Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το θέμα είνα περισσότερο φιλοσοφικό και απλά θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας για το τι έκανα λάθος εγώ ή αν κάποια πράγματα έχουν παρανοηθεί. Η ιστορία έχει ως εξής:

Έχω ένα τίμιο desktop με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

i5 4690
16gb ram ddr3 1600Mhz

GTX 760

SSD samsung 840

Οθόνη 1920*1080

και χρειάστηκα για την δουλεία μου να φτιάξω δυο pc που η δουλειά τους θα είναι να σερφάρουν κατά κύριο λόγο με πολλές καρτέλες και για δουλειές office. Διαβάζοντας διάφορα οτι είναι overkill μεχρι και για το δικό μου σύστημα τα 16 gb ram αλλά και ότι γι αυτή τη χρήση ενας G3250 αρκεί αποφάσισα να φτιάξω το παρακατω σύστημα:

ι5 4460

8gb ram ddr3 1600Mhz

SSD kingston V300

οθόνη 1920*1080

ε η διαφορά στην ταχύτητα σερφαρίσματος σε πολλές καρτέλες είναι κάτι παραπάνω από εμφανής για να μην πω χαοτική και αναρωτιέμαι είναι οντως overkill τα 16gbram τελικά;(δεν νομίζω) Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά στα δύο cpu δεδομένης της χρήσης πάντα;(δεν νομίζω) Αυτοί που προτείνουν συστήματα με G3250 και 4gb ram και λένε δεν  θες κάτι παραπάνω για την χρήση που του κάνεις τα έχουν δοκιμάσει αυτά τα συστήματα;

Δημοσ.

Αν η χαοτικη -οπως λες- διαφορα στην ταχυτητα αξιζει την χαοτικη -οπως λεω- διαφορα στην τιμη...No problem...200euro για επεξεργαστη μονο για browsing ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ (δεν δουλευω 30 καρτελες αλλα δεν εχω προβλημα να περιμενω 1-2sec) ειναι υπερβολικα...

Δημοσ.

Αν η χαοτικη -οπως λες- διαφορα στην ταχυτητα αξιζει την χαοτικη -οπως λεω- διαφορα στην τιμη...No problem...200euro για επεξεργαστη μονο για browsing ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ (δεν δουλευω 30 καρτελες αλλα δεν εχω προβλημα να περιμενω 1-2sec) ειναι υπερβολικα...

Η διαφορά στα 2 συστήματα αν βγάλουμε στην απέξω την κάρτα γραφικών είναι 100ευρώ ... Η ένσταση μου είναι σε αυτούς που λένε ότι είναι overkill τα 16 gb RAM και δεν σου χρειάζεται ο i5 για browsing. Θεωρώ ότι είναι ένα ψέμα γιατί άλλο να λες στον άλλο ότι δεν σου χρειάζονται αυτά και άλλο μπορείς να κάνεις την δουλειά και με αυτά. Ξέρω πολύ καλά ότι και με ένα desktop των 250ευρώ μπορείς να κάνεις την δουλειά σου αλλά θα περιμένεις 5-10 sec κάθε φορά και θα είσαι υπομονετικός και τότε και κάθε φορά που θα κρασάρει ο browser και το flashplayer. Άλλο να λέμε ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω και άλλο να λέμε κάνεις την δουλειά σου και με αυτό.

Δημοσ.

...SSD kingston V300...

Η διαφορά είναι μάλλον εδώ. Αυτό δεν είναι ssd είναι κοροϊδία. Σε G3258 που είχα με 8γιγα και 840 evo το σύστημα πετούσε. 

• Like 1
Δημοσ.

ο 840 ειναι τρομακτικα γρηγορος δισκος και εχει ram-cache δυνατοτητες που 10+πλασιαζουν την ταχυτητα του οποτε αμα βαλεις και γρηγοροτερο επεξεργαστη και 2 διπλασια μνημη στο παιχνιδι ...εχεις μια διαφορα.

• Like 1
Δημοσ.

Η διαφορά στα 2 συστήματα αν βγάλουμε στην απέξω την κάρτα γραφικών είναι 100ευρώ ... Η ένσταση μου είναι σε αυτούς που λένε ότι είναι overkill τα 16 gb RAM και δεν σου χρειάζεται ο i5 για browsing. Θεωρώ ότι είναι ένα ψέμα γιατί άλλο να λες στον άλλο ότι δεν σου χρειάζονται αυτά και άλλο μπορείς να κάνεις την δουλειά και με αυτά. Ξέρω πολύ καλά ότι και με ένα desktop των 250ευρώ μπορείς να κάνεις την δουλειά σου αλλά θα περιμένεις 5-10 sec κάθε φορά και θα είσαι υπομονετικός και τότε και κάθε φορά που θα κρασάρει ο browser και το flashplayer. Άλλο να λέμε ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω και άλλο να λέμε κάνεις την δουλειά σου και με αυτό.

Ti να σου πώ, ο καθένας κρίνει απο τις ανάγκες του και τα χρήματα του γνώμη μου ειναι πως τα 16gb ram για internet και για gaming είναι way overkill, Εκτος απο προγράμματα επεξεργασίας εικόνας ήχου, σχεδιασμού, χρήση server που να δίνει σε αρκετά τερματικά κλπ.

Τωρα που σου γράφω αυτό το ποστ απο το ρημάδι της δουλειάς, εχω 16 tabs ανοιχτα στον mozilla, antivirus να τρέχει, κάρτα τηλεόρασης ανοιχτή να παίζει desktop gadgets na τρέχουν (σε στιλ win 7), start button για να είναι σε στυλ 7, επίσης ανοιχτο i tunes, utorrent και 4,5 φωτογραφίες χωρίς υστέρηση στην απόκριση και ΟΛΑ αυτα σε celeron g1820 me mobo h81 και 3gb ram 1*2 και 1*1, δηλαδή ενας υπολογιστής του κατοστάρικου λίγο παρα πάνω με windows 8.1x64

Tωρα στο κύριο  pc μου εχω 8gb DDR4@2666 και είχα 12GB (6*2)  στο προηγούμενο μου με τον xeon χ5650, διαφορά στην χρήση στα παιχνίδια στο οτιδήποτε ΚΑΜΙΑ, Σύντομα θα κάνω 16gb τα 8 που έχω αλλά μόνο για να εκμεταλλέυτώ το quad chanell σε ορισμένα benchmarks και τίποτε άλλο

• Like 1
Δημοσ.

Τωρα που σου γράφω αυτό το ποστ απο το ρημάδι της δουλειάς, εχω 16 tabs ανοιχτα στον mozilla, antivirus να τρέχει, κάρτα τηλεόρασης ανοιχτή να παίζει desktop gadgets na τρέχουν (σε στιλ win 7), start button για να είναι σε στυλ 7, επίσης ανοιχτο i tunes, utorrent και 4,5 φωτογραφίες χωρίς υστέρηση στην απόκριση και ΟΛΑ αυτα σε celeron g1820 me mobo h81 και 3gb ram 1*2 και 1*1, δηλαδή ενας υπολογιστής του κατοστάρικου λίγο παρα πάνω με windows 8.1x64

και να φανταστώ δεν σου κολλάει καθόλου...ρε παιδιά άλλο να μπορώ να τα έχω ανοιχτά άλλο να μπορώ να δουλέψω με όλα αυτά ανοιχτά...το χωρίς υστέρηση με κάνει να αισθάνομαι ότι με κοροιδευεις...

ο 840 ειναι τρομακτικα γρηγορος δισκος και εχει ram-cache δυνατοτητες που 10+πλασιαζουν την ταχυτητα του οποτε αμα βαλεις και γρηγοροτερο επεξεργαστη και 2 διπλασια μνημη στο παιχνιδι ...εχεις μια διαφορα.

εννοείται και έχω διαφορά γι αυτό έχω ένσταση γιατί κάποιοι λένε δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω για σερφάρισμα... ε πως αφού με το που ανοίξω 10 βαριές καρτέλες είναι η μέρα με την νύχτα τα 2 pc.

Δημοσ.

Κοιτα σου απάντησα τωρα οτι θέλεις πιστεύεις, και για να σε κοροιδέψω θα πρέπει να έχω την ανάγκη να σε πείσω πράγμα που δεν με ενδιαφέρει καθόλου, έχω και τα δυο pc που είναι δικά μου δεν έκανα καμία σύγκριση με κάποιον άλλο ο ένας εχει hardware poy p;aei 1500€ και ο άλλος 120€, η απόδοση τους είναι αυτή δεν μιλήσαμε ποιός είναι γρηγορότερος, anyway  αν πάλι έχεις την άποψη σου που απο ότι καταλαβαίνω είναι και μπετόν αρμε δηλαδή εισαι σίγουρος για αυτή γιατι χάνεις τον χρόνο σου στα φόρουμ ρωτώντας δεν καταλαβαίνω......

• Like 1
Δημοσ.

Αν εχεις ΗΔΗ ανοιξει τις φωτο και τις καρτελες τοτε αν εχεις αρκετη ram δεν θα εχεις προβλημα . Αν παιζεις με πολλες καρτελες παραλληλα και επεξεργαζεσαι αυτες τις εικονες τοτε..?

επισης το τι θεωρεις εσυ ως καθυστερηση ειναι σχετικο και υποκειμενικο.

Δημοσ.

840  χαχαχχαχαχαχχαχχα!!!!http://www.insomnia.gr/topic/542344-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%AE-bug-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-samsung-ssd-840-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-840-evo/

Συγνωμη αλλα δεν καταλαβαινω εχεις ανοικτο office KAI internet tabs  και βλεπεις χαοτικη διαφορα ;αν ναι μεταξυ ποιον ;  των δυο  ι5;

Δημοσ.

Διαφορα στο browsing μεταξυ των 2 αυτων i5 ειναι ελαχιστη και μαλλον μηδενικη.

Διαφορα μεταξυ 8gb ram και 16 για browsing εξαρταται απο το ποσες καρτελες θα ανηξεις και τι θα τρεχεις ταυτοχρονα.Παντως αν μιλαμε για 20 καρτελες και τιποτα αλλο,παραμενει μηδενικη.

Αν βλεπεις οντως χαοδη διαφορα,κατι παει πολυ στραβα με το λειτουργικο ή με τον v300.Ψαξτο..

• Like 2
Δημοσ.

Διαφορα στο browsing μεταξυ των 2 αυτων i5 ειναι ελαχιστη και μαλλον μηδενικη.

Διαφορα μεταξυ 8gb ram και 16 για browsing εξαρταται απο το ποσες καρτελες θα ανηξεις και τι θα τρεχεις ταυτοχρονα.Παντως αν μιλαμε για 20 καρτελες και τιποτα αλλο,παραμενει μηδενικη.

Αν βλεπεις οντως χαοδη διαφορα,κατι παει πολυ στραβα με το λειτουργικο ή με τον v300.Ψαξτο..

Η διαφορά είναι παραπάνω από εμφανής στα 2 συστήματα...Φαντάζομαι πως δεν υπάρχει πρόβλημα στο λειτουργικό αφού έχω 2 ολόιδιους μικρούς υπολογιστές και έχουν στα μάτια μου ακριβώς την ίδια απόδοση. Να είναι ο v300? Μπορεί! Για μένα φταίνε και τα 8gb όταν ανοίγεις πολλές βαριές σελίδες. Το θέμα είναι ότι εγώ δεν  περίμενα, όπως πολλοί γράφουν, να δω διαφορά στα pc δεδομένης της χρήσης αλλά εγώ βλέπω. Αυτό είναι το θέμα... Γι αυτό αναρωτιέμαι...Θα κάνω την τράμπα με τις RAM να δοκιμάσω που είναι εύκολη γιατί για SSD δεν με βλέπω να αλλάζω...

• Like 1
Δημοσ.

840  χαχαχχαχαχαχχαχχα!!!!http://www.insomnia.gr/topic/542344-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%AE-bug-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-samsung-ssd-840-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-840-evo/

Συγνωμη αλλα δεν καταλαβαινω εχεις ανοικτο office KAI internet tabs  και βλεπεις χαοτικη διαφορα ;αν ναι μεταξυ ποιον ;  των δυο  ι5;

το γελιο σου ειναι εκτος θεματος γιατι ο evo του ειναι που παει πολυ πιο γρηγορα απο τον kingston, οχι το αναποδο

Ασχετως αν ειχαν/εχουν αυτο το bug οι evo, εχουν επισης ram-caching που κανει τον ssd απιστευτα γρηγορο.  εμενα δινει read 6000MB/s και write 4500MB/s 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...