XPHSTOS_ Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Δημοσ. 20 Μαΐου 2015 Καλησπέρα,Ένας φίλος έφτιαξε ένα pc μέσω ενός γνωστού του.Το σύστημα περιλαμβάνει:ΜΟΒ: Site: ASUS H81M-C CPU: Intel i5 (Δεν γνωρίζω ακριβώς το μοντέλο για να ξέρω την κατανάλωση)RAM: Kingston DDR3 8GBHDD1: Kingston SSD 240GBHDD2: WD Green 1TBPSU: Site: Hantol 585W ATX Silent GPU: Του επεξεργαστή...Θέλει τώρα να πάρει μια άλλη, καλή, κάρτα γραφικών και έχει καταλλήξει σε αυτή: Site: Gigabyte Radeon R9 280 3GB OC Η ερώτηση τώρα έγκειται για το τροφοδοτικό...Ο κατασκευαστής της GPU σαν min req έχει τα 600W αλλά νομίζω ότι δίνουν και λίγο αέρα...Επίσης το τροφοδοτικό δεν είναι και ότι καλύτερο... αλλά για τα 30€ που έκανε είναι τίμιο... Μπορεί να σηκώσει το τροφοδοτικό την κάρτα ή θα έχουμε αστάθειες και τρεχάματα?Αν δεν μπορεί, ποια οικονομική σχετικά (κοντά στα 60€) θα προτείνατε?Ευχαριστώ!
8elwADSL Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Αν ήταν κάποιο ποιοτικό 550αρι+ δεν θα υπήρχε πρόβλημα αλλά σε αυτό τώρα δεν προτείνω να βάλει τη κάρτα. Ας πάρει αυτό https://www.skroutz.gr/s/410171/Thermaltake-Berlin-630W.html?keyphrase=berlin 2
skopelmix Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Εφόσον η mb είναι Η81 δηλαδη socket LGA 1150,μιλάμε για ι5 της σειράς haswell 4000.Oντως η r9 280/280x απαιτεί γύρω στα 600W psu (οπως λες και ο ιδιος δίνουν λίγο αέρα)Δυστηχώς το Hantol είναι ακατάληλο και οχι δεν είναι τίμιο(τίμιο θα ήταν ένα MS-tech),οχι μονο επειδή σίγουρα θα δίνει λιγότερα απο τα αναγραφόμενα 585W και δεν θα καλύπτει τις απιτήσεις του συστήματος αλλα και γιατί είναι επικίνδυνο κατασκευαστικά (εδώ είναι ένα άρθρο του 2012 όπου ανακαλύπτουν οτι ο PFC μηχανισμός του είναι μια τσιμεντένια απομίμηση για να προσδίδει βάρος στο τροφοδοτικο Site: Hantol-PSU-Fake-PFC-Made-of-Cement Ψάξε για ένα τροφοδοτικό στα 600-650W που να έχει πιστοποίηση τουλάχιστον 80 plus-80 plus bronze και να ικανοποιεί την τσέπη σου 1
XPHSTOS_ Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Και εγώ αυτής της άποψης είμαι ότι πρέπει, αν θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο να δώσει και κάτι εξτρα για να πάρει ένα καλύτερο τροφοδοτικό...Αυτό το άρθρο το διάβασα τώρα που έψαξα λίγο, αν πραγματικά αληθεύει πρόκειται για επικό fail της εταιρείας!Θα του προτείνω/πιέσω σίγουρα να πάρει και άλλο τροφοδοτικό,Επειδή θα αγοραστεί από το Vision Studio (Θεσ/νικη) η κάρτα θα ήθελε από κει και το τροφοδικό και το Berlin βλέπω ξεφεύγει λίγο.Είδα όμως αυτό το Site: AeroCool KCAS-700 το έχει και πιστοποίηση 80+ Bronze και σύμφωνα με Site: αυτό το review όντως την πιάνει την πιστοποίηση.Σας ευχαριστώ και τους 2!
8elwADSL Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Δεν είναι τόσο καλό το Aerocool δες αυτό στα 62€ http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=42687&cat=17&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=3&step=4 1
XPHSTOS_ Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2015 Ωραία θα τα προτείνω και τα 2 και αν κολλήσει στο 5€ τι να πω! :P
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα