theoritikos Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Σκέφτομαι να αγοράσω ssd για ένα παλιό desktop που έχω, αλλά διστάζω επειδή στα ξένα forums ποικίλουν οι απόψεις για την motherboard που έχω. Το μοντέλο είναι το gigabyte 965p-ds3 (revision 1). Από αυτά που έχω διαβάσει βλέπω πως οι κάτοχοι της Mobo παιδεύτηκαν κατά την εγκατάσταση των windows γιατί πρέπει να περάσουν ξεχωριστά τον driver για το ahci mode. Υπάρχουν οδηγίες για την σωστή συνδεσμολογία και ρύθμιση στο bios, αλλά είναι για το revision 3 της μητρικής. Να το ρισκάρω να αγοράσω τον δίσκο ή τζάμπα παιδεύομαι?
SPANK Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Τα πράγματα ειναι πολύ απλα μην αγχώνεσαι πρώτον να σου πω οτι αξίζει ο ssd και σε αυτην την motherboard και ας ειναι sata 2 ( και η δικιά μου sata 2 ειναι ) καθώς αν και δεν θα πιάνεις τις ταχύτητες του sata 3 θα ειναι πολύ ταχύτερος απο τον μηχανικό που έχεις. Απο εκει και πέρα δεν χρειάζεται καμια ιδιαίτερη συνδεσμολογία απλα τον βάζεις στην sata μετα απο την μητρική σου στο bios επιλέγεις στους δίσκους μια επιλογή για ide mode αντι για ahci και κάνεις κανονικά την εγκατάσταση των windows , αφου τελειώσει η εγκατάσταση και εχεις περάσει ολους τους drivers αν η μητρική σου υποστηρίζει ahci ακολουθείς τον παρακάτω οδηγό και θα ενεργοποιήσεις και το ahci Ενεργοποίηση του AHCI σε Windows 7 / Vista
voldemort Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Αναλογως για ποιον δισκο ssd μιλαμε. Παντως κι εγω σε 775 socket ειχα θεμα σε μητρικη asus επειδη ειχα ide δισκακι αλλα το ελυσα κανοντας εγκατασταση σε ide και οταν μπουταρισε το pc αλλαξα πρωτα registry(μια τιμη ειναι),και μετα στο Reboot το bios σε ahci και δουλεψε.Του'βαλα και τα καταλληλα drivers και τελος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα