Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και μετα το καλώδιο απο ενα fanακι (4 ευρώ ζημια) που κατάφερα και έκοψα με το ψάλιδι οταν εφτιαχνα το cable managment , μου βγήκε μεγαλήτερη αλλα ευτυχός οχι σοβαρή απο θέμα δεδομένων ζημιά.

δευτερος γύρος, παλεύω να το συμαζέψω και τα κάταφερα, παω να τραβιξω το καλωδιο και λες και ηταν σάπιο το πλαστικο έσπασε και έμεινε μεσα στο καλωδιο. Τα πινάκια δεν φένεται να εσπασαν απλα χάσαν την ευθεία τους.

Δοκίμασα να βάλω το καλώδιο πάνω στα πινάκια απλα και δεν το βλεπει το pc.

Με ψάξιμω βλέπω οτι μπορώ να αλλάξω το pcb αλλα πρέπει να βρώ ακριβός ιδιο ενω μετά ίσως για να δουλέψει πρεπει να μεταφέρω στο καινουργιο pcb και το bios τσιπακι του δισκου. αν τα λεω σωστα.

Βέβαια οι τιμές απο εξωτερικό ειναι τσιμπιμένες ποσο μάλλων αν ψαξω απο Ελλαδα, οποτε λογικά θα με συμφέρει να παρω καινούργιο δίσκο.

Απο αρχεία έχω φροντίσει να τα έχω σε αλλο δισκο και στον πλεον χαλασμένο ειχα μονο προγραμματα.

SSD λειτουργικο - 1TB χαλασμενος, games προγραμματα - 500gb εγραφα,εικονες κτλπ

Οπότε ψάχνω την ποιο οικονομική λυση. εσεις τι προτίνεται; υπαρχει καποιος τεχνικος που να αναλαμβάνει τετοια;

Υπόψιν οτι ένας καινουργιος δίσκος εχει κανα 30αρικο (ή απο αγγελιες, ή θα βαλώ καινουργιο 500αρι)

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Και μερικές εικονες:

Δημοσ.

Μπορείς να πάρεις απο κανένα παλιό δίσκο τον κονέκτορα (αμα είναι ο ίδιος) και να τον βάλεις σε αυτήν την πλακέτα (θα χρειαστεί ηλεκτρονικό αυτό λογικά).

Να αλλάξεις ολόκληρη την πλακέτα δεν θα έλεγα οτι συμφέρει και έχει πολύ τρέξιμο και δεν είναι σίγουρο οτι θα κάνεις δουλειά, καλύτερα οχι.

Εγώ θα έλεγα να κόψεις ένα καλώδιο sata και να κολλήσεις τα καλώδια στην θέση τους (απάνω στην πλακέτα), μονώνεις οτι χρειάζεται, βάζεις κόλλα να μην κουνάει και είσαι κομπλέ. 

Δημοσ.

Πλακέτα δεν είναι πλέον τόσο εύκολο να αλλαχτεί όπως γινόταν παλιά.Στις τελευταίες γενιές οι κεφαλές των δίσκων είναι πλέον "παντρεμένες" με την πλακέτα.Πιο εύκολο νομίζω είναι να βρεις κάποιον πεθαμένο WD και να γίνει αποκόλληση / κόλληση του connector...

Δημοσ.

καλυτερα οχι ολη τη πλακετα, υπαρχει καποιο video αυτο με αλλαγή connector; θελει ακριβως τον ιδιο μοντελο ή κανει οποιοσδιποτε sata wd?

niko αν κόψω το sata τι βρώ μεσα; αν χασουν την σειρα τους;

θα ειναι περιπου ετσι? dscn1804_320.jpg

Δημοσ.

Για άλλο κονέκτορα πρέπει να δεις να είναι ακριβώς ο ίδιος για να κάτσει, δίσκοι της ίδιας μάρκας έχουν τον ίδιο τις πιο πολλές φορές, θέλει ψάξιμο όπως και να έχει

Έχει καλωδιάκια μέσα το sata καλώδιο, κολλάνε εύκολα και φαίνεται η σειρά (την ελέγχεις και με το πολύμετρο αμα θες), αν έχεις κολλητήρι και βγάλεις τα παλιά πιν μπαίνουν αυτά χωρίς πολλά πολλά, μετά κολλάς απο πάνω και δεν κουνάει τίποτα.

Αν το κόψεις δες εδώ τι περίπου θα έχει: link.

Δημοσ.

Οποιοσδήποτε WD λογικά θα είναι ίδιος.Για να γίνει αλλαγή θα χρειαστεί σταθμός αποκόλλησης για να μην κάνεις ζημιά στην πλακέτα.Οπότε καλά είναι να το δει κάποιος καλός ηλεκτρονικός.

Αυτό με το καλώδιο γίνεται, αλλά θα πρέπει να κολληθούν με την σωστή σειρά, όπως θα κούμπωνε το βύσμα...

Edit: Με πρόλαβε ο Νίκος...

Δημοσ.

πολλη βαβουρα βλεπω για να αλλαξω τον κονεκτορα. μαλλον θα κολησω το καλωδιο απευθειας πανω στον δισκο.

νικο αν μπορεις φτιαξε το link της εικονας :)

Δημοσ.

ωραιος, αυτο μαλλον θα κανω, θα βαψω με εναν μαρκαδορο την πανω πλευρα μην τα βαλω αναποδα και πιστευω θα ειμαι οκ.

τα μονωνο ολα μαζι? πιραζει αν θα ακουμπανε μεταξει τους?

αν ειναι να τα πιασω στην αρχη ενα ενα και μετα να τους κανω μια μονωση για να ειναι ενωμενα.

καλη λύση φέναιτε και η κόλληση ενος τετοιου

gniazdo_sata_1.jpg

πανω στα πινάκια του δισκου αλλα θα βρω?

Δημοσ.

Όχι όλα μαζί, ένα ένα, δεν πρέπει να ακουμπάνε μεταξύ τους γιατί δεν θα δουλέψει. Ζεστή σιλικόνη βάλε αν έχεις μετά (ή κόλλα 2 υλικών), θα σε βολέψει για να μην κουνάνε. 

Δημοσ.

δηλαδη αντι να τα πιασω ενα ενα με μονωτικη, να τα πασαλιψω με ζεστη σιλικονη; :P να τα σκεπασω πως να το πω.

Δημοσ.

Ναι, όπως και να έχει μονωτική εκεί δεν μπορείς να βάλεις, και να βάλεις θα ξεκολλήσει, πρέπει να βάλεις κάτι στέρεο, είτε το γεμίζεις με σιλικόνη είτε με κόλλα, ότι έχεις. 

Το σκεπάζεις / καλύπτεις / γεμίζεις ναι, να μην έχουν να πάνε πουθενά.

Δημοσ.

ωραια τα εχω ολα τα υλικα, αλλα για καποιο λογο το sata εχει 8 καλωδια μεσα, ενω πρεπει να κολλησω τα 7.

ποιο διοχνω?

Δημοσ.

Μπορεί να έχει έξτρα καμια γείωση, μέτρα με το πολύμετρο ποια καλώδια είναι τι μετρώντας που καταλήγουν και σύνδεσε τα στην θέση τους.

Λινκ

Δημοσ.

δεν εχω πολυμετρο :( , λες να ανοιξω αλλο sata;

ειναι τα sata της μητρικης οταν την αγορασα , ιδια δεν θα ειναι ολα;

να παραγγιλω ενα καινουργιο sata;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...