silve Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Γεια χαρά! Είχα πάρει ένα laptop πριν κάμποσο καιρό με προ-εγκατεστημένα τα Windows 8 και κάποια στιγμή έβαλα linux. Το πρόβλημα που μου προέκυψε είναι ότι θέλω να περάσω τα Windows 8 πάλι. Βάζω το CD αλλά δε bootαρει από εκεί για να γίνει η εγκατάσταση. Πάτησα το F9 για να αλλάξω το boot order αλλά δεν έβγαλα άκρη. Δε μου έχει να επιλογή για το CD... Μπορείτε να βοηθήσετε λίγο;
voldemort Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Νομιζω οτι στα laptops παταμε το f2...κανω λαθος; Για πες μοντελο...
silve Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Το laptop είναι το HP 15-d014sv Δοκίμασα το F2 και είναι το setup. Αυτό βγαίνει με το F2.
voldemort Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 οκ... βγαλε μια φωτο οταν μπεις στο Bios. edit: https://www.youtube.com/watch?v=IDK2UbWphLA κατι τετοιο εχεις;
silve Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Πατώντας το ESC με έβγαλε στο menu όπως φαίνεται στην πρώτη εικόνα. Πάτησα το F10 και μπήκα στο BIOS και τσέκαρα το boot order ότι είναι σωστό. Έκανα save και παρόλα αυτά δε μου bootαρει από το CD για να κάνω την εγκατάσταση των Windows.
voldemort Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Απ'οσο διακρινω μπηκες στο boot options και εβαλες πρωτα το internal cd/dvd σωστα; Τωρα να ρωτησω για το δισκακι.Ειναι ενα;το εκανες εσυ ή το ειχε το λαπτοπ; Εαν δεν ειναι ενα αλλα 2-3 τοτε μηπως βαζεις λαθος δισκακι(οχι το αρχικο δηλαδη),αλλα το 2-3...
silve Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Ναι αυτό ακριβώς. Βασικά ήταν ήδη στο internal cd/dvd. Το δισκάκι είναι ένα, το είχα φτιάξει εγώ και δουλεύει κανονικά γιατί πιο παλιά το είχα ξαναχρησιμοποιήσει και σε desktop όπου μπήκαν κανονικά τα Windows 8 με το κλειδί που είχα, έκανε και τα updates όλα κομπλέ. Δε μπορώ να καταλάβω τι φταίει... EDIT: Μήπως έχει να κάνει επειδή τα αρχεία/setups κλπ είναι των widnows και δε μπορούν να διαβαστούν; Δε ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο όμως...
voldemort Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Συγνωμη φιλε μου μολις πηρα πρεφα τι φταιει... Ειναι το UEFI. Aυτο φταιει... Πρεπει να το κανεις disable ωστε να μπουταρει με το κλασικο τροπο το Bios.
silve Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Ναι αυτό πρέπει να είναι απλά τώρα το κοιτάω και δε έχουν τα δικά μου BIOS advance επιλογή και να επιλέξω Boot Mode... Μισό λεπτό να βγάλω φωτογραφίες από όλο το BIOS.
voldemort Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Ναι αυτό πρέπει να είναι απλά τώρα το κοιτάω και δε έχουν τα δικά μου BIOS advance επιλογή και να επιλέξω Boot Mode... Μισό λεπτό να βγάλω φωτογραφίες από όλο το BIOS. Mην παιδευεσαι αυτο κανε. Disable ---secure boot.
silve Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Το έκανα απλά όταν κάνω disable το secure boot μετά τα restart μου βγάζει το έξης: Τι κάνω ακριβώς; Τι 2465 + enter να πατήσω; Πως; Θα μας τρελάνει σήμερα... Με τόσα restart θα το κάψω στο τέλος! EDIT: Α οκ κάτι έγινε. Αν δουλέψει θα σου πω!
voldemort Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Kανε ακριβως οτι και στο βιντεο.Ακριβως, και θα μπουταρει. Εκανες disable to legacy support κτλ...; Οτι σου λεει το παιδι.
silve Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Είναι σχεδόν εντάξει. Αλλά δε ξέρω τι κάνω λάθος και δεν μου εμφανίζει στο τέλος πατώντας το F9 στο boot order την επιλογή για internal cd/dvd για να bootαρει από εκεί... Πάντως ευχαριστώ πολύ μέχρι στιγμής!
voldemort Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Secure boot ΚΑΙ legacy support KAI TA ΔΥΟ DISABLED.
silve Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δε ξέρω πραγματικά τι συμβαίνει... Το έκανα, και πάλι δεν μου έχει επιλογή για internal cd/dvd πατώντας το F9.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα