DoukiMan Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Αυτη την περιοδο αγοραζω κομματι κομματι εξαρτηματα για να φτιαξω εναν υπολογιστη για επιχειρηση. Στο θεμα μας τωρα του software. Θελω να αγορασω microsoft windows 7-microsoft office και καποιο antivirus. Και εδω ειναι το σημειο που θελω την βοηθεια σας: επειδη προκειται για επιχειρηση (1 pc) θα ηταν καλο να ειναι αυθεντικα τα προγραμματα ωστε σε περιπτωση ελεγχου να ειμαι καθαρος. Θα ηθελα να μου προτεινετε απο που να αγορασω τα προγραμματα ωστε να μου ερθουν πιο φθηνα. (Σε περιπτωση ελεγχου γνωριζει καποιος τι ελεγχουν?Αν ειναι αγορασμενα?Αν εχεις τιμολογιο?)
george200-13 Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Μπορεις να βρεις αυθεντικα κλειδια γυρω στα 20€ απο αγγελιες ειτε εδω ειτε σε αλλα φορουμ. Επισης δεν χρειαζεται να αγορασεις antivirous, και τα δωρεαν κανουν καλη δουλεια
DoukiMan Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Μπορεις να βρεις αυθεντικα κλειδια γυρω στα 20€ απο αγγελιες ειτε εδω ειτε σε αλλα φορουμ. Επισης δεν χρειαζεται να αγορασεις antivirous, και τα δωρεαν κανουν καλη δουλεια Σε περιπτωση ελεγχου ζητανε να δουν αν ειναι αυθεντικα η θελουν και το τιμολογιο αγορας?
DoukiMan Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Με αυτα εδω θα κανω την δουλεια μου χωρις προβλημα? https://www.skroutz.gr/s/3986142/Microsoft-Windows-8-1-x32-x64-GR.html
The_Judas Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Αν η επιχείρηση έχει windows server και domain θα χρειαστεί να πάρεις τα windows 8.1 pro Αν όχι, αυτά που λες είναι καλά. Να τα αγοράσουν με τιμολόγιο όμως. Για antivirus, το comodo είναι δωρεάν για εταιρική χρήση.
BritGreek Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Σε περιπτωση ελεγχου ζητανε να δουν αν ειναι αυθεντικα η θελουν και το τιμολογιο αγορας? Οι λύσεις για δωρεάν antivirus σε εταιρείες είναι εξαιρετικά περιορισμένες, με καλύτερη επιλογή για μένα, το Microsoft Security Essentials (δωρεάν μέχρι 10 pc, νομίζω). Windows, μπορείς να αγοράσεις όποια έκδοση θέλεις και να τη χρησιμοποιείς νόμιμα. Ακόμα και Home Premium. Όμως, όπως έμαθα, πρέπει να πάρεις τη retail έκδοση, γιατί μπορεί μεν να σου πουλάνε τα μαγαζιά DSP με την αγορά ενός hardware (πληκτρολόγιο, σκληρός, κλπ), αλλά σε έλεγχο έχεις πρόβλημα, γιατί κανονικά DSP παίρνεις με την αγορά νέου ολοκληρωμένου συστήματος (ίδια ημερομηνία τιμολογίου). Σε ότι αφορά στο Office όμως, είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις την πανάκριβη Professional έκδοση (δεν ξέρω τι ισχύει με το 365, αλλά ξέρω ότι ανανεώνεις την άδεια κάθε χρόνο). Αυτό σου το γράφω σίγουρα, μετά από επικοινωνία μου με τη Microsoft. Τέλος, για κάθε software (και λειτουργικό, εννοείται) που έχεις εγκατεστημένο, απαιτείται τιμολόγιο αγοράς. Για να προλάβω όσους γράψουν "και ποιός θα το ψάξει;", πιστέψτε με τους τελευταίους μήνες το ψάχνουν πολύ και το λέω εκ πείρας, με το πρόστιμο να είναι -νομίζω- 1000 ευρώ για κάθε παράνομα εγκατεστημένο λογισμικό. Τέλος, να επισημάνω ότι ακόμα και σε λάπτοπ, υπάρχει η πιθανότητα να βρεθείτε εκτεθειμένοι, καθώς έχουν υπάρξει περιπτώσεις που το εργοστάσιο χρησιμοποιεί ένα κλειδί για όλη τη σειρά, με αποτέλεσμα η Microsoft να βλέπει ως πειρατικά τα windows. Μου έτυχε εμένα και λύση δεν βρήκα ποτέ, πέραν της διαβεβαίωσης από τη Microsoft Hellas ότι σε περίπτωση ελέγχου, θα με καλύψουν καθώς δεν ευθύνομαι εγώ για το λάθος του εργοστασίου. To έχω γράψει σε άλλο thread. Για μένα, δες τι απαιτήσεις έχει η δουλειά σου, και σκέψου μήπως σε συμφέρει να εγκαταστήσεις κάποια διανομή linux, ως office suite να χρησιμοποιείς το LibreOffice και για mail client / calendar να χρησιμοποιήσεις Thunderbird με το calendar του που συγχρονίζεται με το gmail. Εγώ αυτά έχω και με καλύπτουν πλήρως, ενώ είναι εντελώς δωρεάν.
DoukiMan Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Οι λύσεις για δωρεάν antivirus σε εταιρείες είναι εξαιρετικά περιορισμένες, με καλύτερη επιλογή για μένα, το Microsoft Security Essentials (δωρεάν μέχρι 10 pc, νομίζω). Windows, μπορείς να αγοράσεις όποια έκδοση θέλεις και να τη χρησιμοποιείς νόμιμα. Ακόμα και Home Premium. Όμως, όπως έμαθα, πρέπει να πάρεις τη retail έκδοση, γιατί μπορεί μεν να σου πουλάνε τα μαγαζιά DSP με την αγορά ενός hardware (πληκτρολόγιο, σκληρός, κλπ), αλλά σε έλεγχο έχεις πρόβλημα, γιατί κανονικά DSP παίρνεις με την αγορά νέου ολοκληρωμένου συστήματος (ίδια ημερομηνία τιμολογίου). Σε ότι αφορά στο Office όμως, είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις την πανάκριβη Professional έκδοση (δεν ξέρω τι ισχύει με το 365, αλλά ξέρω ότι ανανεώνεις την άδεια κάθε χρόνο). Αυτό σου το γράφω σίγουρα, μετά από επικοινωνία μου με τη Microsoft. Τέλος, για κάθε software (και λειτουργικό, εννοείται) που έχεις εγκατεστημένο, απαιτείται τιμολόγιο αγοράς. Για να προλάβω όσους γράψουν "και ποιός θα το ψάξει;", πιστέψτε με τους τελευταίους μήνες το ψάχνουν πολύ και το λέω εκ πείρας, με το πρόστιμο να είναι -νομίζω- 1000 ευρώ για κάθε παράνομα εγκατεστημένο λογισμικό. Τέλος, να επισημάνω ότι ακόμα και σε λάπτοπ, υπάρχει η πιθανότητα να βρεθείτε εκτεθειμένοι, καθώς έχουν υπάρξει περιπτώσεις που το εργοστάσιο χρησιμοποιεί ένα κλειδί για όλη τη σειρά, με αποτέλεσμα η Microsoft να βλέπει ως πειρατικά τα windows. Μου έτυχε εμένα και λύση δεν βρήκα ποτέ, πέραν της διαβεβαίωσης από τη Microsoft Hellas ότι σε περίπτωση ελέγχου, θα με καλύψουν καθώς δεν ευθύνομαι εγώ για το λάθος του εργοστασίου. To έχω γράψει σε άλλο thread. Για μένα, δες τι απαιτήσεις έχει η δουλειά σου, και σκέψου μήπως σε συμφέρει να εγκαταστήσεις κάποια διανομή linux, ως office suite να χρησιμοποιείς το LibreOffice και για mail client / calendar να χρησιμοποιήσεις Thunderbird με το calendar του που συγχρονίζεται με το gmail. Εγώ αυτά έχω και με καλύπτουν πλήρως, ενώ είναι εντελώς δωρεάν. αμα βαλω για windows αυτα? https://www.skroutz.gr/s/3986142/Microsoft-Windows-8-1-x32-x64-GR.html και office αγορασω ενα κλειδι απο τις αγγελιες θα υπαρχει προβλημα?
BritGreek Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 αμα βαλω για windows αυτα? https://www.skroutz.gr/s/3986142/Microsoft-Windows-8-1-x32-x64-GR.html και office αγορασω ενα κλειδι απο τις αγγελιες θα υπαρχει προβλημα? Χρειάζεσαι τιμολόγια αγοράς και άδειες χρήσης για ό,τι έχεις εγκατεστημένο (ακόμα και για γραμματοσειρές που δεν είναι δωρεάν). Εκτός αν σου κανονίσει ο λογιστής σου αγορά από ιδιώτη. Δεν ξέρω αν η άδεια χρήσης της Microsoft επιτρέπει κάτι τέτοιο, αλλά αν το επιτρέπει, τότε ρωτάς το λογιστή σου για το πώς γίνεται, ρισκάροντας ότι εκείνος που σου το πουλάει θα το απεγκαταστήσει από τον υπολογιστή του πριν σου το δώσει, για να μην κλειδώσει το serial. Τα windows αναφέρουν ότι είναι retail, άρα δεν έχεις πρόβλημα. Πάντως, βρες τα professional, για να έχεις περισσότερες δυνατότητες.
The_Judas Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Βάλε το libre office που είναι δωρεάν. Βασικά δεν μπορούμε να βοηθήσουμε αν δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες. Τι είδους επιχείρηση; Τρέχουν κάποιο λογισμικό erp; Εχουν δικό τους domain; Χρειάζονται να τρέξουν κάποια συγκεκριμένα προγράμματα σε windows; 1
BritGreek Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Βάλε το libre office που είναι δωρεάν. Βασικά δεν μπορούμε να βοηθήσουμε αν δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες. Τι είδους επιχείρηση; Τρέχουν κάποιο λογισμικό erp; Εχουν δικό τους domain; Χρειάζονται να τρέξουν κάποια συγκεκριμένα προγράμματα σε windows; Γιατί, αν έχουν δικό τους domain αλλάζει κάτι; (ρωτάω γιατί δεν γνωρίζω)
The_Judas Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Δημοσ. 23 Μαΐου 2015 Βασικά αν η επιχείρηση έχει δικό της windows server ίσως να θέλουν να κάνουν join σε domain* και όχι σε workgroup οι υπολογιστές. Εκεί χρειάζονται μόνο windows pro. * η διαφορά είναι ότι υπάρχει κεντρική διαχείριση των υπολογιστών. Μπορεί ο admin να κάνει π.χ την ίδια αλλαγή ταυτόχρονα σε 100 υπολογιστές αντί να πηγαίνει σε κάθε pc χωριστά. 1
DoukiMan Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Βάλε το libre office που είναι δωρεάν. Βασικά δεν μπορούμε να βοηθήσουμε αν δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες. Τι είδους επιχείρηση; Τρέχουν κάποιο λογισμικό erp; Εχουν δικό τους domain; Χρειάζονται να τρέξουν κάποια συγκεκριμένα προγράμματα σε windows; μια απλη επιχειρηση ειναι. Το μονο που θελουν ειναι να μπαινουν στο ιντερνετ και να κανουν καποιες εργασιες στο office (word+excel κυριως). Ο υπολογιστης δεν θα εχει καμια σχεση με server-domain κτλπ.Ενας απλος υπολογιστης γραφειου που φτιαχνεται τωρα κομματι κομματι. Τα μονα προγραμματα που χρειαζονται ειναι windows ελληνικα(7 κατα προτιμηση αλλα και τα 8 συνηθιζονται πιστευω) , ενα office στα ελληνικα και ενα antivirus. Αυτα,αμα μπορουσατε να μου πειτε πχ παρε αυτο και αυτο(με παραθεση λινκ) θα με βοηθουσατε.Απλα οσο το δυνατον πιο οικονομικα
The_Judas Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Αν θέλουν μόνο microsoft office, να ξέρεις ότι πρέπει να πάρεις την home&business έκδοση που είναι πιο ακριβή: https://www.skroutz.gr/s/2884844/Microsoft-Office-Home-Business-2013-Gr.html Σε διαφορετική περίπτωση τους βάζεις το libre office που είναι δωρεάν και συμβατό με το ms office. Επίσης Comodo antivirus free. Εφόσον δεν τρέχουν κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα σε windows (π.χ adobe ή erp) θα μπορούσες να τους βάλεις και ένα ubuntu. Καλύτερα όμως windows 8.1, για να μην γκρινιάζουν οι χρήστες και για να μην σε παίρνουν τηλέφωνο κάθε μέρα για support.
DoukiMan Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Αν θέλουν μόνο microsoft office, να ξέρεις ότι πρέπει να πάρεις την home&business έκδοση που είναι πιο ακριβή: https://www.skroutz.gr/s/2884844/Microsoft-Office-Home-Business-2013-Gr.html Σε διαφορετική περίπτωση τους βάζεις το libre office που είναι δωρεάν και συμβατό με το ms office. Επίσης Comodo antivirus free. Εφόσον δεν τρέχουν κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα σε windows (π.χ adobe ή erp) θα μπορούσες να τους βάλεις και ένα ubuntu. Καλύτερα όμως windows 8.1, για να μην γκρινιάζουν οι χρήστες και για να μην σε παίρνουν τηλέφωνο κάθε μέρα για support. Οκ σε ευχαριστω. Αυτα τα windows ειναι ενταξει δηλαδη? https://www.skroutz.gr/s/3986142/Microsoft-Windows-8-1-x32-x64-GR.html Με αυτη την εκδοση του office υπαρχει καποιο προβλημα? https://www.skroutz.gr/s/403164/Microsoft-Office-Home-Student-2007-Gr.html
BritGreek Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Δημοσ. 24 Μαΐου 2015 Αν θέλουν μόνο microsoft office, να ξέρεις ότι πρέπει να πάρεις την home&business έκδοση που είναι πιο ακριβή: https://www.skroutz.gr/s/2884844/Microsoft-Office-Home-Business-2013-Gr.html Σε διαφορετική περίπτωση τους βάζεις το libre office που είναι δωρεάν και συμβατό με το ms office. Επίσης Comodo antivirus free. Εφόσον δεν τρέχουν κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα σε windows (π.χ adobe ή erp) θα μπορούσες να τους βάλεις και ένα ubuntu. Καλύτερα όμως windows 8.1, για να μην γκρινιάζουν οι χρήστες και για να μην σε παίρνουν τηλέφωνο κάθε μέρα για support. Οκ σε ευχαριστω.Αυτα τα windows ειναι ενταξει δηλαδη? https://www.skroutz.gr/s/3986142/Microsoft-Windows-8-1-x32-x64-GR.html Με αυτη την εκδοση του office υπαρχει καποιο προβλημα? https://www.skroutz.gr/s/403164/Microsoft-Office-Home-Student-2007-Gr.html Home&Student απαγορευεται σε εταιρεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα