Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάστα άλλαξα πριν 8 ημέρες και η αλλαγή έγινε από τεχνικό.

Πάστα στον επεξεργαστή άλλαξα πριν 4 μήνες.

Το fan profile το έχω auto και τα ακούω να ανεβαίνουν φουλ.

Επίσης σε gaming ή σε benchmarking με Heaven 4.0 οι θερμοκρασίες της ποτέ δεν ανέβηκαν πάνω από 79 βαθμούς. Μόνο στο χτεσινοβραδινό τεστ.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

με το κουτι ανοιχτο 80 & 100c

πρεπει να καθαρισεις της ψυχτρες σε cpu gpu (σε πρωτη φαση απο σκονες-χνουδια) και αν αυτο δεν δουλεψει

εισαι για αλλαγη παστας η και ολοκληρου του cooler

η θερμοκρασιες ειναι τραγικες

edit μαλλον δεν εχει κατσει καλα η ψυχτρα? αφου λες οτι καθαριστικανε

in any case εκει ειναι το προβλημα σου ξεκαθαρα,στις θερμοκρασιες

δοκιμασε για αρχη να τρεξεις 20 loops σε hιgh στο intelburntest και πες θερμοκρασιες

επισης βλεπω οτι εχεις δωσει voltage στην 580 και overclock στην cpu

με τετοια temps δεν σε "περνει" γυρνα στα default μεχρι να κανεις κατι με τις θερμοκρασιες γιατι θα καψεις οντος τιποτα...

• Like 1
Δημοσ.

Το γράφω και πάνω ότι τις αλλαγές σε πάστες τις έκανα πρόσφατα.

Επίσης έχω γυρίσει τη cpu σε default και μόνο έξτρα ρεύμα δίνω στην 580 όπως προτείνουν όλα τα ξένα site είναι γνωστό της θέμα.

Δημοσ.

Πάστα άλλαξα πριν 8 ημέρες και η αλλαγή έγινε από τεχνικό.

Κατι δεν έκανε καλα ο κυριος...... 

To threshhold για την 580 ειναι οι 97 βαθμοι και μετα η καρτα κλεινει.... 

Το γράφω και πάνω ότι τις αλλαγές σε πάστες τις έκανα πρόσφατα.

Επίσης έχω γυρίσει τη cpu σε default και μόνο έξτρα ρεύμα δίνω στην 580 όπως προτείνουν όλα τα ξένα site είναι γνωστό της θέμα.

Σταματα να της το δίνεις. Τι αλλο σημαδι πρεπει να σου δώσει οτι δεν της αρέσει!

• Like 2
Δημοσ.

τι να σου πω φιλε μου εγω με τετοια temps δεν θα τον ανοιγα καν...

θα κοιτουσα ΑΜΕΣΑ να κανω κατι για τις θερμοκρασιες

• Like 1
Δημοσ.

Το πρόβλημα τό έκανε και στο default ρεύμα. Οι πιο σταθερές περίοδοι της ήταν όταν ανέβηκε.

Επίσης idle τώρα και σε δουλειές γραφείου είμαι 37 βαθμοί στη gpu και 26 στη cpu ανοιχτός σερί από τις 8 το πρωί.

Και έτσι όμως έχει τύχει να κλείσει γι αυτό ανησυχώ για τα ρεύματα.

Δημοσ.

Το πρόβλημα διακόπηκε όταν πέρασα από την 4850 στην 6850 και στην 6950 αργότερα.

Πριν από λίγο καιρό ανέβηκα στην 580gtx και το πρόβλημα επανεμφανίστηκε.

Μπορει να εχει προβλημα η gpu αλλα σου ειχα γραψει και συνεχιζω να το θεωρω πολυ πιθανο οτι η μητρικη σου δεν ειναι για overclock και πιεση απο αποψη ρευματων. Ειναι ξεκαθαρο εφοσον σου λεει οτι μεχρι 95w cpu οτι σηκωνει,τετοιες μητρικες δεν ειναι καταλληλες για overclock.  Λαβε υποψη σου επισης οτι εχει λογικη φθορα απο τον χρονο αφου την εχεις 7 ολοκληρα χρονια και εχεις βαλει καρτα γραφικων που θελει πολυ ρευμα. Δεν αντεχει ,για αυτο και με λιγοτερο απαιτητικες καρτες δεν ειχες προβλημα.

Επισης το να κανεις OCCT σε καλοκαιρινο καιρο,με επεξεργαστη και μητρικη 7αετιας ειναι ο ορισμος της αυτοκτονιας. Προσωπικα δεν το εγκρινω το OCCT το ξαναλεω,αυτο το τεστ ειναι υπερβολικα εξω απο τα πραγματικα δεδομενα ενος μεσου χρηστη με μεσο μηχανημα. Πολυ καταλληλοτερο ειναι το prime95 για την περιπτωση σου. Το OCCT ειναι για  καινουργιο,πανακριβο και εξαιρετικα ποιοτικο υλικο και παλι μονο την πρωτη φορα, μια φορα και οχι για ωρες.Οτιδηποτε προγραμμα μου υπερστρεσσαρει το μηχανημα μου εκτος λογικης και ρεαλισμου και σε μη πραγματικες συνθηκες χρησης ειναι περιττο και επιζημιο.

Ζητας πολλα για το υλικο που εχεις και την ηλικια του,αυτη ειναι η γνωμη μου.Αν βαλεις μια καρτα λιγοτερο ενεργοβορα και δεν εχεις προβλημα τοτε θα εισαι σιγουρος.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορει να εχει προβλημα η gpu αλλα σου ειχα γραψει και συνεχιζω να το θεωρω πολυ πιθανο οτι η μητρικη σου δεν ειναι για overclock και πιεση απο αποψη ρευματων. Ειναι ξεκαθαρο εφοσον σου λεει οτι μεχρι 95w cpu οτι σηκωνει,τετοιες μητρικες δεν ειναι καταλληλες για overclock.  Λαβε υποψη σου επισης οτι εχει λογικη φθορα απο τον χρονο αφου την εχεις 7 ολοκληρα χρονια και εχεις βαλει καρτα γραφικων που θελει πολυ ρευμα. Δεν αντεχει ,για αυτο και με λιγοτερο απαιτητικες καρτες δεν ειχες προβλημα.

Επισης το να κανεις OCCT σε καλοκαιρινο καιρο,με επεξεργαστη και μητρικη 7αετιας ειναι ο ορισμος της αυτοκτονιας. Προσωπικα δεν το εγκρινω το OCCT το ξαναλεω,αυτο το τεστ ειναι υπερβολικα εξω απο τα πραγματικα δεδομενα ενος μεσου χρηστη με μεσο μηχανημα. Πολυ καταλληλοτερο ειναι το prime95 για την περιπτωση σου. Το OCCT ειναι για  καινουργιο,πανακριβο και εξαιρετικα ποιοτικο υλικο και παλι μονο την πρωτη φορα, μια φορα και οχι για ωρες.Οτιδηποτε προγραμμα μου υπερστρεσσαρει το μηχανημα μου εκτος λογικης και ρεαλισμου και σε μη πραγματικες συνθηκες χρησης ειναι περιττο και επιζημιο.

Ζητας πολλα για το υλικο που εχεις και την ηλικια του,αυτη ειναι η γνωμη μου.Αν βαλεις μια καρτα λιγοτερο ενεργοβορα και δεν εχεις προβλημα τοτε θα εισαι σιγουρος.

To occt καλως η κακως ειναι το μονο εργαλίο που μπορει να σου δώσει μια γρήγορη διαγνωση για το τροφοδοτικο.... 

• Like 1
Δημοσ.

To occt καλως η κακως ειναι το μονο εργαλίο που μπορει να σου δώσει μια γρήγορη διαγνωση για το τροφοδοτικο.... 

To θεωρω υπερβολη για budget και mid range μηχανηματα. Παντα και μονο εχω τρεξει prime95 και intel burn test και παντα ηταν αξιοπιστα. Δεν προκειται να στρεσσαρω ποτε μηχανημα σε μη ρεαλιστικες συνθηκες,το OCCT το παρακανει.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν μετά από κανα 2ωρο χαλαρού gaming όπου οι θερμοκρασίες κινήθηκαν ανάμεσα σε 45-55 βαθμούς, κι αφού είχα σταματήσει να παίζω και σέρφαρα χαλαρά μου πέταξε και μπλε οθόνη! Προφανώς δεν είναι η θερμοκρασία... Ίσως να είναι και η θερμοκρασία, αλλά τείνω να εμπιστευτώ τον benign καθώς το OCCT μου θύμισε εκείνο το FURMARK που έχει κάψει κόσμο... (εσείς δλδ τι θερμοκρασίες κυμαίνεται το μηχανημά σας με το ενλόγω πρόγραμμα; ) είμαι με τους 352.86 οδηγούς που έχω διαβάσει ότι βγάζουν τέτοια. Βέβαια τα προβλήματα τα είχε και νωρίτερα. Να γυρίσω σε παλαιότερους;

Δημοσ.

Λοιπόν μετά από κανα 2ωρο χαλαρού gaming όπου οι θερμοκρασίες κινήθηκαν ανάμεσα σε 45-55 βαθμούς, κι αφού είχα σταματήσει να παίζω και σέρφαρα χαλαρά μου πέταξε και μπλε οθόνη! Προφανώς δεν είναι η θερμοκρασία... Ίσως να είναι και η θερμοκρασία, αλλά τείνω να εμπιστευτώ τον benign καθώς το OCCT μου θύμισε εκείνο το FURMARK που έχει κάψει κόσμο... (εσείς δλδ τι θερμοκρασίες κυμαίνεται το μηχανημά σας με το ενλόγω πρόγραμμα; ) είμαι με τους 352.86 οδηγούς που έχω διαβάσει ότι βγάζουν τέτοια. Βέβαια τα προβλήματα τα είχε και νωρίτερα. Να γυρίσω σε παλαιότερους;

Βαλε τους προηγούμενους οντως οι 352.86 εχουν θεμα... αλλα δεν νομιζω το δικο σου προβλημα να είναι εκει.... 

Εμενα με occt σταματαει και καρτα και επεξεργαστης στου 80 ουτε βαθμο πανω αλλα μιλαμε για εντελώς διαφορετικό hw.... 

Απο εκει και περα το ξαναλέω ούτε εμενα μαρεσει το occt και δεν το χρησιμοποιω για stability test αλλα ειναι ο μοναδικός τροπος να τσεκαριστει το τροφοδοτικό.... 

Αλλα και παλι 100 βαθμοι ακομη και για το occt ειναι παρα πολλοι.. θα επρεπε να σταθεροποιείται η καρτα πιο χαμηλα κατω απο 90!! 

To θεωρω υπερβολη για budget και mid range μηχανηματα. Παντα και μονο εχω τρεξει prime95 και intel burn test και παντα ηταν αξιοπιστα. Δεν προκειται να στρεσσαρω ποτε μηχανημα σε μη ρεαλιστικες συνθηκες,το OCCT το παρακανει.

Btw prime small fft και intel burn test με AVX  commands στρεσσαρουν χειροτερα απο το occt τον επεξεργαστή!!!

• Like 2
Δημοσ.

(εσείς δλδ τι θερμοκρασίες κυμαίνεται το μηχανημά σας με το ενλόγω πρόγραμμα; )

εχουμε διαφορετικο hardware αλλα ετσι για να εχεις ενα μετρο συγκρισης στο δικο μου pc (amd 8320 overclocked @4.5ghz και μια 660ti)

μετα απο 10 λεπτα η cpu ηταν στα 58c και η gpu 67c

αν και διαφορετικο hardware το δικο σου η θερμοκρασιες ειναι για να βραζεις κανενα αυγο...κοιταξε να κανεις κατι με τις θερμοκρασιες σου

• Like 1
Δημοσ.

Είναι και η μητρική.. πάλιωσε η γριούλα και τα έχει παίξει...

Αχ αμα είχα λεφτά απλά μητρική-επεξεργαστή-μνήμες θέλω και θα πετούσε...

Δημοσ.

Καλημέρα,

Νομίζω βρήκα τη λύση. Και ήταν η συνδεσμολογία των ρευμάτων θέλω να ελπίζω.

Είχα εναν ssd κι εναν hdd με μια γραμμή στο τροφοδοτικό και μια άλλη γραμμή με molex σε έναν δεύτερο hdd.

Έβγαλα τη δεύτερη γραμμή με το molex τελείως, έβαλα και τους τρεις σκληρούς σε μια γραμμή

και όλα καλά για την ώρα...

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επανέρχομαι με ένα μικρό update-ανακάλυψη.

Ανακάλυψα τυχαία ότι η (αρχαία) μητρική μου ναι μεν έχει 2 pci-e για sli αλλά λέει ξεκάθαρα ότι θα πρέπει αν έχεις μόνο μία κάρτα να χρησιμοποιείς την μπλέ σκούρα και όχι την γαλάζια.

post-267224-0-70098200-1434404776_thumb.jpg

To πρόβλημα είναι ότι εγώ κάθε κάρτα που είχα την είχα στην γαλάζια.

Κι αυτό γιατί αν βάλω μια μεγαλούτσικη κάρτα, πόσο δε μάλλον την γιγάντια 580 που φοράω με τους 3 ανεμιστήρες του artic cooler, τότε θα πέφτει πάνω στις θύρες sata...

Οπότε δεν μπορώ να ακολουθήσω τις οδηγίες του κατασκευαστή...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...