Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο Όμιλος L'Oreal δεν δοκιμάζει προϊόντα του σε ζώα σε παγκόσμιο επίπεδο από το 2013, και για να εξασφαλίσει ότι τα προϊόντα είναι ασφαλή βασίζεται σε ένα μοντέλο πρόβλεψης που χρησιμοποιεί "ανακατασκευασμένη ανθρώπινη επιδερμίδα" - στην ουσία δέρμα, που καλλιεργεί στα εργαστήρια.Τώρα, ο Γαλλικός κολοσσός προϊόντων καλυντικών, ενώνει τις δυνάμεις του με την εταιρεία τρισδιάστατης βιοεκτύπωσης (3D bioprinting) Organovo για να δημιουργήσει πραγματικό δέρμα, ή τουλάχιστον όσο ανθρώπινο μπορεί να θεωρηθεί το δέρμα που βγαίνει από ένα ακροφύσιο εκτόξευσης ενός εκτυπωτή.

 

Η L'Oreal στην πραγματικότητα καλλιεργεί δέρμα εργαστηριακά από το 1920. Μία ομάδα περίπου 60 ατόμων καλλιεργεί περίπου 100.000 δείγματα δέρματος ετησίως (περίπου 5 τετραγωνικά μέτρα δέρματος) στο εργαστήριο της εταιρείας στην Lyon. Επί του παρόντος, η εταιρεία λαμβάνει κομμάτια δέρματος από δότες πλαστικών εγχειρήσεων. Στην συνέχεια, στο εργαστήριο της, η L'Oreal "σπάει" τα δείγματα σε επίπεδο κυττάρου, και τα καλλιεργεί εκ' νέου ωσότου φτάσουν στο μέγεθος ενός δοκιμαστικού τετραγώνου με πλευρά 0,5 εκατοστών.

 

Η διαδικασία διαρκεί περίπου μία εβδομάδα για να ολοκληρωθεί, αλλά θα μπορούσε να ολοκληρωθεί ακόμα πιο γρήγορα χάρη στην πλατφόρμα NovoGen Bioprinting της εταιρείας Organovo. Αυτή η συσκευή χρησιμοποιεί ένα ζεύγος κεφαλών εκτυπωτών - μία για την τοποθέτηση ανθρώπινων κυττάρων και μία για την τοποθέτηση ενός πλέγματος υποστήριξης υδρογέλης - για την δημιουργία δειγμάτων δέρματος σε κλίμακα.

 

 

Το πρόγραμμα βρίσκεται ακόμη στο στάδιο του σχεδιασμού στάδιο σχεδιασμού της, αλλά όταν έρθει η ώρα για την εμπορική εκμετάλλευση του προϊόντος, η εταιρεία καλλυντικών θα διατηρήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα των δειγμάτων για χρήση σε μη συνταγογραφούμενα προϊόντα φροντίδας δέρματος και η Organovo θα έχει το δικαίωμα να πουλάει ιστούς για δοκιμές με συνταγογραφημένα φάρμακα και για ελέγχους τοξικότητας, καθώς και για μελλοντικές μεταμοσχεύσεις οργάνων.

 

Ο βιοεκτυπωτής της Organovo έχει χρησιμοποιηθεί σε συνεργασία με την Merk για την δημιουργία ιστών για το ήπαρ ή για νεφρά (τα πρώτα δείγματα θα είναι κατά πάσα πιθανότητα έτοιμα μέχρι το επόμενο έτος) αλλά είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται η τεχνολογία από την βιομηχανία των καλλυντικών.

 

 

Link.png Site: Engadget

Δημοσ.

"Το πρόγραμμα βρίσκεται ακόμη στο στάδιο του σχεδιασμού στάδιο σχεδιασμού της, αλλά όταν έρθει η ώρα για την εμπορική εκμετάλλευση του προϊόντος, η εταιρεία καλλυντικών θα διατηρήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα των δειγμάτων για χρήση σε μη συνταγογραφούμενα προϊόντα φροντίδας δέρματος και η Organovo θα έχει το δικαίωμα να πουλάει ιστούς για δοκιμές με συνταγογραφημένα φάρμακα και για ελέγχους τοξικότητας, καθώς και για μελλοντικές μεταμοσχεύσεις οργάνων."

 

its-something-meme.png

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για μεταμοσχεύσεις ούτε λόγος έτσι; Μόνο για μλκίες...

Επεξ/σία από telas
  • Like 6
Δημοσ.

Για μεταμοσχεύσεις ούτε λόγος έτσι; Μόνο για μλκίες...

 

Πρώτα με κάποιο τρόπο πρέπει να γίνει φθηνή η διαδικασία, και τι πιο αποδοτικό από την μαζική παραγωγή για δοκιμές καλυντικών.

Δημοσ.

παιδια παρεξηγηση. τα καλυντικα δεν ειναι μονο για τη μοστρα αλλα και για την προστασια του δερματος απο τα βλαβερα στοιχεια της φυσης, ηλιος, σκονη, αερας, καυσαερια, κ.α.

πιο πολυ για ποστασια ειναι αλλα και την καταολεμηση του σταφυδιασμενου δερματος, γιατι οχι.

επισης αν μπορει η τεχνολογια αυτη να χρησιμοποιηθει και στην πλαστικη χειρουργικη για εγκαυματα αλλα και προσθετικα μελη (cyborg και ετσι) θα ηταν πολυ σουπερ!

  • Like 3
Δημοσ.

@telas Διάβασε μέχρι το τέλος το άρθρο...

 

Έχεις δίκαιο, δεν το είδα, η μπήκε έπειτα.

  • Like 1
Δημοσ.

καθε ανθρωπος εχει και διαφορετικο δερμα! καλη τυχη στις δοκιμες :)

Τα μέχρι τώρα καλλυντικά είναι δοκιμασμένα πάνω σε ζώα (κυρίως κουνέλια) κι όπως βλέπεις μια χαρά ελέγχονται οι παρενέργειες τους κτλ. Το ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο δέρμα ανθρώπων δεν θα είναι πρόβλημα καθώς θα μπορούν να το δοκιμάζουν σε διαφορετικούς τύπους δέρματος εφόσον αυτοί παράγονται στο εργαστήριο. Μάλιστα τα προϊόντα θα έχουν ακόμη πιο μειωμένες πιθανότητες να προκαλέσουν κάποια βλάβη καθώς οι έλεγχοι θα γίνονται απευθείας σε πραγματικό ανθρώπινο δέρμα κι όχι κάποιου ζώου.

Τέλος η χρήση πειραματόζωων θα είναι πλέον περιττή καθώς δεν είναι και από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες που μπορεί να περάσει ένα ζωντανό.

  • Like 2
Δημοσ.

πολύ καλό!!! και θα χρησιμοποιηθεί κάποια στιγμή η τεχνολογία για παραγωγή οργάνων και δεν θα την πληρώνουν τα ζωα σαν πειραματόζωα για να καλοπιστεί ο ανθρωπος, πραγματικά πολύ ευχαριστη είδηση :)

Δημοσ.

Τα καλλυντικά μας έφαγαν , να κάνουν διατροφή και άσκηση μπα...πάει η σαβουροφαγια σύννεφο και βλέπεις από 20 χρονών γυναίκες με κυτταρίτιδα και κοιτάνε να το σώσουν πάντα 1,2 μήνες το καλοκαίρι με γυμναστήριο και καλλυντικά

  • Like 2
Δημοσ.

Δεν διάβασες μέχρι το τέλος. Κλασικά.

 

Εντάξει λεβέντη, δηλαδή να μην το είδα ή να μπήκε πιο μετά δεν παίζει σενάριο έτσι; Γιατί με ξέρεις τόσο καλά -και απο χθες- οτι δεν διαβάζω τα άρθρα μέχρι τέλους, έτσι κλασικά & φιλικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...