Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!
Έχοντας μια εμπειρία στον χώρο του ίντερνετ γύρω στα δέκα χρόνια και έχοντας στήσει αρκετά blogs/forums σκέφτηκα.. Γιατί να μην αρχίσω να το κάνω και επαγγελματικά?
Και έρχομαι στην ερώτηση που ήθελα να κάνω..
Πως γίνεται ένας τελειόφοιτος ηλεκτρολόγος να ασχοληθεί με την κατασκευή ιστοσελίδων και ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει;
Γιατί υπάρχουν πάρα πολλά λαμόγια εκεί έξω που προτίθενται να σου "μάθουν" αλλά αυτό που κάνουν είναι να κλέβουν τα λεφτά σου..  

Δημοσ.

Υπάρχει ένα πάρα πολύ ωραίο και επεξηγηματικό video γιαυτό.

https://www.youtube.com/watch?v=pB0WvcxTbCA

Δες το αλλά μην τρομάξεις με αυτά που "ζητάει" είναι skills που τα αποκτάς όχι εξ αρχής αλλά στην πορεία και αν σου χρειαστούν...
Λέει για web design τι "χρειάζεται".
Γενικά το κανάλι είναι πολύ καλό και με καλά tutorials.

Δημοσ.

Δε θα μάθεις από τα 'λαμόγια' να προγραμματίζεις.

Ο προγραμματισμός είναι τέχνη και μαθαίνετε με τη δοκιμή και τα online tutorials.

Εγκατέστησε ή καλύτερα νοίκιασε ένα web server για να μάθεις PHP.

Ξεκίνησε ψάχνοντας στην google "php for beginer" θα βρεις πολλά μαθήματα για PHP. Τα εκτελείς και μαθαίνεις.

Αν δε σου βγαίνει κάτι ψάξτω στη google.

Έτσι μάθαμε σχεδόν όλοι.

Το web develop χρειάζεται γνώσεις PHP , MySql , html , css

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις.
Αυτό που σκεφτόμουν εγώ ήταν online μαθήματα σε κάποια ανοικτό πανεπιστήμιο... 
Αλλά δεν ξέρω αν θα μπορώ να ακολουθήσω..

Δημοσ.

Keep in mind όμως ότι από το "κάνω κάτι για τη κ*** μου" μέχρι το "κάνω κάτι επαγγελματικά" υπάρχει ένα χαώδες κενό, ανάλογα βέβαια πάντα του τι εννοείς "επαγγελματικά"

Δημοσ.

Τι εννοώ επαγγελματικά.
Κάνω για την κάυλα μου site στο wordpress.
Ξαφνικά μου σκάνε δύο προσφορές από ένα συνεργείο και μια δικηγόρο να τους φτιάξω ιστοσελίδες.. 
Κάτι απλό.Το οποίο και σε wordpress θα βγει ωραίο.
Απλά θέλω να κάνω το επόμενο βήμα.
Web Developer ή Web Designer?
Για να μπορώ να στήνω ένα site όπως για παράδειγμα αυτό..

http://www.philonoe.com/el/

Δημοσ.

Web developer είναι αυτός που στήνει τις βάσεις δεδομενων (χρησιμοποιεί PHP, sql queries κτλ)

Web designer είναι αυτός που ασχολείται με την εμφάνιση της σελίδας (html, css κτλ)

Εγώ αν ήμουν στη θέση σου θα γινόμουν DRUPAL developer. Είναι ένα λογισμικό ανοικτού κώδικα με πολύ υποστήριξη το οποίο είναι περισσότερο για την δουλειά του developer, αλλά μόλις τελειώσει (o developer) βάζεις ένα θέμα (μέσω του drupal πάντα) και το τελικό αποτέλεσμα γίνεται φοβερό. Στην αρχή ίσως χαθείς αλλά σιγά σιγά (ΘΕΩΡΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΑΚΟΜΑ) ότι θα σου γλιτώσει πολύ χρόνο και η δουλειά θα είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ. Παράδειγμα Drupal website http://tvxs.gr/

Δημοσ.

Με ότι και να ασχοληθείς έχει τόσο βάθος που όπου και να σπουδάσεις ή να μάθεις θα μάθεις μόνο τα βασικά.

Μπορείς να ξέρεις μόνο wordpress και να εμβαθύνεις τόσο ώστε να παίρνεις πολλές δουλείες δίνοντας αυτές που δε ξέρεις σε συνεργάτες , με τη σειρά τους οι συνεργάτες να σου δίνουν τις wordpress δουλειές.

Σε αυτή τη περίπτωση θα χρειαστεί να μάθεις και λίγο PHP, html και css.

Αυτό είναι ένα επαγγελματικό πλάνο που θέλει μόνο πολύ εμπειρία για να ξεχωρίσεις. Από ότι καταλαβαίνω εγώ δε χρειάζονται ούτε courses ούτε μαθήματα μόνο εμπειρία.

Αν επιλέξεις το προγραμματισμό τότε για να ξεχωρίσεις πρέπει να βγάλεις πανεπιστήμιο το λιγότερο.

Δημοσ.

Web developer είναι αυτός που στήνει τις βάσεις δεδομενων (χρησιμοποιεί PHP, sql queries κτλ)

Web designer είναι αυτός που ασχολείται με την εμφάνιση της σελίδας (html, css κτλ)

Εγώ αν ήμουν στη θέση σου θα γινόμουν DRUPAL developer. Είναι ένα λογισμικό ανοικτού κώδικα με πολύ υποστήριξη το οποίο είναι περισσότερο για την δουλειά του developer, αλλά μόλις τελειώσει (o developer) βάζεις ένα θέμα (μέσω του drupal πάντα) και το τελικό αποτέλεσμα γίνεται φοβερό. Στην αρχή ίσως χαθείς αλλά σιγά σιγά (ΘΕΩΡΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΑΚΟΜΑ) ότι θα σου γλιτώσει πολύ χρόνο και η δουλειά θα είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ. Παράδειγμα Drupal website http://tvxs.gr/

Χωρίς καμία πρόθεση να ξεκινήσω CMS flame war, νομίζω πως το WordPress είναι απείρως ευκολότερο για έναν αρχάριο, κάτι γιατί η κοινότητα του είναι τριπλάσια απ τις κοινότητες των υπολοίπων συνδυασμένες, λίγο επειδή έχει χαμηλότερο point of entry, βοηθάει πολύ τον αρχάριο. Το theming επίσης είναι τεράστιο στο WordPress και η ποιότητά/ποικιλία του, δύσκολα βρίσκεται αλλού. 

και λίγο λάδι στη φωτιά τώρα :P να κανα δυό sites που είναι στημένα σε WordPress http://www.wpbeginner.com/showcase/40-most-notable-big-name-brands-that-are-using-wordpress/

Δημοσ.

Τι εννοώ επαγγελματικά.

Κάνω για την κάυλα μου site στο wordpress.

Ξαφνικά μου σκάνε δύο προσφορές από ένα συνεργείο και μια δικηγόρο να τους φτιάξω ιστοσελίδες.. 

Κάτι απλό.Το οποίο και σε wordpress θα βγει ωραίο.

Απλά θέλω να κάνω το επόμενο βήμα.

Web Developer ή Web Designer?

Για να μπορώ να στήνω ένα site όπως για παράδειγμα αυτό..

http://www.philonoe.com/el/

Μάθε το wordpress καλά, ειναι άπλα άπαιχτο και μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. 

Δημοσ.

Μάθε το wordpress καλά, ειναι άπλα άπαιχτο και μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. 

Πρώτα θα πρέπει να μάθει PHP και όλα τα συναφή και μετά wordpress ή οποιοδήποτε άλλο cms. Σίγουρα με το wordpress κάνεις τα πάντα (από κάποιο σημείο και μετά βέβαια γίνεται βαρύ,δύσχρηστο κτλ) αλλά απαιτεί καλή γνώση php,mysql & javascript.

Δημοσ.

Wordpress με διαφορά!! Άλλα μάθε πρώτα τα βασικά και την λογική του προγραμματισμού γιατί δεν είναι απλό πράγμα να δουλεύεις μ ένα cms σε καλό επίπεδο. 

• Like 1
Δημοσ.

Οκ, ξεκίνα με wordpress, είναι η εύκολη απάντηση.

Από την άλλη μεριά, γνώμη μου πάντα, μην ξεκινήσεις με PHP, εκτός αν έχεις πολύ συγκεκριμένο λόγο.

Πραγματικά η PHP για έναν αρχάριο, είναι ότι χειρότερο. 

Ξεκίνα με python ή με ruby ή με java. Θα μάθεις πολύ καλύτερα την τέχνη του προγραμματισμού, πραγματικά.

Δεν θέλω να ανοίξω κανένα flamewar, δεν είμαι hater, κλπ. Η PHP σου παρέχει πολύ ωραία πράγματα, πολύ (σχετικά) εύκολα και σε αφήνει ξεβράκωτο και με το στόμα ανοιχτό, αν δεν ξέρεις πολύ καλά τι κάνεις.

To ότι πχ είναι μια weak typing γλώσσα, έχει τρομερά function inconsistencies και ακόμη υπάρχει αυτό το apache php module και χρησιμοποιείται κιόλας είναι λόγοι για να μη προτείνω σε κανένα να ξεκινήσει με PHP.

Δεν έχει πλάκα, δε θα μάθεις art of programming, αλλά θα κάνεις τη δουλειά σου quick and dirty (τις περισσότερες φορές).

Εντάξει, σε wordpress θα πας το πιθανότερο, απλά τα γράφω έτσι για το ερέθισμα. Καλή τύχη ;)

Αυτά τα γράφει κάποιος που είναι PHP developer.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις. 
Ναι μιας και ασχολούμαι ήδη λιγάκι με το wordpress θα πάω σε PHP.
Και πάλι ευχαριστώ πολύ! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...