DTsuras Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Καλησπέρα παίδες, πάντα είχα Laptop και ποτέ δεν ασχολήθηκα με τα desktop και τώρα θέλω να πάρω το πρώτο μου pc, θα το συναρμολογήσω μόνος κιόλας! xD. Αλλα έχω αρκετές ερωτήσεις. 1)Έχω ακούσει απο δίαφορους οτι έχουν πάψει να χρησιμοποιούν dvd και cd. Γιατι?Μονο digital games πέρνουνε αυτοί? 2)Τί πρέπει να προσέξω στην mobo για πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις? 3 Αν κάνω Overclocking σε επεξεργαστή και κάρτα γραφικών, θα χάσω την Εγγύηση? 4) Αυτή η SSD θεωρείτε τούμπανο? 5) Case coolermaster storm stryker white με hardware μαυρο/κόκκινο χρωμα θα ταιρίαζει? 6)Ποτε θα χρειαζόμαστε 16GB RAM? 7)Τί προσέχω σε επιλογή σκληρού δίσκου? να μήν ειναι αργός δηλαδη. 8)Blu-Ray για ποιο πράγμα χρειάζεται? 9)Σε μια δοκιμαστική σύνθεση που έκανα, είχα case 189euro με mobo 200euro(180 σε εκπτωση), και μου λέγανε γιατι έχω ποιο φτίνη mobo απο case, που κολλάει αυτο? 10 Αν έχω στον ssd τα windows, τι κερδιζω απο αυτο? 11) Αυτο ή αυτο για ssd?
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Θα προσπαθήσω να είμαι συνοπτικός και απλά θα αναφέρω ότι έχω κάποια εμπειρία από Custom Builing.1) Παρομοίως, σταμάτησα να χρησιμοποιώ οπτικούς δίσκους εδώ και χρόνια. Όσο αφορά το gaming, ναι, υπάρχει η digital επιλογή. 2) CPU socket, onboard/πίσω θύρες, Expansion slots για multi-gpu config/κτλ, RAM. 3) Εξαρτάται από την εταιρία αλλά σε γενικές γραμμές όσο δε πειράζεις τη τάση, είσαι ok.4) Καλός όσο αφορά τους Sata SSD. Όχι κάτι το ιδιαίτερο. Πλέον κυκλοφορούν και οι PCIe SSDs. Ρίξε μια ματιά αν ενδιαφέρεσαι. 5) Γιατί όχι? Προσωπικά όμως θα προτιμούσα μπλε hardware/LEDs! 6) Ίσως σε βαριά software Video Editing ή παρόμοιου τύπου.7) Στροφές. Αλλά μη περιμένεις πολλά από έναν HDD. Αρκεί να κάνει τη δουλειά του. 8) Για να παίζει και να γράφει δίσκους Blue Ray.9) Ίσως εννοούν ότι το case είναι overkill.10) Γρηγορότερη εκκίνηση/ ανταπόκριση. Συνιστάται πάντα να έχεις εγκατεστημένο το λειτουργικό και τα προγράμματα που χρησιμοποιείς περισσότερο στον SSD. Media/κτλ στον HDD.11) O πρώτος σύνδεσμος παραπέμπει στο παρών θέμα. Οπότε δε μπορώ να απαντήσω.Μπορείς να συγκρίνεις τιμές και specs μέσω του skroutz.gr / bestprice.gr για ότι αναζητάς και μη διστάσεις να ρωτήσεις τη κοινότητα για επιπλέον πληροφορίες/γνώμες!
DTsuras Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Ευχαριστω για τις απαντήσεις! Μια ακομη ερωτηση(λογικα θα κανω και αλλες αργότερα), αξιζει να φερω τον i7-4790k απο αμερική? Η τιμή του ειναι σαν του i5-4690k στην Ελλάδα.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Ευχαριστω για τις απαντήσεις! Μια ακομη ερωτηση(λογικα θα κανω και αλλες αργότερα), αξιζει να φερω τον i7-4790k απο αμερική? Η τιμή του ειναι σαν του i5-4690k στην Ελλάδα. Ελπίζω να μη παραβλέπεις τα μεταφορικά και το τελωνείο..
DTsuras Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Θα ειναι με το χερι, θα ερθουν δικα μου ατομα. ;p
TheELF Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Θα ειναι με το χερι, θα ερθουν δικα μου ατομα. ;pΠες τους να το ψάξουν με το τελωνείο, και εκεί και εδώ,είναι αρκετά λεφτά και αν τους ελέγξουν και είναι εκτός ορίων ,αφού λογικά δεν θα επιστρέψουν μόνο με αυτήν την cpu,θα πληρώσετε πολλά παραπάνω σε πρόστιμα. Αν μπορείς να τον πάρεις στα ίδια λεφτά με έναν i5 εννοείται ότι αξίζει και ας πρέπει να κλείσεις το hyper. Παίζει όμως και το θέμα με την εγγύηση όχι ότι χαλάνε οι cpu αλλά αν την χρειαστείς για κάποιο λόγο είναι θέμα.
DTsuras Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Γιατι να τους ψαξουν το τελονείο εφόσον θα τα εχουνε πάνω τους? Δεν μετραει ως προσωπική χρήση? Και τι εννοεις με το hyper? xD 1
TheELF Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Δεν μετραει ως προσωπική χρήση? Αυτό το ζυγίζει ο κάθε τελωνειακός,αν κάποιος έχει μόνο έναν επεξεργαστή πάνω του προφανώς και δεν παίζει κάτι. Απλά λέω ότι μπορεί να τους ψάξουν και θα πρέπει να ξέρουν από πριν τι συνολικής αξίας προϊόντα μπορούν να φέρουν χωρίς πρόβλημα. Το hyperthreading είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει στον i7 να τρέξει 8 νήματα ταυτόχρονα στους 4 πυρήνες του,επειδή όμως τα σύγχρονα παιχνίδια εκμεταλλεύονται καλά το πολύ 4 πυρήνες οι +4 Hyperthread πυρήνες συχνά ρίχνουν τα fps οπότε στους i7,αν προορίζεται για παιχνίδια κατά κανόνα την κλείνουν αυτήν την εικανότητα από το bios και γίνεται σαν i5.
DTsuras Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Ακομα μερικες ερωτήσεις!! 1)Οπως είπα, πάντα ειχα laptop, οπότε δεν αγορασά ποτε windows, ετσι, εχω μερικες ερωτησεις σχετικα με αγορα windows: A )Μεχρι πόσες χρήσεις δικαιουμαι?πχ θέλω να κάνω format καθε 6 μήνες, υπάρχει κάποιος περιορισμός? B )Αν αλλαξω mobo, αλλαζω και windows? C )Μπορω δώσω το CD και στον αδελφο μου? 2)Ποια πρεπει να δίαλεξω? αυτή ή αυτη ? ή πρώτη απο τι καταλμβενω δεν εχει Dx12, σωστα? Θέλω να πάω σε win10 για το DirectX12, αξιζει? 3)Μαζι με καποιες καρτες γραφικων, δινουν και δωρεαν παιχνιδια, οχι retail αλλα σου στέλουν εναν code για να το κατεβασεις, αλλα που βαζεις αυτο το code για να το κατεβαζεις? στο steam?-.-
Marios1981 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Δημοσ. 25 Μαΐου 2015 Ουοοου παιζεις κορυφη σε καρτες....οποια κ να παρεις ειναι σουπερ απλα η AMD θελει πολυ ρευμα.Πας για μεγαλο τροφοδοτικο. Αφου εχεις ατομα Αμερικη να σου τα φερουν παρε οσα ποιο πολλα μπορεις.Cpu, Ram, SSD, HDD, Mobo κ Καρτα γραφικων. Να τους πεις να τα βγαλουν απο τα κουτια του τα οποια θα τα αποσυναρμολογισουν να γινουν φλατ να μην πιανουν χωρο κ μετα χυμα αναμεσα στα ρουχα τους.Αν δεν ειναι σφραγισμενα μεσα στα κουτια τους κ τις βαλιτσες να τους ανοιξουν δεν θα τους χρεωσουν τιποτα.
DTsuras Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Ναι, απλά εγώ φοβάμαι μήν είναι ελαττωματικά τα προιόντα και φάω πο**σα. ;/ Σχετικα με τις ερωτησεις με τα windows εχεις? Και αλλη ερωτηση: Πως καταλαμβενω αν μια οθονη εχει 2κ 4κ?
spiti Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 Δημοσ. 26 Μαΐου 2015 για τα windows ...ναι μπορείς να φορμάρεις και να ξαναεγκαταστήσεις στο ίδιο μηχάνημα. Ενδεχομένως μετά την 4η φορά να χρειαστεί να πάρεις τηλεφωνο την Microsoft. μόνο σε 1 υπολογιστή μπορείς να το κάνεις. Αν αλλάξεις μητρική , πρέπει να ξαναεγκαταστήσεις τα windows Τα Windows 10 , dx12 ΘΑ ΘΑ ΘΑ βγουν σε 2 μήνες πιθανώς και ΘΑ είναι καλύτερα. Απλά θα αγοράσεις hardware συμβατό σήμερα και σε λίγους μήνες ΘΑ αποφασίσεις αν αξίζει να τα εγκαταστήσεις.
DTsuras Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Έχω και αλλες: 1)Να πάρω normal SSD ή αυτά με το PCI-E? μίας και πεσανε η τιμες αρκετα! 2)Ti αλλο μπορω να εγκαταστησω στον SSD εκτος λειτουργικο, photoshop και video editing? 3)Για γρηγοροτερο rending βοηθαει το read/write του SSD? 4)Να πάρω 1 HDD απο 2-3 TB ή πολλους HDD απο 1 TB? 5)Τί ειναι το blue/green στα HDD? 6)Αν εχω ακριβο συστηματα, και φοβαμαι να κανω OC, αξιζει να κανω τουλαχιστον το αυτοματο OC της mobo? Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2015 από DTsuras
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2015 1) http://www.overclock.net/t/1489684/ssd-interface-comparison-pci-express-vs-sataΠολυ ομορφο αρθρο που θα σε βοηθησει,πηγαινε στο τελος αν βαριεσαι να διαβαζεις να δεις συμπερασματα. 2)Οτι θελεις εγκαταστεις,ακομα και μεγαλα παιχνιδια που θελουν ωρα να φορτωσουν η εχουν μεγαλο map! 5)Οι blue HDD ειναι η μεσαι κατηγορια οσων αφορα την αποδοση και το ποσο οικολογικος ειναι ενω ο green εναι πιο αργος αλλα πιο οικονομικος. 6)Φυσικα και αξιζει!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα