Federacion Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Εδώ και πολύ καιρό το PC* μου έβγαζε, κατα καιρούς συχνά και κατά καιρούς πιο σπάνια, το εξής απλό πρόβλημα: Μόλις πιεζότανε από game ή κάποια βαριά εργασία έκλεινε. Για την ακρίβεια σταματούσε να δίνει εικόνα η κάρτα γραφικών. Μετά από πολλές προσπάθειες και bios reset ξαναρχότανε στα ίσα του. Το πρόβλημα διακόπηκε όταν πέρασα από την 4850 στην 6850 και στην 6950 αργότερα. Πριν από λίγο καιρό ανέβηκα στην 580gtx και το πρόβλημα επανεμφανίστηκε. Μετά από αδιάκοπες δοκιμές και προσπάθειες (καθάρισμα GPU, νέα πάστα, αύξηση του ρεύματος της, μείωση στα default του oc του cpu, underclock στις μνήμες κ.α. χωρίς αποτέλεσμα) κατέληξα στο εξής: Πάνω στη μητρική είχα 4 σκληρούς, 3 HDD κι έναν SSD. Όταν αφαιρούσα έναν από αυτούς όλα είναι μέλι-γάλα. Έτσι αφαίρεσα έναν σκληρό και είμαστε κομπλέ. Όμως το ερώτημα παραμένει. Με το σύστημα της υπογραφής: *CPU Type: QuadCore AMD Phenom II X4 810 3.10 ghz (oc) Motherboard Name: MSI K9A2 CF (MS-7388) System Memory: 8 GB ( 800 DDR2 SDRAM) Video Adapter: Gigabyte Nvidia 580 GTX 1.5GB running Windows 8.1 Pro on a Samsung Evo 120 Gb SSD και τροφοδοτικό το διετίας Thermaltake Smart 730 W 87%. θα έπρεπε να έχω πρόβλημα να συνδέω άλλους 3 HDD; Με 2 HDD, διευκρινίζω, πάνε όλα καλά. Με 3 έχω random σβησίματα. Δεν θα έπρεπε να τα έχω όλα εντάξει; **Aν και αυτά τα τέστ (http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine) δεν τα πιστεύω πολύ, όντως ανέδειξε το εξής ότι για full load το παρακάτω Δλδ ότι 730 Watt, δεν αρκούν. Άρα αν αποφασίσω τελικά να πάω προς 6990 μεριά στην κάρτα, πρέπει να πάω και για τροφοδοτικό. Τι λέτε;
Foxoulhs Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 δεν υπαρχει περιπτωσει να θες 830w σε full load! με τιποταα.. και οι amd καρτες γραφικων καταναλωνουν πολυ περισσοτερο ρευμα απο τις nvidia! 1
Ilbabis Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Όχι είναι υψηλές οι θεωρητικές απαιτήσεις που σου δίνει αυτό το κομπιουτερακι... Απο την άλλη αυτό που λες πως βγάζεις έναν σκληρό και είσαι εντάξει,με κάνει και αναρωτιέμαι, είναι εντάξει οι σκληροί; Τους έχεις τεστάρει; Μπορεί να ακούγεται κουλό, αλλα μαύρη οθόνη μπορεί να έχεις και απο σκληρό.. 1
Federacion Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Οι σκληροί είναι εντάξει και τεσταρισμένοι. Μάλιστα αυτός που βγήκε είναι 100% παρά τα χρόνια του. Τώρα έχω έναν SSD που το HDSentinel τον δίνει 95% έναν κανούριο WD Blue 100% κ έναν ακόμη HDD στα 77% health ύπο στενή παρακολούθηση. Αυτό που λέει ο φίλος για τις AMD και τις NVIDIA είναι γενικά μύθος. H 580 που έχω τώρα καταναλώνει Maximum Graphics Card Power (W) 244 W ενώ η 6950 ήθελε 200. είναι ανάλογα τη σειρά.
Foxoulhs Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Οι σκληροί είναι εντάξει και τεσταρισμένοι. Μάλιστα αυτός που βγήκε είναι 100% παρά τα χρόνια του. Τώρα έχω έναν SSD που το HDSentinel τον δίνει 95% έναν κανούριο WD Blue 100% κ έναν ακόμη HDD στα 77% health ύπο στενή παρακολούθηση. Αυτό που λέει ο φίλος για τις AMD και τις NVIDIA είναι γενικά μύθος. H 580 που έχω τώρα καταναλώνει Maximum Graphics Card Power (W) 244 W ενώ η 6950 ήθελε 200. είναι ανάλογα τη σειρά. η 6950 σε load φτανει τα 256w σε αντιθεση με την 580 που φτανει 244 max watt!
Ilbabis Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Όπως και να έχει, αν το τροφοδοτικό σου μπορεί να αποδόσει την αναγραφόμενη ισχύ του, δεν θα έπρεπε να έχεις θέμα. Πιθανόν να μην μπορεί. Προσωπικά, έχω το σύστημα της υπογραφής μου, και το cx600 δεν μου έχει κάνει κανένα κόλπο. Δοκίμασε με άλλο psu αν έχεις την δυνατότητα και πες μας.
Federacion Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Το τροφοδοτικό είναι από τα καινούρια και θεωρητικώς καλά κομμάτια του συστήματος μου πάντως. Δυστυχώς δεν έχω δεύτερο να το testaρω. Μπορεί να είναι και θέμα τάσης του σπιτιού; Όλο το PC είναι σε ένα παλιό ups αν και τα προβλήματα υπήρχαν και όταν το συνδέεται χωρίς αυτό. Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App
WalkerSW Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Εγώ να αρχίσω με την βασική ερώτηση! Γτ ασχολησε με κάρτες μαθουσαλες-ρευματοφαγους και μάλιστα θέλεις να κάνεις τα πράγματα ακόμη χειρότερα πηγαίνοντας σε 6990. Πάμε στο πρόβλημα τώρα.. Θεωρητικά το τροφοδοτικό σου έπρεπε να φτάνει (όχι για 6990)! Αλλά παίζει και να έπεσες σε προβληματικό. Μόνο με δοκιμή αλλου θα μπορέσεις να ξέρεις σίγουρα. Πάντως τα συμπτώματα προς τα εκεί δείχνουν! ΥΓ. Σταματα να ασχολησε με αρχαιολογίες ! Πανε σε μια καινούργια κάρτα που και καλύτερη απόδοση θα σου δώσει και πολύ πολύ χαμηλότερη κατανάλωση! 2
Federacion Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Οικονομία φίλε! Το πανάρχαιο συστηματάκι μου με τις αρχαιολογίες, τρέχει σήμερα ότι δεν τρέχουν καινούργιοι με PC των 700 ευρώ. Δεν θα έδινα με τίποτε 200 ευρώ πχ για μια σύγχρονη κάρτα η οποία θα τρέχει όπως τρέχει η τίμια (ρευματοφάγος) 580 μου. Εδώ με σύστημα του 2008 και την 580 παίζω Witcher 3, GTA V κτλ κτλ... Στο δια ταύτα, δεν υπάρχει περίπτωση παιδιά να είναι η μητρική; Να μην σηκώνει 4 σκληρούς και να τα κάνει κουλουβάχατα; Μήπως παίζει ρόλο επίσης ότι έχω 9 συσκευές USB συνδεδεμένες;
WalkerSW Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Αν και ξεφεύγουμε .. θελεις να μου πεις οτι βαζεις μην 580 στα επιπεδα μια 960 (200Ε) η οποία έχει τουλαχιστον 25% καλύτερες επιδοσεις στην μισή ακριβώς κατανάλωση (Μα γτ κανενας δεν υπολογιζει την καταναλωση όταν μιλάει για το κοστος?) Η 580 είναι στα επιπεδα μιας R7 260X η οποια ειναι στα 110 - 120Ε μια μεταχειρισμένη 580 στην καλυτερη να την βρεις στα 100Ε ... Χμμμμμ!!!!
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 WalkerSW δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά η gtx 580 είναι λίγο χειρότερη από μια hd 7950 και απέχει πολύ από τα επίπεδα της r7 260x. Κοίτα benchmarks της 580 και σύγκρινέ τα με benchmarks της 7950 και θα δεις ότι η 580 χάνει με λίγα fps διαφορά. Στην ουσία, η 580 είναι μια πιο αργή gtx 670 και πίστεψέ με έχει την δυνατότητα να παίζει όλα τα παιχνίδια σήμερα αν όχι high στα πιο απαιτητικά τουλάχιστον medium/high σε 1080p. Η r7 260x έχει σχεδόν την μισή δύναμη από 580, μην τρελαθούμε, όχι και ίδιες 580 και r7 260x γιατί στην ουσία η r7 260x είναι μια πιο βελτιωμένη radeon 7790.
WalkerSW Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 WalkerSW δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά η gtx 580 είναι λίγο χειρότερη από μια hd 7950 και απέχει πολύ από τα επίπεδα της r7 260x. Κοίτα benchmarks της 580 και σύγκρινέ τα με benchmarks της 7950 και θα δεις ότι η 580 χάνει με λίγα fps διαφορά. Στην ουσία, η 580 είναι μια πιο αργή gtx 670 και πίστεψέ με έχει την δυνατότητα να παίζει όλα τα παιχνίδια σήμερα αν όχι high στα πιο απαιτητικά τουλάχιστον medium/high σε 1080p. Η r7 260x έχει σχεδόν την μισή δύναμη από 580, μην τρελαθούμε, όχι και ίδιες 580 και r7 260x γιατί στην ουσία η r7 260x είναι μια πιο βελτιωμένη radeon 7790. Ένα γρήγορο γτ ειμαι από κιν! https://www.futuremark.com/hardware/gpu/NVIDIA+GeForce+GTX+580/review Θα βρω και αλλα. http://www.anandtech.com/bench/product/1080?vs=1350 Στα synthetics είναι στα ίδια επίπεδα με 260Χ και σε nvidia friendly games στα επίπεδα της 270 της απλής. Τα bench μιλανε από μόνα τους!
benign Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Walker Τωρα που το θυμηθηκα γιατι το μηχανημα σου ειναι απο αυτα που μου αρεσουν συνολικα,τι cpu cooler εχεις? Οικονομία φίλε! Το πανάρχαιο συστηματάκι μου με τις αρχαιολογίες, τρέχει σήμερα ότι δεν τρέχουν καινούργιοι με PC των 700 ευρώ. Δεν θα έδινα με τίποτε 200 ευρώ πχ για μια σύγχρονη κάρτα η οποία θα τρέχει όπως τρέχει η τίμια (ρευματοφάγος) 580 μου. Εδώ με σύστημα του 2008 και την 580 παίζω Witcher 3, GTA V κτλ κτλ... Στο δια ταύτα, δεν υπάρχει περίπτωση παιδιά να είναι η μητρική; Να μην σηκώνει 4 σκληρούς και να τα κάνει κουλουβάχατα; Μήπως παίζει ρόλο επίσης ότι έχω 9 συσκευές USB συνδεδεμένες; Οικονομια ειναι να αγοραζεις vfm καινουργια προιοντα οχι παλια που ειναι ενεργοβορα. Εκτος και αν πετυχεις ''παλιο'' πριν 2-3 χρονια που εχει πολυ καλη απόδοση και χαμηλη καταναλωση στο ρευμα,τοτε ναι,ειναι καλες ευκαιριες αυτο το hardware. Πανω απο 3 χρονια δεν ειναι παλιο ειναι αρχαιολογια.Μπορει και οπως εχει φθαρει η καρτα λογω παλαιοτητας να τραβαει περισσοτερο ρευμα απο οτι πρεπει,(σπανιο αλλα συμβαινει). Επισης 9 συσκευες usb συνδεδεμενες που λειτουργουν ολη την ωρα? Τι συσκευες ειναι? (Και ποσο σου ερχεται ο λογαριασμος της ΔΕΗ? )
Federacion Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Καλά μου έρχεται η ΔΕΗ όσο πάντα δεν έχει ανέβει κάτι. 120 ευρώ το δίμηνο για 80 τετραγωνικά που ζούν 2 άτομα και ο θερμοσίφωνας με ρεύμα. Νομίζω καλά. Συσκευές: Εκτυπωτής laser, 2 gamepad, 2 εξωτερικοί σκληροί, 1 καμερούλα, 2 hub (το ένα έχει εξωτερική γραμμή ρεύματος) ..γράψε λάθος 8 συσκεύες USB. Πάντως τις είχα βγάλει όλες σε κάποια φάση και δεν έφτιαξε. Τώρα έφτιαξε που βγήκε ο εσωτερικός σκληρός. Η κάρτα για να είναι οκ σε όλα τα απαιτητικά παιχνίδια θέλει ένα μικρό oc στο ρεύμα: από 1.025 είναι σταθερά στο 1.100. Είναι γνωστό θέμα στις 580 (σε όλη τη σειρα 5** αλλά ειδικά στις 580).
benign Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Καλά μου έρχεται η ΔΕΗ όσο πάντα δεν έχει ανέβει κάτι. 120 ευρώ το δίμηνο για 80 τετραγωνικά που ζούν 2 άτομα και ο θερμοσίφωνας με ρεύμα. Νομίζω καλά. Συσκευές: Εκτυπωτής laser, 2 gamepad, 2 εξωτερικοί σκληροί, 1 καμερούλα, 2 hub (το ένα έχει εξωτερική γραμμή ρεύματος) ..γράψε λάθος 8 συσκεύες USB. Πάντως τις είχα βγάλει όλες σε κάποια φάση και δεν έφτιαξε. Τώρα έφτιαξε που βγήκε ο εσωτερικός σκληρός. Η κάρτα για να είναι οκ σε όλα τα απαιτητικά παιχνίδια θέλει ένα μικρό oc στο ρεύμα: από 1.025 είναι σταθερά στο 1.100. Είναι γνωστό θέμα στις 580 (σε όλη τη σειρα 5** αλλά ειδικά στις 580). Προφανως δεν εχεις ολες αυτες τις συσκευες συνεχως ανοιχτες,ετσι? Μπορει η μητρικη να μην αντεχει να παρεχει τοσο ρευμα σε ολες σου τις συσκευες,αν θυμαμαι καλα ηταν φτηνη motherboard αυτη που εχεις και οι MSI δεν φημιζονται για την ποιοτητα των ηλεκτρολογικων τους.Εξαλλου παλιοτερα δεν της ειχες συνδεσει πιο ενεργοβορο hardware. Εγω νομιζω αυτο ειναι μαλλον η μητρικη. Εχεις καποια αλλη σαν back up να δοκιμασεις? Δεν ξερω τα μελλοντικα σου σχεδια αλλα βασιζεις ολο το συστημα σου σε μητρικη 7 ετων.Οποτε αν δεν σκοπευεις να αλλαξεις πλατφορμα για οικονομια,πρεπει να βρεις μια φτηνη δευτερη για back up.Ακομη και αυτη να μην φταιει μπορει καποια στιγμη να χαλασει,εχει βγαλει και με το παραπανω την εγγυηση της. Ποιος ειναι ο σειριακος της μητρικης btw?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα