prefuse Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 καλησπερα εχω ηδη ενα νας αλλα χρειαζομαι αποθηκευτικο χωρο, ενω εχω και ενα παροπλισμενο hp microserver n54l. το οποιο ομως δεν καιγομαι να χρησιμοποιησω αν δεν χρειαζεται.. Λογω του οτι ηδη εχω το νας ανοιχτο 24/7 δεν μου ειναι απαραιτητο, ο επιπλεον αποθηκευτικος αυτος χωρος να ειναι online και αμεσα διαθεσιμος. τι ειναι προτιμοτερο για την καλυτερη υγεια των δισκων.. seagate archive 8TB 1) να χρησιμοποιουνται σαν κασετες σε docking station, ενω με ενα προγραμμα catalog να γνωριζω τι εχει καθε δισκος και να αντιγραφω τα δεδομενα που χρειαζομαι στον κεντρικο nas. με αυτο τον τροπο εχουμε ελαχιστη χρηση (power on hours) και σχετικα λιγα start/stop counts αφου δεν θα τους χρειαζομαι καθημερινα αλλα 5-10 φορες το μηνα. 2) να ειναι πανω σε online σερβερ 24/7 χωρις να μπαινουν σε hibernate.. με αυτη την χρηση εχουμε ελαχιστα start/stop counts αλλα συνεχομενο spinning (power on hours) και ουσιαστηκα οι δισκοι θα χρησιμοποιουνται οπως στο κεντρικο νας που διαθετω. 3) να ειναι πανω σε online σερβερ 24/7 με χρηση hibernate για τους δισκους και να "ξυπνανε" μονο στην περιπτωση που θελω να αντιγραψω κατι. με αυτη την χρηση εχουμε αρκετα start/stop counts αλλα λιγοτερη χρηση (power on hours) των δισκων. 4) να ειναι πανω σε κλειστο σερβερ και να τον ανοιγω μονο οταν χρειαζομαι κατι. λιγοτερη χρηση (power on hours) αλλα περισσοτερα start/stop counts για ολους τους δισκους αφου θα ξεκιναει ο σερβερ. οι δισκοι αν μπουν σε σερβερ, θα ειναι καθε δισκος και ενα volume*, δεν θα γινει δηλαδη χρηση raid γιατι δεν θελω να θυσιασω 8tb ή και περισσοτερα tb για προστασια. * εκτος και αν υπαρχει τροπος να ενωσω ολους τους δισκους και να τους βλεπω σαν ενα volume αλλα αν χτηπησει καποιος να χασω ΜΟΝΟ τα δεδομενα εκεινου του δισκου και οχι ολοκληρο το volume, ενω παραλληλα θα πρεπει, με εναν ευκολο τροπο να γνωριζω, τι δεδομενα ειχε ο χτυπημενος δισκος. Για την πρωτη επιλογη εχω βρει προστατευτικες θηκες για ενα δίσκο, αλλα και θηκη που μπορει να αποθηκευσει/προστατευσει περισσοτερους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα