drapanakis Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Σε μια ιστοσελιδα σχετικα με το ποδοσφαιρο που επισκεπτομαι,καταργησα τα Cookies και η σελιδα ανοιγει εν ριπη οφθαλμου,το ιδιο και σε αλλες δυο που επισκεπτομαι επισης. Το προβλημα ειναι οτι αν το κανω αυτο δε μου δινει καν επιλογη να ανοιξω αρχεια που πριν υπηρχαν,για παραδειγμα,στην Αγγλια δε μου εμφανιζει καν οτι εχει αλλες κατηγοριες εκτος απο την Πρωτη. Γιατι συμβαινει αυτο ? Η σελιδα ειναι αυτη http://www.futbol24.com Ευχαριστω.
jim_p Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Αυτο που εκλεισες δεν ηταν (μονο) τα cookies αλλα το javascript. Ναι, οι σελιδες φορτωνουν πολυ πιο γρηγορα αλλα χανουν πολλη απο τη λειτουργικοτητα τους επειδη εν ετει 2015 το javascript ειναι πλεον αναποσπαστο κομματι των ιστοσελιδων. Πλεον μεχρι και οι mobile εκδοσεις των σελιδων (σελιδες ειδικα βελτιστοποιημενες για τα κινητα) το απαιτουν, οποτε καλυτερα να το ξανανοιξεις. 1
drapanakis Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Οχι,σιγουρα δεν πειραξα το Jαva ,το ηξερα αυτο που λες. Ισχυει το ιδιο με τα Cookies ?
jim_p Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Οχι, αλλο πραγμα κανουν τα cookies. Δεν εχουν να κανουν με το πως φαινεται μια σελιδα αλλα με το τι αποθηκευει απο πισω. Πχ αυτη τη στιγμη, το insomnia εχει αποθηκευσει το δικο του cookie στον browser μου και εχει αποθηκευμενα, μεταξυ αλλων το ονομα χρηστη και τον κωδικο μου. Ετσι, οταν ξαναμπω αργοτερα στο insomnia, δεν θα μου τα ξαναζητησει. Επισης, αλλο η java (μια καρατρυπια και βαρια γλωσσα προγραμματισμου με δικο της προσθετο για browsers) και αλλο το javascript (built in λειτουργια στους browsers τα τελευταια 15+ χρονια). Απλα το δευτερο εχει στο ονομα του τη λεξη "java" επειδη δανειζεται πολλες λειτουργιες απο τη java. http://el.wikipedia.org/wiki/JavaScript Long story short, για ποιον browser μιλαμε? 1
drapanakis Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Chrome. Δεν εχω τις γνωσεις σου,αλλα πηγα στις επιλογες και σταματησα ολα τα cookies . Η σελιδα επειτα ειχε ελλειπεις πληροφοριες. Δεν ξερω γιατι γινεται αυτο. http://www.futbol24.com Αυτη ειναι η σελιδα ,δοκιμασε να δεις. Moνο η επιλογη για τον αποκλεισμο τριτων μερων δεν επιφερει αλλαγες στις πληροφοριες της σελιδας.
jim_p Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Chromium (δεξια, με τη μπαρα των σελιδοδεικτων) και chrome (αριστερα, χωρις τη μπαρα σελιδοδεικτων). Για την πρωτη εικονα, εκλεισα τα cookies στον chromium ενω στον chrome τα εχω ανοιχτα. Για τη δευτερη, εκλεισα στον chromium το javascript ενω στον chrome το αφησα ανοιχτο. Και στις 4 περιπτωσεις, σκρολαρα εκει που λεει τις χωρες και εκανα κλικ στην Ελλαδα. Μονο στην περιπτωση του chromium με το κλειστο javascript δεν ανοιξε το μενου απο κατω αλλα βγηκανε διπλα τα στοιχεια. Νομιζω ειναι εμφανες... ---edit 1
drapanakis Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Ti εννοεις Chromium- Chrome. Chrome ενταξει,Chromium ? Ti βλεπεις ως εμφανες ?
jim_p Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Ο chromium ειναι η opensource εκδοχη του chrome. Σε μενα τον εχω σαν βασικο browser. Απλα εβαλα και τους 2 για να εχω τον εναν για να αλλαζω τις ρυθμισεις του και να κραταω τον αλλο σταθερο ωστε να μπορω να δειχνω τις διαφορες. Μην στεκεσαι σε αυτο, το ιδιο θα φαινοταν και αν ειχα chrome και firefox. Αλλα δεν εχω firefox, τον αντιπαθω. Αυτο που λεω σαν εμφανες ειναι πως με τα cookies κλειστα η σελιδα δεν εχει καμια διαφορα ενω με το javascript κλειστο εχει εντελως διαφορετικη αποκριση και λειτυργια. Δεν βγαινει πχ η λιστα με τα πρωταθληματα κατω απο τη χωρα οταν πατησω το ονομα τις αλλα δειχνει μια νεα σελιδα. 1
drapanakis Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Συγνωμη για το χρονο σου,πηγες απο τις ρυθμισεις και επελεξες Αποκλεισμος ιστοτοπων απο τη ρυθμιση δεδομενων η Αποκλεισμος cookie τριτων μερων ?
jim_p Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Και στους 2 browsers εχω αυτη τη ρυθμιση. Ναι στα cookies, παντα, αλλα οχι στα cookies τριτων. Βασικα, μονο τα cookies τριτων κλεινω γιατι τα εχει ενεργα απο default. Η πρωτη επιλογη ειναι να διατηρει cookies μονιμα, πχ τα στοιχεια μου εδω στο insomnia. Η δευτερη ειναι να τα διατηρει μεχρι να κλεισει ο browser, δηλαδη οταν τον ξανανοιξω να πρεπει να δωσω παλι τα στοιχεια μου για να κανω login στο instomnia. Η τριτη ειναι για καθολου cookies, ποτε. Δηλαδη, ακομα και αν κανω login, δεν κλεισω τον browser και απλα κανω refresh στη σελιδα, θα ξαναζητησει στοιχεια. 1
drapanakis Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Noμιζα οτι η επιλογη 2 ειναι ο πληρης αποκλεισμος των cookie. Την τριτη επιλογη εχω και εγω. Εδω ομως στις επιλογες της σελιδας παρουσιαζονται 8 cookies ενεργα. Αν τα κλεισω τοτε χανονται πληροφοριες.
drapanakis Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Εδω στην επιλογη αυτη,μπορω να βρω τι κανει το καθε cookie ? Yπαρχει αλλος τροπος να μη βγαινουν διαφημησεις πλην του adblocker το οποιο μου φρεναρει επειδη δεν δεν εχω δυνατο μηχανημα ? Εχω την καρτα γραφικων της μητρικης η οποια ειναι αρχαια,αν εβαζα καμια 256 θα βελτιωνοταν η κατασταση ? Ευχαριστω για το χρονο σου και παλι.
jim_p Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Δεν νομιζω να υπαρχει τροπος να δεις τι κανει το καθε ενα απο τα cookies. Για adblock δες μηπως καταφερεις κατι με το ublock, αλλιως πας σε λυσεις τυπου dns ή proxy. 1
drapanakis Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2015 Το dns το ειχα αλλαξει,δεν ειδα φως. Θα δοκιμασω και το proxy Εχω την καρτα γραφικων της μητρικης η οποια ειναι αρχαια,αν εβαζα καμια 256 θα βελτιωνοταν η κατασταση στην ολικη ταχυτητα εργασιων ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα