draculias Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Τη καλημέρα μου στους συμφορουμίτες. Καταρχάς να ευχαριστήσω προκαταβολικά (για χιλιοστή φορά) γιατί τις τελευταίες 10 μέρες σας έχω «βομβαρδίσει» σε διάφορες ενότητες με τα εκάστοτε θέματα μου !! Έχω το θέμα όπως αναγράφεται στον τίτλο παραπάνω. Αγόρασα τον δικτυακό Seagate Central Nas 2TB για να απεμπλακεί ο εσωτερικός sata από το pc case και να μοιράζομαι multimedia υλικό ανεξάρτητα και εύκολα ανάμεσα στις συσκευές μου. Άσχετα εάν δεν γνωρίζω πολλά από δίκτυα, η μεθοδολογία ήταν κομμένη-ραμμένη στα μέτρα μου: Το seagate τον κούμπωσα ενσύρματα στο router, πέρασα το απαιτούμενο software του μοντέλου του, έφτιαξα personal folder με username & password και από desktop & laptop τον "βλέπω" κανονικά έκανα και map drive και αναπαράγω audio/video απροβλημάτιστα. Όπως θα δείτε και στο πρόχειρο σχεδιάγραμμα (attached εικόνα) που ανέβασα, υπάρχει η διάταξη & συνδεσμολογία των συσκευών μεταξύ τους για να πάρετε μια ιδέα. Σχετικά με τις τηλεοράσεις. Στη Samsung 40, παρεμβάλλεται ένα media player που μάλλον κάνει πιο «εύκολη» την επικοινωνία με την TV και βλέπει τον δικτυακό & τα folders άμεσα χωρίς πρόσθετες ενέργειες, οπότε όλα ΟΚ και από εκεί. Το πρόβλημα εντοπίζεται στη Samsung 46’ (f6400 smart), όπου κουμπώνει το ρούτερ απευθείας με την TV αυτήν (χωρίς media player). Σε αυτή τη τηλεόραση μέσω δικτύου ενώ βλέπει και επικοινωνεί με όλα τα desktop PCs κανονικά (και με τα predefined shared folders του), τον δικτυακό Seagate δεν τον βλέπει!!! Δεν θεωρώ ότι έχει κάποιο πρόβλημα ή ασυμβατότητα, αλλά είμαι σίγουρος ότι κάτι παραλείπω στη διαδικασία (γνώσεις μου περί δικτύων περιορίζονται στα παραπάνω μόνο…) και δεν είμαι επιτυχής στο εγχείρημα μου. Συγκεκριμένα, πατάω στο remote control της TV το κουμπί “source” και βλέπει όλες τις ενσύρματες συσκευές μου ΕΚΤΟΣ του δικτυακού Seagate! Στα network settings της TV δεν βλέπω κάτι για τύπου "add device" πέρα από keyborad & mouse input devices...Τι κάνω λάθος οέο? Να σημειώσω ότι και οι 2 τηλεοράσεις είναι dlna certified καθώς και στο web interface του Seagate το dlna είναι enabled by default… Συγγνώμη εάν το θέμα μου δεν ανήκει θεματολογικά στις «μονάδες αποθήκευσης». Εάν οι mods κρίνουν ότι ταιριάζει σε θέματα Samsung TVs, πάω πάσο & ευχαριστώ και πάλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα