Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από 11/02/15 αναβαθμισα σε vdsl 30 στην isdn γραμμη που εχω, με router speedport w724v ci, συγχρονιζοντας στα 22000 / 1300. Μετα από τηλ. στο 13888 μου ειπαν ότι εκει περιπου πρεπει να δουλευει η γραμμη μου γεγονος που δεν αμφισβητησα μη εχοντας περαιτέρω γνωσεις.
Στις 12/05/15 διαπιστωσα τυχαια σημαντικη καθυστερηση και ενδείξεις 13500 / 830 και μετα από τηλ στο 13888 διαπιστωσαν βλαβη στην γραμμη και εστειλαν τεχνικο στο σπιτι ο οποιος μετρώντας στο κουτι του ΟΤΕ που ερχεται το καλωδιο από την κολωνα πριν μπει στο σπιτι βρηκε 29500 / 2450 λεγοντας μου ότι το πρόβλημα είναι εντος του σπιτιου και μου συνεστησε να βαλω utp pet καλωδιο από το κουτι εως εκει που βρισκεται το ρουτερ, εξωτερικα (είναι μονοκατοικια) βαζοντας τηλ. πριζα στο τελος του καλωδίου όπως και το εκανα, πετυχαίνοντας συγχρονισμο 26500 / 2450.
Μετα χρησης δεκα (10) περιπου λεπτων ειχα 26500 / 840 καθως και αποσυνδεσεις και επανασυγχρονισμους του ρουτερ. Παραλληλα δε ο τεχνικος μου ειχε πει ότι εάν δεν αποκατασταθεί η βλαβη πρεπει να μετατρέψω την γραμμη σε pstn επειδή το isdn είναι αυτό που δημιουργει τα προβληματα .
Τηλεφωνησα παλι στον ΟΤΕ δινοντας την βλαβη εκ νεου μετα από δυο ωρες μου τηλεφωνησαν και μου ειπαν ότι συγχρονισαν στα 29347 / 1835 λεγοντας μου ότι το 1835 είναι το μεγιστο που θα εχω, και να το παρακολουθησω για μια εβδομαδα επισημαίνοντας μου ότι εάν διαπιστωθουν προβλήματα τοτε το επομενο βημα θα είναι η μεταβαση σε pstn.
Στις 20/5/15 αποσυνθεθηκε το ρουτερ και εμειναν σβηστες οι ενδειξεις DSL και ONLINE και αναμμενα μονο τα POWER και WLAN, και φυσικα χωρις να εχω προσβαση στο διαδυκτιο . Τηλεφωνο παλι στο γνωστο πλεον 13888 οπου μου ειπαν ότι η συσταση του τεχνικου είναι η μεταβαση σε pstn. Πριν παρω αυτή την αποφαση εβγαλα το ρουτερ από την πριζα και αφου το εβαλα ξανα κλειδωσε 25192 / 2495 (εβγαλα και το firewall του ρουτερ εκτος – καπου το διαβασα ότι ισως είναι υπαιτιο προβληματων).
Στις 21/5/15 (βραδυ) ειδα 28580 / 1626 εως και αυτην την στιγμη. Θα ηθελα την αποψη σας για όλα αυτά επισημαινοντας ότι δεν εχω προβλημα να γυρισω σε pstn εάν λυθουν τα προβληματα αν και θα χασω την χρηση δευτερης γραμμης msn που εχω τωρα (με αποκλειστικη χρηση fax μεσω πολυμηχανηματος HP M1217nfw).

Δημοσ.

γενικα οι vdsl εχουν ακομα πολλα προβληματα και οι τεχνικοι δεν ξερουν τι τους γινεται.. ειχα και γω 30αρα, και ειχα και εγω αποσυνδεσεις κλτπ συνχα ( γενικα πολλα τετοια προβληματα) μεχρι που δεν δουλευε καθολου.. φωναξα 2 τεχνικους μου ειπαν το ιδιο να αλλαξω καλωδιο απο σπιτι σε καφαο καθως αυτο θα στοιχηζε εκατσα το εψαξα και ειδα οτι στο σπιτι ερχοντουσαν 2 καλωδια απο την πολυκατικοια.. ετσι φωναξα 3ο τεχνικο (ο οποιος γνωριζε το αθλημα καμια σχεση με τους αλλους) και μου συνδεσε αυτα τα καλωδια και δεν ξαναειχα προβλημα.. γυρισα σε 24αρα προσφατα λογο κοστους και απο αποψης οτι τετοιες ταχυτητες στην ελλαδα ακομα δεν λειτουργουν σωστα για να μην πω για 24αρες που ποιανουν max 10 anyway..

Δημοσ.

.το adsl over pstn παιζει καλυτερα απο το adsl over isdn λογω οτι το Isdn πιανει παραπανω συχνοτητες.οσο ξερω το ιδιο παιζει και στο vdsl.

β.σωστη καλωδιωση για vdsl

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

γ.προσοχη σε χωνευτη μια που ειναι μονοκατοικια να μην ειναι συνδεδεμενο το αναπληρωματικο ζευγαρι,

β.να εχει γινει καλη ενωση πχ με scotchlok 3m για να μην εχεις θεμα με υγρασια και οξειδωμενα καλωδια.αυτα για να αποκλεισεις λιγο το δικο σου κομματι.στο adsl τουλαχιστον το isdn επηρεαζει το upload.βεβαια εσενα ειναι μεγαλη διακυμανση που δειχνει οτι κατι αλλο φταιει αλλα για μενα καντο vdsl over pstn.

Δημοσ.

Εγω μια βδομαδα σχεδον με vdsl isdn δεν εχω ακομα τουλαχιστον προβληματα .Τερματιζει την ταχυτητα.

Εχω συνδεσει το spliter στην τηλεφωνικη γραμμη και απο εκει μια εξοδο (modem) για το router και μια (Phone)  για το elcom (netmod).

Στις θυρες ethernet του router κλασικα τα pc που θελω να συνδεσω.

Με εντολες που μου ειπαν απο ΟΤΕ προγραμματισα και τον msn αριθμο.

Δημοσ.

Εγω μια βδομαδα σχεδον με vdsl isdn δεν εχω ακομα τουλαχιστον προβληματα .Τερματιζει την ταχυτητα.

Εχω συνδεσει το spliter στην τηλεφωνικη γραμμη και απο εκει μια εξοδο (modem) για το router και μια (Phone)  για το elcom (netmod).

τι εννοεις ΄προγραμματισμος του msn΄?

Δημοσ.

Ημουν cyta και ειχα δυο αριθμους voip .

Για να μην χασω τον ενα εκανα φορητοτητα σε ΟΤΕ που μονο αυτος δινει δυνατοτητα για msn.

Για το απο ποια θυρα του netomod θα χτυπαει μονο αυτος ο αριθμος θελει καποιες εντολες που πληκτρολογησα απο συσκευες συνδεδεμενες στο netmod.

Επισης οι εξερχομενες κλισεις απο αυτο τον αριθμο να δρομολογουντε απο τον κεφαλικο που εχει απεριοριστα αστικα και υπεραστικα.

Χρρεωση msn καπου 1 ευρω τον μηνα απο ΟΤΕ.

Δημοσ.

αν εισαι απο kv Ναι δεν προκειται να δεις καμια εμφανη διαφορα.αν καποιος παιρνει απο το αστικο κεντρο σαν τον φιλο μας αν καταλαβα καλα εκει η διαφορα φαινεται αφου ζοριζεις την γραμμη παραπανω.

• Like 1
Δημοσ.

αν εισαι απο kv Ναι δεν προκειται να δεις καμια εμφανη διαφορα.αν καποιος παιρνει απο το αστικο κεντρο σαν τον φιλο μας αν καταλαβα καλα εκει η διαφορα φαινεται αφου ζοριζεις την γραμμη παραπανω.

Ναι από kv (ΚΑΦΑΟ) είμαι.

Δημοσ.

Ημουν cyta και ειχα δυο αριθμους voip .

Για να μην χασω τον ενα εκανα φορητοτητα σε ΟΤΕ που μονο αυτος δινει δυνατοτητα για msn.

Για το απο ποια θυρα του netomod θα χτυπαει μονο αυτος ο αριθμος θελει καποιες εντολες που πληκτρολογησα απο συσκευες συνδεδεμενες στο netmod.

Επισης οι εξερχομενες κλισεις απο αυτο τον αριθμο να δρομολογουντε απο τον κεφαλικο που εχει απεριοριστα αστικα και υπεραστικα.

Χρρεωση msn καπου 1 ευρω τον μηνα απο ΟΤΕ.

Δε κάνει μόνο ο ΟΤΕ φορητότητα σε 2 αριθμούς αλλά κ η HOL. Ο ένας είναι VOIP ο άλλος είναι POTS. Και μπορείς να έχεις έναν κεφαλικό κ έως 3 msn. Και να έχεις κ συνεκτικότητα φυσικά, δηλαδή αν σε καλέσουν στον κεφαλικό κ μιλάς ήδη να χτυπήσει σε συσκευή που είναι συνδεμένη σε msn κτλ. Εκτός κ αν ήθελες να είναι κ οι 2 POTS οπότε εκεί ναι, μόνο ΟΤΕ αλλά κ πάλι δεν είναι καλή υλοποιήση το ISDN λόγω της τάσης που παίζει κ καλό θα ήταν σιγά σιγά να μειωθούν οι ISDN γραμμές κ όχι να εμφανίζονται νέες. Πληροφοριακά κ φιλικά.

EDIT : Αν ήθελες απλά να κρατήσεις τον αριθμό κ να μην έχεις 2 κανάλια φωνής, μπορείς να κάνεις φορητότητα έως 3 msn αριθμούς δωρεάν.

Δημοσ.

Δε κάνει μόνο ο ΟΤΕ φορητότητα σε 2 αριθμούς αλλά κ η HOL. Ο ένας είναι VOIP ο άλλος είναι POTS. Και μπορείς να έχεις έναν κεφαλικό κ έως 3 msn. Και να έχεις κ συνεκτικότητα φυσικά, δηλαδή αν σε καλέσουν στον κεφαλικό κ μιλάς ήδη να χτυπήσει σε συσκευή που είναι συνδεμένη σε msn κτλ. Εκτός κ αν ήθελες να είναι κ οι 2 POTS οπότε εκεί ναι, μόνο ΟΤΕ αλλά κ πάλι δεν είναι καλή υλοποιήση το ISDN λόγω της τάσης που παίζει κ καλό θα ήταν σιγά σιγά να μειωθούν οι ISDN γραμμές κ όχι να εμφανίζονται νέες. Πληροφοριακά κ φιλικά.

EDIT : Αν ήθελες απλά να κρατήσεις τον αριθμό κ να μην έχεις 2 κανάλια φωνής, μπορείς να κάνεις φορητότητα έως 3 msn αριθμούς δωρεάν.

Η Hol ομως δεν εδινε vdsl οταν εβαλα εγω απο ΚΑΦΑΟ.Ισως βαζει τωρα.

Δημοσ.

hol και wind οσο ξερω δινουν.απλα αν μπλεξεις με voip τοτε κατα καποιο τροπο δεχεσαι υποχρεωτικα οτι δεν μπορεις να βαλεις τον δικο σου εξοπλισμο παρα μονο αυτον που σου δινουν.πχ zte  ή οτι αλλα σαβουροmodem δινουν σε vdsl

Η Hol ομως δεν εδινε vdsl οταν εβαλα εγω απο ΚΑΦΑΟ.Ισως βαζει τωρα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...