (αυτό λέμε σε όλη την συζήτηση ....φυσικά δεν ξέρει ο άλλος πόσο καταναλώνεις αφού εξαρτάται από το τι τρέχεις!!!!!! λέμε ότι για να διαλέξεις το τροφοδοτικό πρέπει να υπολογίσεις το ΜΑΞ ωστε όταν ....μια στις 1000 το πιασεις να μην σε κρεμάσει το μηχάνημα). Παλιά παιχνίδια τύπου LOL λειτουργούν την vga γερά ....αλλά έναν καλό επεξεργαστή τον λειτουργούν στο πολύ χαλαρο. Αν βάλεις το τελευταίο CS όμως ο επεξεργαστής θα καταναλώνει άνω των 100 μόνος του. ΥΓ η APU αν δεν βάλεις έξτρα vga ...φυσικά και εχεις σχετικά χαμηλή κατανάλωση
cabdik Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 λογικό αυτό που λες γιατί το πικ της 7750 είναι 43Watt οι 3 δίσκοι έχουν μέση κατανάλωση 10+10+10=30watts συν ssd 5watts ο επεξεργαστής σου 95watts με τα λίγο παλιότερα παιχνίδια (p.x. LOL) να τον δουλεύουν στα 60-70 με το ζόρι και κάτι άλλα ψιλά μητρική , μνημες κτλ βγαίνει το νούμερο που λες εχεις κολλησει στα 95W...! αυτο σου εξηγω...! ετσι που τα εχεις στο κεφαλι σου, δεν βγαινουν τα W...! ο επεξεργαστης μου ειναι ξεκλειδωμενος X4 στα 3200ΜΗΖ, και καταναλωνει τοσα που σου λεω..!! η μητρικη δεν καταναλωνει τιποτα...???? αν τα υπολογισεις ετσι, θα επρεπε να "καιω" 250+ W...! ομως δεν ειναι ετσι..!! τελος παντων, δεν αξιζει να ασχολιομαστε με 50W πανω-κατω..!
jgeorgiou Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 λογικό αυτό που λες γιατί το πικ της 7750 είναι 43Watt οι 3 δίσκοι έχουν μέση κατανάλωση 10+10+10=30watts συν ssd 5watts ο επεξεργαστής σου 95watts με τα λίγο παλιότερα παιχνίδια (p.x. LOL) να τον δουλεύουν στα 60-70 με το ζόρι και κάτι άλλα ψιλά μητρική , μνημες κτλ 40 vga 35 δίσκοι (πολύ χοντρό γιατί απόκλειεται να τα χρησιμοποιείς όλα μαζι .... στην πραγματικότητα 20-25) 70 cpu (παιχνίδι τυπου λολ δεν τον στρεσάρει) περισσεύουν 50watt για μητρική/ανεμιστηρες/μνήμες ....μια χαρά βγαίνει το νούμερο Δεν νομίζω να μπερδεύομαι εγώ .... μάλλον δεν έχεις αντιληφθεί ότι παίζει ρόλο τι τρέχεις όταν το μετράς.
cabdik Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 σου διευκρινιζω παλι, οτι ο επεξεργαστης ειναι ξεκλειδωμενος και OCed στα 3,2ghz..! ΔΕΝ ειναι default...!! μιλαμε -ουσιαστικα- για εναν Phenom II X4 955 default...!! και τα παιχνιδια που παιζει το πισι, ειναι τυπου COD AW, Wolfenstein Old Blood, Sniper elite, κλπ..! καμμια σχεση με LOL..! αρα τα 70W που αναφερεις πιο πανω, ναι, ειναι πιο κοντα στην πραγματικη καταναλωση σε συνθηκες φορτου, και οχι τα 125W που ειναι το TDP. αυτο προσπαθω να εξηγησω τοση ωρα...!!! ετσι.. ναι..! βγαινει η καταναλωση των 180-190W...!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα