Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω αυτή τη μητρική

http://www.msi.com/product/mb/H81ME33.html#hero-overview

και pentium g3240

το σύστημα δουλεύει 1 χρόνο απροβλημάτιστα

έχω βρεί σε καλή τιμή τον i7-4765T και σκέφτομαι να τον βάλω πάνω

στο site της μητρικής γράφει οτι τον υποστηρίζει

ο i7-4765T ειναι 35 watt tdp δλδ χαμηλοτερα απο τα 53 watt του pentium

θα έχει θέμα λόγω h81 chιpset?θερμοκρασίες vrm κλπ?

γενικα αξιζει σαν αναβάθμιση ή θα πρέπει να αλλάξω κ μητρική με 9 chipset?

δε με ενδιαφερει overclock

Δημοσ.

αφου δεν σε ενδιαφερει το OC δεν θα εχεις θεμα αν ειναι στην λιστα που τον υποστηριζει... ισως να θες bios update αν δεν εχεις το τελευταιο τιποτα αλλο

Δημοσ.

το bios ειναι αναβαθμισμενο στο τελευταιο δεν υπαρχει θεμα ασυμβατοτητας...

αυτο που αναρωτιεμαι ειναι κατα ποσο μπορει να ζορισει παραπανω τη μητρικη απο τον pentium λογω παραπανω πυρηνων

και μηπως τη βραζει,λογω οτι δεν εχει συστημα ψυξης στα vrm....

παρολα αυτα σκεφτομαι να βαλω και ψυκτρακια στα mosfets για σιγουρια

http://www.amazon.com/Enzotech-MOS-C10-Forged-Copper-Heatsinks/dp/B004CL89D8

Δημοσ.

Από την στιγμή που η μητρική σου υποστηρίζει και τον i7-4790K με τα 88W γιατί να έχει θέμα με τα 35W του i7-4765T? 

Δημοσ.

απολύτως συμβατό

το φθηνότερο Η81 motherboαrd των 45ευρώ έχει το ΑΝΩ του 99,9% της απόδοσης σε σχέση με τα πανάκριβα των 300ευρώ σε τυπική χρήση. Τυπική χρήση εννοώ ακόμη το gaming σε μια συμβατική κάρτα nvidia 970/4GB

προσωπικά το έχω δοκιμάσει από περίεργα όταν πέρασε από τα χέρια μου μια πανάκριβη 300ευρώ μητρική και δοκίμασα τον Ι5 4590 με την 970/4GB που έχω. Η διαφορά απόδοσης στον παιχνίδι ήταν απειροελάχιστη με την παμφθηνη Η81 που έχω.

Δημοσ.

το φθηνότερο Η81 motherboαrd των 45ευρώ έχει το ΑΝΩ του 99,9% της απόδοσης σε σχέση με τα πανάκριβα των 300ευρώ σε τυπική χρήση. Τυπική χρήση εννοώ ακόμη το gaming σε μια συμβατική κάρτα nvidia 970/4GB

εννοειται οτι δεν ισχυει. το οτι το δοκιμασες σε ΕΝΑ παιχνιδι και ΕΣΥ δεν ειδες διαφορα, δεν σημαινει οτι ισχυει γενικα. ειναι πια μικρη η διαφορα αν δεν κανεις OC αλλα υπαρχει . Εδω υπαρχει 5-10% σε ιδιο chipset απο φτηνη σε ακριβη μητρικη δεν θα υπαρχει μεταξυ Η81 και Ζ87 ??

Γενικα αν δεν κανεις ποτε oc μπορει να συμφερει να παρεις κατωτερο chipset αυτο δεν σημαινει οτι ειναι ακριβως το ιδιο..

Δημοσ.

conkal

εγώ το έχω δοκιμάσει , εσύ μιλάς θεωρητικά.

αν βρει την χειρότερη Η81 ever με την καλύτερη των 300ευρώ μητρική με το ζόρι στην ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ του θα δει 1% διαφορά.

η διαφορά είναι στα επιπλέον χαρακτηριστικά ... όχι στην απόδοση ενός συστήματος για το σπίτι που θα μπαίνουμε στο ιντερνετ και θα παίζουμε και παιχνίδια. ΑΑΑΑΑ και δεν το έχω τεστάρει μόνο εγώ ....

https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Z87-H87-H81-Q87-Q85-B85-What-is-the-difference-473/

Δημοσ.

εχω κανει τεστ με Η61 και Ρ67 και ειχαν διαφορα περιπου 10% (αναλογη περιπτωση) σε cpu rendering

Αμα διαβασεις reviews, σε benchmarks, μητρικες με το ιδιο chipset εχουν καποιες μικρο-διαφορες που ειναι πολυ μικρες αλλα οχι 0

Στα games μαλλον δεν θα φαινεται γιατι ειναι η καρτα γραφικων που καθοριζει συνηθως τα FPS και ναι δεν αξιζει το καλυτερο chipset αν δεν χρησιμοποιεις τις δυνατοτητες του (πχ OC )απλα δεν ειναι 0 η διαφορα . Αυτο ηθελα να διευκρινισω.

APA ΔΙΟΡΘΩΣΗ το 5-10% σε ιδιο chipset ισως ηταν υπερβολη. Ισχυει για αναγνωση μνημων και benchoπρογραμματα που στρεσσαρουν μονο την CPU δεν μας νοιαζουν τοσο για gaming.

Γενικα : Λογικο ειναι να μην εχουν ιδιαιτερες διαφορες γιατι οι controller στις μνημες και του PCI ειναι στην cpu πλεον

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...